Prikaz govora poslanika

Prikaz govora poslanika Marko Atlagić

Marko Atlagić

Srpska napredna stranka

Govori

Uvažena predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, gospođo ministarka sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, ovaj zakon i amandman, ukoliko ga Vlada prihvati, pridoneće odbrani od katastrofalnih situacija, što će pridoneti ukupnoj bezbednosti Republike Srbije, što čini sastavni deo modernizacije Republike Srbije koju provodi Vlada Republike Srbije.

Funkcioneri bivšeg režima nisu svojim izjavama pridonosili bezbednosti i celovitosti Republike Srbije, a to dokazuju sledeći primeri. Saša Janković, zvani „Sale prangija“, je 3. avgusta 2017. godine rekao, citiram – KiM treba da budu primljeni u Interpol, a time i priznati nezavisnost KiM, završen citat. Drugo, Čedo Jovanović, zvani „šmrkanović“ je 26. oktobra 2012. godine izjavio, citiram – Vojvodini treba dati puni suverenitet i priznati je kao nezavisnu zemlju, završen citat. Vuk Jeremić, bivši propali NATO prašinarski kandidat za predsednika države, zvani „Vuk potomak“ je decembra 2008. godine rekao, citiram – ulazak KiM u UN najbolje čemu se Srbija treba da nada, završen citat.

Nenad Čanak, propali NATO prašinarski kanidat za predsednika države zvani „Nešo gicoje“ 14. jula gospodnje 2017. godine izjavio, citiram – spreman sam da priznam nezavisnost KiM, zato je ovaj amandman, a i zakon veoma važan da se prihvati kako se više ne bi na političkoj sceni pojavljivale ovakve političke nakaze, koje svojim izjavama narušavaju celovitost i bezbednost Republike Srbije. Zahvaljujem.
Uvaženi potpredsedniče, ovaj zakon i amandman, ukoliko ga Vlada prihvati, pridoneće odbrani od katastrofalnih situacija, što će pridoneti ukupnoj bezbednosti Republike Srbije, za koju se zalaže Vlada Republike Srbije i narodni poslanici.

Funkcioneri bivšeg režima nisu vodili računa o bezbednosti i celovitosti Republike Srbije, a to dokazuju sledeći primeri. Prvo, Saša Janković, zvani „Sale prangija“, je 3. avgusta 2017. godine rekao, citiram – KiM treba da budu primljeni u Interpol, a time i priznati nezavisnost KiM, završen citat. Čedo Jovanović, zvani „šmrkanović“ je 26. oktobra gospodnje 2012. godine izjavio, citiram – Vojvodini treba dati puni suverenitet i priznati je kao nezavisnu zemlju, završen citat. Vuk Jeremić, bivši propali NATO prašinarski kandidat za predsednika Republike, zvani „Vuk potomak“ je decembra 2008. godine rekao, citiram – ulazak KiM u UN najbolje čemu se Srbija treba da nada, završen citat.

Nenad Čanak, propali NATO prašinarski kanidat za predsednika Srbije zvani „Nešo gicoje“ je rekao 15. jula 2017. godine izjavio, citiram – spreman sam da priznam KiM kao nezavisnu državu, a Dragan Veselinović zvani „semafor ubica“, je 10. juna 2018. godine rekao, citiram – Republika Vojvodina neće ugroziti bezbednost dođoša, zavšen citat.

Zato je važno, poštovana ministarko da prihvatite ovaj amandman, kako se više ne bi na političkoj sceni pojavljivale ovakve političke i moralne nakaze, koje svojim delovanjem narušavaju celovitost i ugled Republike Srbije. Zahvaljujem.
Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, gospodine Arsiću, gospođo ministarko pravde, drago mi je gospođo ministarko što ste vi i dr Stefanović, vrlo često u ovom visokom Domu među nama.

To u prvom redu govori o vašem odnosu prema radu, zajedno sa vašim saradnicima, a i posvećenosti. Moram da naglasim da vas i danas u prepodnevnim časovima, a evo i sada u poslepodnevnim, ima duplo više vaših saradnika, nego čitave opozicije ovde preko nas.

Moram da naglasim da je gospodin Stefanović, svojevremeno predsedavao ovom visokom Domu, sa parlamentom, i po opštoj oceni kako pozicije, tako i opozicije, najbolje u poslednjih 20 godina. Ništa slabije ne obavlja ni funkciju ministra unutrašnjih dela, što govori o rezultatima postignutih za vreme njegovog rukovođenja.

Ujedno koristim priliku da se zahvalim MUP što je u jednoj godini održao 34.000 časova iz područja bezbednosti našim učenicima, što je od velike vaspitne vrednosti, a i pridoneće ukupnoj bezbednosti u našoj zemlji.

Ovaj zakon a i predloženi amandman, ukoliko ga Vlada Republike Srbije, prihvati pridoneće nacionalnoj sigurnosti, a time i ukupnoj ubrzanoj modernizaciji Republike Srbije za koju se nesebično zalaže i sprovodi Vlada Republike Srbije, najveći broj uvaženih narodnih poslanika i najveći broj građana Republike Srbije, a motor ubrzane modernizacije Republike Srbije je naš uvaženi predsednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić.

Bivši režim nije vodio računa o nacionalnoj bezbednosti Republike Srbije, posebno o odbrani od poplava.

To pored ostalog i pokazuje bivši predsednik Vlade Republike Srbije, a danas uvaženi narodni poslanik Zoran Živković, koga momentalno nema ovde među nama, u narodu zvani kao poljoprivrednik u pokušaju, koji je čak negirao postojanje katastrofalnih poplava 2014. godine, kada je 15 dana posle 30.05.2014. godine, izjavio – „Poplave su vešto izmišljena manipulacija. Moram priznati da sam i ja naseo toj propagandi“. Završen citat.

