DUŠICA STOJKOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 6. avgusta 1979. godine u Beogradu.

Po zanimanju je diplomirana politikološkinja za međunarodne poslove.
Maturirala je u Petnaestoj beogradskoj gimnaziji. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu na katedri za međunarodne odnose. Dobitnik je stipendije nemačke fondacije Konrad Adenauer. Završila je specijalističke strukovne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu na katedri za političke partije i izbore.

Bila je saradnica domaćih nevladinih organizacija na projektima posvećenim razvoju demokratije, ljudskih prava, omladinskih politika i preduzetništva.

Načelnica je Službe za informisanje Gradske opštine Rakovica.
U Srpskoj naprednoj stranci je od osnivanja. Članica je Glavnog odbora i predsednica je Saveta za medije OO SNS Rakovica od 2009. godine. Nakon izbora 2014. godine izabrana je za narodnu poslanicu. Bila je kandidat za gradsku odbornicu u Skupštini grada Beograda 2014. godine. U prethodnom sazivu bila je članica odbora za evropske integracije, odbora za spoljne poslove i odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i odbora za kulturu i informisanje. Od 2014. godine članica je Ženske parlamentarne mreže.

Učesnica je brojnih međunarodnih i domaćih konferencija i seminara.

Pohađala je specijalne programe i kurseve u zemlji i inostranstvu u oblasti organizacije izbornih kampanja i odnosa sa javnošću.
Završila je Londonsku školu za odnose sa javnošću 2013. godine.
Polaznica je seminara fondacije Konrad Adenauer u Beogradu (2007/2008).
Polaznica je Godišnjeg seminara Beogradskog fonda za političku izuzetnost uz pokroviteljstvo Saveta Evrope (2014/2015).
Polaznica je Akademije ženskog liderstva 2016. godine u organizaciji Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Centra za podršku ženama Kikinda, Centra modernih veština i USAID.

Članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke
Članica je Delegacije u parlamentarnoj skupštini OEBS-a.
Članica je parlamentarnih grupa prijateljstva sa Nemačkom, Francuskom, Norveškom, Holandijom, Slovenijom i SAD. Takođe, zamenik je člana u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine ponovo je izabrana za narodnu poslanicu sa liste Srpske napredne stranke.

Živi u Beogradu i ima ćerku Milicu.

Osnovne informacije

Statistika

  • 22
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 6 meseci i 24 dana i 15 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 8 meseci i 26 dana i 11 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 16.05.2018.

Zahvaljujem, gospodine Arsiću.

Uvažena potpredsednice sa saradnicima, drage kolege narodni poslanici, poštovani građani Srbije, u Vojsci Republike Srbije imamo danas 14 pripadnika Vojske bez rešenog stambenog pitanja, 20.000 pripadnika policije nema rešeno stambeno pitanje u našoj državi i oko 1.500 pripadnika Bezbednosno-informativne agencije. To je rezultat koji smo mi imali i koje nam je ostavio prethodni režim, to su zaista brojke za koje se moramo zapitati.

Tek je predsednik gospodin Aleksandar Vučić inicirao jedan dobar projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, nažalost, mi to nismo mogli ranije da uradimo kao država, u nasleđe nam je prethodni režim ostavio dugove, veliku količinu javnih dugova, neuređene javne finansije, morali smo da se pozabavimo merama fiskalne konsolidacije i tek sada su se zaista, kada je država ozdravila, kada je država na zdravim nogama, tek sada su se stvorili uslovi za ulazak u jedan veliki i ambiciozan projekat državne stanogradnje, kako bi rešili stambeno pitanje pripadnicima pre svega Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnicima Vojske Republike Srbije, Bezbednosno-informativne agencije, ali i Ministarstva pravde, odnosno Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

U materijalu koji smo dobili od strane potpredsednice Vlade zaista je reč o jednom ambicioznom projektu, izgradiće se stanovi na šest lokacija, odabrane su te lokacije, u prvoj fazi će se izgraditi ukupno 1.578 stanova, investitor je dobro poznat, investitor je Vlada Republike Srbije. Ovim zakonom, ovim leks specijalisom o kome danas raspravljamo, zaista će se precizirati do tančina jasna prava i obaveze investitora za svaku od pojedinačnih lokacija.

