MILOSAV MILOJEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1954. godine. Živi u Aranđelovcu.

Po zanimanju elektrotehničar.

Predsednik opštinskog odbora SNS u Aranđelovcu. Član Opštinskog veća zadužen za infrastrukturu.

Za narodnog poslanika izabran je na izborima 2014. godine, a mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 27
  • 0
  • 1
  • 1
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Članstvo u radnim telima

Odbor za dijasporu i Srbe u regionu

Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

Poslanička grupa prijateljstva - Alžir

Poslanička grupa prijateljstva - Argentina

Poslanička grupa prijateljstva - Australija

Poslanička grupa prijateljstva - Ažerbejdžan

Poslanička grupa prijateljstva - Belgija

Poslanička grupa prijateljstva - Bosna i Hercegovina

Poslanička grupa prijateljstva - Brazil

Poslanička grupa prijateljstva - Bugarska

Poslanička grupa prijateljstva - Danska

Poslanička grupa prijateljstva - Egipat

Poslanička grupa prijateljstva - Finska

Poslanička grupa prijateljstava - Francuska

Poslanička grupa prijateljstva - Grčka

Poslanička grupa prijateljstva - Holandija

Poslanička grupa prijateljstva - Hrvatska

Poslanička grupa prijateljstva - Indija

Poslanička grupa prijateljstva - Indonezija

Poslanička grupa prijateljstva - Irak

Poslanička grupa prijateljstva - Iran

Poslanička grupa prijateljstva - Irska

Poslanička grupa prijateljstva - Izrael

Poslanička grupa prijateljstva - Japan

Poslanička grupa prijateljstva - Jermenija

Poslanička grupa prijateljstva - Kanada

Poslanička grupa prijateljstva - Kipar

Poslanička grupa prijateljstva - Kuba

Poslanička grupa prijateljstva - Litvanija

Poslanička grupa prijateljstva - Luksemburg

Poslanička grupa prijateljstva - Makedonija

Poslanička grupa prijateljstva - Mađarska

Poslanička grupa prijateljstva - Meksiko

Poslanička grupa prijateljstva - Norveška

Poslanička grupa prijateljstva - Palestina

Poslanička grupa prijateljstva - Poljska

Poslanička grupa prijateljstva - zemlje podsaharske Afrike

Poslanička grupa prijateljstva - Rumunija

Poslanička grupa prijateljstva - Slovenija

Poslanička grupa prijateljstva - Turska

Poslanička grupa prijateljstva - Velika Britanija

Poslanička grupa prijateljstva - Venecuela

Poslanička grupa prijateljstva - Češka

Poslanička grupa prijateljstva - Španija

Poslanička grupa prijateljstva - Švajcarska

Poslanička grupa prijateljstva - Švedska

Poslanička grupa prijateljstva - Belorusija

Poslanička grupa prijateljstva - Crna Gora

Poslanička grupa prijateljstva - Italija

Poslanička grupa prijateljstva - Kazahstan

Poslanička grupa prijateljstva - Kina

Poslanička grupa prijateljstva - Nemačka

Poslanička grupa prijateljstva - Rusija

Poslanička grupa prijateljstva - Sjedinjene Američke Države

Pitanja građana

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 8 meseci i 20 dana i 16 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 10 meseci i 22 dana i 11 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Osmo vanredno zasedanje , 27.06.2018.

Hvala.

Uvažena predsednice Narodne skupštine, cenjena ministarko, dame i gospodo poslanici, predlažem da se obrazovanjem saveta obezbeđuje sveukupni razvoj Republike Srbije, s posebnim osvrtom na unapređenje privatnog sektora. Ovim amandmanom dodatno se definišu zadaci i ciljevi saveta za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije.

Zadatak saveta je da daje mišljenja povodom predloga za uređenje ratnog memorijala i uklanjanje ratnog memorijala. Sam savet bi trebao da bude formiran iz redova stručnjaka iz raznih organizacija i oblasti istorije i državne uprave. To su ljudi koji su kompetentni da svojim mišljenjem pomognu državi i njenim organima da očuvaju spomenike, sećanje na pale žrtve koji čine ratni memorijal.

Svi znamo koliko je ova vlast, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, uradila i koliko napora ulaže u podsticaj investicijama, povećanje zaposlenosti i unapređenje standarda života naših građana. Zbog toga moramo nastojati svi zajedno da se ovaj trend nastavi.