Poštovani građani Republike Srbije, da li možete da poverujete da je ova osoba predsedavala Vladi Republike Srbije u jednom od mandata.

Nije samo Zoran Živković svojim nastupima radio protiv interesa građana Republike Srbije, to pored ostaloga činili su a i čine svakodnevno savez za drugu pljačku Srbije, kao što su Vuk Jeremić, zvani Vuk potomak, Dragan Đilas, zvani Điki mafija, Saša Janković, zvani Sale prangija, Janko Veselinović, zvani Janko stanokradica, Dušan Petrović, zvani Dule kao ubica i mnogi drugi u tom savezu lezijedovića, prevaranata, lopuža, luftiguza i vjetrogonja i džabalebaroši, koji svakodnevno tumaraju Srbijom, ne bi li pribavili neki politički poen.

Zaboravili su samo jedno, da su i građani Republike Srbije, da su ih poslali u političku prošlost iz koje se zasigurno neće vratiti.

Na kraju, mi govorimo već dva dana o povereniku, o Zakonu o zaštiti podataka ličnosti. Ja upozoravam građane Srbije, Rodoljub Šabić, već dve godine je političko lice i bavi se čistom politikom, kao što je ranije radio i Saša Janković, bavio se politikom. Videćete za koji mesec, pretrčaće u savez lopuža, prevaranata, lezijedovića, luftiguza i vjetrogonja. Hvala.
Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine Republike Srbije, drago mi je što gospodu iz Ministarstva unutrašnjih dela i gospođu ministarku pravde vidimo vrlo često u ovom visokom domu sa velikim brojem svojih saradnika, ima ih više ovde večeras dva puta nego čitave opozicije, a znali su ih danas i juče kritikovati. To govori o vama i vašem odnosu prema radu i vašoj posvećenosti. Ministar unutrašnjih dela dr Stefanović je svojevremeno kao predsednik Narodne skupštine Republike Srbije predsedavao ovom visokom domu i po opštoj oceni uvaženih narodnih poslanika, kako pozicije, tako i opozicije, najbolje u poslednjih 20 godina. Ništa slabije gospodin dr Stefanović ne obavlja ni funkciju ministra unutrašnjih dela Republike Srbije, a to pokazuju rezultati postignuti pod njegovim rukovodstvom, što mi iz SNS ističemo sa velikim zadovoljstvom.

Ovaj zakon o smanjenju rizika od katastrofa doprineće zasigurno ubrzanoj modernizaciji Republike Srbije koju sprovodi Vlada Republike Srbije, najveći broj uvaženih narodnih poslanika u ovom visokom domu i najveći broj građana Republike Srbije, a motor ubrzane modernizacije Republike Srbije je uvaženi predsednik gospodin Republike gospodin Aleksandar Vučić. Zakon je veoma dobro koncipiran.

Molim vas, umirite ove koji proklinju inače ovde godinama narodne poslanike, a i drugi. Molim vas, ove neartikulisane krikove, gospodine Arsiću, dužni ste da to…

Ne mogu mene, ali zbog građana.

Zakon je veoma dobro koncipiran i zasigurno će pridoneti smanjenju rizika od katastrofa, a usklađen je i sa pozitivnim propisima EU. Republika Srbija gubi svake godine od poplava 120 miliona dinara, a u katastrofalnim poplavama gospodnje 2014. godine milijardu i 700 miliona. Država Srbija 2014. godine je tada, zahvaljujući tadašnjem predsedniku Vlade, a današnjem predsedniku Republike, gospodinu Vučiću, reagovala vrlo brzo i veoma efikasno, kako bi pomogla ugroženom stanovništvu. Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vojska Srbije, građani Republike Srbije bili su jedinstveni i na visini zadatka.

Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine gospodine Arsiću, na visini zadatka nisu bili neki opozicioni lideri, a danas su narodni poslanici u ovom visokom domu, pokušali su muke i tragediju našega naroda da iskoriste u prikupljanju jeftinih političkih poena. Među njima bio je i gospodin Zoran Živković, u narodu znani kao poljoprivrednik u pokušaju, koji je 30. maja gospodnje 2014. godine izjavio, poštovani građani Republike Srbije, nemojte biti šokirani ovom njegovom izjavom, citiram: „Poplave su vešto smišljeno medijska manipulacija. Moram priznati da sam i ja naseo na propagandu“. Završen citat. To je rekao gospodin Zoran Živković, poljoprivrednik u pokušaju.

Poštovani građani Srbije, da li možete verovati da je ova osoba bila predsednik Vlade Republike Srbije? NJegov lider stranke se zalagao za bombardovanje Republike Srbije. Da li je neko mogao poverovati da će oni koji su nagovarali NATO prašinare da ubijaju našu decu, da će kada su došli na vlast 2000. godine doneti nešto dobro Republici Srbiji? Naravno da nisu, samo oni koji boluju od amnezije.

Moram da napomenem da je 97% građana Republike Srbije koji su osetili posledice poplava 2014. godine bili zadovoljni pomoću koju su dobili od države Srbije. To je jedno istraživanje pokazalo. Iako je BIRN lagao da je bilo manipulacija oko izbora firma koja je trebala biti zadužena za ispumpavanje vode na kopu „Tamnava-Zapadno polje“, što je demantovala i Svetska banka, naglašavajući da je tender bio sproveden u skladu sa važećim propisima.

Poštovani narodni poslanici i poštovani građani Srbije, reći ću vam ko je BIRN, pa će vam biti jasno zašto je tako bezočno on lagao i one koji su se juče i danas pozivali na njega u ovoj Skupštini i klevetali gospodina dr Martinovića i dr Vladu Orlića. BIRN je nastavljač medijske organizacije poznate pod nazivom Institut za istraživanje o ratu i miru. U Srbiji je poznat po tome što je objavio tekst kraljevačkog novinara Filipovića u kojem je optužio Vojsku Jugoslavije da je 1999. godine na Kosovu i Metohiji namerno pobila najmanje 800 albanske dece mlađe od pet godina, što je bila notorna laž. Novinar Filipović je osuđen u Vojnom sudu za klevetu i špijunažu, a gle čuda, pomilovali su ga petooktobarski prvoborci i domaći NATO prašinari kad su došli na vlast.

