SONJA VLAHOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 1969. godine u Peći. Živi u Beogradu.

Diplomirana ekonomistkinja.

Za narodnu poslanicu izabrana je na izborima 2014. godine, a mandat joj je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 30 dana i 5 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 13.12.2016.

Hvala, poštovani predsedavajući. Član 107, povređeno je dostojanstvo Narodne skupštine, što ste i sami posle toga prokomentarisali, da je kolega zloupotrebio povredu Poslovnika.
Borimo se za rodnu ravnopravnost polova, muškarca i žene, i u toj borbi trebamo da zapamtimo da ne smemo da izgubimo najlepše osobine koje krase jednu ženu, a to je da bude i ostane nežniji pol, a isto tako da muškarci budu i ostanu džentlmeni.
Nažalost, kolega je u ovoj borbi odavno izgubio tu osobinu. Ne samo onda kada je postao poslanik, već i ranije. Izgubio je najlepšu osobinu muškarca, da bude i ostane kavaljer i džentlmen, onog momenta kada je povredio ženu, našu predsednicu Maju Gojković. Ali, nije povredio samo nju, nego je povredio sve poslanice, 85 poslanica, a povredio je i sve one žene koje su glasale za njega, zarad kojih je on danas ovde. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 22.11.2016.

Hvala.
Poštovani predsedavajući, javljam se po amandmanu koji su podnele kolege da se ovaj član zakona briše i, dok sam čitala obrazloženje koje se već dva, tri puta ponavlja, pitala sam se da li kolege znaju zbog čega mi donosimo ovaj novi zakon, prvi put u Srbiji ovakav jedan zakon.
Drage kolege zato što državni organi i ustanove koje se bore protiv pojave nasilja u porodici nisu bili dovoljno organizovani, a pravni okvir po kome su radili nije bio jedinstven. Zato ovaj zakon donosi specijalizovanu policiju i tužilaštvo i osnažen centar za socijalni rad, posebno koordinaciju svih državnih organa i ustanova, a sve u cilju sprečavanja nasilja u porodici.
Ja za ovaj amandman neću glasati u danu za glasanje.
Takođe bih volela da vidim kolege podnosioce amandmana da budu ovde prisutni pošto građani Srbije ne znaju razlog. Uvek se govori da se podnose amandmani da se poboljšaju zakoni, ali ja nikada nisam videla u Danu za glasanje borbu za glasanje za svoj amandman, a to bih volela da vidim.
Nikada nisu prisutni u sali. Znači, razlog nije poboljšanje zakona…

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 22.11.2016.

… nego, prosto ona dva minuta krupnog kadra. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:35