RADOSLAV COKIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1958. godine. Živi u Smederevskoj Palanci.

Po zanimanju je diplomirani inženjer prerade drveta.

Od 2004. do 2008. godine bio predsednik opštine Smederevska Palanka, a nakon toga i četiri godine odbornik grupe građana “Radoslav Cokić za predsednika”. Od decembra 2008. radio je kao šef Šumske uprave u Smederevu. Za savetnika gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović, bez dodeljenog resorapostavljen je u maju 2013. Godine.

Na vanrednim parlamentarnim izborima, održanim 24. aprila 2016. godine, po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 32
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 10 dana i 16 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 20 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 21 dan

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Poštovani predsedavajući, poštovana ministarka, ne možemo svi da se otmemo pozitivnom utisku koji je sinoć stvorila Crvena Zvezda pobedom, a još je bolji utisak koji su naši navijači izazvali na toj utakmici. Mislim da je i to povezano sa zakonom o ponašanju navijača. Upravo su sinoć pokazali kako navijači treba da se ponašaju na jednoj sportskoj priredbi i kako treba da se poštuje zakon.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku.)

Ono što je važno kad su vanredne situacije u pitanju jeste da se one dešavaju, prolaze, za sobom ostavljaju posledice, da je to veoma teško otklanjati, pomoći ljudima koji su se našli, konkretno, u poplavnom talasu.

Juče sam govorio da su se često menjale vlasti, nisu uvek bile iste u gradu i na nivou Republike, ali su uvek, ama uvek, MUP i naši vatrogasci bili na visini zadatka shodno opremi sa kojom su raspolagali u datom trenutku. Sada oni raspolažu sa mnogo boljom opremom, jer se mnogo ulagalo u opremanje tih jedinica i bolje su plaćeni i treba da budu bolje plaćeni.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku.)

To je sigurnost za ovu zemlju da ćemo u sličnim situacijama moći da brže rešavamo probleme koji nastanu i da iz njih izlazimo i da omogućavamo drugim segmentima društva da se razvijaju.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku.)

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Poštovani predsedavajući, poštovana ministarko, kolege poslanici, svedoci smo da se katastrofe mogu desiti na globalnom nivou, na čitavom terenu naše države, kao što je to bilo 2014. godine na nivou opština, na nivou regiona, na nivou delova opština, kao što je to bilo ove godine u opštinama Velika Plana i Smederevska Palanka. Čuli smo to od kolege Đurišića. Neka velika sela u opštini Velika Plana i neka u opštini Smederevska Palanka, od kojih je selo Golobok najviše uništeno. Grad je sravnio sa zemljom sve useve, uništio, polupao krovove, automobile, fasade, sve.

Ko je pomogao? Pomogla je opština Smederevska Palanka kojoj i dalje treba pomoći, jer je bila devastirana, jer je bila osam godina u rukama DS i pomogla je Vlada Republike Srbije. Mi dok imamo ovakvu Vladu, dok donosimo ovakve zakone koji su napredni, možemo da budemo sigurni dok imamo predsednika koji je garant svemu tome.

Ono što želim još jednom da vas zamolim gospođo Kuburović, to je drugi put na ovom zasedanju, jeste da Smederevskoj Palanci koja ima 52.000 stanovnika vratite sud koji nam je uzela DS 2010. godine, jer to zaslužujemo. Imali smo ga od 1927. godine. Molim vas, razmotrite sve mogućnosti. Mnogo manje opštine imaju osnovne sudove, mi to nemamo. Imamo zgradu koja je kvalitetna i imamo sudije koje već rade u drugim sudovima, nema dodatnih troškova. Hvala.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Poštovani predsedavajući, poštovani ministre, predstavnici ministarstva, kolege poslanici, otklanjajući posledice više poplava i dva puta stogodišnjih voda koje su zadesile Smederevsku Palanku, video sam od kakve su važnosti ta planirana izgradnja, planovi za odbranu, prevencija, a nažalost i planovi za otklanjanje posledica.

U Smederevskoj Palanci, čast našim prethodnicima, fabrika vode nalazi se u plavnom području, 110 kilovoltni trafo se nalazi u plavnom području, nekoliko fabrika i to je veoma teško braniti i veoma teško sanirati.

Mi imamo te prilike da je često razlika vlasti na lokalu i na nivou Republike, a ja sam bio u situaciji kada nisam imao pomoć od Republike, ali 2014. godine bio sam komandant regionalnog štaba. U opštini je bila DS na vlasti. Da li znate ko je pritekao u pomoć? Bratislav Gašić, ministar vojske Srbije. Otklanjao je posledice sa jedinicama vojske, dok nije sve završeno i dezinfikovano i nije potpuno uspostavljena funkcija vodovoda.

Zbog toga je veliki značaj planiranja kako odbrane, kako preventivnih aktivnosti, a i planiranje onoga što dolazi eventualno posle katastrofa i poplava koje mogu da nas zadese.

Imovinska karta

(Beograd, 31.01.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 100000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 14:52