MILOSAV MILOJEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1954. godine. Živi u Aranđelovcu.

Po zanimanju elektrotehničar.

Predsednik opštinskog odbora SNS u Aranđelovcu. Član Opštinskog veća zadužen za infrastrukturu.

Za narodnog poslanika izabran je na izborima 2014. godine, a mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 31
  • 0
  • 1
  • 1
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Članstvo u radnim telima

Odbor za dijasporu i Srbe u regionu

Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

Poslanička grupa prijateljstva - Alžir

Poslanička grupa prijateljstva - Argentina

Poslanička grupa prijateljstva - Australija

Poslanička grupa prijateljstva - Ažerbejdžan

Poslanička grupa prijateljstva - Belgija

Poslanička grupa prijateljstva - Bosna i Hercegovina

Poslanička grupa prijateljstva - Brazil

Poslanička grupa prijateljstva - Bugarska

Poslanička grupa prijateljstva - Danska

Poslanička grupa prijateljstva - Egipat

Poslanička grupa prijateljstva - Finska

Poslanička grupa prijateljstava - Francuska

Poslanička grupa prijateljstva - Grčka

Poslanička grupa prijateljstva - Holandija

Poslanička grupa prijateljstva - Hrvatska

Poslanička grupa prijateljstva - Indija

Poslanička grupa prijateljstva - Indonezija

Poslanička grupa prijateljstva - Irak

Poslanička grupa prijateljstva - Iran

Poslanička grupa prijateljstva - Irska

Poslanička grupa prijateljstva - Izrael

Poslanička grupa prijateljstva - Japan

Poslanička grupa prijateljstva - Jermenija

Poslanička grupa prijateljstva - Kanada

Poslanička grupa prijateljstva - Kipar

Poslanička grupa prijateljstva - Kuba

Poslanička grupa prijateljstva - Litvanija

Poslanička grupa prijateljstva - Luksemburg

Poslanička grupa prijateljstva - Makedonija

Poslanička grupa prijateljstva - Mađarska

Poslanička grupa prijateljstva - Meksiko

Poslanička grupa prijateljstva - Norveška

Poslanička grupa prijateljstva - Palestina

Poslanička grupa prijateljstva - Poljska

Poslanička grupa prijateljstva - zemlje podsaharske Afrike

Poslanička grupa prijateljstva - Rumunija

Poslanička grupa prijateljstva - Slovenija

Poslanička grupa prijateljstva - Turska

Poslanička grupa prijateljstva - Velika Britanija

Poslanička grupa prijateljstva - Venecuela

Poslanička grupa prijateljstva - Češka

Poslanička grupa prijateljstva - Španija

Poslanička grupa prijateljstva - Švajcarska

Poslanička grupa prijateljstva - Švedska

Poslanička grupa prijateljstva - Belorusija

Poslanička grupa prijateljstva - Crna Gora

Poslanička grupa prijateljstva - Italija

Poslanička grupa prijateljstva - Kazahstan

Poslanička grupa prijateljstva - Kina

Poslanička grupa prijateljstva - Nemačka

Poslanička grupa prijateljstva - Rusija

Poslanička grupa prijateljstva - Sjedinjene Američke Države

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 18 dana i 3 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 10 meseci i 26 dana i 8 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 28 dana i 3 sata

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Hvala uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine.

Cenjeni ministre, dame i gospodo narodni poslanici, kao što je pomenuto u prethodnim javljanjima na temu ovog zakona, veoma je bitno učiniti sve kako bi se uslovi u zdravstvenom sektoru poboljšali. Takođe, suštinski je važna briga i nega pacijenata koja nije samo pitanje stručnosti, već i etičnosti i moralnih kodeksa razvijene društvene svesti moderne države. U skladu sa tim smatram da Zakon o ljudskim ćelijama i tkivima donosi napredak u ovoj oblasti. Ovaj zakon se sa posebnom pažnjom odnosi prema preminulom davaocu ćelija i tkiva, sa dostojanstvenim odnosom prema porodici donatora, odnosno prema izgledu preminulog nakon izvršene neophodne procedure, što je veoma važno iz prethodno navedenih principa.

Zakon o ljudskim ćelijama i tkivima vodi se posebnim načelima medicinske opravdanosti i bezbednosti i kao takav, veoma je važan u smislu daljeg razvoja zdravstva i celokupnog napretka Republike Srbije. Ovaj zakon podrobnije određuje poslovanje u ovoj zdravstvenoj oblasti, reguliše izdavanje dozvole i davanje kriterijuma za davaoce ljudskih ćelija i tkiva, što su takođe veoma važni aspekti.

