DRAGANA BARIŠIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.jula 1975.godine u Kruševcu. Živi u Kruševcu.

Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Kruševcu, a zvanje doktora medicine stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Specijalizaciju psihijatrije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Po završetku osnovnih studija radni odnos zasnovala je u Domu zdravlja u Kruševcu. Od oktobra 2007.godine zaposlena je u Opštoj bolnici u Kruševcu na Psihijatrijskom odeljenju. Učestvovala je na brojnim naučno-stručnim skupovima.

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Potpredsednica je GO SNS Kruševac. Predsednica je Odbora za rodnu ravnopravnost i član Saveta za zdravstvo GO SNS Kruševac. Član je Glavnog odbora SNS. Na izborima maja 2012. godine izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Kruševca i predsednicu Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Kruševca, što je obavljala do aprila 2014. godine kada je izabrana za narodnu poslanicu NSRS.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Udata i majka dvoje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 52
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 6 meseci i 24 dana i 16 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 8 meseci i 26 dana i 12 sata

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 07.05.2018.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, poštovani predstavnici BIA, poštovane kolege narodni poslanici i, pre svega, poštovani građani Srbije, podnela sam amandman na član 2. Zakona o vojnom obrazovanju, gde se dodaje stav 2. koji bi dodatno definisao ciljeve ovog zakona.

Pre svega želim da istaknem to da, evo, i danas, kao i prethodnih sednica, kao i prethodnih meseci, oni koji su uništili našu Srbiju, uništili moj Kruševac, uništili sve gradove, od Niša, Leskovca, Vranja, do Subotice, oni se i danas ne stide da govore loše o našoj Vladi, o našem predsedniku, o svim onim dobrim ljudima koji časno i pošteno pokušavaju da građanima Srbije obezbede normalan život, normalan život koji su oni do 2012. pokušavali da unište i naravno uspeli u tome.

Ono što želim da dodam je to da su građani Srbije od 2012. godine na ovamo više puta jasno rekli ne njihovoj politici, jasno rekli da SNS i politika SNS nema alternativu i da žele upravo da ih vodi gospodin Aleksandar Vučić, ali očito njima to nije dovoljno.

Ovom prilikom želim da dodam da podnošenjem ovog amandmana želela sam da se doda doprinos i da se podstakne i razvoj zdravstvenog sistema, a upravo na tome radi i Ministarstvo odbrane, ali i Ministarstvo zdravlja, pa, evo, ovom prilikom hoću da naglasim da je upravo ministar Lončar naglasio da će u narednih nekoliko nedelja posao dobiti više stotina lekara, što je zaista za pohvalu, jer time pokazujemo da želimo da obezbedimo svim našim mladim ljudima zaposlenje i ostanak u zemlji, a ne da radimo na uništenju zemlje, kao što je radilo žuto preduzeće do 2012. godine. Hvala.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 07.05.2018.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege narodni poslanici, poštovani građani Srbije, podnela sam amandman na član 3. Zakona o vojnom obrazovanju da bih učestvovala u dodatnom definisanju posebnih ciljeva vojnog obrazovanja, jer smatram da kada govorimo o ostvarenju posebnih ciljeva posebno moramo misliti na sveukupni razvoj Republike Srbije, s posebnim osvrtom na razvoj zdravstvenog sistema.

Ono što ovom prilikom moram da naglasim jeste to da je zaista pohvalno to što naša Vojska, naše Ministarstvo odbrane ima ogromnu podršku vrhovnog komandanta i predsednika Republike, gospodina Aleksandra Vučića, kao i to da, uz rad svakog pojedinca Ministarstva odbrane i uopšte Vlade Republike Srbije, u ovoj godini možemo da se pohvalimo da je i našim pripadnicima Vojske Republike Srbije obezbeđeno povećanje plate od oko 10%. Naravno, to nije nešto na čemu će se zaustaviti, već će se u narednom periodu verovatno povećavati još u određenom procentu.

Uveliko se radi na svim poljima. Pohvalila bih i to da je uvedena solidarna pomoć, povećane su dnevnice. Zatim, podeljeno je više od 700 stanova. Radi se i gradi kako na obezbeđivanju boljih uslova u vojnim gimnazijama, u internatima vojnih gimnazijama, u obnavljanju Vojne akademije, poboljšanju smeštajnih kapaciteta, obnavljanju vojnog zdravstva, na svemu onome što je u prethodnih 12 godina, do 2012. godine urušavano, sada se radi i napredak je sve vidljiviji i vidljiviji. Hvala.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 07.05.2018.

Zahvaljujem uvažena predsednice, poštovani ministre sa saradnicima, poštovani predstavnici BIA, poštovane kolege narodni poslanici, podnela sam amandman na član 4. Zakona o vojnom obrazovanju gde se dodaje stav 3. čime sam želela da se dodatno definiše svrha ovog zakona.

Inače, ovom prilikom želim da pohvalim Ministarstvo odbrane i to da se sve veći broj žena uključuje u mirovne misije i uopšte u sistem narodne odbrane, što je za svaku pohvalu, jer se na taj način poštuje pravo na jednakost i ravnopravnost polova, za šta se između ostalog svi mi zalažemo.

Ono što bih želela da dodam ovom prilikom jeste to da se nekom prethodnom periodu od 2002. do 2015. godine broj žena je bio znatno manji i iznosio je svega oko 7%, a da se u poslednjih nekoliko godina zaista taj broj povećava. Ne samo kao broj žena u mirovnim misijama, već uopšte broj pripadnica ženske populacije koje upisuju Vojnu akademiju.

Zaista mislim da je to za pohvalu i da ćemo na taj način raditi na tome da se zastupljenost nežnijeg pola bude onako kako treba. Ovom prilikom želim da napomenem da ćemo mi iz SNS podržati ove dobre zakone, jer su oni u korist naših građana, a to je naš osnovni cilj. Hvala.

Imovinska karta

(Kruševac, 26.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 16.04.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 70000.00 RSD 28.01.2016 -
Član upravnog odbora Zavod za Javno zdravlje Republika Mesečno 10000.00 RSD 27.09.2013 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 09:30