Kao što sam već rekla, do sada je obezbeđeno šest lokacija. Pre svega, pripremljene su lokacije u Vranju i Kraljevu, ali i Nišu, Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu. U Beogradu je predviđena izgradnja 400 stanova. Moja prethodna koleginica je rekla da mi želimo da pripadnike Vojske strpamo u neki geto. Želim da kažem, kao Beograđanka, da je reč o gradskoj opštini Palilula, znači nije reč ni o kakvom getu u Beogradu, reč je o gradskoj opštini Palilula, banji Ovča, izgradiće se 400 stanova.

Nakon konstituisanja gradske skupštine usvojiće se planski dokumenti koji su u ovom prethodnom periodu nedostajali. Ovaj projekat će unaprediti razvoj čitavog našeg rada, čitave naše prestonice. Ja vas podsećam da je grad Beograd nakon Drugog svetskog rata pokrenuo stambenu izgradnju na lokacijama koje su bile močvarne za izgradnju stanova za naše policajce i vojnike, a sada su oni najekskluzivniji delovi Beograda, poput Novog Beograda, Starog Košutnjaka i ostalih delova gde se nalaze lokacije za stanove naših vojnika i policajaca.

Naša ideja, odnosno ideja SNS da zaista vodimo računa o poboljšanju materijalnog položaja svih naših građana, a pre svega mislim na poboljšanje materijalnog položaja pripadnika snaga bezbednosti, naših vojnika, naših policajaca, naših čuvara zatvora. To su svi oni ljudi, podsetiću vas, zaista rade jedan najteži posao, vode računa o našoj sigurnosti, našoj bezbednosti i o bezbednosti naše dece, o bezbednosti naše imovine. Oni zaista imaju nevelika primanja i ta njihova primanja zaista prate rast i razvoj naše države. To su realna primanja koja kao država možemo da im priuštimo. Oni imaju nerešeno stambeno pitanje, a neki od njih su i zaista pripadnici mlade generacije koji žele da prošire svoju porodicu, koji žele da grade svoju porodicu. Zaista je za njih veliki zalogaj da reše stambeno pitanje.

Država želi da stimuliše izgradnju jeftinih stanova po povoljnoj ceni koja neće prelaziti 500 evra po metru kvadratnom, plus troškovi poreza na dodatu vrednost i računica je prosta. Računica kaže sledeće, da će za stan od 60 metara kvadratnih po ceni od prosečno 500 evra po kvadratu uz kredit od 30 godina mesečna rata bi iznosila oko 126 evra. Zaista ste dobro vodili računa o svakom detalju o ovom zaista kapitalnom projektu, značajnom projektu predstavlja i projekat stanogradnje za službe bezbednosti, odnosno uzornog stana. Juče ste imali prilike da svim narodnim poslanicima, a ja vas molim i da medijima i svim zainteresovanim građanima zaista okačite da svi mogu da vide kako će izgledati ti novi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti. Ti stanovi će biti po najvišim standardima energetske efikasnosti, ti stanovi će se graditi od domaćeg materijala, biće uposlena naša domaća građevinska infrastruktura. To je zaista benefit od usvajanja ovog zakona, leks specijalisa i to je višestruko.

Možemo govoriti da će korist od usvajanja ovog zakona, njegove implementacije u praksi, korist će imati i jedinice lokalne samouprave i država Srbija, ubiraćemo porez na imovinu. Ja dolazim iz Rakovice i mogu da kažem da imamo potrebu i kod pripadnika Vojske i kod pripadnika naše Policije da će se prijaviti na ovaj konkurs i da će želeti da pod povoljnim uslovima dođu do rešenja krova nad glavom.

Vladina komisija kojom je predsedavala premijerka, koju su činili potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović i brojni drugi ministri je zaista uradila odličan posao. To je recept za uspeh. Recept za uspeh kako možemo da realizujemo velike i značajne projekte.

