MILIMIR VUJADINOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1979. godine u Mostaru (BiH). Živi u Subotici.

Završio je Ekonomski fakultet u Subotici, smer marketing-menadžment.

Bio je član Gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu u Subotici. Ima radno iskustvo u periodu 2007-2013. godine „Telus“ a.d. Beograd, IJ Subotica (stjuart, predradnik);

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Od stranih jezika govori: engleski (osnovni nivo), ruski (srednji nivo), mađarski (osnovni nivo).

Osnovne informacije

Statistika

  • 23
  • 0
  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Treće vanredno zasedanje, 19.07.2017.

Hvala predsedavajući.

Skrenuću pažnju na povredu Poslovnika u članu 107, koji se tiče dostojanstva Narodne skupštine.

Mislim, da je više puta poslanik Obradović pokušao u zabludu da dovede i ovaj uvaženi Dom, ali i građane Republike Srbije iznoseći par pitanja za koja prosto nismo mogli da utvrditi na koga se odnose.

Naime, kritikujući rad dosadašnjeg Zaštitnika građana, valjda gospodina Jankovića, nabrojao je desetine stvari koje je trebao, a nije uradio. Postavlja se pitanje – zašto to, kakvo je to danas pitanje Narodne skupštine Republike Srbije? Kakvo je pitanje koje se upućuje građanima Republike Srbije sa ovoga mesta kada isti taj Zaštitnik građana je bio i njegovo prijatelj koji 31. maja ove godine, tako srdačno se grlio i ljubio sa njim na onom, takozvanom spontanom okupljanju, valjda ih je u tome spajala neka čudna ljubav, ali zajednička mržnja prema predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Valjda je tada trebao da ga pita šta je to sve što nije uradio? Valjda je tada trebao da ga pita, za stavove u Srebrenici, za stavove o Republici Srpskoj, o svemu onome što je danas pokušao da postavi kao pitanje narodnim poslanicima u Skupštini Republike Srbije. Hvala vam.

Druga vanredna sednica , 24.06.2017.

Hvala predsedavajući.

Ukazujem na povredu Poslovnika u članu 109. Mislim da je jasno predviđeno da se opomena izriče narodnom poslaniku koji upotrebljava psovke i uvredljive izraze. Ima li išta uvredljivije, predsedavajući, od toga da sopstvenu državu nazovete kolonijalnom upravom, da kažete da nemate državu, a da sedite u parlamentu ove države, da radite u institucijama ove države i za to primate platu? Mislim da ste morali da upotrebite ovlašćenja koja vam daje član 109. i izreknete opomenu poslaniku Bošku Obradoviću.

Naime, onaj deo koji se odnosi na negiranje Srbije i srpske državnosti mislim da je poslanik Martinović dosta već o tome rekao, ali ja ću samo reći da kada je u pitanju briga za Srbe u regionu i to je jedna od neistina i uvredljivih stvari, koje je danas poslanik izrekao za govornicom. Naime, napomenuću pre svega radi građana Srbije i radi državljana koji žive u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i okolnim zemljama, Vlada Republike Srbije i te kako je pokazala brigu prema našim državljanima koji žive u Republici Srpskoj.

Podsećam da je Vlada Aleksandra Vučića uplatila za obnovu hrama u Mostaru, da je u toku izgradnja mosta između Republike Srbije i Republike Srpske, da je pre neki dan uplaćeno 12.000 evra za opremu za srpsku školu u Mostaru i još mnogo, mnogo drugih stvari koje je učinila Vlada Republike Srbije za naše državljane preko Drine.

Kao jednu potvrdu tome, reći ću samo da su otprilike i takvi izborni rezultati na izbornom mestu u Banjaluci u konzulatu Republike Srbije, Aleksandar Vučić je dobio 69% glasova, u konzulatu u Herceg Novom 93%, na biračkom mestu u Beranama 93%, mislim da glasovi pokreta koji vodi poslaničke mere…

Imovinska karta

(Subotica, 18.01.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 99000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 11:00