MARKO PAREZANOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1986. godine. Živi u Čačku.

Diplomirao na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku kao profesor tehnike i informatike.

Jedan je od osnivača Srpske napredne stranke. Bio je poverenik SNSa u Čačku.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 9
  • 0
  • 1
  • 0
  • 5 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poštovani

čeka se odgovor 5 meseci i 8 dana i 19 sati

Obraćamo Vam se u vezi reupisa,koji se vrši na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Generacije prve Bolonje,2006.(koja je, protivno svojoj volji, 2006.godine,odlukom fakulteta,prebačena,sa starog programa na program "Bolonje"),kao i generacije 2007 i 2008, trenutno se reupisuju, uz n...

Apel

čeka se odgovor 6 meseci i 24 dana i 21 sat

Apel za podršku postdiplomcima po starom planu i programu Obraćamo Vam se kao postdiplomci upisani po starom planu i programu, sa molbom da medijski propratite izmenjenu odluku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koja se odnosi na produžetak roka za završetak studija po predb...

Apel za podršku postdiplomcima po starom planu i programu

čeka se odgovor 6 meseci i 24 dana i 22 sata

Obraćamo Vam se kao postdiplomci upisani po starom planu i programu, sa molbom da nam pomognete u vezi sa izmenjenim predlogom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koja se odnosi na produžetak roka za završetak studija po predbolonjskim programima.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.04.2017.

Poštovani predsedavajući, poštovani ministre, dame i gospodo narodni poslanici, želim na samom početku da iskoristim priliku da se u ime SNS zahvalim svim građanima Čačka i Moravičkog okruga na velikom poverenju koje su ukazali našem predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.04.2017.

Naravno.
Ne mogu da se složim sa mnogim ocenama iz reda opozicije da sa ovim dnevnom redom Skupština samo ispunjava formu jer već za sutra je zakazana nova sednica gde ćemo imati dva veoma ozbiljna zakona iz oblasti zdravstva, a ne mislim iskreno ni da su ovi sporazumi za potcenjivanje.
Danas ću govoriti o sporazumima iz oblasti obrazovanja i bezbednosti. Pred nama je nekoliko, dakle, sporazuma iz oblasti obrazovanja, konkretno Sporazum o učešću u srednjoevropskom programu univerzitetske razmene CEEPUS III, koji treba da omogući veću mobilnost i međuuniverzitetsku saradnju u Srednjoj Evropi i, ono što je za nas mnogo važno, veću mogućnost za stipendije za naše mlade ljude, za mlade studente i doktorante. Takođe, imamo sporazume sa Češkom Republikom u oblasti obrazovanja, kulture, omladine i sporta i mislim da su oni jako važno i o njima mogu nešto da kažem i na osnovu ličnog iskustva jer je grad iz koga dolazim, grad Čačak, već u dužem vremenskom periodu ostvario saradnju sa Republikom Češkom, konkretno sa gradom Valaški Meziriči i Kulturno-umetničkim društvom „Bača“.
U prethodne dve godine imali smo dosta kulturno-umetničkih događaja u saradnji između naše dve zemlje. Ono što mogu da primetim je da su ti festivali i sve što smo u tom periodu imali, da je sve to privuklo veliku pažnju naše javnosti, pre svega mladih ljudi. Mi ćemo tu saradnju, naravno, i u narednom periodu da podignemo na mnogo viši nivo. Naravno, to nije sve što radimo u oblasti obrazovanja, da ne bude zabune. U toku je i rad na izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, baš onog zakona koji je donet 2005. godine, koji je izazvao i mnogo problema u oblasti obrazovanja i svakako neću da dozvolim da nam danas oni koji su kreirali te zakone drže predavanja o svim problemima koje imamo u visokom obrazovanju.
Kada su u pitanju sporazumi iz oblasti bezbednosti, mislim da je jako važno, dakle, imamo sporazume sa Vladom Republike Poljske i Vladom Savezne Republike Nemačke u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, borbe protiv terorizma, krijumčarenja ljudi, otmica itd. Mislim da je ta saradnja jako važna, posebno u teškim slučajevima kakve smo imali nedavno, kada se dese, recimo, neke otmice. Imali smo jako brze reakcije naše policije i mislim da je tu ta saradnja, posebno sa našim susednim zemljama, bila jako važna. Imamo, dakle, sporazum sa Republikom Bugarskom, koji bi trebao da nam donese znatno efikasniji rad mešovite patrole granične policije.
Kada govorimo o bezbednosti, mislim da smo u današnje vreme, kada zaista postoje veliki izazovi sa kojima se čak i najmoćnije i najbogatije zemlje Evrope teško bore, da smo uspeli da ostvarimo mir i stabilnost, dobrosusedske odnose, čak i onda kada neki susedi to možda i nisu zasluživali, da nismo naše građane delili, posebno ne po veroispovesti, da smo na isti način vodili računa i o razvoju i Novog Sada i Niša i Kruševca, ali sa druge strane i Novog Pazara i nekih drugih opština. Nekad mi se čini da mi više imamo problema kada je bezbednost u pitanju na našem unutrašnjem planu, posle nekog, da kažem, veoma neodgovornog ponašanja pojedinaca. Mi smo nedavno imali izjavu predsedničkog kandidata Vuka Jeremića koji je izjavio da je samo pitanje dana kada će u Srbiji da se desi neki teroristički napad poput onih u zapadnoj Evropi. Ja sam zaista mislio da ako neko ima takva saznanja da je logično da će da se obrati nadležnim službama i institucijama, a ne da osnovni motiv bude da bude medijska zvezda nekoliko dana i da unosi paniku među građane.
Isto tako smo imali jednu aluziju drugog predsedničkog kandidata Saše Jankovića, koji je na svom predizbornom skupu rekao da će se on lično potruditi da zaštiti Aleksandra Vučića od scenarija koji je doživeo Nikolaje Čaušesku. S obzirom da znamo da je Čaušesku streljan, moram da postavim pitanje, ovo je važno pitanje pre svega za bezbednost…

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.04.2017.

Naravno. Mislim da sam u temi jer govorim o bezbednosti. Mislim da je jako važno da građani znaju ko to u Srbiji hoće da strelja Aleksandra Vučića pa mora Janković da ga štiti. Mislim da je to jako važno, pogotovo kada znamo da gospodin Janković ima iskustva i sa vatrenim oružjem i sa ubistvima.
Dakle, smatram da treba da podržimo ovih 12 predloga zakona o sporazumima i da već sutra nastavimo i sa raspravama o veoma ozbiljnim zakonima. Još jednom, ne želim da pristanem i da prihvatim komentare da ova Skupština ne radi, posebno kada se vratimo od 2014. godine otkako je Aleksandar Vučić premijer do danas, kada pogledamo broj radnih sati, broj radnih dana, broj zakona koji smo u ovoj Skupštini doneli, mislim da je naša Skupština veoma efikasna i da će nastaviti tako i u narednom periodu. Hvala vam.

Imovinska karta

(Beograd, 01.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 96000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 09:54