IGOR BEČIĆ

Srpska napredna stranka

Mr Igor Bečić je rođen 5. junа 1971. godine .

Pohаđаo je osnovnu školu „Svetozаr Miletić“ u Vrbаsu. Zvаršio je srednju ekonomsku školu. Diplomirаo je nа Fаkultetu zа uslužni biznis 2005. godine. nа Evropskom univerzitetu u Novom Sаdu, stekаo zvаnje diplomirаni ekonomistа. 2007. godine zаvršio mаster studije nа Fаkutetu zа uslužni biznis, Univerzitetа Edukons u Sremskoj Kаmenici. Mаgistrirаo je nа Fаkultetu zа poslovni i industrijski menаdžment, Univerzitetа Union.

Bio je člаn Srpske rаdikаlne strаnke od 1996 do 2008 godine (člаn Centrаlne otаdžbinske uprаve, potpredsednik Okružnog odborа SRS Južnа Bаčkа, predsednik Oštinskog odborа SRS Vrbаs).

Od 2008. godine člаn Srpske nаpredne strаnke, člаn Izvršnog odborа Glаvnog odborа Srpske nаpredne strаnke i predsednik Opštinskog odborа SNS u Vrbаsu.

Funkciju nаrodnog poslаnikа obаvljа od 1997 do dаnаs. Bio je člаn Odborа zа finаnsije, člаn Odborа zа spoljne poslove u Nаrodnoj skupštini Republike Srbije (1997-2002), zаmenik predsednikа Opštine Vrbаs (2004-2008), predsednik Skupštine Opštine Vrbаs (2008-2009), pokrаjinski poslаnik skupštine AP Vojvodine (2004-2007) i člаn stаlne delegаcije u Pаrlаmentаrnoj skuštini NATO-а (2006-2014).

Obаvljа funkciju potpredsednikа Nаrodne skupštine Republike Srbije (2014), člаn Odborа zа prаvа zа detetа, člаn Odborа zа kontrolu službi bezbednosti i člаn Odborа zа odbrаnu i unutrаšnje poslove. Predsednik je Poslаničke grupe prijаteljstvа Nаrodne skupštine sа Crnom Gorom. Šef je stаlne delegаcije u Pаrlаmentаrnoj skupštini Crnomorske ekonomske sаrаdnje. Nа 45. Redovnom zаsedаnju Generаlne skupštine Pаrlаmentаrne skupštine Crnomorske ekonomske sаrаdnje izabran je zа jednog od potpredsednikа ove orgаnizаcije.

Rаdno iskustvo je sticаo u preduzeću „Bаčkаtrаns“ u Vrbаsu, nа poziciji linijski kontrolor i kondukter (1989-1990). Od 1990 do 1992. godine bio je u službi u Jugoslovenskoj vojnoj armiji. U JP „Vrbаs“ obаvljаo je funkcije komercijаliste (1992-1993), šefа sаobrаćаjа (1994-1996) i komercijаlnog direktorа (1996-2012). Bio je člаn Nаdzornog odborа „Informаtikа“ а.d Beogrаd, gde je podneo ostаvku 2014. godine.

Zаposlen je u „Srbijаgаsu“ kаo sаvetnik generаlnog direktorа.

Od 1997. godine bio je na funkciji narodnog poslanika, a 2014. izabran je za njenog potpredsednika. Mandat mu je dodeljeni nakon izbora 2016. godine.

Oženjen, otаc dve ćerke i sinа.

Osnovne informacije

Statistika

  • 11
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 29 dana i 7 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 3 meseca i 3 sata i 25 minuta

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

Ponovljeno pitanje akcionara Agrobanke

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 7 dana

Poštovani poslanici PG SNS, OVO samo jedno od pitanja koje smo Vam postavili pre više od 4 meseca a nismo dobili odgovor. Prošlo je više od 4 godine vladavine SNS-a a ništa nije urađeno da se afera reši a akcionari obeštete.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.11.2017.

Gospodine predsedavajući, javljam se po članu 103. i 104.

