MILOSAV MILOJEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1954. godine. Živi u Aranđelovcu.

Po zanimanju elektrotehničar.

Predsednik opštinskog odbora SNS u Aranđelovcu. Član Opštinskog veća zadužen za infrastrukturu.

Za narodnog poslanika izabran je na izborima 2014. godine, a mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 13
  • 0
  • 1
  • 1
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Članstvo u radnim telima

Odbor za dijasporu i Srbe u regionu

Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

Poslanička grupa prijateljstva - Alžir

Poslanička grupa prijateljstva - Argentina

Poslanička grupa prijateljstva - Australija

Poslanička grupa prijateljstva - Ažerbejdžan

Poslanička grupa prijateljstva - Belgija

Poslanička grupa prijateljstva - Bosna i Hercegovina

Poslanička grupa prijateljstva - Brazil

Poslanička grupa prijateljstva - Bugarska

Poslanička grupa prijateljstva - Danska

Poslanička grupa prijateljstva - Egipat

Poslanička grupa prijateljstva - Finska

Poslanička grupa prijateljstava - Francuska

Poslanička grupa prijateljstva - Grčka

Poslanička grupa prijateljstva - Holandija

Poslanička grupa prijateljstva - Hrvatska

Poslanička grupa prijateljstva - Indija

Poslanička grupa prijateljstva - Indonezija

Poslanička grupa prijateljstva - Irak

Poslanička grupa prijateljstva - Iran

Poslanička grupa prijateljstva - Irska

Poslanička grupa prijateljstva - Izrael

Poslanička grupa prijateljstva - Japan

Poslanička grupa prijateljstva - Jermenija

Poslanička grupa prijateljstva - Kanada

Poslanička grupa prijateljstva - Kipar

Poslanička grupa prijateljstva - Kuba

Poslanička grupa prijateljstva - Litvanija

Poslanička grupa prijateljstva - Luksemburg

Poslanička grupa prijateljstva - Makedonija

Poslanička grupa prijateljstva - Mađarska

Poslanička grupa prijateljstva - Meksiko

Poslanička grupa prijateljstva - Norveška

Poslanička grupa prijateljstva - Palestina

Poslanička grupa prijateljstva - Poljska

Poslanička grupa prijateljstva - zemlje podsaharske Afrike

Poslanička grupa prijateljstva - Rumunija

Poslanička grupa prijateljstva - Slovenija

Poslanička grupa prijateljstva - Turska

Poslanička grupa prijateljstva - Velika Britanija

Poslanička grupa prijateljstva - Venecuela

Poslanička grupa prijateljstva - Češka

Poslanička grupa prijateljstva - Španija

Poslanička grupa prijateljstva - Švajcarska

Poslanička grupa prijateljstva - Švedska

Poslanička grupa prijateljstva - Belorusija

Poslanička grupa prijateljstva - Crna Gora

Poslanička grupa prijateljstva - Italija

Poslanička grupa prijateljstva - Kazahstan

Poslanička grupa prijateljstva - Kina

Poslanička grupa prijateljstva - Nemačka

Poslanička grupa prijateljstva - Rusija

Poslanička grupa prijateljstva - Sjedinjene Američke Države

Pitanja građana

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 6 meseci i 24 dana i 16 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 8 meseci i 26 dana i 10 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 07.05.2018.

Hvala.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, cenjeni ministri u Vladi Republike Srbije, dame i gospodo poslanici, na osnovu člana 161. stav 1. Poslovnika Narodne skupštine Republike Srbije, podneo sam amandman na Predlog zakona o vojnom obrazovanju.

U članu 2. Predloga zakona predlažem da se doda stav 6. koji glasi: „vojno stručnim osposobljavanjem obezbeđuje se sveukupni razvoj Republike Srbije sa posebnim osvrtom na unapređenje privatnog sektora“. Ovim amandmanom unapređenje privatnog sektora se uvodi kao jedan od ciljeva vojnog obrazovanja. Kao što možemo videti, vojno obrazovanje je od posebnog značaja za odbranu Republike Srbije. Imajući u vidu navedeno, apsolutno je neophodno da se pridržavamo načela stvaranja kvalitetnih kadrova, jer upravo tu leži naša budućnost i dalji razvoj i napredak.