Bivša vlast Demokratske stranke nije pridavala pažnju odbrani od poplava, direktor „Kolubare“ i „Tenta“ iz Demokratske stranke nije želeo da potpiše polisu osiguranja jer je 1. marta 2012. godine izbacio nadoknadu štete od poplava. Zbog takve njihove neodgovornosti izgubili smo desetine milione evra. Čega su se, gospodo narodni poslanici i poštovani građani, dotakle stranke bivšeg režima, uništili su. Uništili su našu prošlost, našu sadašnjost, uništili su budućnost dece naše, a da su ostali na vlasti još samo godinu dana uništili bi i naše korene. Na kraju, sve što je drug Tito stvorio, Slobodan Milošević sačuvao, DOS je pljačkaškom privatizacijom uništio, a Vučić ponovo, evo, sagradio.

Poštovani narodni poslanici, evo ih ponovo, udružili su se u nekakav Savez za Srbiju, ja ga nazivam savez za drugu pljačku Srbije, i Vuk Jeremić, zvani Vuk potomak, i Dragan Đilas, zvani Điki mafija, i Saša Janković, zvani Sale prangija, i Boško Obradović, zvani Boško lupeti, i Saša Radulović, zvani kralj stečaja, i Dušan Petrović, zvani Dušan kravoubica, Janko Veselinović, zvani Janko stanokradica, i Nenad Čanak, zvani Neša gicoje, i Balša Božović, zvani golobradi gusar sa Maldiva, i Zoran Živković, zvani poljoprivrednik u pokušaju i, gle čuda, Zoran Lutovac, zvani zalutovac, i Čedo Jovanović, zvani Čedo šmrkanović. Evo ih, ponovo su se udružili u taj Savez za Srbiju, a to je savez za drugu pljačku Srbije, to je savez lopuža, prevaranata, bandita, lezijedovića, luftiguza i vetrogonja. Hvala.
Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam Javnom tužilaštvu Republike Srbije – ima li elemenata krivičnog dela u medijskim napadima na predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića?

Poštovani narodni poslanici, iz minuta u minut, iz sata u sat, iz dana u dan građani Republike Srbije svedoci su tendencioznih, zlonamernih, neistintih medijskih napada na predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića, njegovu porodicu i njegove najbliže saradnike.

Ti medijski napadi delo su raznih tajkunsko-mafijaško kriminalnih i politikantskih grupa i pojedinaca, bilo da su domaće ili inostrane provenijencije.

U tim medijskim napadima, predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić je nazvan „diktatorom“ okružen kriminalcima, zatim da kontroliše i cenzuriše medije, da je pokrao izbore, da je nekompetentan, zatim sledi kriminalizacija njegovih najbližih saradnika, prijatelja, kumova i članova porodice i na kraju optužbe za nacionalnu izdaju, naravno da to nije istina.

U medijske napade uključili su se i predsednici političkih stranaka, a neki sede ovde u Visokom domu, saveza za drugu pljačku Srbije i pojedinci kao što su Velimir Ilić, Olja Bećković, Teofil Pančić, Matija Bećković, Amfilohije Radović, Goran Marković, Slaviša Lekić, Zoran Ivošević, Gordana Suša, Dušan Teodorović, Borka Pavićević, Cvjetin Milivojević, Božo Prelević, Miloš Vasić i drugi kroz medije „Vreme“, „NIN“, „Danas“, „BIRN“, “Vjesti“, „Nacional“, „Tabloid“, „B 92“, „Blic“, „Kurir“, „Radio Slobodna Evropa“ i druge.

Ovi ljudi su, poštovani građani Srbije, od 2004. do 2012. godine većina ih je hvalila tadašnju vlast kada je zemlja uništavana pljačkaškom privatizacijom i dovedena na ivicu ponora. Valjda su se i oni tada osladili.

Da se razumemo, Srbija je demokratska zemlja u kojoj je kritika vlasti čak i poželjna, ali gospodo između kritike i medijskih napada postoji suštinska nepremostiva razlika. Medijska kritika zasniva se na istinitosti iznetih činjenica i zato je društveno korisna i deluje čak lekovito.

Međutim, određene ličnosti, predstavnici političkih stranaka, zaposleni u određenim tabloidima, neke nevladine organizacije i neki dežurni analitičko-stručni šarlatani, lažima o predsedniku Republike Srbije gospodinu Vučiću i njegovoj porodici i saradnicima, truju građane Republike Srbije do krajnjih granica.

Srbija garantuje slobodu izražavanja i kritiku vlasti, ali gospodo, podvlačim, to vredi u obrnutom smeru predsednik države ima pravo da argumentovano demantuje, a vi bi mu to gospodo uskratili. E, to nije demokratija.

Setimo se samo laži da je predsednik države Aleksandar Vučić uvredio žene prilikom obilaska turske fabrike u Kraljevu. To je gospodo jedinstven slučaj u svetu da nikoga niste kritikovali i da nekog kritikujete zbog nečeg što nije rekao. To su ozbiljni medijski napadi.

Najnoviji medijski napadi na dr Aleksandra Martinovića, dr Vladu Orlića i dr Nebojšu Stefanovića, prevazišli su svaku meru. Čuli smo i danas golobradog gusara sa Maldiva, kako Zakon o visokom obrazovanju ne poznaje i neargumentovano kritikuje uvažene kolege.

