RADOVAN JANČIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1958. godine. Živi u Novom Kneževcu, Srpski Krstur.

Po zanimanju je građevinski tehničar.

Na vanrednim parlamentarnim izborima, održanim 24. aprila 2016. godine, po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 45
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 meseci i 12 dana i 16 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 3 meseca i 22 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 5 meseci i 23 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Poštovani narodni poslanici, uvaženi ministre sa saradnicima, podneo sam amandman kako bih dodatno ukazao na potrebu uspostavljanja Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, kao i na značaj koji ima registar na sveukupni razvoj Republike Srbije i unapređenja rada lokalnih samouprava. Nivo rada i razvoja lokalnih samouprava značajno je od 2012. godine podignut, zahvaljujući pre svega politici ravnomernog regionalnog razvoja, na šta je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa Vladom Republike Srbije, dominantno insistira, sa zadatkom da razvojni ciljevi lokalnih samouprava budu podržani sredstvima budžeta Republike Srbije.

Bez konkretne podrške i mera Vlade, gotovo sve naše lokalne samouprave, doživele bi klasičan bankrot, a opštinski računi bi danas bili u blokadi, zbog ogromnih dugova koje su bahati lideri lokalnih rukovodstava prethodnog režima iza sebe ostavili.

Opštini Novi Kneževac, Vlada Republike Srbije je 2016. i 2017. godine, konkretno pomogla i to značajnim finansijskim sredstvima, sa čime je obezbedila njeno dalje funkcionisanje i ovu lokalnu samoupravu finansijski stabilizovala, a za očekivati je potpuno razrešenje finansijskih dubioza do kraja ove godine.Pored katastrofalnog zatečenog stanja, lokalne samouprave su se, zahvaljujući doslednoj primeni u programu SNS, našle na sigurnom putu daljeg napretka i razvoja, a garant na ovom putu je Predlog budžeta Republike Srbije za 2019. godinu, koji je pre svega razvojnog karaktera, ali koji u potpunosti karakteriše i socijalni aspekt.

U realizaciji ciljeva socijalne politike i socijalne zaštite, značajno će doprineti Zakon o Centralnom registru, obaveznog socijalnog osiguranja i zato zaslužuje našu bezrezervnu podršku. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, gospodine predsedavajući.

Poštovani narodni poslanici, cenjeni ministri sa saradnicima, razlozi za donošenje Zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja sadržani su u potrebi organizovanja efikasnijeg funkcionisanja sistema socijalnog osiguranja, uspostavljanje i vođenje centralne baze podataka korisnika i osiguranika, sa krajnjim ciljem efikasne kontrole naplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

Socijalno osiguranje je oblik socijalne politike i socijalne zaštite kojim se zaposlenima i članovima njihovih porodica garantuje materijalno obezbeđenje i zdravstvena zaštita.

A da li su građani Republike Srbije posedovali ove garancije do 2012. godine? Naravno da nisu. Projektom pljačkaške privatizacije sprovedene u godinama vlasti prethodnog režima zaposleni su ostali bez posla, više od 400 hiljada njih bukvalno su oterani na ulicu, a da im godinama unazad nisu uredno uplaćivani doprinosi za socijalno osiguranje.

Srbija se zahvaljujući odgovornoj politici koju vode predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije nikada više neće vratiti u vreme nezaposlenosti i nebrige o svojim građanima. Dokaz tome su postignuti rezultati od 2012. godine do danas, ali i budžet Srbije za 2019. godinu, koji je koncipiran tako da plate i penzije i životni standard građana raste i da se u Srbiji svakodnevno sve bolje živi.

Sa investicijama od 220 milijardi i stalnom rastu stranih direktnih investicija, za očekivati je i dalje smanjenje nezaposlenosti.

Sve ovo zajedno direktno podstiče sveukupni razvoj Republike Srbije, unaprediće rad lokalnih samouprava i, što je najvažnije, obezbediće sigurnost zaposlenima, njihovim porodicama i svim građanima naše zemlje. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Zahvaljujem gospodine predsedavajući.

Poštovane dame i gospodo narodni poslanici, uvaženi ministre, Republika Srbija je primer uspešno sprovedenih ekonomskih reformi posle najteže situacije u srpskoj ekonomskoj istoriji u koju su nas odveli neodgovorni lideri bivšeg režima.

Reforme su za rezultat dale privredni rast i intenzivni ekonomski napredak a koje su, što je najvažnije, podigle životni standard naših građana.

Nakon sprovedenih mera fiskalne konsolidacije i uspostavljanja ekonomske stabilnosti postavljeni su zdravi temelji za dalje unapređenje svih oblasti našeg društva, povećanje investicionih ciklusa, ubrzani razvoj i dalje smanjenje nezaposlenosti.

Predlog budžeta Republike Srbije za 2019. godinu koji je apsolutno uravnotežen, kojeg istovremeno karakteriše socijalni i razvojni aspekt, svakako da će zajedno značajno unaprediti rad svih lokalnih samouprava koje smo u Vojvodini 2016. godine preuzeli potpuno devastirane sa praznim, prezaduženim i opljačkanim opštinskim kasama.

Gotovo da nije bilo lokalne samouprave, bez dugova većih od jednogodišnjeg budžeta opština, što je bio slučaj i opštine Novi Kneževac iz koje ja dolazim, ne uzimajući u obzir nepovoljna kreditna zaduženja koja sada mi potplaćujemo.

Ako se takvoj slici doda stopa nezaposlenosti u mnogim lokalnim samoupravama i većoj od 25,2% slobodno se može reći da je pored kriminalnog delovanja bivšeg režima vladalo opšte beznađe i haos.

Danas kada je stopa nezaposlenosti više nego prepolovljena i svedena na istorijski minimum u svetu brojnih reformskih zakona Vlada je prepoznala neophodnost donošenja i zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Zakon o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja u danu za glasanje bezrezervno treba podržati a posebno treba podržati zakon o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu, kao i set reformskih zakona koji su na dnevnom redu ove sednice. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Srpski Krstur, 27.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 123500.00 RSD 03.06.2016 -
- Skupština opštine Novi Kneževac (Odbornik) Opština Mesečno 8000.00 RSD 08.11.2012 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:09