DRAGANA BARIŠIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.jula 1975.godine u Kruševcu. Živi u Kruševcu.

Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Kruševcu, a zvanje doktora medicine stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Specijalizaciju psihijatrije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Po završetku osnovnih studija radni odnos zasnovala je u Domu zdravlja u Kruševcu. Od oktobra 2007.godine zaposlena je u Opštoj bolnici u Kruševcu na Psihijatrijskom odeljenju. Učestvovala je na brojnim naučno-stručnim skupovima.

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Potpredsednica je GO SNS Kruševac. Predsednica je Odbora za rodnu ravnopravnost i član Saveta za zdravstvo GO SNS Kruševac. Član je Glavnog odbora SNS. Na izborima maja 2012. godine izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Kruševca i predsednicu Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Kruševca, što je obavljala do aprila 2014. godine kada je izabrana za narodnu poslanicu NSRS.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Udata i majka dvoje dece.

Osnovne informacije

  • Srpska napredna stranka
  • Kruševac
  • Kruševac
  • 29.07.1975.
  • lekar

Statistika

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja, 06.03.2019.

Zahvaljujem.

Uvaženi predsedavajući, poštovani ministri sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege, s obzirom da dolazim iz Kruševca, a Kruševac sa okolinom predstavlja grad koji poseduje velike turističke potencijale, ja bih se pre svega osvrnula na Zakon iz oblasti turizma, a koji za cilj ima unapređenje i koordinaciju rada aktera, kako nacionalnog, tako i regionalnog i lokalnog nivoa i privatnog sektora u turizmu.

Grad Kruševac, kao što rekoh, obiluje brojnim kulturno-istorijskim znamenitostima i nemerljivom prirodnom lepotom. Zahvaljujući bogatoj istorijskoj tradiciji i uz pomoć različitih aktivnosti, kako sajmova, festivala, promocija, zatim otkrivanju značajnih istorijskih spomenika, iz godine u godinu obogaćuje svoju turističku ponudu.

Inače, sve to privlači kako domaće, tako i strane turiste i u prilog tome govori i podatak da je boravišna taksa u 2018. godini za 60% veća u odnosu na prethodnu godinu.

Pored Ribarske banje, kao kraljice turizma, grad Kruševac turističku ponudu obogaćuje i planinom Jastrebac. Moram da naglasim da je dosmanlijska vlast u periodu do kada je vladala do te 2012. godine ne samo uništila privredu Rasinskog okruga, nažalost uništila je i umrtvila i ovu planinu, planinu Jastrebac, koja je bila do 2000. godine omiljeno izletište za sve turiste ne samo iz Srbije, već i iz okolnih zemalja, ali odgovorna vlast na čelu sa SNS, kako u Republici, tako i u lokalnim sredinama, trudi se da oporavi sve ono što su žuti uništili.

Moram da dodam i to da su upravo te dosmanlije, koje su do 2012. godine vladale, sada kroz nekakve saveze, nameću i pokušavaju da se predstave kao neki građanski protesti i ostalo, a sam podatak da u mom gradu na nedavno održanom protestu, gde ih ima pedesetak učesnika, govorila je baš ćerka bivšeg gradonačelnika, gradonačelnika koji je u Kruševcu vladao od 2000. do 2004. godine i otkud ta sad apolitična, navodno, ličnost govori na tim protestima? Ali, građani su prepoznali politiku Aleksandra Vučića, poznali su politiku svih naših naprednjaka, a pročitali su i politiku tih navodno protestanata „1 od 5 miliona“, a ja bih dodala – jednih od pet milionera eva.

Mi nastavljamo sa radom i sa time da gradimo i da ulepšavamo našu Srbiju, pa moram da napomenem da je Ministarstvo za turizam dodelilo sredstva gradu Kruševcu za izgradnju Avantura parka na Jastrepcu, koji se uveliko gradi i vrednost je oko 37,7 miliona, a od toga 25 od ministarstva, a ostatak snosiće se grad Kruševac. To će biti jedan zaista lep park koji će privući nove turiste i biti zaista jedna atrakcija u ovom delu Srbije.

Kao što rekoh, oni su sve ono uništili, a sad bi navodno da se vrate i da opustoše ovu kasu koju je naš predsednik zajedno sa našom Vladom, uspeo da stavi na stabilne noge.

Inače, dodala bih i to da u mom gradu, ne samo da je rađeno na ovim aktivnostima koje sam pomenula, radilo se i na parku Bagdala, koji je ranije bio, samo se kroz projekat spominjao se, a sada je to zaista jedna divna oaza za odmor, rekreaciju i za druženje. Ulaže se i obnovu Lazarevog grada, tako da je i na sednici Skupštine grada krajem prethodne godine usvojen i petogodišnji plan za razvoj turizma grada Kruševca od 2019. do 2024. godine, gde će se raditi ne samo na razvoju Jastrepca, već i Ribarske banje kao banjskog lečilišta i razvoju infrastrukture u tom delu.