Nikada u zadnjih 50 godina nije više medijski napadan jedan predsednik, nego što je Aleksandar Vučić. A gospodo, nikada niti jedan predsednik u zadnjih 50 godina nije imao bolje rezultate za građane Srbije i državu Srbiju.

Medijski napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića napad je na državu Srbiju da ustane iz pokajničkog kolena, isključivo krivca u kojeg je bacila stranka bivšeg režima i evo ih ponovo okupljeni u savez za drugu pljačku Srbije, prvo su opljačkali za vreme DOS na čelu sa Draganom Đilasom, zvani Điki mafija, Vukom Jeremićem, zvani Vuk potomak i jedan od najvećih svetskih kriminalnih bandi i Sašom Janković i drugim članovima saveza za drugu pljačku Srbije.
Poštovani potpredsedniče, cilj anketnog odbora bio bi da utvrdi sve činjenice i okolnosti vezano za aferu uvaženog narodnog poslanika Marije Janjušević i njezine veze sa masonerijom.

Naime, Marija Janjušević je visokopozicionirani pripadnik masona, sa rangom majstorice trećeg stepena. U Republici Srbiji postoji 21 pripadnica toga ranga, ona je među njima. Ona je osnovala i rukovodila ložom „Knjeginja Milica“ i ima čin oficira u Velikoj loži Srbije i predsednik je Suda časti velike ženske lože Srbije. Šef masonerija u Republici Srbiji je gospodin Tahir Hasanović, tvrdi se da je povezan za engleskom obaveštajnom službom MI6 čiji je agent, a neki smatraju i da je uvažena narodni poslanik Marija Janjušević povezana sa MI6.

Ono što nije dobro, a to je da je uvaženi narodni poslanik Marija Janjušević za potrebe masonskih loža obezbedila uvid u medijske baze Ninamedije tako da su masoni imali na uvidu i usluzi sve baze ministarstava Republike Srbije, državnih organa, organa lokalne samouprave, javnih preduzeća, ambasada i privatnih kompanija i političkih odluka Dveri. Ako se Dveri predstavljaju kao hrišćanski pokret i pozivaju na hrišćanstvo, a u prepisci uvaženog poslanika Marije Janjušević se govori o masonskim obredima koji uključuju i masonske svete regalije, mrtvačke lobanje, ritualne mačeve kojima se bockaju u obredima prijema novih članova za koje je bila zadužena uvažena narodni poslanik Marija Janjušević. Masoni su gospodo, podržali i osigurali Mariju Janjušević da uđe u ovaj visoki dom, Boško Obradović je preko masona i Marije Janjušević nastojao da obezbedi podršku masona i engleske obaveštajne službe zato je izuzetno bitno da formiramo ovaj anketni odbor, da utvrdi sve okolnosti vezane za narodnu poslanicu Mariju Janjušević. Hvala vam.
Uvažena predsednice Narodne skupštine, po opštoj oceni privatizacija za vreme DOS, odnosno stranke bivšeg režima je bila pljačkaška. Po mišljenju Majkla Hadsona urednika u Međunarodnom konzorcijumu za istraživačko novinarstvo, iz Srbije je izneta 51 milijarda dolara od privatizacijske pljačke.

Međutim, samo nekoliko primera velike pljačke bivšeg režima, Kolubara, Galenika, Agrobanka, Razvojna banka Vojvodine, Azotara, Robne rezerve, a Duvanska industrija Niš je oštetila budžet za 387 miliona evra. Prema izjavama bivših radnika Fabrike duvana Niš, „Filip Moris“ nikada nije isplatio 387 miliona evra na račun budžeta Republike Srbije, za koliko je kupio Duvansku industriju.

Nadalje, tvrde da je fabrika prodata ispod cene i da po raznim osnovama je oštećena za 160 miliona evra. Godine 2003. Mirko Cvetković je potpisao ugovor o prodaji 66,45% društvenog kapitala, a u ime Vlade je prisustvovao Zoran Živković, zvani poljoprivrednik u pokušaju, Aleksandar Vlahović i Božidar Đelić. Stvarna vrednost Duvanske industrije u vreme privatizacije je bila preko milijardu evra.

Zato bi valjalo formirati anketni odbor da utvrdi činjenične okolnosti oko privatizacije Duvanske industrije Niš i umešanost tadašnjeg vrha bivšeg režima, sumnja se da je pored ostalih Zoran Živković, tadašnji predsednik Vlade duboko zaorao prste u te malverzacije i da je uzeo visoku proviziju, nakon čega mu se znatno uvećala imovinska karta.

Poštovani narodni poslanici, naravno da se sumnja ne samo da je Zoran Živković uzeo visoku proviziju, nego je jedan od najvećih evropskih pljačkaša Božidar Đelić koji je uništio bankarski sektor u Republici Srbiji, a posebno Beobanku, Jugobanku, Beogradsku banku, Invest banku. Zato je izuzetno važno da Narodna skupština formira anketni odbor kako bi nam prezentovala činjenice i okolnosti vezane za eventualne malverzacije oko privatizacije Duvanske industrije Niš i umešanosti Zorana Živkovića, zvanog poljoprivrednik u pokušaju, u tu aferu, kako bi se postavilo pitanje njegove i ne samo njegove političke, nego i krivične odgovornosti. Hvala.
Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, gospodine Arsiću, gospodine ministre sa saradnicima, ovaj zakon a i amandman, ako ga Vlada prihvati pridoneće ubrzanoj modernizaciji Republike Srbije, koju provodi Vlada Republike Srbije, najveći broj uvaženih narodnih poslanika u ovom velikom domu i najveći broj građana Republike Srbije, a motor ubrzane modernizacije Republike Srbije jeste uvaženi, naš predsednik Republike, gospodin Aleksandar Vučić.