Vi ste dozvolili da se ovde više puta izgovori neistina i da pripadnik bivšeg režima ili pripadnici bivšeg režima, koji su uništili sve što su mogli da unište u opštinama u kojima su vršili funkcije i vršili vlast, pa recimo mi danas imamo, između ostalog, kao tačku dnevnog reda potvrđivanje Ugovora o zajmu između KFV Frankfurt na Majni i Republike Srbije, koji predstavlja ministar i vodosnabdevanje i kanalizaciju opštinama srednje veličine, između ostalog i opština Vrbas.

Samo da kažem da smo recimo od 2006. do 2008. godine po programu uspeli kao opština Vrbas, program holandske vlade, da dobijemo donaciju od 5,1 milion evra za izgradnju fabrike pitke vode i onda bivši režim, pošto je počeo da vrši funkcije u opštini Vrbas, poništio je to, izgubili tu donaciju i mi sada u 2017. godini moramo da rešavamo problem vodosnabdevanja kroz ovakve zajmove da bi konačno u opštini Vrbas, gde kroz sela voda nije zadovoljavajućeg kvaliteta za građene opštine Vrbas, izgradili fabriku vode, ali kada znamo da smo u tom trenutku imali bespovratna sredstva od holandske vlade u tom iznosu i da to DS u tom trenutku izgubi i sada mi kao SNS moramo da rešavamo to na takav način i, kao što je rekao prethodni govornik, u 2017. godini konačno građani opštine Vrbas da dobiju pitku vodu za upotrebu u našoj opštini.

Ono što ljudi koji su u tom trenutku vršili vlast su bili u stanju da unište, da izgube, da bespovratna sredstva od holandske vlade izgube, mi danas moramo da rešavamo na ovakav način.

Deveta posebna sednica , 29.06.2017.

Dame i gospodo, uvažene kolege, ovde imamo gde se potpuno zamenjuju teze, pa imamo gospodina Jankovića koji je optužio Anu Brnabić za dugove koje je napravio bivši režim. Da, dobro ste čuli. Propali DOS-ovski kandidat Saša Janković, optužio je mandatarku za sastav Vlade Srbije, Anu Brnabić, kao glavnog krivca za dugove koje su napravile lokalne samouprave u Srbiji, pa su kritike Pokreta slobodnih građana, Saša Jankovića, na stanje finansija u lokalnim samoupravama, u stvari govore o sebi i svojoj DOS-ovskoj družini. Samo je ostalo nejasno na koga je konkretno mislio, pošto je spisak dug.

Ovaj zahtev znači odgovornost i za njega, jer kao Zaštitnik građana nije štitio građene od bivšeg režima koji su opljačkali narod i lokalne samouprave koje su vodili, ali i zbog toga što je kršio zakone i Ustav, baveći se svojom političkom promocijom, pa su ga istovremeno građani plaćali preko 3000 evra mesečno, kao Zaštitnika građana.

Moguće je da je mislio na svog koalicionog partnera, prethodnog govornika, koji je platio opštini Smederevska Palanka, isplaćivao preko fudbalskog kluba, kao što je više vremena provodio u kafanama, nego na radnom mestu, a cehove su plaćali upravo građani. Podsećanja radi, prethodni govornik je u svom omiljenom palanačkom kafiću napravio račun 457,710 dinara i popio 340 flaša piva. Kad se kaže bahato, Janković je verovatno mislio upravo na njegovo upravljanje Smederevskom Palankom, koju je ostavio sa tri milijarde duga i blokiranim računom preko 290 miliona dinara.

Takođe se ne sme zaboraviti ni Dragan Đilas, koji je Beograd ostavio prezadužen, pred bankrotom sa deficitom preko 20ć% i sa dugovanjima za socijalna davanja, jer je poznato da je Đilas 2013. godine ostavio dug u Beogradu u iznosu od 1,15 milijardi evra, od čega je 500 miliona dinara dug prema trudnicama, porodiljama i socijalno ugroženim građanima i četiri milijarde dinara duga prema komunalnim preduzećima na ime odobrenih subvencija za komunalne usluge.

