STANIJA KOMPIROVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1968. godine. Živi u Kosovskoj Mitrovici.

Po zanimanju je diplomirani pravnik.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 51
  • 0
  • 0
  • 0
  • 5 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

čeka se odgovor 3 meseca i 27 dana

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 6 meseci i 18 dana i 23 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 24 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala, predsedavajući.

Poštovani ministri sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, dragi građani Srbije, radimo, stvaramo modernu Srbiju, menjamo svest ljudi, gradimo autoputeve, otvaramo fabrike, zapošljavamo radnike. Time i vi, gospodo iz opozicije, treba da budete ponosni, jer smo uspeli da od razrušene i osiromašene zemlje, stanja u koje ste je vi doveli, uspeli da od 2012. godine stvorimo moderno društvo, da ostvarimo suficit, da nezaposlenost dovedemo na 11,3%, da povećamo plate i penzije.

Vlada Republike Srbije donosi i sprovodi reforme. Učinila je da tako bude i ove godine i u budžetu je predvidela da budžet za KiM uvećala za jednu milijardu dinara, iznosi 6.750.560.000 dinara. Zato se mi jedinstveno i složno, mirnim putem borimo protiv humanitarne katastrofe koju žele da nam stvore albanske vlasti na području KiM, te nam uvode takse od 100% na robu iz Srbije.

Mirnim putem pokazujemo da smo spremni da odgovorimo na te namete, na one koji žele da nam uskrate pravo na život, na lečenje, pravo na učenje. NJihova stvarna želja je da nas proteraju sa svojih ognjišta. Ali, šta žele naše kolege iz opozicije? Zašto oni nisu učinili nešto za vreme svoje vladavine? Zašto su za vreme vladavine DOS-a dozvolili da se prizna nezavisnost Kosova i da se 2011. godine postave granice sa Srbijom?

Zašto predstavnike Srba, srpske liste optužuju, nazivaju kriminalcima? Optužuju ih bez dokaza i uhapšene Srbe, koji su zorom, 23. novembra uhapšeni. Zato što se borimo da sačuvamo ono što se može sačuvati i opstati na našim prostorima ili ognjištima ili zato što verujemo politici našeg predsednika Aleksandra Vučića i dajemo mu punu podršku. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Uvaženi ministri sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja počeo je sa operativnim radom od avgusta 2013. godine. U početku se počelo samo sa podnošenjem prijava na obavezno socijalno osiguranje, a danas se preko Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja unose i uredno ažuriraju podaci o obavezama uplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje osiguranicima i osiguranim licima.

Centralni registar vodi jedinstvenu bazu podataka koja je ustanovljena na osnovu baze podataka koju poseduje Poreska uprava, Republički fond PIO, Republički fond za zdravstveno osiguranje i Nacionalna služba zapošljavanja. Ove institucije su u obavezi da razmenjuju podatke i da se na taj način uparivanjem podataka na efikasan način i bez odugovlačenja dođe do tačnih i preciznih podataka koji, u krajnjem slučaju, služe osiguranicima za ostvarivanje svojih prava.

Može se slobodno reći da Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja predstavlja instituciju koja, imajući u vidu sveobuhvatni proces digitalizacije i prelaz na elektronski oblik poslovanja, sve više dobija na značaju, čime se olakšava izvršavanje obaveza od strane, pre svega, obveznika uplate doprinosa. Tome u prilog idu i navedene usvojene izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kojima se ukida obaveza obveznika uplate doprinosa da određene obrasce predaju Republičkom fondu PIO, već Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, preuzimanjem podataka od Poreske uprave, iste unosi u jedinstvenu bazu koju može koristiti Republički fond PIO.

Dakle, Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja u stvari predstavlja jednu instituciju od velikog značaja, koja sa jedne strane olakšava poslovanje i ostvarivanje prava obaveznika uplate doprinosa i osiguranika, uz veliku uštedu vremena, novca i energije, a sa druge strane u velikoj meri štiti interese Republike Srbije, jer se na jednom mestu na precizan način utvrđuju podaci o obveznicima uplate doprinosa i uplatama doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, čime se sprečavaju nesavesna lica da izbegnu svoje zakonske obaveze.

U danu za glasanje pozvala bih svoje kolege da podrže ovaj zakon, kao i set zakona koji se nalazi ispred nas i Predlog budžeta Republike Srbije. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, građani Srbije, da se zemlja gradi, radi i napreduje govori i set zakona i predlog budžeta koji se nalaze ispred nas i koji su na dnevnom redu. Pad nezaposlenosti koji sada iznosi 11,3%, koji jeste prioritet Vlade, povećanje plata i penzija. Sve to ćemo dobiti usvajanjem budžeta za 2019. godinu, a sve zahvaljujući politici našeg predsednika, Aleksandra Vučića, mi ostvarujemo i otvaramo fabrike, izgrađujemo puteve.

Politika mira koju on vodi, pitanje Kosova i Metohije, koje je teško i kompleksno, zato naš predsednik čini sve da se ne ugrozi mir i stabilnost na tim prostorima. Već 15 dana na prostorima KiM mirnim putem se borimo protiv terora albanske vlasti koji su na robu iz Srbije uveli takse od 100%.

U 21. veku neko želi da nam uskrati osnovo pravo, pravo na život, hranu, vodu, pravo na lečenje, pravo na učenje upravo na postojanje na tim prostorima Kosova i Metohije. Neće nas uništiti, hrabro i mirno odgovaramo na te mere, naši studenti, majke, žene izlazeći i pokazivajući želju za opstanak na našim ognjištima.

Zahvaljujući ekonomsko jakoj Srbiji i mi smo na prostorima Kosova i Metohije jači i jedinstveni. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Zubin Potok, 26.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Stručni saradnik- filijala Kosovska Mitrovica) Republika Mesečno 81000.00 RSD 01.08.2007 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:40