RADMILO KOSTIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1.decembra 1971. godine. Živi u Pirotu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Predsednik je okružnog odbora SNS za Pirotski okrug i poverenik SNS u Pirotu. Direktor ’’Jokohame’’ za balkanske zemlje.

Bio je narodni poslanik u sazivima 2012 – 2014. godine i 2014 – 2016. godine.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016.godine, ponovo je izabran za narodnog poslanika.

Osnovne informacije

Statistika

  • 12
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 10 dana i 16 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 20 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 21 dan

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2018.

Hvala predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, u članu 4. Predloga zakona o građevinskim proizvodima dodaje se stav 2. koji glasi – primenom ovog zakona podstiče se sveukupni razvoj Republike Srbije sa posebnim osvrtom na unapređenje ekonomske razmene.

Predloženi amandman da je naglasak na značaj građevinarstva i industriju građevinskih materijala, kao značajan segment privrede svake države u svetu. Građevinarstvo je prvenstveno radno intenzivna hrana koja upošljava veliki broj radnika. Iskustva drugih zemalja u svetu su pokazala da u teškim ekonomskim uslovima u državi povećana aktivnost građevinarstva značajno ublažava i rešava probleme nezaposlenosti.

Sa druge strane, nesumnjivo je višestruko dejstvo građevinarstva na rast i razvoj ostale privrede. Građevinarstvo apsorbuje veliki deo proizvodnje ostalih grana privrede, prvenstveno industrije, čime direktno doprinosi rastu proizvodnje ostale privrede, ali i doprinosi ukupnom razvoju svake zemlje. Stanje i razvoj građevinarstva i industrije građevinskog materijala u direktnoj su vezi sa ovim investicijama.

Pozivam sve narodne poslanike da u danu za glasanje podrže ovaj set zakona. Hvala.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2018.

Zahvaljujem, potpredsedniče.

Uvažena potpredsednice Vlade sa saradnicima, predloženi amandman ima za cilj da da naglasak na unapređenje ekonomske razmene, jer kao što znamo, put Srbije ka pridruživanju EU podrazumeva, pored mnogih drugih reformskih procedura, pripremu za prilike i zahteve konkuretnog zajedničkog tržišta. Ovo zahteva veliku posvećenost kvalitetu proizvoda i usluga.

Iskoristio bih priliku, obzirom da svi imamo malo vremena, da čestitam Slobodnoj zoni Pirot proglašenje za najbolju slobodnu zonu u Evropi, što je pokazatelj i potvrda da je Srbija postala atraktivna investiciona destinacija.

Od 2012. do 2017. godine u Slobodnoj zoni Pirot ukupno je investirano blizu 390 miliona evra, a broj proizvodnih investitora je samo za godinu dana, 2016. i 2017. godine porastao za 22%. Dobra povezanost Slobodne zone Pirot sa panevropskim Koridorom 10 koji povezuje Beograd sa Sofijom, Turskom, Italijom i Grčkom.

Nadam se, gospođo Mihajlović, da će Istočni krak Koridora 10 po vašim rečima biti gotov do kraja godine, što će samo ubrzati dalje investicije i dalji razvoj naše zemlje. Hvala vam.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2018.

Hvala, predsedavajući.

Uvažena potpredsednice Vlade sa saradnicima, jedna od pozitivnih posledica ubrzanog razvoja izgradnje putne infrastrukture, naročito Koridora 10, jeste i jačanje i razvoj privatnih putarskih i građevinskih preduzeća, naročito na jugu Srbije.

Posle usporavanja aktivnosti i skoro gašenja građevinske operative u prvoj deceniji 21. veka, posle 2012. godine, na našu veliku sreću, zamagli sektor je postepeno oživljavao i nekoliko godina unazad i oživeo.

Veliki broj ljudi, od majstora do inženjera je zaposlen u ovom sektoru. uglavnom se ta preduzeća bave delatnošću iz vašeg sektora.

Ono što je problem jesu glavni izvođači radova na putnoj infrastrukturi, koji neretko ne ispunjavaju obaveze prema podizvođačima.

Prema informacijama kojima raspolažem, preduzeće „Koridori Srbije“ strogo i na vreme plaćaju svoje obaveze prema izvođačima, međutim, izvođači i dalje ne plaćaju i ozbiljno kasne sa plaćanjima svojim podizvođačima.

Znam da ovo nije možda u vašem resoru, da vi pratite da li izvođači plaćaju podizvođačima, ali čisto da imate informaciju da tu nešto škripi. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 02.10.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 96000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 06.12.2017, 14:10