STANIJA KOMPIROVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1968. godine. Živi u Kosovskoj Mitrovici.

Po zanimanju je diplomirani pravnik.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 30 dana i 5 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

Set medijskih zakona

čeka se odgovor 11 meseci i 24 dana i 7 sati

1. Da li smatrate da je dobro da Srbija ima jedan regionalni javni servis? 2. Da li je normalno da građani Južne i Istočne Srbije plaćaju javni servis koji nema nikakvu obavezu prema njima i koji nije ni vidljiv u tom regionu? 3. Da li je to diskriminacija? 4.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja, 18.10.2016.

Zahvaljujem.
Poštovani predsedavajući, uvaženi ministre sa svojim saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, u danu kada govorimo o dopuni, promeni Zakona o visokom obrazovanju, koji je donesen 2005. godine, a koji je u međuvremenu trpeo mnoge promene, izmene, samo zbog vremena u kojem se nalazimo, u vremenu koje će nam doći i pretrpeo je u cilju poboljšanja i prilagođenosti određene dopune u cilju poboljšanja i vremena kroz koje prolazimo i koje smo danas i onog koje će biti potrebno za više godina i perioda koji dolazi ispred nas.
Sve promene do sada bile su u interesu studenata, kao povećanja broja visokoškolskih ustanova i ljudi, da bi sticali što više znanja koje će primenjivati kasnije i dalje u svom budućem radu i životu. Delatnost visokoškolskih ustanova se odvija kroz strukovne i specijalističke studije i kroz obrazovanje, pa se i sistem obrazovanja odvija i sistemom bodova, gde je studentima danas omogućeno da sa 48 bodova, što je i dopuna ovog zakona, dođu do željenog upisa na sledećim godinama fakulteta, znači da svoje studije nastave na teret budžeta.
U današnjoj finansijskoj, ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazimo našim mladima to omogućava da pre dostignu svoje ciljeve i da dođu do željenih rezultata u koje ulažu mnogo napora, svog rada i truda. Znači, naše ministarstvo i Vlada su tu da pomognu studentima u svim svojim mogućnostima i sferama, kada se to ispred njih nađe i kada se to od njih zahteva, što je velika pohvala našeg ministarstva.
Znači, studentima u toj situaciji je omogućeno da dođu do željenih ciljeva i onda kada su bili često sprečeni da do tih ciljeva dođu iz mnogih razloga, da li su to ekonomske situacije ili problemi u kojima se nalaze, u kojima se sreće naše društvo i to im je onemogućavalo.
Naša Vlada i ministarstvo, moram da istaknem i da kažem, je tu da svakog momenta pomogne našim studentima koji se nalaze na području KiM i zahvaljujući našoj Vladi na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem studenti i njihov način života na prostoru KiM se odvija u lepim okvirima, u okvirima savremenog načina studiranja, gde im je omogućeno da u okvirima možda suženog načina života steknu mnogo više znanja, nego što se to misli i očekuje. Time i naše institucije žive na prostorima KiM. Sticanjem svog znanja, oni stiču mogućnost da sutra odbrane svoj način života tamo gde jesu, ne samo što su im omogućeni način studiranja u najsavremenijim uslovima sa mnogo dobrog kadra i stručnog usavršavanja, nego su im omogućeni svi uslovi i drugog načina života koji prati studentski život. Znači, oni su tu da im se to pruži i da im se omogući u najboljim okvirima, da time naše institucije i naš narod tamo živi, a sticanjem znanja steći ćemo mogućnost da se odbranimo od svih nedaća koje prate te prostore i te naše mogućnosti u budućnosti.
Osim našeg državnog univerziteta koji je, normalno, prošao jedan težak put, zato što posle rata nije mogao da se smesti na prostorima KiM, nego se smestio u mnogim prostorima u Srbiji, on je ipak odlučio da naš univerzitet dobije svoje sedište. Naš univerzitet iz Prištine dobija svoje sedište u Kosovskoj Mitrovici. Znači, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i tu je omogućeno studentima, osim načina studiranja, omogućeno im je lep i ugodan život u studentskim domovima, što se mora pohvaliti.
Našim studentima mnogo znači broj bodova 48 i oni dolaze iz različitih područja KiM, znači ima i onih koji dolaze iz teških enklava i sredina, gde je mnogo teško živeti, znači mora se voditi mnogo više uslova o njihovom načinu studiranja i pružanju tih mogućnosti. Veoma je bitno istaći da njihov život, iako se odvija na ograničenom prostoru, ograničenost nije u sticanju znanja, studenti dolaze iz raznih delova Srbije da upisuju naš fakultet i stiču znanja na našem univerzitetu. Osim univerziteta u Prištini, moram istaći i privatni fakultet koji je ovih dana u Zubinom Potoku došao i omogućio da studenti upišu „Alfa“ univerzitet, omogućio je da jedna takva zdrava i ekološka sredina, koja trenutno nije imala fakultet, dobije i da time zadrži broj mladih na tim prostorima.
Što se tiče još ovog zakona, zadržaću se u tome da ću u danu za glasanje podržati predlog Vlade, podržaću dopunu zakona i glasaću za ovaj zakon, jer mislim da će doprineti studentima da što pre dođu do željenog cilj i sticanja znanja. Hvala.

Imovinska karta

(Zubin Potok, 26.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Stručni saradnik- filijala Kosovska Mitrovica) Republika Mesečno 81000.00 RSD 01.08.2007 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:40