ALEKSANDAR MARKOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 22. maja 1981. godine u Beogradu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Bio je odbornik u SO Vračar od 2004. godine u tri mandata, kao i šef odborničke grupe. Od 2008 – 2009. godine je bio odbornik u Skupštini grada Beograda. Od osnivanja Srpske napredne stranke do aprila 2015. godine obavljao je dužnost poverenika/predsednika opštinskog odbora SNS-a Vračar. Predsednik je Saveta za saradnju sa verskim zajednicama opštine Vračar i član glavnog odbora SNS-a. Nakon izbora 2014. godine izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Nakon izbora 2014. godine izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije i bio je član je odbora za administrativno-budžetska i mandatsko-imunitetska pitanja.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabran za narodnog poslanika.

Osnovne informacije

Statistika

  • 46
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Ponovljeno pitanje akcionara Agrobanke

čeka se odgovor 6 meseci i 6 dana i 21 sat

Poštovani poslanici PG SNS, OVO samo jedno od pitanja koje smo Vam postavili pre više od 4 meseca a nismo dobili odgovor. Prošlo je više od 4 godine vladavine SNS-a a ništa nije urađeno da se afera reši a akcionari obeštete.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.04.2017.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Grubo je zloupotrebljen član 103. od prethodnog govornika koji je pokušao da izigrava advokata ovde jednog poslanika. Ali, da vam kažem, ima narodna izreka: „Svako se češe tamo gde ga svrbi“. Nikom ovde nije jasno zašto je osetio potrebu da reaguje, ali pritom i da uvredi uvaženog profesora Atlagića time da je zagađivač, kako je rekao. Šta mu je zasmetalo? Šta ga je to zasvrbelo? Što je gospodin Atlagić rekao da su se neki sakrili u mišje rupe? Pa da, sakrili su se, kriju se i ovih dana. Kriju se tako što pokušavaju da zloupotrebe proteste studenata i kriju se tako što neće da priznaju da su oni organizatori tih protesta, koji su, uzgred budi rečeno, potpuno propali. U tome je suština onoga zbog čega je Atlagić rekao da se kriju. I treba da se sakriju u mišje rupu, ako imaju i malo stida i osećaja časti i treba da se sakriju u mišje rupe. Zahvaljujem.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.04.2017.

Zahvaljujem predsedavajuća.

Uvaženi ministri, predstavnici Ministarstva, uvaženi gosti, dame i gospodo narodni poslanici.

Drago mi je gospođo predsedavajuća da se vraćamo na listu govornika i da se vraćamo na dnevni red. Danas je zaista na dnevnom redu veći broj međunarodnih sporazuma, protokola, konvencija itd, i to su veoma važni sporazumi, to je nešto što je veoma važno za našu zemlju. Mislim da na taj način doprinosimo i međunarodnom kredibilitetu, i svemu ostalom, kao i ugledu, naravno, koji uživamo na međunarodnom planu. Ne bih želeo specifično da ponavljam sve ono što su i predstavnici predlagača ovih akata u ovoj raspravi već istakli, u više navrata, uvaženi ministri, ali i ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, ali bih želeo da se u najkraćim crtama osvrnem na neke najznačajnije tačke.

Međutim, dosadašnja rasprava, kako juče tako i danas, a i u zadnjih sat vremena smo imali prilike da prisustvujemo, je dovela do toga da neki poslanici nekih poslaničkih grupa osećaju potrebnu da govore o nekim stvarima i o temama koje nemaju veze sa dnevnim redom. Tako je prethodni govornik sve vreme pričao o nečemu što ni na koji način nije na dnevnom redu. Ako mene pitate, ja mislim da je to posledica nervoze, političke nervoze verovatno zbog izbornih rezultata i to je uticalo na potpuni gubitak orijentacije. Dobro je, neka pričaju o tome. Neka budu što glasniji u tome i neka budu što uporniji. Ja ih podržavam u tome, jer očigledno da to direktno utiče na dalji gubitak, odnosno na njihov rejting koji je u silaznom padu.

Tu prednjači jedan bivši govornik, koji je inače poznat po bahatosti, ali koji je u poslednje vreme poznat kao vodeći levičar, vodeći i istaknuti Marksista, Trockista čak, iako je bio poznat kao ekstremni desničar, iako danas šeta i ti isti sa kojima on danas šeta, oni su ga nazivali istaknuti ekstremnim desničarem, čak klerofašistom itd.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.04.2017.

Kao što rekoh, ovi sporazumi potvrđuju opredeljenje Republike Srbije da sarađuje sa drugim zemljama i to u različitim oblastima. Ja bih tu apostrofirao predloge sporazuma u oblasti bezbednosti sa Saveznom Republikom Nemačkom, kao i Predlog sporazuma o policijskoj saradnji sa Republikom Bugarskom, kao i saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala sa Republikom Poljskom.
Smatram da navedeni sporazumi treba da doprinesu učvršćivanju i daljem jačanju saradnje u ovoj oblasti, oblasti bezbednosti, ali i daljem jačanju saradnje u oblasti sprečavanja i suzbijanja krivičnih dela, kriminala…

Imovinska karta

(Beograd, 07.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 76000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Član upravnog odbora SRC "Tašmajdan" Javni Mesečno 18000.00 RSD 15.01.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 76000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 28.02.2017, 11:48