Otvoreni Parlament | Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Češke Republike o zaštiti ratnih grobova i vojnih memorijala

Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Češke Republike o zaštiti ratnih grobova i vojnih memorijala

Tip akta: Zakon

Status: Predložen

Predlagač: Vlada

Pon
24.04.2017

Predlog zakona

[pdf]  [doc] 

Pon
24.04.2017

Ulazak u proceduru

Sažetak

Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Češke Republike o zaštiti ratnih grobova i vojnih memorijala potpisan je 21.12.2016. godine u Beogradu.

Predlogom zakona predlaže se sveobuhvatno uređivanje pitanja zaštite ratnih grobova i vojnih memorijala srpskih i čeških žrtava rata na teritoriji država potpisnica, sa ciljem očuvanja sećanja na žrtve i obezbeđivanja dostojanstvenog mesta počinka.

Sporazumom se definišu pojmovi srpska žrtva rata i češka žrtva rata, reguliše se način saradnje i razmena informacija između ovlašćenih organa.

Svaka strana će snositi troškove održavanja ratnih grobova i vojnih memorijala na svojoj teritoriji, a ostavljena je i mogućnost da troškove snosi i druga strana.

Definisan je i carinski postupak koji se primenjuje za robu koja se uvozi sa teritorije druge strane ugovornice radi izvršenja ovog sporazuma.
0%
0%
0%

Ključne novine

REGULISANJE ZAŠTITE BORAČKIH PRAVA SRPSKIH I ČEŠKIH ŽRTAVA RATA

-Sveobuhvatno uređivanje pitanja zaštite ratnih grobova i vojnih memorijala srpskih i čeških žrtava rata na teritoriji država potpisnica i,

-Obrazovanje zajedničke komisije, čiji je zadatak sprovođenje sporazuma.
0%
0%
0%

Poslednji put ažurirano: 03.05.2017, 09:32