MIHAILO JOKIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1948. godine. Živi u Valjevu.

Bio je predsednik Skupštine grada Valjeva, a nakon nekog vremena smenjen pa potom vraćen na tu funkciju od strane Upravnog suda.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 71
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 20 dana i 20 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 10 meseci i 30 dana i 3 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 22 sata

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Poštovani ministre sa saradnicima, moram priznati da je ovaj zakon vrlo težak i da je zgodan za manipulaciju i da su oni svi koji ne vole ovu zemlju, a koji vole samo vlast, vrlo vešto pokušavaju da manipulišu sa narodom, sa mišljenjem naroda.

Zato je vrlo bitno uspostaviti komunikaciju. Vi dobro to radite. Znači, postoje oblici koje ste vi uveli i proširili i došli do komunikacije sa narodom. Prvi oblik, to su otvorena vrata domova zdravlja i bolnica. Mnogo je ljudi koji nemaju zdravstvenu zaštitu, došli su u priliku da saznaju o svojim problemima. Taj oblik treba iskoristiti i objašnjavati narodu ovaj zakon.

Drugi oblik, to su posete mesnim zajednicama, pre svega po selima u nedeljama, u subotama, praznicima, itd, gde ponovo pored tih pregleda sa narodom treba pričati, sa ljudima treba razgovarati.

Treća stvar, najvažnija, po selima treba otvarati, po mesnim zajednicama, stvarati uslove da doktori mogu da stanuju, kao što ste vi uradili u najlepšem selu u Divcima i stvorili uslove da doktor tu bude 24 sata.

Znači, jednostavno, ovaj narod koji je pre 100 godina bio protiv železnice, lako je izmanipulisati i pokušati manipulaciju da bude i protiv ovog zakona koji je jako moderan, vrlo težak, a koji je za dobrobit svih nas.

Ja bih voleo i siguran sam da ćete vi nastaviti, jer zdravstvo dok vi niste došli na čelo bilo je u vrlo teškom položaju, da ne kažem u debelom kriminalu. Hvala.

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Ja bih prvo želeo da obradujem ministra Lončara i da kažem da je Valjevo dobilo endoskop, da je Valjevska pivara donirala 50 hiljada evra i da je sad Valjevo u situaciji da rešava te probleme koje nije moglo da rešava unazad mesec dana. To je veliki uspeh za Valjevo.

S druge strane, principijelno sam za to da se odgovornost za izvršenje svih zakona stavlja u žižu, u funkciju, u fokus ministra. Ministar je taj koji može da obaveže ministarstvo, a obrnuto mislim da ne može. Ne može ministarstvo biti odgovorno i učiniti odgovornim ministra. I ovi su zakoni dobri, baš zbog toga što je ministar na sebe preuzeo veliku odgovornost, pre svega da neće biti zloupotreba. A njegov minuli rad, ono što je on uradio u poslednje vreme je sigurna garancija da će biti sve bolje i bolje i da u ovim zakonima neće biti nikakvih problema i da je ovo jedan veliki iskorak u budućnost. Hvala.

Osmo vanredno zasedanje , 26.06.2018.

Gospodo, mi smo zakon doneli, mi ćemo memorijale obnoviti, ali koji je naš problem? Naš problem je primena tog zakona i kako ćemo te memorijale sačuvati, održavati, unapređivati.

Da bi to uspeli, ja se zalažem za tzv. ličnu odgovornost. Ja nisam za onu amorfnu grupnu odgovornost. Meni se posebno sviđa što je u ovom zakonu istaknuta odgovornost ministra, da ministar mora biti odgovoran za sprovođenje tih odluka i članova ovog zakona.

Zato se zalažem da se na lokalnoj samoupravi takođe zaduži lice da lokalna samouprava zaduži određeno javno preduzeće, da se u javnom preduzeću zna koje je lice odgovorno i da ti veliki memorijali imaju svoje čuvare. Mi moramo ono što uradimo da sačuvamo.

Znači, lako je uraditi, nogo teže je sačuvati, jer mi smo 2000. godine se uverili, tada su želeli da sve unište, da sve opljačkaju, da mi jednostavno kao narod sa svim svojim obeležjima nestanemo.

Zbog toga to moramo naučiti, to ne smemo zaboraviti i ovo što sad, što danas radimo, moramo raditi na ovaj način, znači utvrđivanjem lične pojedinačne odgovornosti za sve zakone koje donosimo. Kažem, posebno akcentujem na to da ministarstvo, odnosno ministar mora vršiti nadzor, proveru nad donetim odlukama u lokalnim samoupravama, a lokalne samouprave na javna preduzeća, a javna preduzeća na radnike i onda se u svakom trenutku mora znati ko je za šta odgovoran. Samo se tako može ići napred. Hvala.

Imovinska karta

(Valjevo, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 19010.00 RSD 03.06.2016 -
Član upravnog odbora Agencija za upravljanje lukama Republika Mesečno 31500.00 RSD 01.07.2014 - 15.06.2016.
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzioner) Republika Mesečno 49600.00 RSD 01.03.2014 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 10:15