VLADIMIR ORLIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 15.04.1983. godine. Živi u Beogradu.

Po zanimanju je doktor nauka - elektrotehnike i računarstva.

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2007. godine, na Odseku za elektroniku, telekomunikacije i automatiku- smer telekomunikacije, dok je 2012.godine zvanično promovisan u doktora nauka, takođe na Elektrotehničkom fakultetu.

Bio je inženjer za istraživanja i razvoj u Istraživačko-razvojnom centru "IMTEL Mikroopt dd" i Institutu za mikrotalasnu tehniku i elektroniku "IMTEL Komunikacije AD". Od 2008. do 2011. je radio kao rukovodilac Odeljenja za digitalnu obradu signala u Institutu za mikrotalasnu tehniku i elektroniku "IMTEL Komunikacije AD". U periodu od 2011. do 2012. radio je kao inženjer senior u "High Tech Engineering Center doo", a od 2012. radi u Istraživačko- razvojnom centru "VLATACOM d.o.o.", kao sistem arhitekta.

Objavio je preko 50 naučnih radova i bio je stipendista Ministarstva prosvete, Fonda za mlade talente Vlade Republike Srbije i Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo.

Član Udruženja pisaca "Poeta" na Čukarici.

Govori engleski jezik.

Potpredsednik je Opštinskog odbora SNS Čukarica.

Osnovne informacije

Statistika

  • 582
  • 0
  • 7
  • 7
  • 8 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 4 meseca i 13 dana i 22 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pozivnica

odgovoreno za 1 godina i 3 meseca i 24 dana

Poštovani Dr Orliću, Bili smo u kontaktu još povodom Nacrta Zakona o Syber bezbednosti i td, radi prisećanja. Na koji način, odnosno kontakt, novoosnovano Udruženje eSigurnost može da Vas pozove na prvu svečanu sednicu, koja će se održati 22.eptembra 2016. godine. Aleksandar Vukalović

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 22 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Dame i gospodo, zakoni koji sa uspehom modernizuju Srbiju i razvojni budžet koji predviđa povećanje plata i značajna nova ulaganja u infrastrukturu prepoznati su u našem društvu, naravno, kao rezultat dobre ekonomske politike.

Važno je razumeti, međutim, zašto je ta politika dobra i uspešna. Postoje značajne paralele između onoga što se u Srbiji dešava u njenoj modernoj istoriji, u ovo vreme, između toga i onoga što se dešavalo u vreme kada je po prvi put Frenklin Ruzvelt definisao zakonitosti koje su se pokazale kao tačne, zakonitosti bazirane na istini da je dobar ekonomski program uspešan samo onda kada ga prati odlična politika, da nema ni najboljih ekonomskih mera koje će dati rezultat ako ih ne prati razumna politika. I to se pokazalo tačno na primeru SAD taman koliko se pokazalo tačno da je nerazumna politika njegovih prethodnika pretila da tu državu temeljno uništi za sva vremena.

Postavlja se pitanje – šta je razumna politika bez koje ni najbolje ekonomske mere ne mogu da pokažu uspeh? Odgovor glasi – to je ona politika koja je u krizno vreme sposobna da okupi sve činioce društva, da okupi sve aktere i artikuliše ih u zajedničkom smeru. Dakle, ne postoji ništa teže i ništa razornije za jedan sistem nego kada različiti akteri vode bitku za sopstvene pojedinačne interese. Tada je šteta, pa i ekonomska, veća i od najgoreg, najštetnijeg ekonomskog programa. Ali, kada se na taj način energije saberu, kada se na taj način volje saberu i kada se postigne konsenzus, tada su moguća, tada su realna i najveća dela i najveći ekonomski uspesi.

Uporedite građani Srbije situaciju iz ove priče sa Srbijom pre Aleksandra Vučića, Srbijom danas i biće potpuno jasno da snažan konsenzus, koji se ogleda i u podršci, dobroj politici od oko 60% od izbora do izbora vodi ka jasnom zaključku zašto je Srbija danas tako dobra kao što pre Aleksandra Vučića nije bila.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Mi smo o tom pitanju odnosa prema Smederevskoj Palanci već ovde govorili. Već smo o tome govorili kada smo razgovarali o tome kako je pomagala Vojska Srbije građanima ove zemlje. I već smo podsetili one koji bi voleli da se toga niko u ovoj zemlji ne seća, da je upravo Vojska tada pomagala građanima u tom mestu, dok je onaj ko je bio zadužen, čiji je glavni posao bio da se stara o tom mestu i o građanima koji tamo žive, u to vreme radio šta, pokušavao da postigne svetski rekord u ispijanju piva u lokalnom lokalu, u obližnjoj kafani. Dakle, to je odnos prema mestu.

Kako građani sve to vide kako to tumače i koliko su zahvalni državi s jedne strane, odnosno onom čoveku koji je na njihovu nesreću imao posao da se o njima stara, a postarao se samo da ostanu bez struje, da ostanu bez vode i da budu u svakom smislu devastirani, ti su građani već govorili.

Pokazivao je neke slike ovde, pre nego što je, naravno, krenuo da priča o stanju duga i drugim stvarima koje uopšte ne razume.

Dakle, ta priča, znate, ja pozajmim tebi, ti pozajmiš meni, pa da vidimo koliko je to na kraju. To je na nivou Dragana Đilasa. Čuli ste sigurno da Dragan Đilas iste te mehanizme objašnjava koristi, ali nekako uvek zaboravi da priča o uslovima duga, nekako uvek zaboravi kamate, pa kada se te kamate izgube iz svake računice, dobijate nivo priče „a la mali Perica“, poput onoga prekoputa.

Pokazivao je slike i pokušavao sam da vidim odavde da li je među tim slikama bilo onih fantastičkih slika Beograda iz vremena Dragana Đilasa. Znate, onaj otpad koji se valja ulicama, oni rastureni kontejneri, a svi plaćeni i to preplaćeni u milionima evra, a upravo od građana glavnog grada. Pokušavao sam da vidim, ali nisam video da li je pokazao i sliku „Heterlenda“, da li je pokazao sliku ruine koja je trebalo da košta milion evra, da se uredi za našu decu. Na kraju je ostala ruina, milion nestao, a deca pokradena.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Poslednja rečenica.

Kada smo kod tog slučaja, za njega je lično odgovoran Bojan Pajtić. Znate li šta je o Bojanu Pajtiću i Draganu Đilasu rekao predsednik opštinskog odbora DS u Rumi Nenad Borović? Kaže, da su napunili svoje džepove, da su Đilas i Pajtić lopurde. To kaže predsednik njihovog odbora.

Imovinska karta

(Beograd, 28.09.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27400.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27400.00 RSD 03.06.2016 -
- Skupština grada Beograda (Odbornik) Grad Mesečno 10000.00 RSD 08.09.2016 -
Poslednji put ažurirano: 03.03.2017, 09:59