Janković je tokom svog izlaganja mogao da misli na Pajtića, imajući u vidu da je bezobzirno otimao od svih, pa čak i od dece sa smetnjama u razvoju. On je 156 miliona dinara stavio sebi u džep i džep njegove stranke umesto rekonstruisao dvorac „Heterlend“ koji je bio namenjen upravo deci sa smetnjama u razvoju. Dakle, Janković veoma lako i brzo o tome kako su nastajali dugovi lokalnih samouprava može da obavesti se u svom pokretu i među svojim koalicionim partnerima, koji su pravi eksperti za otimanje od građana Srbije.

Uvažena predsedavajuća, dame i gospodo narodni poslanici, danas kada je na dnevnom redu izbor Vlade Republike Srbije, mogu da kažem da bezerezervno podržavam odluku predsednika Srbije, da predloži gospođu Anu Brnabić, za mandatara za sastav Vlade Republike Srbije i da je to državnički potez i doneta odluka u interesu Srbije.

Predsednik Srbije, gospodin Aleksandar Vučić je pokazao da donosi političke i ekonomske odluke u najboljem interesu građana Srbije. Zato je i dobio ogromnu podršku na svim izborima održanim u proteklih pet godina. Zato ima moju podršku i podršku poslaničke grupe SNS i velike većine narodnih poslanika, a što je najvažnije, siguran sam i ogromne većine građana Srbije.

Imamo predlog mandatara, gospođe Ane Brnabić, kako treba da izgleda njen kabinet i siguran sam da je to dobra odluka koja nam garantuje kontinuitet prethodne Vlade, koju je vodio predsednik Aleksandar Vučić, i da će biti ostvareni svi ciljevi koji su bili zacrtani u njegovom ekspozeu, koji je dao već rezultate za ovih godinu dana, da se nastavi da se gradi na temeljima koji su postavljeni u dobrom interesu građana Srbije i koji će dati rezultat nastavka poboljšanja kvaliteta života naših građana.

Sve kritike koje su iznete od strane opozicije bile su u pravcu da bi se nešto reklo i u nedostatku mogućnosti da se ne bi priznali rezultati prethodne Vlade u svim segmentima našeg društva. Odlični ekonomski privredni pokazatelji, visoko podignut međunarodni ugled Srbije i činjenica da zahvaljujući predsedniku Vučiću Srbija je priznati lider regiona.

Poštujući vreme, a kao i predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti pomenuću i neke rezultate resora unutrašnjih poslova i odbrane. Pre toga bih takođe rekao da imamo ovde i obrazloženje predsednika i citiram – smatram gospođu Anu Brnabić da poseduje stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverila me je da može da obezbedi izbor Vlade. Cilj je da novi predsednik Vlade Srbije svojim radom i energijom nastavi da čini velike i važne stvari za našu zemlju, sprovodi reforme od realnog i javnog sektora, što će obezbediti poboljšanje opšteg poslovnog investicionog ambijenta, ubrzati put Srbije evropskom standardu, a sve u cilju bolje budućnosti svih građana Republike Srbije.

Takođe imamo njenu biografiju gde gospođa Ana Brnabić poseduje master diplomu sa Univerziteta Hal iz Velike Britanije i preko deset godina rada u međunarodnim organizacijama, stranim ktitorima, lokalnim samoupravama i javnom sektoru u Srbiji. U avgustu 2016. godine imenovana je za ministarku državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije i imamo već vidljive rezultate u tom sektoru.

Takođe, ovde je pomenuto od prethodnog govornika da je bilo nekakvih sukoba policije i malinara, što je velika laž, jer smo navikli za ovih 20 dana od jednih novina, od „Kurira“ veoma velike laži u pravcu predsednika Vlade, gospodina Vučića. Imamo da je tu vest „Kurir“ pustio 2011. godine, koja govori o nekim navodnim sukobima malinara i policije, a znamo od kada je SNS počela da vodi resor unutrašnjih poslova.

Mi imamo u tom resoru poboljšanje lične i imovinske sigurnosti građana. Poboljšani su rezultati rada u borbi protiv organizovanog kriminala, ukupno je zaplenjeno 10,16 tona različitih vrsta narkotika, otkriveno je preko 160 laboratorija za proizvodnju narkotika, zaplenjeno je 4100 komada različitog vatrenog oružja, zaplenjeno je ukupno 531,184 boksa cigareta, što je više i tri puta bolji rezultat u odnosu na prethodni period, kao i 281 tone rezanog duvana.