Na samom kraju želim da kažem sledeće, dolazim iz gradske Opštine Rakovica i gradska Opština Rakovica je u prethodnom periodu bila poznata po divljoj gradnji. Kako je to kad se gradi bez građevinske dozvole, bez planskih dokumenata, kako je to kad se gradi na svakom ćošku. Vlada Republike Srbije je zaista pojednostavila i procedure, konačno su jasne i transparentne procedure dobijanja elektronskih građevinskih dozvola.

Imala sam prilike da zajedno sa vašom državnom sekretarkom, gospođom, Aleksandrom Damjanović, prisustvujem otvaranju Kapitol parka u gradskoj Opštini Rakovica, „Posejdon grupa“ je uložila u moju opštinu, u gradsku Opštinu Rakovica 30 miliona evra, više od 450 radnih mesta je otvoreno u gradskoj Opštini Rakovica, što je zaista odličan rezultat. To je isto tako primer kako vi ne ucenjujete investitore koji dolaze u našu zemlju. Mi smo država koja je sada prva što se tiče jugoistočne Evrope, prva po direktnim stranim investicijama. Toga ne bi bilo da ne ulažemo u naše puteve, u naše pruge, ali da ne onemogućavamo olakšanu proceduru za dobijanje građevinskih dozvola i ulaganja u našu privredu.

U danu za glasanje, na samom kraju, pozivam sve svoje kolege narodne poslanike, a sigurna sam da će to učiniti moje kolege iz SNS da podrže ova dobra zakonska rešenja. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 07.05.2018.

Zahvaljujem, gospodine Arsiću.

Uvaženi ministre sa saradnicima, drage kolege narodni poslanici, poštovani građani Srbije, značaj obrazovanja je nemerljiv za svako društvo. Ministarstvo odbrane je upravo bilo institucija koja je tokom svih decenija iza nas prednjačila. Uvek je bila institucija koja je išla korak napred, ispred svog vremena.

U prethodnoj godini Ministarstvo odbrane, zajedno sa Ministarstvom prosvete potpisalo je jedan jako značajan sporazum koji je na mala vrata uveo elemente dualnog obrazovanja. Ovaj sporazum koji je potpisan 2017. godine omogućava da se učenici pet obrazovnih profila u Vazduhoplovnoj akademiji u Beogradu ove školske godine obrazuju po modelu dualnog obrazovanja koji će u budućnosti raditi na održavanju aviona MiG-29 i helikoptera. Reč je o pet zanimanja, reč je o zanimanju kao što su avio-tehničari za vazduhoplovni motor, avio-tehničar za elektroopremu, avio-tehničari za elektronsku opremu, koji će raditi u budućnosti na održavanju naših vojnih vazduhoplova, ali i mehatroničar za radarske sisteme i mehatroničar za raketne sisteme koji će raditi na potrebama našim protivvahduhoplovne odbrane. Ovim dokumentom, ovim sporazumom, takođe se uvode i dva nova obrazovna profila, reč je o tehničaru naoružanja i tehničaru za municiju i raketni sistem, koji će kada završi naše obrazovanje zaista svoje mesto naći u namenskoj industriji.

Za sam kraj želim da kažem sledeće. Zaista želim da naš Univerzitet odbrane u okviru koga se nalaze Vojna akademija, naš Medicinski fakultet, naš VMA budu prvi u našoj zemlji, kada je reč o obrazovnim institucijama, ali i da naše srednje vojne škole zaista budu primeri kako se obučava mladi kadar u našoj zemlji.

U danu za glasanje SNS će podržati ova zaista dobra zakonska rešenja. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 04.05.2018.

Zahvaljujem.

Uvaženi ministre sa saradnicima, drage kolege narodni poslanici, poštovani građani Srbije, podnela sam amandman na član 1. Predloga zakona o vojnom obrazovanju Republike Srbije, koji definiše sam predmet, osnovne ciljeve i principe koje ovaj zakon reguliše.

Kvalitet u jednom društvu počinje i završava se obrazovanjem. Biti vojnik, oficir, podoficir Vojske Republike Srbije je jedan odgovoran, siguran poziv, ali i poziv pun izazova.

