IVANA NIKOLIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1989. godine. Živi u Ubu.

Po zanimanju je master inženjer saobraćaja.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Osnovne informacije

Statistika

  • 52
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 meseci i 16 dana i 7 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 3 meseca i 23 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 5 meseci i 25 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Hvala uvažena predsednice.

Poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, kako je centralni registar elektronski vođena baza podataka zasnovana na visokim IT standardima i performansama to ukazuje da su naša uprava, naš pravni okvir i društvo spremni za suočavanje sa najsavremenijim načinom rada i naravno sve u interesu pružanja bolje usluge građanima. Upravo tako naš predsednik, gospodin Aleksandar Vučić, Vlada Republike Srbije i odgovorno rukovodstvo, koje sprovodi program SNS, deluju u cilju poboljšanja kvaliteta života građanima, vodeći računa i o vraćanju nagomilanih dugova prethodnog režima, vodeći računa o modernizaciji, o unapređenju i o što boljem ugledu Srbije u svetu. To je realnost.

Brojke i činjenice vidljive na terenu govore o tome, ali isto tako u Srbiji sa druge strane nažalost imamo delovanje onih koji u nedostatku argumenata i političkih ideja vređaju žene, vređaju predsednicu parlamenta, vrše fizičko nasilje nad ženama i nad onima koji ne misle isto kao oni, odnosno oni koji podržavaju i sprovode politiku SNS. Naša statistika su nova radna mesta, veće penzije, veće plate, novi klinički centri, nove škole, novi kulturni objekti, putevi itd, i sve bolja pozicija Srbije na svetski priznatim listama, dok se njihova statistika meri u izrečenim rečima mržnje, uvreda, u nasilju, što se građanima Srbije naravno ne sviđa i što su oni već nekoliko puta ne prethodnim izborima i potvrdili. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala, predsednice.

Poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, podnela sam amandman na drugi član Predloga zakona o obaveznom socijalnom osiguranju kako bi se dodatno definisao pomenuti član i gde posebno želim da ukažem na aspekt smanjenja siromaštva.

Generalno, šta je važno? Važno je da se svi pokazatelji koji govore i ocene od strane relevantnih institucija o stanju u Srbiji su pozitivni i da je Srbija na dobrom putu. Rastući trend u privredi i pozitivni rezultati beleže se u svakoj oblasti društveno odgovornog života, a to građani osećaju i kroz povećanje plata i kroz povećanje penzija i kroz povećanje minimalne cene rada.

Jučerašnja informacija u vezi sa vraćanjem duga Republike Srbije o iznosu skoro od 900 miliona evra, i to isključivo ostvarenom uštedom u budžetu, je pokazatelj kako se prethodni režim ponašao prema novcu građana Srbije, a kako današnje rukovodstvo koje sprovodi program SNS deluje, gde je, za početak, prvi u programu stranke svakako očuvanje mira i stabilnosti i ovi poslovi koji se obavljaju jesu isključivo u interesu poboljšanja kvaliteta života građana.

Domaćinsko i odgovorno ponašanje, sprovođenje politike u interesu građana, pažljivo upravljanje novcem primer je i u opštini Ub, opštine iz koje dolazim, a za razliku od rukovodilaca u lokalnoj samoupravi i susednog okruga koji sistemski uništavaju iste. U opštini Ub može da se vidi i uči kako se odgovorno vodi politika.

Za Ub 2019. godina će biti revolucionarna po pitanju realizacije projekta, iz godine u godinu obeležiće se veći broj izrađenih kilometara puteva, obnove škola i imaćemo sledeće godine izgradnju novog vrtića, izgradnja akva parka, izgradnja zatvorenog bazena u sklopu škole, proširenje školskih objekata, izgradnja nove zelene pijace i sve veći broj privrednih aktivnosti. Pre samo šest i po godina, kada je aktuelni predsednik došao na to mesto, zatekao je takvo stanje u budžetu da je jednostavno bilo teško platiti jedan račun, a danas imamo sve izmirene obaveze, nikad stabilnije finansije. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala, predsedavajući.

Poštovani ministri sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, podnela sam amandman na član 3. Predloga zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja kako bi se dodatno definisao član koji govori o načelima, odnosno šta će se to poštovati prilikom obavljanja poslova definisanih zakonom o kome sada raspravljamo, a to su, pre svega, nezavisnost, efikasnost i ekonomičnost. To su načela na kojima se, između ostalog, i zasniva rad i politika predsednika Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije i program SNS. Ovakav predlog zakona uklapa se u ambijent u kome se Srbija nalazi, gde posebno ističem da predložena rešenja daju doprinos modernizaciji i jednostavnijem sprovođenju procedure i transparentnosti.

Na ovako odgovoran način pristupilo se i prilikom izrade budžeta za 2019. godinu, naročito u pogledu povećanja sredstava za zdravstvo, obrazovanje i za kapitalne investicije.

Istakla bih kao važno to što je prioritet rada Vlade Republike Srbije, upravo izgradnja infrastrukture, jer upravo auto-putevi, pruge, mostovi i dobra komunalna infrastruktura predstavljaju temelj za nove investicije, za nove fabrike i za nova radna mesta.

Mi iz opštine Ub smo svedoci, kakve dobrobiti donosi izgradnja autoputa, pa tako od maja ove godine imamo i prvu fabriku u zoni autoputa i već trenutno dosta zainteresovanih potencijalnih investitora, jer kako se izgradnja autoputa privodi kraju tako postoji sve više zainteresovanih lica.

Svako će poželeti da investira u opštinu sa dobrom infrastrukturom, sa dobrim finansijama, sa dobrim rukovodstvom, koji vodi dobru politiku i takva je slika u opštini Ub, takva je slika i na nivou čitave Republike, a to građani vole i potvrđuju iz izbora u izbore. Tako će biti i nadalje. Hvala.

Imovinska karta

(Ub, 25.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 11:08