SLAVIŠA BULATOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1975. godine. Živi u Vranju, Vranjska Banja.

Po zanimanju je diplomirani pravnik.

Kao diplomirani pravnik u “Simpu” bio je zadužen za ljudske resurse. U SNS-u bio je poverenik za Vranje. U decembru 2014. godine postavljen je za načelnika Pčinjskog okruga.

Za predsednika Gradskog odbora SNS-a u Vranju izabran je 25. jula 2015.godine.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 20
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 20 dana i 4 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 10 meseci i 28 dana i 10 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 30 dana i 5 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Osmo vanredno zasedanje , 27.06.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Amandmanom se dodatno definiše sadržina zakona. Predloženim zakonom stvaraju se neophodni uslovi za zaštitu našeg kulturnog nasleđa vezanog za ratne periode.

Uređenjem i održavanjem ratnih memorijala negujemo tradicije za buduća pokolenja jer pored jezika, pisma, istorije, običaja i verovanja i nepokretna kulturna baština predstavlja jedan od identifikacionih kodova svake nacije.

Lokalna samouprava u Vranju vrlo aktivnog se bavi zaštitom uređenja i održavanjem ratnih memorijala. Grad Vranje je za 65 članova porodica boraca i ratnih vojnih invalida obezbedio jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 12 hiljada dinara, a pored toga i za tri porodice obezbeđen je i smeštaj.

U cilju negovanja revolucionarnih tradicija svih oslobodilačkih ratova, a povodom sedam decenija SUBNOR-a, gradski odbor SUBNOR-a u Vranju objavljuje monografiju koja predstavlja deo lokalne istorije Vranja i okoline. Bogati sadržaj knjige pokazuje da lokalna samouprava u Vranju sa SUBNOR-om neguje kvalitet svih oslobodilačkih ratova od Prvog srpskog ustanka i srpsko-turskih ratova do poslednjeg rata 1999. godine.Posebno poglavlje monografije govori o memorijalima i svim spomen obeležjima poginulima u oružanim sukobima i NATO agresiji. Izvršen je popis svih spomenika i utvrđeno je da je do Drugog svetskog rata podignuto 32 spomen obeležja uključujući i tri ruska spomenika. Nakon Drugo svetskog rata podignuto je 100 obeležja kako bi se sačuvala sećanja na antifašističku borbu i istaknute borce vranjskog kraja u Drugom svetskom ratu. Hvala.

Osmo vanredno zasedanje , 26.06.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Na Predlog zakona o ratnim memorijalima podnosim amandman na član 2. u smislu da se doda stav 2. koji glasi – realizacijom ovog zakona obezbeđuje se sveukupni razvoj Republike Srbije, s posebnim osvrtom na vladavinu prava.

Predloženim zakonom ostvaruju se neophodni uslovi za zaštitu našeg kulturnog nasleđa vezanog za ratne periode. Uređenjem i održavanjem ratnih memorijala negujemo tradicije za buduća pokolenja, jer pored jezika, pisma, istorije, običaja i verovanja i nepokretna kulturna baština predstavlja jedan od identifikacionih kodova svake nacije.

Zahvaljujući srpskim udruženjima i udruženjima drugih država u kojima se nalaze memorijali veliki broj srpskih memorijala je obnovljen, izgrađen je veći broj spomenika i spomen-ploča na kojima brojne delegacije i pojedinci polažu vence i cveće.

Kao lep primer brige o tim memorijalima istakao bih rad Udruženja Srba u Slovačkoj, gde se nalazi, posle Zejtinlika u Grčkoj, najveća grobnica Srba van otadžbine. Slovačkoj, Srbiji prijateljskoj zemlji, treba izraziti veliku zahvalnost na brizi o srpskim memorijalima na njenom tlu. Takve primere sledi i Srbija, čuvajući vojnička i civilna groblja drugih država. U Srbiji najviše ima ruskih memorijala, jer je veliki broj ruskih dobrovoljaca i vojnika učestvovao u borbama za slobodu Srbije.

Na teritoriji grada Vranja postoje tri ruska spomenika. Međutim, svi memorijali, bez obzira čiji su, treba da doprinesu uspostavljanju dobrosusedskih savezničkih i prijateljskih veza među narodima i državama Evrope, sa ciljem da se nikada više ne ponove ratovi i stradanje naroda. Hvala.

Sedmo vanredno zasedanje , 19.06.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovane kolege, na član 3. Predloga zakona podnosim amandman u smislu da se doda novi stav 3. koji glasi – proaktivnošću jedinice lokalne samouprave obezbeđuje se sveukupni razvoj Republike Srbije sa posebnim osvrtom na vladavinu prava.

Proces reforme sistema lokalne samouprave u Republici Srbiji učinio je lokalnu samoupravu efikasnijom i funkcionalnijom, a promene na lokalnom nivou vlasti omogućile su efikasnije upravljanje lokalnom samoupravom, a posebno brži i stabilniji ekonomski razvoj, uspešno rešavanje problema građana, razvoj međusobne saradnje između lokalnih zajednica. Efikasnost rada gradske uprave direktno je srazmerna stepenu primene međunarodnog standarda u oblasti lokalne samouprave.

Reforma lokalne samouprave u Republici Srbiji utiče na veću efikasnost lokalne administracije, podsticanje ekonomskog razvoja i usvajanje projekata razvoja u različitim sferama društvenog života, što doprinosi stabilnijem funkcionisanju svih nivoa vlasti i boljem pružanju javnih usluga građanima.

Danas u svetu postoji odlična saradnja između opština, okruga i regiona unutar jedne države. Međutim, današnje mišljenje koje je sve rasprostranjenije jeste da za zadovoljenje osnovnih potreba stanovništva državne granice postaju pretesne, tako su u raznim oblicima saradnje između prekograničnih opština, posebno zainteresovani država, uključene i mnoge međunarodne organizacije, kao i međunarodna zajednica. Zato se i govori da je jedna zajednica onoliko jaka koliko su njene veze sa svetom razvijene.

Sve napred navedeno govori o tome da se opisanom proaktivnošću jedinica lokalne samouprave doprinosi sveukupnom razvoju Republike Srbije, te iz tog razloga predlažem da usvojimo amandman.

Imovinska karta

(Vranjska Banja, 29.03.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 67000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 06.12.2017, 14:13