Vojni poziv je odlična prilika za mlade ljude u Srbiji koji žele da grade svoju karijeru štiteći svoju zemlju, ali i mir i bezbednost u svetu kroz brojne vojne misije.

Vojno obrazovanje i usavršavanje je specifično, mogućnosti za napredovanje su zaista brojne, pa otuda i ne čudi veliko interesovanje naših mladića, naših devojaka da uvek budu deo naših vojnih škola, da upisuju Vojnu akademiju, da se prijavljuju na kurseve za profesionalne vojnike, ali i da budu zaposleni i u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. To i ne čudi zato što je upravo Vojska Republike Srbije prepoznata kao institucija od najvećeg poverenja građana Republike Srbije.

Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić pokrenuli su veliki projekat stambene izgradnje i već su opredeljene lokacije za izgradnju stanova za pripadnike Vojske, policije, ali i službe bezbednosti. Obezbeđene su lokacije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju.

Ministarstvo odbrane nije čekalo, već je i tokom 2017. godine obezbedilo 612 miliona dinara za subvencionisanje stambenih kredita za potrebe pripadnika Vojske Republike Srbije i podeljeno je negde oko 233 kredita za rešavanje stambenog pitanja.

Pomaci se dešavaju i u vojnom obrazovanju u započetim reformama koje su prošle godine dovele do toga da dva ministarstva, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo prosvete potpišu jedan važan sporazum o uvođenju elemenata dualnog obrazovanja. Zahvaljujem.

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 12.12.2017.

Zahvaljujem.

Uvaženi predsedavajući gospodine Arsiću, drage kolege narodni poslanici, poštovani građani Srbije, u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine želim da iskoristim svoje pravo i postavim pitanje ministarki Neli Kuburović i Ministarstvu pravde.

Za vreme vlasti DS radna mesta su se gubila na sat i u Beogradu i u čitavoj Srbiji. Podsećam vas, dugovi koje nam je žuto preduzeće ostavilo u gradu Beogradu iznosili su 1,2 milijarde evra. Ova vlast je uspela da ih smanji za 500 miliona. Svaki Beograđanin je manje dužan za 250 evra u ove prethodne tri godine. Ostavili su nam u Beogradu pustoš i u gradskoj kasi, ostavili su nam ogromne dugove i kada je reč o beogradskim opštinama, javno komunalnim preduzećima, bili smo na korak od bankrotstva.

Upravo ta koalicija na čelu sa Jankovićem, Šapićem, Đilasom i Jeremićem je koalicija DS u više kolona. Svi ovi ljudi su inače bili članovi DS ili su bili predstavnici najviših organa ove stranke kada je ona bila na vlasti. Vidim da je ta koalicija stvorena i danas i da je jedini njihov program upravo da se vrate na vlast. To nisu novi ljudi. Nije reč o novim ljudima na političkoj sceni Srbije. To nisu novi ljudi, ni Šapić, ni Jeremić, ni Janković, ni Đilas.

Podsećam vas da su Dragan Đilas i Šapić vodili i upravljali gradom Beogradom. Jedan je bio gradonačelnik, dok je Šapić bio pomoćnik. Oni su Beogradom vladali tako uspešno da su nam ostavili ogroman dug od 1,2 milijarde evra, povećali stopu nezaposlenosti, radnici u Beogradu su tokom noći ostajali bez posla, ostajali su radnici bez posla i u Rakovici, i u Mladenovcu, i u Grockoj, i u Barajevu.

Za to vreme šta smo imali sa druge strane što nam je ostavila DS u vreme dok je vladala Beogradom na čelu sa Draganom Đilasom i Šapićem? Imali smo propale investicije. Podsetiću vas samo na neke od propalih investicija. Imali smo maketu Terazija na Novom Beogradu koja je koštala 600.000 evra svakog građanina Beograda, umesto da ta sredstva budu utrošena pametnije, na izgradnju nekih škola, vrtića, bolnica, puteva, svega onoga što nam nedostaje. NJihove propale investicije i dan danas možete videti na svakom ćošku u Beogradu. Imate podzemne kontejnere, imate različite malverzacije, mahinacije oko rekonstrukcije Bulevara Revolucije, imate ogromne troškove i ogromne dugove koje su fabrikovali u vreme DS kada su upravljali javnim preduzećima u gradu Beogradu. Pomenuću samo neke od njih – Beogradput, Beogradski vodovod i kanalizacija imali su ogromne troškove i ogromne dugove koje su ostavili nama u amanet.

