IVANA NIKOLIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1989. godine. Živi u Ubu.

Po zanimanju je master inženjer saobraćaja.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Osnovne informacije

Statistika

  • 39
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 mesec i 15 dana i 1 sat

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 11 meseci i 21 dan i 17 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 23 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 11.10.2018.

Hvala predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, podnetim amandmanom na član 3. Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine ističe se važnost očuvanja održivog ekološkog razvoja. O tome, svakako treba da se vodi računa naročito kada govorimo o izmenama zakona koje se odnose na propisivanje pravnog osnova, odnosno za izradu podzakonskog akta tj. pravilnika kojim bi se tačno definisalo šta će se u smislu ispunjenosti uslova za zaštitu životne sredine proveravati kod korisnika IPARD sredstava, odnosno kada se stvara prilika za korišćenje sredstava za nove investicije, šta tu treba i kako raditi, a da se čuva životna sredina.

Ovo je jako važno, jer zaštita životne sredine je odgovornost svakog pojedinca i obaveza svakog činioca u društvu, lokalne samouprave, privrede, državnih institucija i svi imaju odgovornost u borbi za zdravu životnu sredinu. Nažalost, svest u našoj zemlji i nije na zadovoljavajućem nivou, ali Vlada, aktuelna se bavi ovim problemom, najpre osnivanjem posebnog ministarstva koje će se baviti ovom oblašću, primenom i sprovođenjem pravnih tekovina EU u oblasti zaštite životne sredine. Radi se na ulaganju i opremanju administrativnih kapaciteta i što je jako važno o ovoj temi se govori i radi sa aspekta razvijanja i tehnološkog opremanja resursa i u sistemu obrazovanja. Dakle, ova oblast koja se prožima kroz sve oblasti društvenog života mora ići u korak sa ovim izazovima i jasno je da će biti tema nadalje kada se radi o Republici Srbiji, kada se radi, kada se gradi, kada imamo sve više investicija i kada postajemo ekonomski sve jači. Hvala vam.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.10.2018.

Hvala predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, podnela sam amandman na 2. član Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, čime se još jednom ističe značaj donošenja ovog zakona, a sa posebnim akcentom na razvoj Republike Srbije i svakako očuvanje ekološkog razvoja.

Ovo je jako važno, naročito zbog ispunjavanja uslova za korišćenje sredstava iz IPARD fondova i efikasnije obezbeđivanje sredstava iz Zelenog fonda za infrastrukturne projekte iz IPA fondova u oblasti zaštite životne sredine.

Predložene izmene će jako pozitivno uticati na korisnike tih sredstava, da se intenzivno radi u oblasti zaštite životne sredine i da se stvaraju bolji uslovi za život građana vidi se i kroz predloge zakona koji su danas na dnevnom redu, a da se generalno intenzivno radi u Republici Srbiji, kako u svim sferama društvenog života, tako i u oblasti zaštite životne sredine.

Navešću jedan primer, odnosno koristim priliku da istaknem da na teritoriji Ub, u toku realizacija aktivnosti koje se odnose na projekat izgradnje regionalne deponije komunalnog otpada Kalenić, koji ima obeležje međuregionalnog projekta i zajednički je za Kolubarski upravni okrug, za područje Mačvanskog upravnog okruga i grada Beograda. Tu učestvuje 11 gradova i opština. To je baš u vezi sa onim što ste malopre govorili da mora zajednički da se deluje.

Istakla bih da je Vlada Republike Srbije u avgustu 2014. godine, kada je premijer bio Aleksandar Vučić, donela zaključak o davanju saglasnosti da se projekat regionalne sanitarne deponije neopasnog otpada Kalenić na teritoriji opštine Ub, utvrdi kao projekat od značaja za Republiku Srbiju.

Nakon toga, kompletno su završeni poslovi koji se odnose na imovinsko-pravne odnose za lokaciju na kojoj je planirana izgradnja redovne sanitarne deponije sa pratećom dokumentacijom, odnosno sa pratećom infrastrukturom i dokumentacija za iste. Urađena je studija procene uticaja projekta na životnu sredinu i sve prateće aktivnosti koje je prethode za dobijanje građevinske dozvole gde će se na kraju pristupiti izradi konkursne dokumentacije, sprovođenju javne nabavke, izgradnju, opremanje i obučavanje kadrova regionalnog centra za upravljanje otpadom po sistemu ključ u ruke do nivoa upotrebne dozvole. Sve je to planirano do 2021. godine.

Znači, jedna ozbiljan intenzivan rad na rešavanju decenijskog problema, a u cilju zaštite životne sredine. Hvala vam.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 09.10.2018.

Hvala predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, podnela sam amandman na prvi član Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine kako bi se dodatno definisao pomenuti član, a sve u cilju isticanja važnosti izmene zakonskih odredbi koje se odnose na korišćenje sredstava i na finansiranje interventnih mera u vanrednim okolnostima, zagađivanja životne sredine i finansiranje nepredviđenih troškova, koji će se pojaviti u toku realizacije projekata koji se finansiraju iz pretpristupnih fondova EU.

Proces pristupanja EU sa sobom nosi mnogo izazova i kada se govori o životnoj sredini, predstoji ispunjavanje mnogih obaveza, zašta je potrebno obezbediti jedan stabilan izvor finansiranja gde treba da postoji i kontinuitet kako bi se unapredio kvalitet životne sredine i obezbedila održivost ekološkog razvoja.

Činjenica je da je pred Srbijom mnogo izazova i činjenica je da odgovorno rukovodstvo koje je aktuelno na političkoj sceni sprovodeći program SNS, da tu postoji mnogo posla i mnogo izazova kada je u pitanju zaštita životne sredine i da postoji veliki obim radova, počev od izgradnje elementarne infrastrukture pa do realizacije projekata koji se odnose na projekte po najvišim standardima, recimo kao što su regionalni centri za upravljanje otpadom.

Verujem da bi naš posao bio lakši da su prethodnici radili odgovorno, da nije bilo zloupotreba u gradovima i opštinama, ali mi smo danas svakako u boljoj poziciji i ovako radeći, idući tempom kojim idem Srbija, kroz sve sfere društvenog života, pa i kroz životnu sredinu, postići dobre rezultate, kako i u drugim oblastima, tako i u ovoj koja se prožima kroz sve njih. Hvala.

Imovinska karta

(Ub, 25.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 11:08