Poštovani ministre, najtipičniji primer uništavanje državne i građevinskih kompanija jeste odluka male interesne grupe okupljene oko nekadašnje vlade DOS-a i bivšeg resornog ministra dr Dragoslava Šumarca, kada je Srbija odjednom ostala bez toliko državnih kompanija pod izgovorom da su nerentabilne i da nemaju obrtna sredstva. Gospoda iz bivšeg režima su nam danas prigovarala i juče da mi zapošljavamo isključimo kadrove SNS. Nije tačno, to su oni radili, ponašaju se onako kako su se oni ponašali kada su bili na vlasti.

Citiraću uvaženog narodnog poslanika Gorana Ješića kojeg inače, nema u ovom visokom domu, koji je 17. septembra, gospodnje 2014. godine rekao, citiram – Goran Pajtić je u Izvršnom veću Vojvodine zapošljavao tetke, sestre, strine, svastike, šurnjaje i kumove i od 670 zaposlenih u Izvršnom veću povećao na 2700, završen citat. To nisam ja rekao, nego uvaženi gospodin Ješić.

Uvaženi gospodin Đoko Vukadinović, zvani Vlah, pobeže sada, ja ga zovem da se ispriča, jer je 17. oktobra rekao, citiram – kao što bi uvaženi kolega Rističević trebao u normalnoj zemlji da kopa njivu, da pije pivo ispred prodavnice i da nadniči, a on je ovde narodni poslanik. To takođe govori o tome kakvo je ovo društvo i kakva je ovo zemlja. Pozivam ga da se izvini.
Uvaženi potpredsedniče, poštovana ministarko, drago mi je da ste i danas u ovolikom broju, više ima vas i vaših saradnika, nego svih opozicionih poslanika u ovoj sali.

Primena ovog zakona i amandmana, ako bude usvojen, ubrzaće ukupnu modernizaciju Republike Srbije koju predvodi predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić.

Bivši režim nije vodio računa o građevinskim proizvodima, već je firme iz ove delatnosti uništio divljačkom pljačkaškom privatizacijom. Dovoljno je da spomenem tri fabrike cementa koje su prodate za bagatelu, a tvrdi se da su se bivši DOS-ovski ministri Božidar Đelić, Aleksandar Vlahović i Mirko Cvetković obogatili tim prodajama i ne samo oni. Sećate se, poštovana gospodo, uhapšeno je pet bivših ministara, od Dulića, preko Saše Dragina, Slobodana Milosavljevića, Jasne Matić do gospodina Bubala.

Prema proceni istražnih organa, na ovaj ili onaj način, bivši režim ojadio je zemlju za oko 100 milijardi evra, a počevši od banalne krađe državne imovine kao što su šume, do namernog uništavanja fabrika i banaka i prodaje u bescenje.

Zbog odluke male interesne grupe, okupljene oko nekadašnje Vlade DOS i bivšeg resornog ministra Dragoslava Šumarca, Srbija je odjednom ostala bez velikih državnih građevinskih kompanija pod izgovorom da su nerentabilne i da nemaju obrtnog kapitala.

Kako je DOS provodio i uništavao društvene građevinske kompanije, govori slučaj bivšeg funkcionera stranke, bivšeg režima, Dragana Kopčalića, koji je na nezakonit način kupio građevinsko preduzeće „Trudbenik gradnja“. Evo ih ponovo, okupljenih oko „saveza za drugu pljačku Srbije“ a zaboravili su na prvu dok su bili u DOS, ali narod nije zaboravio i nikada im neće oprostiti, zato ih je poslao u političku prošlost. Hvala.
Uvaženi potpredsedniče, uvažena ministarko sa saradnicima, hvala vam što ste izdržali udarce ova dva dana, zajedno sa vašim timom i ima vas večeras osam, toliko vas vidim ispred sebe, više nego čitave opozicije, a onih ih saveza za propast Srbije nema niti jednog.

Jutros je jedan došao izvređao vas, nas, gospodina Martinovića, gospodina Vladu Orlića sa najvećim uvredama, lažima.

Znate ko vas je izvređao? Čovek koji je završio fakultet u kafiću i ne samo to, najgori đak u istoriji Treće beogradske gimnazije. Toliko o ovim uvredama.

Jedan drugi, Đorđe Vukadinović zvani Đorđe Vlah je prekjuče uvredio mene, gospodina Rističevića, državu Srbiju i sve poljoprivrednike, odnosno seljake u Srbiji.

Ja ću da citiram šta je on rekao, evo poštovani građani Srbije šta je rekao, citiram – kao što uvaženi kolega Rističević, da smo normalna zemlja trebalo bi da pije pivo ispred prodavnice i da nadniči, a on je ovde narodni poslanik i to govori o tome kakvo je ovo društvo i kakva je ova zemlja.

Ja ga pozivam da se izvini meni, gospodinu Rističeviću, svim poljoprivrednicima i svim seljacima i državi Srbiji. Nismo mi, nego on uzeo dva i po miliona iz Lutrije, a nije igrao lutriju. Znate zbog čega? U ugovoru mu stoji – ispitivanje javnog mnjenja. Kako je ispitivao, videli ste.

Na kraju, svih onih kojih večeras ovde nema, da bi me građani iz Subotice razumeli, da bi razumeli iz Niša, Vranja, Kosovske Mitrovice, Pirota, nazivaju se džabalebaroši, lezijedovići, mutikašići, Varajić i luftiguzi. Hvala.
Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine gospodine Arsiću, dame i gospodo narodni poslanici, uvažena ministarko sa saradnicima, drago mi je da ste vrlo često u ovom visokom Domu. To govori o vašem odnosu prema radu, a moram da kažem da vas saradnika ima više nego čitavih ovih nasuprot mene iz saveza, bar tako kažu, za Srbiju, a ja ih zovem – savez za drugu pljačku Srbije.

Ja molim kamermane da pokažu i da vide koliko ih ima, nema nijednog u ovom visokom Domu. Narod te zovu koji ne vole da rade „lezijedovići“.

