NENAD MITROVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1973. godine. Živi u Bujanovcu.

Po zanimanju je ekonomista.

Predsednik opštinskog odbora SNS-a u Bujanovcu.

Bio član Srpske radikalne stranke i njen poslanik u sazivu 2004-2007. godine. U poslaničke klupe se vraća 2014. godine, ali sa liste Srpske napredne stranke, i na tom mestu je ostao sve do 03. juna 2016. godine.

Za narodnog poslanika je ponovo izabran 11. avgusta 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 23
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 8 meseci i 22 dana i 6 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 10 meseci i 24 dana i 1 sat

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Osmo vanredno zasedanje , 27.06.2018.

Poštovani predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, usvajanjem Predloga zakona još jedan pokušaj da se oživi sećanje na učesnike presudnih bojeva i bitaka u srpskoj istoriji. To je ujedno i deo bogatstva materijalne i kulturne baštine koju nasleđujemo.

Podsećanje na ove memorijale, svojevrsno je odavanje počasti u široj domaćoj javnosti postradalim pripadnicima srpske vojske u ratovima za odbranu i oslobađanje zemlje.

Čitav niz značajnih istorijskih izvora svedoči o uspostavljanju svojevrsnog kulta ratnika koji svoj život nesebično žrtvuje za dobrobit zajednice, njenu slobodu i odbranu od neprijatelja.

Lokaliteti koji se nalaze u neposrednoj vezi sa presudnim istorijskim događajima, odnosno oružanim sukobima, kao i mesta pogibije, odnosno pogreba ratnika i vojskovođa koji su se istakli svojim junaštvom, ratničkom veštinom ili žrtvovanjem za viši cilj, s vremenom su dobijali na značaju kao kultna, istorijska ili ideološki važna mesta.

Ratovi za oslobađanje Srbije predstavljaju posebnu, značajnu i neobično zanimljivu pojavu nacionalne istorije koja je doprinela nastanku niza vojnih memorijala koji se nalaze ne samo na teritoriji Srbije, već i na području većeg broja drugih država.

Usvajanjem ovakvog zakona Srbija, s jedne strane, odaje počast svojim hrabrim pojedincima, a s druge strane, nedvosmisleno pokazuje stepen svog ukupnog razvoja.

Pozivam kolege narodne poslanike da u danu za glasanje podrže Predlog zakona. Hvala.

Osmo vanredno zasedanje , 27.06.2018.

Poštovana predsednice, gospodine ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, najveća novina u odnosu na postojeći pravni režim je nadležnost ministarstva zaduženog za negovanje tradicije i oslobodilačkih ratova Srbije za davanje saglasnosti za podizanje novog ratnog memorijala, ali i davanje predloga za uklanjanje ratnog memorijala, koji mora da sadrži relevantne dokaze da svojom sadržinom ne odgovara istorijskim ili stvarnim činjenicama, da vređa opšte i državne interese, nacionalna i verska osećanja ili javni moral, da je posvećen događaju koji nije u skladu sa tekovinama oslobodilačkih ratova Srbije ili simbolizuje gubitak suvereniteta, teritorijalnog integriteta celokupnosti i nezavisnosti i slobode Republike Srbije. Da je podignut licu koje je zastupalo fašističke, nacionalističke, šovinističke, separatističke ideje ili ideologije, ili koje je bilo saradnik agresora, okupatora, njihovih saveznika ili pomagača.

Ovakav uređen sistem će doneti ujednačenu primenu koja doprinosi unapređenju poštovanja ljudskih prava, nacionalnih i verskih osećanja.

Pozivam kolege poslanike da u danu za glasanje podrže Predlog zakona. Hvala.

Osmo vanredno zasedanje , 26.06.2018.

Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, gospodine ministre sa saradnicima, ja sam podneo amandman na član 2. Predloga zakona o ratnim memorijalima.

Oblast zaštite ratnih memorijala, odnosno oblast zaštite ratnih memorijala na teritoriji Republike Srbije i srpskih ratnih memorijala u inostranstvu u pravnom sistemu Republike Srbije uređuje više propisa. Propisi koji regulišu ovu materiju doneti su u periodu postojanja SFRJ i SRJ, kada je nadležnost u ovoj oblasti bila podeljena između nekadašnje savezne države, u čijoj nadležnosti su bili ratni memorijali, odnosno grobovi boraca u inostranstvu i grobovi pripadnika savezničkih i drugih armija na teritoriji Jugoslavije i Republike Srbije u čijoj nadležnosti su bili groblja boraca u zemlji.

U formulisanju odredaba Predloga zakona polaznu osnovu predstavljali su navedeni važeći propisi. Međutim, važeći propisi u pozitivnom pravnom poretku Republike Srbije ne regulišu oblast na celovit način, pa su u tekstu ovog zakona ugrađena i pojedina rešenja iz potpisanih i ratifikovanih međunarodnih sporazuma sa Slovačkom Republikom, Češkom Republikom i Ruskom Federacijom i utvrđenih osnova za vođenje pregovora i zaključivanje sporazuma gde su pregovori još uvek u toku.

Pored toga, u izradi teksta korišćena je i komparativna pravna analiza propisa u ovoj oblasti u regionu.

Ono što hoću da kažem, da je u selu Reljan, u opštini Preševo, podignut spomenik stradalim vojnicima Vojske Jugoslavije u NATO agresiji, da junake koji su branili našu otadžbinu ne zaboravimo.

Pozivam kolege narodne poslanike da u danu za glasanje podrže Predlog zakona. Hvala.

Imovinska karta

(Bujanovac, 05.09.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 96000.00 RSD 11.08.2016 -
Odbornik Opština Bujanovac Opština Mesečno 16000.00 RSD 16.05.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 13:45