Iz svih navedenih razloga, smatram da je Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima izuzetno važan u daljem unapređenju zaštite i nege pacijenata i nastavak sveobuhvatnih reformi koje sprovodi Vlada Republike Srbije.

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Hvala.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, cenjeni ministre, dame i gospodo narodni poslanici, kao i u prethodnom amandmanu u pomenutom članu 3. i u ovom članu možemo se voditi istim načelima potrebe regulisanja odredaba u cilju jasnog razvoja Republike Srbije.

Važnost da se ide u korak sa najrazvijenijim društvima bitan je u svim slojevima društvenih tokova, od ekonomskih, preko socijalnih i ekoloških, pa sve do najverovatnije najbitnijih zdravstvenih. Pomenuo sam i dodao u vezu sa razvojem, koliko je važno ulagati u unapređenje zdravstvenog sektora.

Na kraju ovog obraćanja po ovoj temi amandmana pomenuću samo još jedan pozitivan primer koji se desio u opštini Aranđelovac. Naime, na osnovu odluke o odobrenju sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave opštini Aranđelovac dodeljeno je više od 15 miliona dinara za realizaciju projekta pomoć deci i roditeljima dok će lokalna samouprava učestvovati sa nešto više od pet miliona dinara. Opština Aranđelovac aplicirala je za kupovinu ultrazvučnog aparata za pregled kukova beba koji će biti u službi doma zdravlja, a pored toga sredstva će biti uložena i u rekonstrukciju vrtića „Sunce“.

Ovo je još jedan u nizu velikih projekata koje sprovodi opština Aranđelovac u saradnji sa nadležnim ministarstvima Vlade Republike Srbije, a kao što vidite većina sredstava biće iskorišćena i uložena u razvoj zdravstvenog sektora. Nadamo se da će i u budućnosti biti još ovakvih projekata za dobrobit građana i građanki Aranđelovca i svih drugih gradova Srbije. Hvala vam.

Deveto vanredno zasedanje , 20.07.2018.

Hvala.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, cenjeni ministre, dame i gospodo narodni poslanici, na osnovu člana 161. stav 1. Poslovnika Narodne skupštine Srbije, na Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima podneo sam amandman kojim se dodatno definiše član 1. ovog zakona.

Kao što vam je poznato, u radu ovog cenjenog doma u prethodnih nekoliko godina uspeli smo da donesemo niz reformskih zakona kojima smo poboljšali uslove u raznim oblastima društvenog života. Dokazali smo da SNS i Aleksandar Vučić misle o građanima Republike Srbije, i to je vidljivo svakom ko je realan i dobronameran. Jedan od svakako najbitnijih segmenata života, ono što je stub svake moderne države, jeste zdravstvo i zdravstveni sektor u čije ulaganje i razvoj je suštinski važno uložiti sredstva.

Smatram da ovaj zakon bliže određuje materiju, podobnije reguliše pojmove iz pomenute oblasti, donosi jasnije odredbe o uslovima i postizanju kvaliteta i sigurnosti o donatorima i primaocima ljudskih ćelija i tkiva za primenu u medicini, nadzoru nad primenom zakona i drugim važnim faktorima.

Mi smo u lokalnoj samoupravi opštine Aranđelovac uradili mnogo u zadnjih nekoliko godina da unapredimo i poboljšamo uslove u našim zdravstvenim ustanovama. Zahvaljujući odličnoj saradnji koju imamo sa Vladom Republike Srbije, nadležnim državnim institucijama, ali lokalnim privrednicima, uspeli smo da napravimo značajne rezultate u razvoju usluge i ponude zdravstvene nege pacijenata, ne samo u Aranđelovcu, već i šire, jer ljudi, delom i iz drugih susednih opština, takođe koriste usluge Opšte bolnice u Aranđelovcu. Uložili smo milionska sredstva, a očekuje nas realizacija još većih projekata, nadamo se, i tokom tekuće godine.

S obzirom na vreme dozvoljeno za obraćanje u raspravi po amandmanima, u narednom javljanju pojasniću i navesti šta je sve urađeno i koji su rezultati rada na poboljšanju zdravstvenih uslova u Aranđelovcu. Hvala.

Imovinska karta

(Aranđelovac, 27.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 117471.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 11:22