Mišljenja sam da je potrebno da svoje znanje usavršavamo i napredujemo. To možemo postići samo ako svoja iskustva podelimo sa drugima i naučimo od drugih. Jedino tako ćemo doći do stručnog, obučenog kadra, sposobnog da na najbolji način obezbedi sigurnost Republike Srbije. Mnogi govore o tome da je vojska u 21. veku nepotrebna i kritikuju se odluke koje doprinose napretku naših vojnih snaga. Ako pogledamo primer razvijenih zemalja sveta, zemalja EU, ali i država na drugim kontinentima, videćemo da praksa razvoja vojske je nešto što se podrazumeva i što ne predstavlja nužno podsticanje na sukobe.

Potreba za obrazovanjem je suštinska u svim oblastima, pa tako i u vojsci. Potrebno je obezbediti mir i stabilnost, a vojska je uvek bila i ostala garant da se ti ciljevi ostvare. Napretkom obrazovnog sistema obezbedićemo i mir u godinama koje slede. Hvala.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 04.05.2018.

Uvažena predsednice Narodne skupštine, cenjeni ministre u Vladi Republike Srbije, dame i gospodo poslanici, na osnovu člana 161. stav 1. Poslovnika Narodne skupštine Republike Srbije, podneo sam amandman na Predlog zakona o vojnom obrazovanju.

U članu 1. Predloga zakona predlažem da se doda stav 3. koji glasi – vojnim obrazovanjem obezbeđuje se sveukupni razvoj Republike Srbije s posebnim osvrtom na unapređenje privatnog sektora.

U tom smislu ovim amandmanom unapređenje privatnog sektora uvodimo kao jedan od smernica na kojima treba da teži vojno obrazovanje kao osnovni predmet ovog zakona.

Kao što sam govorio u nekim prethodnim obraćanjima, smatram da je razvoj privatnog sektora ključ razvoja Srbije u narednim decenijama. U tom smislu i vojno obrazovanje predstavlja temelj moderne Vojske. Obrazovan, mlad, sposoban i stručan kadar u svakoj oblasti privrednog i ekonomskog života je suštinski važan.

Modernizacija Vojske potrebna je kako bi uspeli da uhvatimo priključak sa razvijenim vojnim industrijama i obezbedili mir, bezbednost i sigurnost za sve naše građane. Naravno, smatram da vojno obrazovanje mora i treba da sadrži sve one stvari koje su kroz istoriju proslavile našu Vojsku i srpskog vojnika.

Samo sa spojem modernih shvatanja, razvoja Vojske i uz poštovanje naše tradicije i tekovina koje smo stvorili u teškim okolnostima dobićemo rezultat koji želimo. Ubeđen sam da je ovo reformski zakon i da njime dobijamo boljitak u ovom sektoru. Hvala.

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja , 18.04.2018.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, cenjeni ministri u Vladi Republike Srbije, dame i gospodo poslanici, u članu 4. Predloga zakona predlažem da se doda stav 3. koji glasi – planskim dokumentima ostvaruje se sveukupni razvoj Republike Srbije sa posebnim osvrtom na unapređenje privatnog sektora.

Ovim amandmanom unapređenje privatnog sektora se utvrđuje i definiše kao jedan od principa na kojima će se zasnivati planska dokumenta, jer upravo razvoj privatnog sektora dovodi do daljeg razvoja svih oblasti društvenog života i rast standarda naših sugrađana.

Raznim vrstama pomoći Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave samo u 2017. godini broj zaposlenih u Aranđelovcu uvećan je za 200 lica i to su jasni rezultati politike i privrednog rasta. Više od 20 miliona evra za četiri godine Aranđelovac je dobio kroz razne projekte i subvencije od Vlade Republike Srbije. Toliko novca naša opština nije dobila zbirno decenijama unazad. Takođe, veliki deo subvencija države otišao je za podsticanje zapošljavanja i razvoj privatnog sektora, kako velikih kompanija sa stotinama radnika, tako i malih i srednjih preduzeća.

Kroz sve navedeno, u svom obraćanju želeo sam da istaknem važnost saradnje lokalnih i državnih organa, važnost unutrašnje saradnje i lokalne vlasti i privrednika, uključivanje što većeg broja odgovornih ljudi u rešavanje pitanja od društvenog značaja. Samo tako i na taj način možemo i u budućnosti postizati sve bolje rezultate. Hvala.

Imovinska karta

(Aranđelovac, 27.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 117471.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 11:22