Prema tome, nisam im ja dao taj naziv, nego oni sami.

Nema sumnje da će ovaj zakon o građevinarstvu, građevinskim proizvodima, a i predloženi moj amandman ako ga Vlada prihvati, pridoneti modernizaciji Republike Srbije koju sprovodi Vlada Republike Srbije, najveći broj uvaženih narodnih poslanika u ovom visokom Domu i najveći broj građana Republike Srbije, a na čelu ubrzane modernizacije Srbije nalazi se njen motor, uvaženi predsednik Srbije gospodin Aleksandar Vučić.

Bivši režim je sproveo divlju pljačkašku privatizaciju i doveo zemlju na ivicu ponora.

Za vreme vlasti stranke bivšeg režima, po oceni jednog američkog instituta, izneta je 51 milijarda evra iz Srbije.

Podsećam samo na nekoliko pljački i pljačkaških privatizacija – Azotara, Galenika, Kolubara, Agrobanka, Razvojna banka Vojvodine, šećerane prodate za jedan dinar. Opljačkane su i četiri najveće razvojne banke, odnosno uveden im je stečaj. To je Beobanka, Beogradska banka, Jugobanka i Investbanka.

Božidar Đelić, zvani vojvoda od Meridijan banke, sa 11 miliona evra lagao je da su ove četiri banke imale dugovanje preko četiri milijarde evra, a imale su svega milijardu i 700 miliona, a njihova potraživanja bila su tri puta veća.

Što se tiče građevinskih proizvoda, uništili su, pored ostalog, i tri cementare – Beočin, Popovac i Kosjerić. Prodali su ih za bagatelu i to na samom početku ekonomskog sunovrata i divljačke pljačkaške privatizacije.

Čega su se god dotakli, to su uništili. Ugradili su se dobro ti dosovski ministri, ministar Vlahović, Božidar Đelić, gde li je sada taj ministar Đelić, ministar Šumarac i Mirko Cvetković. Zato i nije čudno što je pet njihovih dosovskih ministara bilo uhapšeno i to Saša Dragin, Oliver Dulić, Jasna Matić, Slobodan Milosavljević i ministar Bubalo.

Bivši režim uništio je našu prošlost, našu sadašnjost, budućnost dece naše. Da su ostali na vlasti još samo godinu dana uništili bi nam sigurno i naše korene. Gle čuda, evo ih, ponovo su se udružili u savez, kako oni kažu, za Srbiju, a ja zovem to savez za drugu pljačku Srbije. Prvi je bio kada su bili u DOS i Dragan Đilas, zvani Điki mafija, Vuk Jeremić, zvani Vuk potomak, Saša Janković, zvani Sale prangija, Janko nesretni Veselinović, zvani Janko stanokradica, Dušan Petrović, zvani kravo ubica, Boris Tadić, zvani Boris lipicaner, Balša Božović, nema ga nažalost, došao je samo na kaficu danas ovde, zvani golobradi gusar sa Maldiva i Boško Obradović, zvani lupetiv. Evo ih, svakodnevno tumaraju po mestima Srbije, tražeći ponovo podršku za drugu pljačku Srbije, a jedno su zaboravili, da ih je narod poslao u političku prošlost iz koje se zasigurno više neće vratiti.

Na kraju, poštovani građani Republike Srbije vi poštovani poslanici, da demantujem jednu stvar koju je izrekao Đorđe Vukadinović pre dva dana, zvani Đorđe Vlah.

Đorđe Vukadinović, zvani Đorđe Vlah, 17.10.2018. godine u 18 sati i jednu sekundu u ovom visokom domu uvredio je uvaženog gospodina Marijana Rističevića. Rekao je da za njega nije ovaj parlament, nego da sedi ispred seoske prodavnice i ispija pivo i nadnicu.

Tada sam ga pozvao da se izvini gospodinu Rističeviću, svim seljacima i zemljoradnicima i poljoprivrednicima. Ja sam stenogram doneo i samo jednu rečenicu da kažem. On uvek kaže da ja nemam izvore, ali vi dobro znate, poštovani građani, da su moji izvori zaista citati.

On je rekao ovako – kao što uvaženi kolega, citiram gospodina Vukadinovića, zvanog Vlaha, kolega Rističević bi trebao u normalnoj zemlji da kopa njivu, da pije pivo ispred prodavnice i da nadniči, a on je ovde narodni poslanik, završen citat.

Pozivam gospodina Đorđa Vukadinovića, zvanog Vlaha, da se izvini uvaženom gospodinu Marijanu Rističeviću, svim poljoprivrednicima, svim seljacima, da se meni izvini i državi Srbiji, jer je i nju ovde ponizio.

Na kraju, poštovana ministarka, spominjali su vašu Vladu, odnosno našu Vladu da je malo uradila, da je bivša Vlada mnogo uradila. Ja samo zbog vremena jednu rečenicu.

Spominjali su i Vladu Zorana Đinđića. Zoran Đinđić se 1999. godine i čitava Vlada zalagala za bombardovanje naše zemlje.

Gospodo iz bivšeg režima, da li ste čuli za Kuncigera? Naravno da niste. To je bivši savetnik nemačkog kancelara Kola, koji je rekao, citiram ga, urgiramo sam za TV nastupe po nemačkim gradovima 1999. godine za Zorana Đinđića i Mila Đukanovića, na kojima su se zalagali za brže bombardovanje svoje zemlje, završen citat.

