SNEŽANA R. PETROVIĆ

Srpska narodna partija

Rođena 8. decembra 1965. godine u Kosjeriću. Živi u Užicu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Zaposlena u TP „Gradina“ Užice, na knjigovodstvenim i komercijalnim poslovima 1988. godine. Od 1989. do 2005. zaposlena u „Vojvođanskoj banci – filijala Užice“ na poslovima šefa premium bankarstva, samostalnog stručnog saradnika i saradnika za kredititanje stanovništva. Od 2005. do 2007. zaposlena u „Rajfajzen banci – filijala Užice“ na poslovima Service leader-a, a od 2005. godine zaposlena u kompaniji „NIS Gasprom-njeft“ na sledećim pozicijama: direktor PO Zlatibor, Užice NIS Petrol, direktor regionalne veleprodaje za region Zapadne Srbije, Menadžer regionalne veleprodaje za region Zapadne Srbije.

Danas obavlja funkciju Rukovodioca Službe veleprodaje.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica sa liste Srpske narodne partije.

Osnovne informacije

Statistika

  • 30
  • 0
  • 62
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 mesec i 13 dana i 5 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 11 meseci i 21 dan i 18 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 23 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 11.10.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvaženi ministre, poštovane kolege narodni poslanici, na član 3. Predloga zakona podnela sam amandman kojim se dodaje novi član i novi stav 3, a kojim se podstiče sveukupni razvoj Republike Srbije sa osvrt na poboljšanje ekološkog nasleđa.

Obrazlažući svoj prethodni amandman, govorila sam o tome da grad Užice, iz koga dolazim, ima ozbiljnih problema sa zagađenjem vazduha, posebno u zimskim uslovima, a jedan od razloga je i postojanje oko 16.000 individualnih kotlarnica na području grada Užica.

Sa ciljem poboljšanja kvaliteta vazduha i zaštite životne sredine, posebno u zimskim uslovima, grad Užice poslednjih 20 godina sprovodi kontinuirani monitoring kvaliteta vazduha u okviru državne i lokalne mreže mernih stanica na sedam lokacija u gradu. Analizom podataka monitoringa vazduha od strane Agencije za zaštitu životne sredine utvrđeno je da je kvalitet vazduha treće kategorije nažalost okarakterisan kao prekomerno zagađen vazduh.

Rešavajući problem narušenog kvaliteta vazduha, grad godinama sprovodi različite mere i aktivnosti. U periodu od 2010. godine do sada, izvršena je konverzija 66% od ukupnog kapaciteta kotlarnica gradske toplane koje su do sada koristile ugalj ili mazut, a sada koriste gas kao primarni energent. Obzirom da preostale kotlarnice nemaju tehničke mogućnosti za konverziju, planira se izgradnja nove kotlarnice kapaciteta 36 megavata koja će kao energent koristiti gas, a koji će zameniti kapacitet nekonvertovanog dela sistema i omogućiti priključenje dodatnog broja korisnika na gasovod. Trenutno je u toku izrada projektne dokumentacije za ovu kotlarnicu.

Pored niza drugih aktivnosti, u skladu sa obavezama propisanim Zakonom o zaštiti vazduha, grad je uradio i kratkoročni akcioni plan i plan zaštite kvaliteta vazduha. Planovi sadrže mere koje se kratkoročno i dugoročno preduzimaju radi dostizanja utvrđenih graničnih vrednosti, kada se radi o nivou zagađenosti vazduha.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.10.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Uvaženi ministre, poštovane kolege narodni poslanici, na član 2. Predloga zakona sam podnela amandman kojim se podstiče razvoj Republike Srbije, sa osvrtom na poboljšanje ekološkog nasleđa.

Poboljšanje ekološkog nasleđa kroz očuvanje celovitosti i kvaliteta ekosistema životinjskog fonda, plodnosti zemlje, prirodnih lepota i kulturne baštine koju je stvorio čovek, osnovni su i prioritetni zadaci sadržani u Predlogu zakona o zaštiti životne sredine.

Grad Užice iz koga dolazim, ima ozbiljni problem sa zagađenjem vazduha u zimskom periodu zbog velikog broja individualnih kotlarnica na ugalj i druge ekološki manje čiste energente.

Na osnovu strategije lokalnog održivog razvoja grada Užice, za period od 2012. - 2020. godine, a u cilju rešavanja ovog problema, doneta je odluka o formiranju budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Užice u cilju realizacije sufinansiranja mera energetske efikasnosti, porodičnih, stambenih objekata na teritoriji grada Užice.

Cilj projekta je smanjenje štetnih emisija, odnosno smanjenje zagađenja vazduha u zimskom periodu, kroz uštede u energentima koje će ostvariti ugradnjom bolje izolacije stambenih objekata, korišćenjem ekoloških goriva, povećanjem svesti o racionalnom korišćenju energije.

U vezi sa navedenim grad Užice već četiri godine zaredom daje ova podsticajna sredstva, tako da je u periodu od 2015. - 2018. godine za ovu namenu izdvojeno ukupno 37 miliona dinara. Iz opredeljenih sredstava se sufinansira 50% od vrednosti investicija za nabavku kotlova na gas, ugradnju izolacije i kvalitetnije stolarije na stambenim objektima. U ovom periodu za ove četiri godine, ukupno 433 korisnika su iskoristila ove subvencije koje daje lokalna samouprava.

Godine 2017. je sprovedena anketa sa korisnicima subvencija i na osnovu rezultata ostvarenih anketom dokazano je da je 20% izvršena ušteda u energiji, 17% smanjena emisija štetnih gasova ugljen dioksida.

Deseto vanredno zasedanje , 28.09.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvaženi ministre, poštovane kolege narodni poslanici, podnetim amandmanom na član 2. Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO vrše se izmene u članu 15. Predloga zakona dodavanjem novog stava 4. kojim se podstiče sveukupni razvoj Republike Srbije sa osvrtom na poresku odgovornost.

Novina u predloženim izmenama zakona je da se menja način obračuna visine prevremene starosne penzije za one korisnike koji imaju beneficirani radni staž i odlaze u prevremenu starosnu penziju, pa im se obračunavaju tzv. penali zbog nedostatka godina života.

Od 2019. godine za njih će važiti snižena starosna granica, a ne opšta kao do sada. Nakon što napune pun penzijski staž neće imati kaznene penale zbog toga što su mlađi, čime će se ispraviti nedostaci dosadašnjeg obračuna penzija za ovu kategoriju penzionera koji su svoje penzije stekli obavljajući složene, odgovorne i teške poslove.

Predloženim pravednijim obračunom visine prevremene starosne penzije za zaposlene sa beneficiranim radnim stažom znatno se smanjuju obaveze poslodavca oko popunjavanja i dostave Fondu PIO raznih obrazaca i obezbeđuje se veća pravna sigurnost penzionerima.

Ukidanjem važenja Zakona o privremenom uređenju načina isplate penzija ova kategorija penzionera ubuduće primaće penzijski ček bez umanjenja, a uvodi se i mogućnost isplate uvećanja uz penziju.

Uzimajući u obzir navedeno, jasne su i nedvosmislena nastojanja Vlade Republike Srbije i nadležnih ministarstava da se predloženim izmenama i dopunama ovog veoma važnog zakona poboljša položaj nas i naših najstarijih sugrađana u skladu sa ekonomskim kretanjima i mogućnostima budžeta Republike Srbije. U Danu za glasanje podržaćemo predložene izmene i dopune zakona Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:18