JASMINA OBRADOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.01.1961. godine. Živi u Futogu, Novi Sad.

Po zanimanju je tehničarka pravne struke. Predsednica Mesnog odbora SNS-a u Futogu.

Nakon izbora 2012.godine, izabrana je za narodnu poslanicu, a istu funkciju je nastavila da obavlja i nakon parlamentarnih izbora 2014. U istom sazivu bila je članica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Mandat joj je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanim 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 34
  • 0
  • 3
  • 2
  • 5 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

čeka se odgovor 2 meseca i 24 dana i 20 sati

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 meseci i 13 dana i 19 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 3 meseca i 22 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Zahvaljujem, predsednice.

Uvaženi ministre, cenjene kolege poslanici, ovo je poslednji amandman koji sam podnela na Predlog zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, jednog od zakona iz seta zakona iz sfere finansija koji se nalazi na dnevnom redu ove sednice.

Ovih dana bili smo svedoci različitih, rekla bih, neuspelih pokušaja opozicije da omalovaže sve što je učinjeno u konsolidaciji finansija Republike Srbije otkako je odgovornost za državu preuzela SNS, na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Dakle, imali smo od lupanja od klupe, galame, psovanja do žutih prsluka, poziva na nasilje na ulicama, vređanje predsednice parlamenta, nasilja nad ženama u kampanji i ko zna šta sve u tim glavama još postoji kao ideja u narednom periodu. Ali, ono čime bih htela da skrenem vašu pažnju da od kada smo preuzeli odgovornost za državu ovaj posao radimo odgovorno i pre svega na vreme. To se ogleda i u činjenici u kom roku su donošeni zakoni o budžetu u prethodnom periodu.

Podsetiću, da zakonski rok za usvajanje budžeta 15. decembar prethodne godine. Kako je to izgledalo u vreme dok su to radili žuti, evo kratko. Godina 2012, 29.12, 2011. godina 29.12, 2010. godina 29.12 itd. sve do 2007. godine kada je za 2007. godinu usvojen 23.6.2007. godine. Budžet za 2004. godinu, 23. marta 2004, sa tri meseca zakašnjenja. Od kada to radi SNS ide ovako: 1.12, 13.12, 12.12, 10.12, 14.12, a ovaj budžet biće usvojen kako stvari stoje 7. decembra. Gospodo, činjenice su neumoljive ni svi žuti prsluci sveta ne mogu vam pomoći. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem.

Poštovani ministre, uvažene kolege, cenjeni građani, pred nama se nalazi Predlog zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, kao i celi set zakona uglavnom iz sfere finansija, a ujedno i Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu, kao najvažniji zakon u godini.

Ovaj budžet ima izražen socijalni aspekt i to je ono što ga povezuje sa amandmanom koji je na dnevnom redu, a karakteriše ga povećanje životnog standarda koje prati povećanje plata i povećanje penzija, kao i razvojni aspekt, jer predviđa rekordna izdvajanja za kapitalne investicije koje će podstaći dalji rast BDP-a.

Ukupni prihodi predviđeni budžetom su od 1.246,2 milijarde dinara i rashodi u visini od 1.269,1 milijardu dinara, što daje predviđeni deficit od 22,9 milijardi dinara, odnosno 0,4% BDP-a. Finalnom stabilizacijom javnih finansija otvorio se prostor za napuštanje kriznih mera, koje su bile primenjene tokom programa fiskalne konsolidacije u proteklom periodu.

U budžetu za 2019. godinu predviđeno je 165,5 milijardi dinara za kapitalne investicije. Dakle, razvojni budžet, takođe su izdvojena značajna sredstva za zdravstvene objekte, objekte ustanova kulture, za modernizaciju škola, za poljoprivrednu delatnost putem subvencija, za socijalnu zaštitu. Srbija se nakon sprovedenih mera fiskalne konsolidacije i uspostavljanje ekonomske stabilnosti nalazi na dobrom i zdravom putu daljeg ekonomskog rasta i razvoja.

Sve navedeno je kontinuitet politike koju vodi SNS, sa predsednik Aleksandrom Vučićem. Nećemo stati jer volimo našu zemlju. U danu za glasanje, sa zadovoljstvom ću podržati zakonske predloge koje se nalaze na dnevnom redu. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Uvaženi ministri, cenjene kolege, poštovani građani, podnela sam amandman na Predlog zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja i u ovoj raspravi želim da se osvrnem i na ostalu problematiku koja je na današnjem dnevnom redu, zakone iz sfere finansija, a posebno na Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu

kao najvažniji zakon u godini.

Najvažnija stvar za nas je da naša privreda nastavi da raste na način na koji je rasla u periodu od kako je brigu o državi preuzela SNS. Tako se u budžetu, između ostalog, nalaze sredstva za nastavak radova na obilaznici oko Beograda, završetak puta Surčin – Obrenovac, izgradnja auto puta Obrenovac – LJig, put Preljina – Požega, Moravki koridor, itd.

Takođe, izdvojen je novaca za naučno – tehnološki park u Novom Sadu, digitalne učionice, izgradnju Data centra u Kragujevcu, kao i sredstva za izgradnju i opremanje zdravstvenih ustanova.

Srbija se, nakon sprovedenih mera fiskalne konsolidacije i uspostavljanja ekonomske stabilnosti, nalazi na dobrom putu.

Kao primer realizacije ove politike pomenuću samo neke primere realizacije investicija i sveukupnog napretka iz sredine iz koje ja dolazim, iz grada Novog Sada u poslednjih godinu dana. Za saobraćaj je otvoren Žeželjev most, obnovljena je putna infrastruktura u Novom Sadu i prigradskim naseljima. Obavljeni su radovi na kanalizacionoj mreži u Novom Sadu i prigradskim naseljima. Obnavljaju se vrtići, škole, zgrada RTV-a, bolnice i sportski centri širom Novog Sada i prigradskih mesta.

Nabrajanje šta smo sve uradili, kako u gradu iz kog dolazim, tako u celoj Srbiji, moglo bi da traje danima i opet ne bismo stigli sve da pomenemo. Zemlji Srbiji potreban je razvoj i napredak i to je ono što realizuje SNS sa Aleksandrom Vučićem na čelu.

Treba nam očuvanje mira i stabilnost u svim oblastima. Ne treba nam žuti prsluk, žuto jeleče i sve ono što nose kao poruku takvim ponašanjem i nude nam kao alternativu Ramuševi pešadinci.

Imovinska karta

(Beograd, 25.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- JKP Lisje sa PO (Pomoćnik šefa) Pokrajina Mesečno 75000.00 RSD 20.05.2005 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2014 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 11:35