Poštovani građani Srbije, da li je neko mogao poverovati da oni koji su se zalagali 1999. godine za bombardovanje i ubijanje naše dece, kada su došli na vlast 2000. godine, mogu učiniti nešto dobro za građane Srbije? Naravno da ne, samo oni koji pate od amnezije. Hvala lepo.
Uvaženi potpredsedniče gospodine Arsiću, poštovani narodni poslanici, poštovani građani Srbije, poštovana ministarko sa saradnicima, drago mi je, poštovana ministarko, što ste vrlo često ovde među nama u ovom visokom Domu Narodne skupštine. To govori o vašem predanom radu, ali i vaših saradnika i o vašoj posvećenosti. Zato nemojte da brinete što ste ova dva dana bili meta uvreda, jer oni koji su vas vređali ne znaju ništa drugo nego da vređaju. Nemaju ideje i nemaju programe.

Vidite kako svakodnevno napadaju našeg predsednika Aleksandra Vučića, upravo zato što ostavlja velike pobede iza sebe? Napominjem da ga napadaju upravo oni koji bi dali veru za večeru.

Poslanik Dveri Srđan Nogo, poštovani građani Srbije, pozvao je na brutalno ubistvo premijerke Ane Brnabić i predsednika Republike Aleksandra Vučića. Optužio je premijerku da je hrvtski špijun koga treba obesiti na sred Terazija i dodao, citiram – a onda treba to uraditi i predsedniku države, Aleksandru Vučiću.

Poštovani pravnici Srbije i advokati, da li možete verovati da ovo izgovara jedan pravnik i jedan advokat? Pa, nije možda ni čudo pošto pripada fašističkoj organizaciji koja neguje LJotića, LJotićevu baštinu i nisu se nikad odrekli toga.

Pogledajte drugog narodnog poslanika Đorđa Vukadinovića, zvanog Vlaha, koji je 17.10. 2018. godine u 16 sati i jednu sekundu izrekao: „Marijan Rističević je seljak i treba da sedi ispred seoske kafane i ispija pivo, a ne da sedi u parlamentu“. Time je unizio ne samo uvaženog narodnog poslanika Marijana Rističevića, koji je jedan od najaktivnijih i najredovnijih u ovom visokom domu, nego je uvredio i sve poljoprivrednike i naše seljake.

Ja ga pozivam, ako ima malo hrabrosti, neka se izvini ne samo Marijanu Rističeviću nego svim našim seljacima širom Srbije.

Uvaženi narodni poslanici, samo nekoliko rečenica o Zakonu o ozakonjenju. Prema ovom Predlogu zakona o ozakonjenju objekata koji nisu legalizovani jer neispunjavaju uslove propisane zakonom, moći će da se ruše odmah nakon drugostepene odluke, to je važno, odnosno na osnovu konačnosti više neće morati čekati ishod eventualnog upravnog spora i to je vrlo bitno i to je vrlo važno. Država sada preuzima rizik naknade štete u slučaju da upravni sud reši suprotno, međutim, a po novom predlogu, po novim odredbama, i vlasnik parcele na kojoj je izgrađen bespravni objekat biće odgovoran za nelegalnu gradnju i to je vrlo važno.

Poštovani građani Srbije, ovaj savez za drugu pljačku Srbije, kako se zove Savez za promene, prva je bila kada su bili u DOS-u, u kojoj sede Dragan Đilas, zvani Điki mafija, Vuk Jeremić, zvani Vuk potomak, Boško Obradović, u narodu zvani lupeti, Janko Veselinović, zvani Janko stanokradica, ukrao je stan u Obrovcu Milici Badži u Braće Kurjakovića 7, Đorđe Vukadinović, u narodu poznat kao Đorđe Vlah, Saša Radulović, zvani kralj stčaja, Boris Tadić, zvani lipicaner, Balša Božović, zvani golobradi gusar sa Maldiva, išao da letuje tamo, Saša Janković, zvani Sale prangija, ubio mu se čovek u stanu pištoljem ili top znači prangija, mali top ili pištolj, Nenad Čanak, zvani gicoje Neša, Čeda Jovanović, zvani Čeda šmrkanović, Sergej Trifunović, zvani pišoje, taj je izjavio da bi pišao po grobu predsednika Republike, Dušan Pavlović, zvani Dule pornićanac, snimao filmove i više nema prst obraza da se pojavi u ovaj visoki dom, Dušan Petrović, zvani Dušan kravoubica, 250.000 krava za godinu dana naredio da se pokolje i, na koncu, Srđan Nogo, zvani vešaloubica od danas, pojavilo se u jednom listu već danas u sutrašnjem naslovu, jer je, vidite, pozivao na ubistvo i na vešala Anu Brnabić i našeg uvaženog predsednika, gospodina Vučića, nisu pridavali važnost građevinarstvu, već su uništavali pljačkaškom privatizacijom državu Srbiju.

Ispumpali su, poštovani građani, 51 milijardu evra iz zemlje. Uništili su našu prošlost. Uništili su našu sadašnjost. Uništili su oni budućnost naše dece, a da su ostali na vlasti još samo godinu dana, uništili bi i naše korene.

I evo ih ponovo, okupili se u savez za drugu pljačku Srbije. Ponovo su u tom savezu, a to je jedan savez prevaranata, lažova, lopuža, luftiguza i kako moj kolega Rističević kaže, varajića, peljašanovića i mutibarića.

Srpska napredna stranka glasaće za ovaj zakon. Hvala.

(Boško Obradović: Replika.)
Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam Javnom tužilaštvu Republike Srbije – da li će Javno tužilaštvo Republike Srbije pokrenuti postupak protiv antidržavne delatnosti Vuka Jeremića?

Obrazloženje. Propali NATO prašinarski predsednički kandidat Vuk Jeremić godinama radi protiv svoje zemlje. Prvo, Jeremić se već prilikom dolaska na čelo srpske diplomatije 2007. godine zalagao da se pregovori o KiM premeste iz nadležnosti UN u nadležnost EU i time naneo neprocenjivu štetu državnim i nacionalnim interesima Republike Srbije.

Drugo, Jeremić je 2008. godine podvalio srpskoj javnosti Misiju Euleks na KiM mimo odluka Narodne skupštine Republike Srbije i time naneo neprocenjivu štetu državi Srbiji.

