VLADIMIR PETKOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1979. godine. Živi u Barajevu, Beograd.

Po zanimanju je pogonski tehničar mašinske obrade.

Predsednik OO SNS Barajevo. Član Gradskog odbora Beograd SNS. Član Glavnog odbora SNS. Šef odborničke grupe u SO Barajevo.

Bio je poslanik u sazivu 2014-2016. godine.

Mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 22 dana i 17 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 meseca i 24 dana i 11 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja, 18.11.2016.

Poštovani predsedavajući, uvažena ministarko Kuburović, dame i gospodo narodni poslanici, predlažem da se amandman na član 13. odbije, a evo i zašto.
Članom 13. Predloga zakona o sprečavanju nasilja u porodici su jasno definisane dužnosti i prava policijskih službenika. Članom 13. definisano je sledeće, član 13. kaže – policijski službenici dužni su da odmah obaveste nadležnog policijskog službenika ili ukoliko smatraju da može doći do dela i sami privedu osumnjičenog, da bi sprečili nanošenje dela ili samim tim došli do toga da spreče pokušaj dela.
Ono što želim da napomenem, podnosilac amandmana nije predvideo da policijski službenik sam može da proceni situaciju i izvrši privođenje učesnika u delu, tj. počinioca dela i smatra da je osam časova malo za sprovođenje postupka istrage. Smatram da amandman treba da se odbije i da se ne prihvati od strane Skupštine Srbije. Hvala.

Dvanaesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 26.12.2014.

Poštovana predsedavajuća, uvaženi ministri, poštovani gosti, dame i gospodo narodni poslanici, reklamiram član 106. – dostojanstvo Narodne skupštine.
Želim da iskažem svoje nezadovoljstvo, iz jednog prostog razloga što prethodni govornik, smatram da nije bio u mogućnosti da proveri sve navode pre nego što iznese neke činjenice. Naime, pre izvesnog vremena, prethodni govornik je napomenuo jedan objekat elektroenergetski u bloku 32, koji je jednostavno, kako je rekao - štetan i opasan po zdravlje građana.
Ono što ja mogu da kažem, i da tvrdim, jeste da prethodni govornik nije imao precizna saznanja oko pomenutog objekta u bloku 32. Naime, pomenuti objekat u bloku 32 apsolutno zadovoljava sve kriterijume u odnosu na zaštitu životne sredine i zdravlje ljudi. Institut „Nikola Tesla“ je izvršio potrebna merenja i ona su 50 puta ispod granica dozvoljenog.
Ono što bih takođe želeo da napomenem, to je da zaposleni…

Dvanaesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 26.12.2014.

Ja se izvinjavam, ali sam želeo samo da kažem da prethodni govornik nije bio u temi, u smislu da ne vlada preciznim podacima i hteo sam da napravim paralelu sa ovim dalekovom iz Vinče. Ja se zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd - Barajevo, 21.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 37000.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 37000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
- Elektrodistribucija Beograd (Referent transporta -vozač specijalnih vozila) Javni Mesečno 56000.00 RSD 10.10.2000 -
Poslednji put ažurirano: 03.03.2017, 10:04