Znači, imamo dosta rezultata, ali zbog vremena ne mogu sve da pomenem. Istaknuto je da je srpska policija u prvih deset najpoželjnijih partnera u 190 policija u svetu, to je Komisija generalnog sekretara Interpola.

Imamo takođe poboljšanje bezbednosti u saobraćaju, veliki rezultati su ostvareni u oblastima upravnih poslova, vanrednih situacija u sektoru unutrašnje kontrole itd. samo bih u jednoj rečenici pomenuo jer smatram da je veoma važno i Ministarstvo odbrane, da imamo bezbednost građana kao najvažniju misiju. Kontrolu granica takođe vojska vrši, u potpunosti je obezbeđena administrativna linija prema AP KiM, u ukupnoj dužini 402 kilometara.

Obrazovane su jedinice snage Vojske i MUP-a za obezbeđenje državne granice prema Makedoniji, Bugarskoj i Republici Crnoj Gori, rezultat zajedničkog delovanja i formiranja zajedničkih snaga do danas; preko 21 hiljadu lica koja su odustala od ilegalnog prelaska državne granice; procesuirano je, takođe, 134 krijumčara; imamo pomoć stanovništvu posle velikih elementarnih nepogoda širom Srbije, povećanje operativnih sposobnosti Vojske kroz povećanje broja vojnih vežbi; obnovljene su ratne materijalne rezerve, izdvajanje sistema, razvoj, opremanje Vojske Srbije novim naoružanjem i mnogo toga po čemu prethodna Vlada može da stane pred građane Srbije.

Potpuno sam siguran i da nova Vlada, na čelu sa gospođom Anom Brnabić, može da nastavi tamo gde je ova Vlada stala. Zahvaljujem se na vremenu.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja, 19.04.2017.

Poštovana predsedavajuća, uvaženi poslanici, ja sam se javio još posle izlaganja gospodina Obradovića. Smatram da je grubo prekršen čl. 106. i 112, jer mi smo imali priliku već šest meseci da neko izađe sa predsedničkom kandidaturom da nas ubeđuje iz sednice u sednicu da je on ozbiljan predsednički kandidat, da zaslužuje poverenje građana, a onda kad dobije 2% ovde, onda na današnjoj sednici izlazi sa grubim lažima, obmanjivanjem javnosti, građana i nas poslanika. Sve to objašnjavajući da je tih 2% veće nego 56% koje je dobio predsednik SNS, gospodin Aleksandar Vučić.

Takođe, da ne govorimo o glupostima koje su ovde izrečene o službama bezbednosti, o protestantima i sve ono što je govorio u svom izlaganju. Sad, ja ne znam šta je njegova politika? Zalaže se za Rusiju, a onda ne priznaje da je predsednik Rusije, gospodin Putin, čestitao predsedniku SNS pobedu na izborima. Takođe, neki drugi poslanici se zalažu za neke druge evropske vrednosti, a takođe ne priznaju da su nemačka kancelarka, kineski predsednik i mnogi zvaničnici evropski čestitali veličanstvenu pobedu gospodina Vučića. Sada žele da nas ubeđuju da ono što političari pokušavaju da manipulišu sa studentima, da nam ovde iznose laži o nekim po njima nepravilnostima na izborima i sve to da se zanemari ono što je istina danas u Srbiji, da je kandidat predsednik SNS dobio 56%, a oni se mogu ponositi sa 1% ili 2% podrške građana na izborima.

Smatram da je Poslovnik prekršio predsedavajući gospodin Arsić, tako da smatram da ne treba da se glasa o tome. Zahvaljujem se.

Imovinska karta

(Vrbas, 21.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
- JP Srbijagas Novi Sad (službenik) Javni Mesečno 130000.00 RSD 11.01.2013 -
- Ministarstvo odbrane - Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika Republika Mesečno 6000.00 RSD -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 10:48