Podsećam vas, sa druge strane, dok su se zaduživali kao javnakomunalna preduzeća, nisu gradili i danas imamo situaciju da Beograd, znači okolina Beograda, pozivam vas da dođete i da vidite na šta liči okolina Beograda, nema ni kanalizaciju, ni put, ni vodu, ništa ono što građani jedne velike prestonice zaslužuju u 21. veku. NJih zaista nisu zanimali problemi građana Beograda. NJih je zanimalo nešto drugo.

Molim ministarku Nelu Kuburović da mi odgovori na sledeća pitanja. Do danas je ostala bez odgovora divlja gradnja žutog dr Šapića. Imali smo tako navode u medijima u aprilu 2013. godine, gde nas je jedan dnevni list izvestio, da je dr Šapić od grada Beograda dobio 18 ari zemljišta oko svoje vile na Dedinju, što pomenuti gospodin nikada do sada nije demantovao. Kako je moguće da je dr Šapić, desna ruka tadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, iskoristio svoj uticaj da od gradske uprave na poklon dobije tačno 1.884 m2 atraktivnog zemljišta oko Autokomande. Reč je o pet parcela koje nose broj kat. opštine Savski Venac. Prema tržišnoj vrednosti, zakup za ovo zemljište po kvadratu u delu grada u kome Šapić ima vilu bezmalo košta oko 140 miliona dinara ili 1,16 miliona evra. Pitam vas – koliko je grad Beograd mogao da prihoduje da je to zemljište bilo ponuđeno na licitaciji?

Takođe, postavljam pitanje, mediji su izveštavali u 2013. godini da je dr Šapić uzurpirao ulicu Laze Lazarevića da bi proširio plac svoje vile na Dedinju. Predsednik opštine Rakovica i nekadašnji šef beogradskog odbora DS Aleksandar Šapić izgleda da zaista voli konfor, pošto je praktično prisvojio celu jednu beogradsku ulicu u opštini Savski Venac kako bi proširio svoje dvorište. Naravno, za to nije odgovarao, divlja gradnja se ne zaustavlja ni sada i sada bez dozvole dr Šapić gradi 627 kvadrata stambenog i pratećeg prostora.

Na žalost, pet minuta nije dovoljno da nabrojim sve mahinacije, čitav spisak Šapićevih malverzacija i šarenih laža. Neću spomenuti da je nelegalno sazidao kuću i bazen, da je državi dužan 2,5 miliona dinara na ime poreza, da je plaćao zakupninu vrtića po trostruko većoj ceni od tržišne.

Samo je za gorivo, za svoje džipove i svoje automobile trošio 600 hiljada dinara. Plagirao je svoj doktorat, o čemu navodi Komisija Univerziteta Union; privatizovao je opštinu Novi Beograd, gde vi danas ne možete ni jedan papir na toj opštini da dobijete bez veze sa dr Šapićem; odbio je da sruši i drugi ujakov objekat. Od Dragana Đilasa je dobio pet parcela na poklon, dok je Dragan Đilas bio predsednik opštine.

Verovatno da sve ove…

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 14.11.2017.

Zahvaljujem predsednice.

Drage kolege narodni poslanici, u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine, želim da iskoristim svoje pravo da kao narodni poslanik uputim pitanje Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Nižu se afere čelnika Demokratske stranke i Dragana Đilasa.Do sada je uhapšeno i procesirano 44 najbliža saradnika Dragana Đilasa i visokih funkcionera Demokratske stranke, ali činjenica je da su neki ipak prošli nekažnjeno. Upravo oni koji nam danas govore o kolapsu i o uništavanju, su isti ti koji su uništili budžet Republike Srbije, budžet Grada Beograda. Izgleda da su neki od njih, ipak, izbegli ruku pravde da za svoja nedela i nenamensko trošenje državnih para.

