DRAGANA BARIŠIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.jula 1975.godine u Kruševcu. Živi u Kruševcu.

Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Kruševcu, a zvanje doktora medicine stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Specijalizaciju psihijatrije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Po završetku osnovnih studija radni odnos zasnovala je u Domu zdravlja u Kruševcu. Od oktobra 2007.godine zaposlena je u Opštoj bolnici u Kruševcu na Psihijatrijskom odeljenju. Učestvovala je na brojnim naučno-stručnim skupovima.

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Potpredsednica je GO SNS Kruševac. Predsednica je Odbora za rodnu ravnopravnost i član Saveta za zdravstvo GO SNS Kruševac. Član je Glavnog odbora SNS. Na izborima maja 2012. godine izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Kruševca i predsednicu Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Kruševca, što je obavljala do aprila 2014. godine kada je izabrana za narodnu poslanicu NSRS.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Udata i majka dvoje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 9
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 29 dana i 7 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 3 meseca i 3 sata i 40 minuta

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 21.11.2017.

Zahvaljujem.

Poštovani ministre sa saradnicima, kolege narodni poslanici i narodne poslanice, ne bih se složila sa tim da su amandmani tipa „briše se“ adekvatni. Pre bih volela da kolege iz opozicije, kojih nešto i danas ne vidim u nekom broju, daju neki konkretan predlog.Što se tiče Poverenika, svi smo se složili da on očigledno u poslednje vreme ne radi svoj posao onako kako valja i da se bavi nečim drugim. Čudi me da kolege iz opozicije ne osude to njegovo politikanstvo, kao i politikanstvo kojim se bavio do nedavni Zaštitnik građana. Građani Srbije ga plaćaju da radi svoj posao, ispred jedne nezavisne institucije, a ne da štiti propalu opoziciju koja je nažalost u ovom parlamentu.

Tako da predlažem da se ovaj amandman odbije, a kolege pozivam da kad predlažu amandmane i za koje imaju navodno obrazloženja, sa koje god da je strane papira, da predlažu nešto što će poboljšati zakone, a ne samo nešto radi reda. Hvala.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 20.11.2017.

Zahvaljujem.

Poštovani ministre sa saradnicima, poštovane kolege narodni poslanici, ja se nikako ne bih složila sa podnetim amandmanom prethodne koleginice koje je govorila. Naime, zašto? Pa zbog toga što koleginica osim nekog svog ličnog žaljenja zbog podnetih amandmana od strane nekih kolega iz vladajuće koalicije ništa drugo nije obrazložila, a i u samom obrazloženju ovog amandmana, koji je samo „briše se“, ne postoji nikakav predlog. Znači, nikada do sada, za evo ove dve godine koliko smo zajedno u Skupštini Srbije, nisam čula neki pametan predlog od strane kolega iz te poslaničke grupe koja predlaže ovaj amandman, tako da i ovog puta, osim prostora za neko njihovo medijsko prikazivanje i optuživanje nas iz vladajuće koalicije da ne radimo dobro, ništa drugo nismo saznali.

To što se oni na „Tviteru“ bore i pokušavaju građene Srbije da dovedu u zabludu time da oni imaju neku podršku, a da mi ovde ne radimo ništa, to pokazuju na svakim izborima i sve nižim procentom koji osvajaju, tako da ovog puta na nekim narednim mislim da ih neće više ni biti ovde. Hvala.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 20.11.2017.

Znate kako, ja svaki amandman pogledam dobro i nemam potrebe da okrećem, kod mene to lepo piše kako treba. Ali, koleginica bi trebalo da nauči da se izbori ne dobijaju na „Tviteru“ i lažima, već čisto i isključivo rezultatima. Upravo SNS iz izbora u izbore pokazuje da rezultatima postiže ne samo 56%, nego i preko toga, a sledeći put verovatno i 80%, pošto sa ovakvom opozicijom građani Srbije da vide ko može da vodi ovu državu, a to je samo SNS i gospodin Vučić.

Imovinska karta

(Kruševac, 26.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 16.04.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 70000.00 RSD 28.01.2016 -
Član upravnog odbora Zavod za Javno zdravlje Republika Mesečno 10000.00 RSD 27.09.2013 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 09:30