VESNA RAKONJAC

Srpska napredna stranka

Rođena je 10.5.1967. godine u Kruševcu.

Po zanimanju je lekarka, specijalistkinja higijene sa medicinskom ekologijom i subspecijalista ishrane zdravih i bolesnih (dijetolog).

Radi u Zavodu za javno zdravlje Kruševac, kao lekarka na Odeljenju za higijenu i humanu ekologiju.

Na prvoj izbornoj Skupštini izabrana je za jednog od potpredsednika OO SNS Kruševac.

Nakon izbora 2012. godine, izabrana je za narodnu poslanicu u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a mandat joj je potvrđen i nakon izbora 2014. i 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 39
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 29 dana i 6 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija

čeka se odgovor 1 mesec i 7 dana i 1 sat

Kada će biti ukinut Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija i kada će biti vraćen otet deo penzije?

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 20.11.2017.

Hvala, uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre, smatram da amandman ne treba prihvatiti, jer, ako dobro pročitate – sredstvo za samotestiranje. Znači, kad vršimo samotestiranje, ako merimo glikemiju, to radimo u kućnim uslovima, nećemo raditi na ulici. Znači, vanbolnička sredina može da bude sve ostalo – hotel, itd. Pažljivo pročitajte šta piše – sredstva za samotestiranje.

Prema tome, morate ispoštovati i neke higijenske norme kada to radite. Odnosi se na pacijente. Ako ne radi testiranje u bolničkim uslovima, onda može da radi, znači, u kućnim uslovima. Razmišljajte malo kao pacijenti što razmišljaju.

Hvala vam na literalnom sastavu, ali, ovde se ipak radi o pacijentima i medicini. Hvala.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 20.11.2017.

Prosto moram da se nadovežem na priču o zatvorima. Znači, u našim zatvorskim jedinicama postoje ambulante gde se obavljaju medicinske aktivnosti, a ako to niste znali, napravite jednu turneju pa obiđite, da vidite kako to izgleda.

Dolazim iz Kruševca, gde imamo vaspitno-popravni dom i gde postoji i ambulanta za maloletna lica a takođe i…Ja bih vas zamolila, ja sam vas pažljivo slušala.

Znači, postoje adekvatni uslovi sa adekvatnim zdravstvenim radnicima koji se uopšte ne razlikuju od bolničkih uslova. Prema tome, to ne možete da uzimate kao argument.

A ovo u vezi Skupštine, znači, kućni uslovi. Hvala.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 20.11.2017.

Samo ako se radi o terminologiji jezičkoj, ako se time bavimo, onda bih razumela primedbu da smo stavili u „houm“ uslovima ili „domovinskim“ uslovima, ali mi smo stavili „u kućnim uslovima“. Pravi srpski izraz, ako se radi samo o jeziku. Ako se radi o ovim drugim stvarima, još jednom bih zamolila da pružimo pravu informaciju, da uputimo Odeljenju za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde da da gospođi poslanici informaciju kako to izgleda u našim zatvorima od 2012. godine i kakve su procedure kada su štićenici tih ustanova u pitanju, pogotovo koje se odnose na zdravlje.

Prema tome, da razrešimo tu dilemu i da zatvorimo ovu diskusiju već jednom. Ako je jezik u pitanju, onda je ovako. Ako je nešto drugo u pitanju i trošenje vremena, onda stvarno nemamo vremena za gubljenje, moramo da radimo. Hvala.

Imovinska karta

(Kruševac, 29.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 105000.00 RSD 12.05.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 105000.00 RSD 16.04.2014 - 12.05.2016.
Poslednji put ažurirano: 03.03.2017, 09:54