Zatim, kao što pomenuh Lazarev grad, Bagdala i Slobodište sa svom infrastrukturom i sportskom infrastrukturom, ali i kupalište Rasina sa preko 180 projekata gde će biti zaista nešto čime će se grad Kruševac ponositi.

Ono što bih dodala jeste i to da svim ovim aktivnostima i svim ovim projektima dokazujemo i ono geslo, znači, da za Kruševac ništa nije dovoljno dobro ako nije najbolje i dodaću da ćemo nastaviti da radimo u korist svih građana i za dobrobit, to je i naša politika.

Dodala bih još ovo da su upravo građani Kruševca i Rasinskog okruga potvrdili još jednom da bezrezervno podržavaju politiku gospodina Aleksandra Vučića i na nedavno održanom skupu podrške predsedniku Vučiću „Budućnost Srbije“ pokazali izuzetnom posećenošću da veruju u tu politiku i da daju bezrezervnu podršku. Zahvaljujem se.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Zahvaljujem uvažene predsednice, poštovani ministri, poštovane koleginice i kolege.

Podnela sam amandman na 4. član ovog zakona, ali pre govora o amandmanu želela bih da istaknem da kolege kojih danas nema, kolege koji pripadaju Savezu za Srbiju, kolege koje pripadaju Đilasovom tajkunsko-ljotićevskom savezu i danas i prethodnih dana u toku, dok traje kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, uveliko napadaju, kako predsednicu parlamenta, tako i premijerku Srbije, ali i sve nas narodne poslanice u ovoj sali, svakodnevnim vređanjem, dobacivanjem i napadima što u hodniku, što bilo gde se zateknemo.

Zaista ne mogu, a da ne primetim da i koleginice koje pripadaju tom savezu ne osuđuju ni jednim gestom napade koje sprovode njihove kolege.

Ali, isto tako juče je pretučena i kandidatkinja za odbornicu u Lučanima. Zaista za svaku osudu i ne znam kako mogu da koleginice iz tog saveza idu po Srbiji i drže nekakve tribine protiv nasilja nad ženama, a da u ovoj sali nikada nisu osudile napad na bilo koju od nas koje ne mislimo isto kao i oni.

Ali, to neka ide na čast njima i građani Srbije to moraju da znaju i moraju da vide da ih ni danas nema ovde, a da se žale da nemaju prostor, medijski prostor za obrazlaganje zakona koji su jako bitni.

Ovom prilikom želim da istaknem da ćemo u danu za glasanje podržati ove dobre zakone, jer želimo da nastavimo dobar trend i da radimo u interesu naših građana, a to pokazujemo svih ovih godina koliko smo na vlasti.

Zahvaljujem se ministrima i želim napredak i u 2019. godini.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege i poštovani građani Srbije, podnela sam amandman na član 2. ovog zakona i smatram da je sveukupni razvoj Republike Srbije jako bitan, na čemu radi i Vlada Republike Srbije i naš predsednik, gospodin Aleksandar Vučić.

Pokazali smo u prethodnom periodu da odgovornom politikom pokazujemo i radimo na unapređenju života naših građana, a upravo i podatak koji je ministar juče izneo ide u prilog tome, da je u jednom danu vraćen javni dug u iznosu od milijardu i 30 miliona dolara.

Ono čime su nas zadužili one dosmanlije koje su se sada pretvorile u Savez za Srbiju, savez za propast Srbije, pre bih rekla, vraćamo i jednostavno radimo u interesu naših građana i ne treba da ih čudi bojkot građana kada su njihovi protesti u pitanju, na koje ih pozivaju iz ove sale, na šta nemaju pravo. Ali, građani su ti koji sude i nama i njima i hvala im na tome i hvala na onoj ogromnoj podršci.

Mi iz dana u dan pokazujemo da je bolji život građana naš osnovni cilj i da ćemo raditi na tome i dalje.

Ono što bih istakla kada je zdravstveni sistem u pitanju, na šta se i odnosi moj amandman, jeste to da me raduje i podatak da će u budžetu za 2019. godinu biti uvećan budžet Ministarstva zdravlja za 7,7%, jer znamo kakve su nam bolnice i domove zdravlja ostavili oni zlotvori iz žutog preduzeća i zbog toga još jednom pozivam građane da ih i dalje bojkotuju kao što su ih bojkotovali i u Kruševcu. Ne vrede im svi oni autobusi iz cele Srbije. Sad možemo slobodno da kažemo da nismo mi sendvičari, već oni, ali, mi uspemo da skupimo preko 65% podrške u gradovima, a oni ni 0,3%. Hvala.

Imovinska karta

(Kruševac, 26.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 16.04.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 70000.00 RSD 28.01.2016 -
Član upravnog odbora Zavod za Javno zdravlje Republika Mesečno 10000.00 RSD 27.09.2013 -
Poslednji put ažurirano: 13.09.2016, 07:39