Srbija je danas lider u regionu u oblasti privrednog rasta. Opština Aranđelovac je samo jedan od primera lokalne samouprave koja je pod vlašću SNS rasla, napredovala i razvijala se. Pored brojnih oblasti života, smatram da je mnogo učinjeno i u razvoju teme o kojoj danas govorimo. Na mestima poput spomen kosturnice u Aranđelovcu ili Marićevića jaruge u mesnoj zajednici Orašac, proslavljamo dane oslobođenja u Prvom i Drugom svetskom ratu, obeležavamo sećanje na Kolubarsku bitku i podizanje Prvog srpskog ustanka.

Želja nam je da iz godine u godinu povećavamo broj posetilaca ovih lokaliteta, da ponudu našeg kraja oplemenimo sećanjem na žrtve i učinimo da ovi memorijali budu lepši. Hvala.

Osmo vanredno zasedanje , 27.06.2018.

Hvala, uvažena predsednice Narodne skupštine.

Cenjeni ministre, dame i gospodo poslanici, ovim amandmanom sveukupni razvoj Republike Srbije i unapređenje privatnog sektora se određuje kao jedan od parametara kojim se rukovodi savet za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije u svom radu.

Ne treba trošiti mnogo reči o značaju spomen kompleksa u Marićevića jaruzi, mestu podizanja slavnog Prvog srpskog ustanka. Takođe, postoje brojni zapisi o stradanjima naroda šumadijskog kraja, u Aranđelovcu i okolini.

Ono što je posebno važno za temu ratnih memorijala jeste spomen kosturnica u Aranđelovcu koja je rađena od bukovičkog granita po uzoru na kapelu čuvenog Zejntinlika. U toj spomen kosturnici sahranjeno je oko 4.000 srpskih i austro-ugarskih vojnika koji su stradali u bitkama vođenim 1915. godine, pre svega, u Kolubarskoj bici. Rađena je u periodu 1933. do 1938. godine i postojali su brojni otpori toj izgradnji od strane lokalnog stanovništva, jer su u njoj sahranjeni naši vojnici zajedno sa neprijateljima. Ipak, tokom Drugog svetskog rata, kada su nemački vojnici saznali za zajedničku kosturnicu, prema pričama starosedelaca, oslobodili su grad od zloglasne odmazde 100 za jednog.

Ovaj sam primer naveo kao paradoks rata i onoga što se može desiti u nekim potonjim vremenima. Opština Aranđelovac u saradnji sa Narodnim muzejom u Aranđelovcu godinama konkuriše za projekte koji unapređuju ponudu naših ratnih memorijala, izdvajamo sredstva za njihovu sanaciju, održavanje i želja nam je da kroz brojne manifestacije, koje organizujemo tokom godine, otrgnemo od zaborava ove svedoke istorije. Radom saveta i donošenjem zakona ubeđen sam da će taj posao biti mnogo lakši.

Ovo su samo neki od primera želja da spojimo baštinu i tradiciju sa turističkom ponudom i razvojem privrede i privatnog sektora. Hvala.

Osmo vanredno zasedanje , 26.06.2018.

Hvala.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, cenjeni ministre, dame i gospodo poslanici, u članu 2. Predloga zakona predlažem da se doda stav 2, koji glasi: „Realizacijom ovog zakona obezbeđuje se sveukupni razvoj Republike Srbije, sa posebnim osvrtom na unapređenje privatnog sektora“.

Realizacija ovog zakona podrazumeva preduzimanje brojnih aktivnosti neophodnih za zaštitu, redovno i investiciono održavanje, uređenje, uklanjanje i finansiranje održavanja i uređenja ratnih memorijala.

Republika Srbija je na stazi sveobuhvatnog razvoja koji se neće i ne sme zaustaviti. To podrazumeva slobodnu tržišnu utakmicu i stvaranje dodatnih uslova za dalji razvoj privatnog sektora.

Kao zemlja koja želi da postane turistički najrazvijenija u regionu, pored onoga što nude naši prirodni resursi i gradski odnosno seoski turizam, na značajnom mestu te ponude mora i treba biti i ponosna i slavna istorija Srbije. To je potencijal koji trebamo predočiti ljudima koji žele da posete našu zemlju i brojni su primeri izuzetno posećenih destinacija i lokaliteta upravo iz oblasti ratnih memorijala.

Iz prethodno navedenog, smatram da je razvoj oblasti o kojoj govorimo i unapređenje privatnog sektora usko povezano i da poštovanjem slavne istorije i predaka ne samo što odajemo počast velikanima, već i podižemo ugled države, prezentujemo turistima ponosnu prošlost i stvaramo mogućnost da unapredimo čitavu ekonomsku situaciju naše zemlje. Hvala.

Imovinska karta

(Aranđelovac, 27.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 117471.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 11:22