MIRKO KRLIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1955. godine u Zrenjaninu.

Po zanimanju je novinar.

Bio je urednik i voditelj TV emisija političkog i opšte-društvenog sadržaja, glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“,analitički saradnik i dopisnik u više časopisa i dnevnih listova. Radio je i kao PR menadžer „Jugoremedija“ i direktor marketinga u „Servo Mihalj turistu“.

Odlukom Vlade Republike Srbije, 2012. godine, postavljen je za pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohinju.

Nakon osnivanja Srpske napredne stranke postao je predsednik Saveta za informisanje SNS-a u Zrenjaninu, kao i potpredsednik Gradskog odbora SNS-a u Zrenjaninu.

Na izborima 2014. godine izabran je za narodnog poslanika kada je bio član Odbora za Kosovo i Metohiju i član Odbora za kulturu i informisanje, a mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanim 24. aprila 2016. godine.

Oženjen je, otac četiri ćerke.

Osnovne informacije

Statistika

  • 27
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Članstvo u radnim telima

Odbor za Kosovo i Metohiju

Odbor za kulturu i informisanje

Poslanička grupa prijateljstva - Alžir

Poslanička grupa prijateljstva - Argentina

Poslanička grupa prijateljstva - Australija

Poslanička grupa prijateljstva - Belgija

Poslanička grupa prijateljstva - Bosna i Hercegovina

Poslanička grupa prijateljstva - Brazil

Poslanička grupa prijateljstva - Bugarska

Poslanička grupa prijateljstva - Danska

Poslanička grupa prijateljstva - Finska

Poslanička grupa prijateljstva - Grčka

Poslanička grupa prijateljstva - Holandija

Poslanička grupa prijateljstva - Hrvatska

Poslanička grupa prijateljstva - Indija

Poslanička grupa prijateljstva - Iran

Poslanička grupa prijateljstva - Irska

Poslanička grupa prijateljstva - Izrael

Poslanička grupa prijateljstva - Japan

Poslanička grupa prijateljstva - Jermenija

Poslanička grupa prijateljstva - Kanada

Poslanička grupa prijateljstva - Kipar

Poslanička grupa prijateljstva - Kuba

Poslanička grupa prijateljstva - Litvanija

Poslanička grupa prijateljstva - Luksemburg

Poslanička grupa prijateljstva - Makedonija

Poslanička grupa prijateljstva - Mađarska

Poslanička grupa prijateljstva - Meksiko

Poslanička grupa prijateljstva - Norveška

Poslanička grupa prijateljstva - Poljska

Poslanička grupa prijateljstva - Rumunija

Poslanička grupa prijateljstva - Slovenija

Poslanička grupa prijateljstva - Velika Britanija

Poslanička grupa prijateljstva - Češka

Poslanička grupa prijateljstva - Španija

Poslanička grupa prijateljstva - Švajcarska

Poslanička grupa prijateljstva - Švedska

Poslanička grupa prijateljstva - Belorusija

Poslanička grupa prijateljstva - Crna Gora

Poslanička grupa prijateljstva - Italija

Poslanička grupa prijateljstva - Kina

Poslanička grupa prijateljstva - Nemačka

Poslanička grupa prijateljstva - Rusija

Poslanička grupa prijateljstva - Sjedinjene Američke Države

Radna grupa za prikupljanje činjenica i dokaza u rasvetljavanju zločina nad pripadnicima srpskog naroda i ostalih nacionalnih zajednica na Kosovu i Metohiji

Pitanja građana

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 6 meseci i 28 dana i 13 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 9 meseci i 9 sati i 13 minuta

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

Set medijskih zakona

čeka se odgovor 1 godina i 7 meseci i 24 dana

1. Da li smatrate da je dobro da Srbija ima jedan regionalni javni servis? 2. Da li je normalno da građani Južne i Istočne Srbije plaćaju javni servis koji nema nikakvu obavezu prema njima i koji nije ni vidljiv u tom regionu? 3. Da li je to diskriminacija? 4.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 23.05.2018.

Hvala gospodine predsedavajući.

