IVAN MANOJLOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1975. godine. Živi u Kruševcu.

Po zanimanju je master ekonomista.

Ivan je član Saveta za informisanje Gradskog odbora SNS Kruševca.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 7
  • 0
  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 20.12.2016.

Zahvaljujem gospodine predsedavajući.
Dame i gospodo narodni poslanici, moje pitanje danas je upućeno nadležnim inspekcijskim službama, najpre komunalnim inspekcijskim službama.
Proteklih dana, a kako smo se izgleda približili novogodišnjim praznicima, očekivali smo da će nas uskoro, negde sa nekih reklamnih panoa najpre pokret gospodina Radulovića informisati najdetaljnije o cenama za novogodišnju noć, o cenama ćevapa itd, ali pojavilo se nešto drugo.
U Srbiji se proteklih dana pojavio jedan drugi gospodin, očekivali smo estradne umetnike, ali eto on je uspeo da ukrasi pa je sa različitih trafoa, mesta za vodosnabdevanje, itd, znači sva ona mesta koja su izričito zabranjena Zakonom za oglašavanje i reklamiranje političkih partija, ali i ostalih oglašavanja u komercijalne svrhe pa je tu ne libeći se iskoristio jedan slogan našeg poznatog vojskovođe, sa kime zaista možemo da konstatujemo jedino što bi možda imao zajedničko jeste da bi i njegovo prezime Mišić možda malo drugačije akcentovali …
(Saša Radulović, s mesta: Kome je pitanje upućeno?)
Pitanje je upućeno nadležnim komunalnim i inspekcijskim službama. Da li neko pod sloganom „ko sme, taj i može“, da li zaista može da zloupotrebljava zakon, krši zakon i na nedozvoljenim mestima, van izborne kampanje postavlja promotivni materijal? Ovde imamo još jednu fotografiju gde se zaista ne biraju mesta, pa se i među umrlicama postavlja politički propagandni materijal.
Postavljamo pitanje takođe i Agenciji za borbu protiv korupcije. Obzirom da je decembar mesec, da su izbori najavljeni negde, otprilike u aprilu ili maju, na koji način se finansira ovaj politički pokret, koji se sve vreme ovde nama reklamira da zastupa neku socijalnu kategoriju građana, a vidimo da nemilice troši novac i kreće u predizbornu kampanju, a izbori još nisu raspisani? Znači, odakle novac za finansiranje četiri meseca kampanje? Zaista mislimo da ni Donald Tramp ne bi mogao ovako nešto sebi da priušti na toliko duge staze.
Takođe, očekujemo da nadležni organi postupe shodno zakonu i da pristupe, ako je tu potrebno, uklanjanju, ili, već, shodno svojim nadležnostima, odrede i kaznu za ovakve prestupnike. Ne kaznu da bi se neko kaznio, već da bi se poslao jasan signal i nekim drugima koji će verovatno krenuti ovim dobrim delom opozicije i da reklamiraju, a neko ko sve vreme ovde pokušava da destabilizuje parlament, ko pokušava da opstruira parlament, a onda se hvali kako je on u stvari za parlamentarizam, pa se nađe među umrlicama, pa se nađe na trafoima za struju van predizborne kampanje trošeći novac, voleli bi, eto, da znamo, od kojih se para finansira ovaj pokret koji je možda građanima omogućio da shvate da je to neko novo lice na političkoj sceni a 16 godina su prisutni u Srbiji. Ali, eto, i posle 16 godina neko može sebi da da za pravo da se nazove nekim novim čovekom.
Iako je već dokazano u praksi da oni nisu ni inovativni, niti mogu da smisle nešto novo, plagijatorstvo je odlika takvih ljudi. Pošto je već upotrebio ovaj slogan – Ko sme, taj može, ja bih dodao samo da - I ko ne zna za strah, taj ide napred. Hvala.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 14.12.2016.

Poštovani gospodine predsedavajući, uvažena gospođo ministarko sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, evo, danas je pred nama ovde nekoliko zakona, neću reći važnih, jer za nas u SNS ne postoje zakoni važni ili oni manje važni, ali dobrih predloga zakona, tj. predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona.
Predlog zakona koji je, tj. koji se odnosi na komunalne delatnosti, je nešto na šta ću se ja ovom prilikom osvrnuti, a koji predstavlja zaista jedan logični nastavak na onaj važeći zakon do ovog trenutka, ako je, priznaćemo svi, bio prilično štur. Novi zakon razrađuje detalje, precizira međusobne odnose, prava i obaveze svih učesnika u vršenju komunalnih delatnosti.
Danas smo eto u toku rasprave čuli potrebu pojedinih predstavnika opozicije da onda kada ih mi podsetimo na neki njihov minuli rad, da tada krenu da se odriču jednih drugih, ali u istom trenutku i da ih brane. Tačno je da su neki od njih po prvi put u ovom parlamentu ali moraju da znaju da to što su promenili odele i seli u ove klupe ne može da ih opravda za ono što su radili na lokalnom nivou.
Takođe, podsetiću i na reči Teodora Husa koji je rekao – ko govori istinu, taj ima pravo da bude zaboravan. Sudeći po tome opozicija ovde i te kako nema prava da bude zaboravna, pa ću ne zbog njih, već zbog građana Srbije podsetiti samo na neke stvari tj. na neke činjenice koje su se dešavale na lokalnom nivou u Trsteniku, a koje se i te kako tiču i odnose na ovaj Zakon o komunalnim delatnostima.
Evo, samo primera kako je JKP Komstan iz Trstenika, a pod sloganom – stručnost iznad politike radilo u periodu do dolaska SNS na vlast. Godine 2008. ondašnja vlast postavila je direktora koji je vrlo brzo nakon početka njegovog mandata tj. nakon njegovog postavljenja bio uhapšen i to zbog zloupotreba službenog položaja, to je zbog malverzacija, a prilikom čišćenja akumulacionog jezera na izvoru Zvezdan.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 14.12.2016.

Ovo je sve vezano za komunalno preduzeće i želeo bih samo da povežem kako je to teklo u proteklom periodu.

Imovinska karta

(Kruševac, 28.12.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 70000.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno - poslanički dodatak 27000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 11:02