Treće, kada je 2008. godine ilegalno proglašena tzv. jednostrana nezavisnost KiM, Jeremić i njegova diplomatija nisu svesno preduzimali nikakve efektne akcije protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti KiM i time naneli nesagledive posledice po državne interese Republike Srbije.

Četvrto, Jeremić je decembra 2008. godine prema pisanju „Vikiliksa“ u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Dolom izjavio, citiram, da je ulazak KiM u UN najbolje čemu se Srbija može nadati ako bude imala sreće. Završen citat. I time je naneo nesagledive posledice po državne i nacionalne interese svoje zemlje.

Poštovani narodni poslanici, Vuk Jeremić i danas tako misli, kada predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čini hrabar i odlučan korak u iznalaženju trajnog, održivog i kompromisnog rešenja za KiM.

Peto, Jeremić je 2008. godine namerno postavio nepotrebno pitanje Međunarodnom sudu pravde o legalnosti deklaracije o jednostranom proglašenju KiM i time zabio nož u leđa Republici Srbiji.

Šesto, Vuk Jeremić je 06.09.2007. godine na zatvorenoj sednici Severnoatlanskog saveta u Briselu rekao da se zalaže, citiram, za punopravno članstvo Srbije u NATO, završen citat, i time naneo veliku štetu državi Srbiji.

Sedmo, Jeremić je u autorskom tekstu u „Vašington Postu“ najbrutalnije izvređao državu Srbiju i njezinog predsednika pred njegov veoma važan za Srbiju susret sa potpredsednikom SAD Majklom Pensom, 17.07.2007. godine i time potkopao državne interese Republike Srbije.

Osmo, Jeremić je u autorskom tekstu i „Pariskom Mondu“ jula 2018. godine, pred sam susret predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Francuske Makronom, optužio državu Srbiju i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za širenje stabilokratije, tj. diktature na Balkanu, i time naneo ogromnu štetu Republici Srbiji.

Deveto, Jeremić je član jedne međunarodne bande lopova i prevaranata, u kojoj su njegova dva najbolja prijatelja Patrik Ho, ministar unutrašnjih poslova Hong Konga i Šeik Tidijan Gadio, uhapšeni u SAD zbog davanja mita i pranja novca.

Patrik Ho je više puta gostovao u Jeremićevom Centru za međunarodnu politiku i održivi razvoj i jedan je od glavnih finansijera Vuka Jeremića. Jeremić je sklapao dogovore o ulaganjima od četiri milijarde dolara sa meksičkim…naftonosne izvore u vreme kada je meksičkim zakonima to bilo zabranjeno.

Deseto, Vuk Jeremić je otuđivao novac iz budžeta Republike Srbije na nezakonit način. Državna revizorska institucija je 2011. godine ukazivala na aferu „Aerosport“ u kojoj je Ministarstvo inostranih poslova vršilo plaćanje u iznosu od 42 miliona dinara, na osnovu fakture bez potpisa i bez javne nabavke, kupujući avio karte Vuku Jeremiću. Poštovani građani, za 2010. godinu Ministarstvo inostranih poslova je uplatilo 33 miliona dinara za avio karte Vuku Jeremiću. Vlasnik „Aerosporta“ je blizak rođak žene Vuka Jeremića.

Poštovani građani, Vuk Jeremić, zvani vuk potomak, Saša Janković, zvani sale prangija, Boris Tadić, zvani lipicaner, Dragan Đilas, zvani điki mafija, Dušan Petrović, zvani dule kravoubica i drugi članovi saveza za drugu propast Srbije, prva je bila za vreme DOS-a, kome predsedava Janko Veselinović, zvani stanokradica, ponovo se udružuju, a zaboravili su da ih je narod poslao u političku prošlost iz koje se, nadam se, zasigurno više neće vratiti. Hvala.
Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, poštovani ministre sa saradnicima, ovaj Zakon o zaštiti životne sredine i predloženi amandman, ako ga prihvatite, pridoneće ubrzanoj modernizaciji Republike Srbije, koju sprovodi Vlada Republike Srbije, najveći broj poslanika i najveći broj građana Republike Srbije. Motor te ubrzane modernizacije Srbije je predsednik Republike, Aleksandar Vučić.

Poštovani narodni poslanici, mi smo juče ovde bili optuženi od saveza za propast Srbije da smo blatili bivšeg ministra, Olivera Dulića, zvanog uzgajivač lavića na Paliću u pokušaju. Pozivam kolege, uvažene narodne poslanike iz saveza za drugu propast Srbije, jer prva propast je bila dok su bili u DOS-u, da kažu da li je istina da je bivši ministar građevine, Oliver Dulić, inače ortoped, citiram – platio plakate i bilborde sa porukom „Očistimo Srbiju“ pola miliona evra? Završen citat, izveštaj državnog revizora za 2011. godinu, a objavila „Politika“, 22. 09. gospodnje 2012. godine.

Da li je tačno, poštovani poslanici iz DOS-a, da je bivši ministar građevine, Oliver Dulić, inače ortoped, platio oglašavanje u jednim dnevnim novinama 500 hiljada evra, završen citat, izveštaj državnog revizora za 2011. godinu, a objavila „Politika“ 22. 09. 2012. godine.

Poštovani građani, oni koji su nas juče lažno optuživali iz saveza za drugu propast Srbije, nema ih danas ovde, kako vidite, u ovoj sali. NJih redovno nema u ovom visokom domu.

Poštovani građani Srbije, kako se nazivaju oni koji ne obavljaju svoj posao? Pošto u različitim delovima Srbije se različito nazivaju, da bi svi pošto-vani građani, vi iz čitave Srbije, razumeli, nazivaju se – lezijedović, džabalebaroš, luftiguzi i lenčuge. Hvala.