Gospođo ministarka sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, koliko je važno jačanje snaga bezbednosti u svakom pogledu, kako bi bio ojačan celokupan razvoj Republike Srbije najbolje govori nevesela slika oslikana u problemima Srba u regionu. Tu posebno mislim na Srbe u južnoj pokrajini, na Kosovu i Metohiji. Kosovsku nazovu državu vode drumski razbojnici i ratni zločinci i to je jasno i njihovim sponzorima. Prognani narod, opljačkana imovina, porušena groblja, crkve i manastiri, kazamati u kojima žive preostali srpski taoci svedoče o učinku, o NATO agresiji i proglašenja kosovske države.

Na Kosovu ne prestaje lov na Srbe svedoči i iguman manastira Visoki Dečani, otac Savo Janjić. Čelnici operacije Vesli Klark, Madlen Olbrajt i doskora Ričard Holbruk, poseduju ogromnu imovinu na KiM, što je doskora bila državna imovina Republike Srbije. Prema podacima koja se neretko iznose u javnosti, radi uveseljavanja tamnošnje vojske, godišnje prođe oko 3.000 devojaka. Osnovne privredne grane su trgovina narkoticima, oružjem, cveta šverc, mito i korupcija.

Samo potpuno oporavljena i osnažena srpska država sa dobro opremljenim i stimulisanim snagama bezbednosti mogu pružiti nadu Srbima zagledanim u svoju maticu.

Zbog svega ovoga amandman koji govori o posebnom osvrtu na Srbe u regionu, ima smisla. Hvala.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 23.05.2018.

Ja se zahvaljujem narodnoj poslanici što mi skreće pažnju na lapsus, ali mislim da bi ipak bilo bolje da me je bar malo pažljivije slušala, ne treba meni spočitavati šta mislim o stanju Srba, šta mislim gde kome pripada Republika samozvana Republika Kosovo i čiji je to državni prostor.

Mislim da sam u svemu što sam uradio to davno dokazao, ali samo ću vam ponoviti ono što sam rekao. Znači, nevesela stvarnost oslikava veliki problem Srba u regionu, a posebno moram skrenuti na Srbe u južnoj pokrajini KiM.

Znači jedno je Srbi u regionu koji imaju slične probleme, a posebno sam istakao južnu pokrajinu i tako je i naslovio. Ako nešto nazovem južnom pokrajinom, onda verovatno mislim da to pripada Republici Srbiji.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 23.05.2018.

Hvala gospodine predsedavajući.

Gospođo ministarka, dame i gospodo narodni poslanici, upravo htedoh da priupitam šta je sa mojim Zrenjaninom, nadam se uskoro Petrovgradom, a vi ste mi već dali odgovor da je u sledećem planu, tako da hvala na tome. Nadam se da ste obradovali sve moje sugrađane, kao i mene.

Ovo je zakon koji po meni najznačajnije popravlja socijalni i materijalni status pripadnika snaga bezbednosti. Šta ima više i šta ima veće od krova nad glavom?

Naravno, sve to utiče na prosperitet i sigurnost Republike Srbije, ali ono u čemu insistiram na svim amandmanima, na sigurnost i bezbednost naših sunarodnika u regionu. Mnogi od njih koji su rođeni van današnjih granica Srbije, nošeni čašću i svojim zakletvama napustili su svoja ognjišta, napustili su svoje nasledno imanje i danas se tamo teško vraćaju, jer kao učesnici u raspadu SFRJ često su i pod tajnim optužnicama i često imaju ogromne probleme.

Jako je važno da ovaj zakon sve to obuhvati i da o Srbima u regionu uvek razmišljamo kao o svojima najbližima i najvernijima, posebno što u svom okruženju, kako sam već ovde citirao profesora Svetozara Stojanovića, koji je jednom prilikom rekao da je velika naša herojska tradicija, ali kvinsliška. Moramo toga biti svesni. Takve primere imamo i ovde, ne samo optuživanja i samovređanja. Imamo one koji se čvrsto drže te neke optužbe za pokretanje rata i genocida i svi su zajedno veliki saveznici svih srpskih neprijatelja. Zato uživaju podršku fundamentalista raznih vrsta, trgovaca ljudskim organima, oni koji danas održavaju … (Isključen mikrofon.)

Imovinska karta

(Beograd, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 97000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 97000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 13:17