DRAGANA BARIŠIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.jula 1975.godine u Kruševcu. Živi u Kruševcu.

Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Kruševcu, a zvanje doktora medicine stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Specijalizaciju psihijatrije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Po završetku osnovnih studija radni odnos zasnovala je u Domu zdravlja u Kruševcu. Od oktobra 2007.godine zaposlena je u Opštoj bolnici u Kruševcu na Psihijatrijskom odeljenju. Učestvovala je na brojnim naučno-stručnim skupovima.

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Potpredsednica je GO SNS Kruševac. Predsednica je Odbora za rodnu ravnopravnost i član Saveta za zdravstvo GO SNS Kruševac. Član je Glavnog odbora SNS. Na izborima maja 2012. godine izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Kruševca i predsednicu Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Kruševca, što je obavljala do aprila 2014. godine kada je izabrana za narodnu poslanicu NSRS.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Udata i majka dvoje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja, 12.10.2016.

Zahvaljujem.
Uvažena predsednice, dame i gospodo narodni poslanici, kod izbora članova u Savetu regulatornog tela za elektronske medije vrlo je značajno to da izabrani članovi ovog Saveta pored toga što ispunjavaju uslove za rad u Savetu regulatornog tela za elektronske medije, svojim kvalifikacijama i ostvarenjima rade na unapređenju i profesionalizaciji medijskog prostora Srbije.
Ne sumnjam da ćemo u danu za glasanje podržati baš takve kandidate. Kandidate koji će odgovorno i savesno obavljati svoju dužnost i koji će raditi pre svega na unapređenju kvaliteta i raznovrsnosti usluga i doprineti očuvanju, zaštiti i slobodi mišljenja u Srbiji.
Ovom prilikom pomenula bih i to da se gotovo svakodnevno govori o cenzuri u medijima. Ali, samo letimičan pogled na elektronske, pre svega na štampane medije i na društvene mreže svedoči o tome da raznovrsnost postoji uprkos kontinuiranim napadima na aktuelnu vlast da vrši neku strašnu cenzuru i diktaturu.
Ono što posebno upada u oči je to da deo medija koji su otvoreno pokazivali podršku sada nekim opozicionim strankama od 2012. godine vode organizovanu i brutalnu kampanju protiv aktuelne vlasti, a pre svega protiv SNS. Glavna meta je gospodin Aleksandar Vučić, kao i njegovi bliski saradnici. Njihov osnovni zadatak je da gospodina Vučića domaćoj i stranoj javnosti predstave kao brutalnog cenzora koji ukida emisije, obara portale, smenjuje urednike, zabranjuje tekstove.
Izvor tih napada jeste jedna negativna opsesija, pre svega gospodinom Vučićem i SNS. Vidljiva je tendencija da se rezultati vlast prećute, a eventualne negativne ili greške preuveličaju. Tako već mesecima unazad imamo priliku da svakodnevno budemo svedoci medijskog linča pojedinih članova Vlade, kao i bliskih saradnika premijera RS. Ne prašta im se to što su deo pobedničkog tima na čelu sa najboljim. Zaboravlja se sve dobro, a akcenat se vrlo često baca na neke nebitne stvari, a ponekad i na nesvesno izgovorene reči.
Ovom prilikom osvrnula bih se i na nedavno otvorenu izložbu „Necenzurisane laži“ koja je u Gradu Kruševcu iz kojeg ja dolazim, otvorena do 22. oktobra. Izložba je najbolji pokazatelj toga i odgovor na pitanje da li u Srbiji postoji ili ipak vlada sloboda medija, koja se vrlo često i zloupotrebljava.
Posebno bih istakla da izložba nije imala za cilj da prozivanje medija eventualno ili uvredljivo ili pokaže to da mediji uvredljivo pišu kako o premijeru, gospodinu Vučiću, tako i o drugim akterima, već isključivo na osnovu činjenica i primerima javnosti je pokazala kako izgleda novinarstvo u Srbiji od 2014. godine do danas.
Na kraju iskreno se nadam da će novoizabrani članovi u Savetu REM za elektronske medije, uticati na objektivno izveštavanje, da će ubuduće mesta govoru mržnje biti zabranjena, a da će se akcenat bacati na sve ono što je dobro urađeno, pa tako i kada se govori o gradu iz kog dolazim, o Kruševcu više mesta će biti o onome šta je urađeno u prethodne četiri godine, a manje mesta će biti za vređanja lokalnih i državnih funkcionera, za bavljenja njihovim porodicama, a vrlo često i maloletnom decom. Zahvaljujem.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 20.11.2015.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.
Poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodne poslanice i narodni poslanici, ja svakako neću podržati ovaj amandman, jer smatram da nije u skladu sa onim što je predloženo. Ovaj Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti je do detalja pokušao da uredi sve ono što nije urađeno tokom više decenija.
Jedino što mi je nejasno je to što se kolege iz iste poslaničke grupe, iz poslaničke grupe koja predlaže ovaj amandman, ne usklađuju, nemaju iste stavove, stavovi su kontradiktorni. Jedni misle da nije bitno da li staž traje šest, devet ili 12 meseci. Drugi su izričiti u stavu da pripravnički staž treba trajati devet meseci. To mi je zaista nelogično, s obzirom na to da imaju kolege lekare u poslaničkoj grupi koji treba da ih edukuju, ako nisu sposobni da znaju šta se to na medicinskom fakultetu uči.
Zaista smatram, ne bih se ponavljala, da je ovaj staž od šest meseci dovoljan i da ovaj amandman trebamo odbiti. Hvala.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 20.11.2015.

Zahvaljujem, uvažena predsedavajuća.

Poštovani ministre, kolege narodni poslanici, meni je drago da kolega predlagač ovog amandmana ima želju da aktivno učestvuje u reformama koje sprovodi ova Vlada i naš premijer, gospodin Aleksandar Vučić, ali očito da nije dovoljno edukovan.

Naime, verovatno ti vaši lekari iz vaše stranke ili dovoljno ne poznaju sistem zdravstvene zaštite ili ne žive u ovoj zemlji.

Naime, kao lekar psihijatrijskog odeljenja moj rad je usko povezan sa saradnicima, znači tu su psiholozi, sociolozi i veoma je važno da se oni tokom pripravničkog staža koji traje 12 meseci osposobe za rad kakav zahteva to odeljenje. Tako da kolega, uz dužno poštovanje vas, vašeg kolegu predlagača drugog ne vidim u sali, ali, eto uz dužno poštovanje mislim da ovaj amandman sigurno ne sme da se prihvati, jer neophodan je staž od 12 meseci.

Što se tiče vaše edukacije slobodno se obratite poslaničkom klubu SNS koji broji mnogo lekara, specijalista skoro svih specijalnosti, eto sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći, znači i edukovati vas. Hvala.

(Vladimir Pavićević, s mesta: Replika.)

Imovinska karta

(Kruševac, 26.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 16.04.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 70000.00 RSD 28.01.2016 -
Član upravnog odbora Zavod za Javno zdravlje Republika Mesečno 10000.00 RSD 27.09.2013 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 09:30