Prikaz govora poslanika

Prikaz govora poslanika Velibor Stojković

Velibor Stojković

Srpska napredna stranka

Govori

Poštovani predsedavajući, gospodine ministre, evo i ja dadoh pravo sebi da kažem svoje mišljenje i obraćam se predsedavajućem, u ovoj diskusiji niko ne treba da se prepozna.
Ukoliko čovek nema pametnija posla on napravi 95 amandmana za desetak, petnaest ili dvadeset minuta kako bi stekao pravo zloupotrebom Poslovnika da maltretira 248 poslanika koji treba da slušaju obrazloženja koja se odnose na svaki amandman i svaki amandmana glasi „briše se“. Kako bi me građani Vlasotinca, odakle inače razumeli, ja svoje mišljenje opet ponavljam i mogu da upotrebim jedan izraz koji se kod nas jako često koristi, a taj izraz se zove šibicaranje.
Stvarno ne bih mogao da kažem ništa drugo za ono što se danas dešava u ovom parlamentu, ako neko ne razume šta znači „šibicarenje“, to je ono, znate sad je ovde, sada nije, i uvek epilog tog „šibicarenja“ je da dobija ona strana koja je pored šibica i koja ih pomera.
Ko kakvo iskustvo u toj priči ima, ja to stvarno ne znam, ali mislim da je prevršilo svaku meru ovakvo podnošenje ovakvih amandmana. Hvala lepo.