SONJA VLAHOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 1969. godine u Peći. Živi u Beogradu.

Diplomirana ekonomistkinja.

Za narodnu poslanicu izabrana je na izborima 2014. godine, a mandat joj je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 10
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 22 dana i 17 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 meseca i 24 dana i 12 sata

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 31.10.2017.

Hvala poštovani predsedavajući.

Javljam se po amandmanu. Kolege podnosioci amandmana podnose iste amandmane, amandmane da se umesto staratelja uvodi zakonski zastupnik, u stvari da ostane staratelj. Da su slušali ministra kada je bio Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, ne bi podnosili ovakve amandmane. Jer, ovakve amandmane nisu verovatno slušali, to su gospodine Šarčeviću gluvi kod ušiju, slepi kod očiju, otprilike.

Poštovani ministre, vi ste tada rekli da je termin zakonski zastupnik ideja pravnika, čak i sudija iz Kasacionog suda, zato u slučaju ukoliko u porodici dođe do razvoda da jedan roditelj bude zakonski zastupnik, a drugi ne. Prosto, zarad interesa zaštite dece umesto termina „staratelj“ uvodi se „zakonski zastupnik“. Prosto i jednostavno.

Podnosioci amandmana u obrazloženju su napisali da poštuju Ustav, da neguju tradicionalne i porodične vrednosti, brinu i štite o deci, bore se za njihovo pravo, a ujedno im svakodnevno vređaju verbalno i fizički majke, sestre, komšinice, tetke. Današnji napad na našu predsednicu Maju Gojković je potvrda takvog fizičkog napada.

Poručujem kao žena, poslanica, da se mi ne plašimo. Sam dokaz je da se naša predsednica Maja Gojković sama odbranila od fizičkog napada tri poslanika Dveri. Hvala kolega.

Kao žena poslanica, poručujem da se ne plašimo i da dostojanstveno sedimo u ovim, i ne plašimo se i nigde nećemo da bežimo, da dostojanstveno i ponosno sedimo u ovim našim poslaničkim klupama, dostojanstveno i ponosno koračamo i holovima naše Narodne skupštine, koračamo i gradovima i selima naše lepe Srbije, zato što smo poslanici SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Hvala.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 09.10.2017.

Hvala.

Poštovani predsedavajući, javljam se po amandmanu sa tekstom „briše se“. To je amandman koga smo mi nazvali ovde, u prethodnom sazivu bilo je puno ovakvih amandmana, štetan amandman, koji ne doprinosi baš ništa, nikakvom boljitku zakona.

Mi već danima slušamo, i u danima kada je bila rasprava u načelu i danas u pojedinostima, uopšte, ovi podnosioci ovakvih amandmana, naše kolege, pričaju više političke govore nego uopšte o amandmanima i o predloženom zakonima. Čak su pominjali i našu stranku, moju stranku, SNS u više navrata u političkim govorima o tome kako nismo u predizbornoj kampanji naše stranke, kako nije ništa ispunjeno, a baš vezano za javne uprave, u samoj javnoj upravi ima preko 37.000 manje zaposlenih. Više puta je ovo rečeno, ali imam pravo i želim da ponovo naglasim.

Došla sam do jednog interesantnog plakata baš od podnosioca amandmana gde ja moram da pokažem da li ima veze sa ovim što piše. Podnosioci amandmana u prethodnoj kampanji su imali plakat „Ko sme taj i može“. Slušamo već danima o tima podnosiocima amandmana kako poštuju Ustav, kako štite porodične i tradicionalne vrednosti, kako brine i misle o deci, brinu se o njihovom i uopšte o pravu deteta, o njihovom obrazovanju, a pri tome im vređaju majke, sestre, tetke, koleginice, komšinice. Vređaju i fizički napadaju. Ko sme taj i može da unese kamen u zgradu Skupštine. Samim tim je povredio i mene govoreći da je to kamen sa Kosova i Metohije. Ja sam rođena u srcu Metohije, ali odavno smo shvatili i znamo da kolega nije više džentlmen.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 09.10.2017.

Ovo je baš o amandmanu.
Po svemu ovome što sam iznela, kolege smeju i mogu da podnesu amandmane sa tekstom „briše se“ i samim tim u danu za glasanje u danu za glasanje ja neću glasati za ovakve amandmane. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:35