Želim da mi odgovorite na pitanje, da li su tačni navodi da je Vuk Jeremić, koji je bio ministar spoljnih poslova opustošio budžet građana Srbije za 3,6 miliona evra, za svoja luksuzna putovanja, za svoje dnevnice, hotele i privatne avione? Tačnije, bivši ministar Jeremić potrošio je 3,4 milione evra, samo za svoje luksuzne letove, i preko 200.000 evra za noćenja po luksuznim hotelima.

Moje pitanje je, koja turistička agencija je radila aranžmane za ova luksuzna putovanja? Ko je potpisivao i odobravao ova putovanja? Šta vam je ta preskupa šatl diplomatija dobroga donela? Zar nije bezobrazluk da upravo taj Vuk Jeremić, koji je ruku pod ruku sa Đilasom, Šapićem uništavao Grad Beograd i vodio ga u ambis, upravo sada govori o nefunkcionisanju grada i sada nam priča o poštenju? Šta je sve moglo u Beogradu da se izgradi i u Srbiji za 3,6 miliona evra građana Republike Srbije? Kada će neko za to da odgovara? Skandalozno je da Jeremić i njemu slični kritikuju gradsku vlast, zato što se u Beogradu sada radi, zato što se grad razvija i menja na bolje. Očigledno je da im je jedini program, program mržnje i kritike radi kritike, a sve u cilju borbe za vlast, sve u cilju fotelje, za funkcije, za privilegije.

Sa ponosom mogu da kažem da je zahvaljujući SNS-u u Beogradu, naš Beograd, naša predstonica je grad kranova. Imamo više od 1.111 aktivnih gradilišta danas u Beogradu. Sada se infrastruktura obnavlja, Beograd se modernizuje i sređuje iz dana u dan, i zbog toga sam zaista ponosna.

Odgovorna vlast, predvođena SNS uspela je da pored svih benefita za Beograd i Beograđane da vrati nagomilani dug koje nam je ostavilo žuto preduzeće, pa je tako SNS uspela da dug od 1,2 milijarde evra prepolovi, da vrati sva dugovanja za trudnice i porodilje, socijalno ugrožene kategorije.

Pored vraćanja dugova žuto preduzeće nam je ostavilo u amanet i da vodimo računa i o našim gradskim opštinama. Važno nam je i da se gradske opštine u Beogradu ravnomerno razvijaju, da više nemamo građane prvog i drugog reda. Nama su isti i građani Vračara, Rakovice, Savskog venca, kao i građani Sopota, Barajeva i Grocke. Upravo u tome je razlika između nas i njih. Mi znamo da nemamo 3,6 miliona evra za bacanje. Mi znamo da nismo u mogućnosti da tek tako bacimo milione evra građana Beograda i Srbije. Mi znamo koliko je teško danas zaraditi taj novac da bi ga tako uzaludno trošili. Mi znamo koliko je teško vraćati njihove dugove, zato su nam sada budžetski prihodi, prihodi Grada Beograda uvećani i konstantno su u rastu, zato je budžet Grada Beograda u ovoj godini veći za više od 200 miliona evra. To je novac koji možemo pametno utrošimo, da gradimo naše škole, bolnice, vrtiće, parkiće, naše domove zdravlja, naše autoputeve i mostove po meri Beograđana, po meri građana Srbije. Nemojmo dozvoliti da nam žuto preduzeće i dalje kroji sudbinu u zemlji i sudbinu u gradu Beogradu.

Na samom kraju, molim nadležne organe da ispitaju trošenje budžetskih sredstava za luksuzna putovanja, hotelske troškove, dnevnice i avio karte Ministarstva spoljnih poslova u vreme dok je Vuk Jeremić bio ministar ali i svih ostalih ostataka tzv. žutog preduzeća koji su danas samo promenili dresove i zovu se drugačije. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 27.09.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Gradska opština Rakovica (Načelnik za informisanje i upravljanje AI sistemima) Opština mesečno 63000.00 RSD 06.08.2012 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 27000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 06.12.2017, 13:24