BLAŽA KNEŽEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1968. u Šapcu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista. Bio je odbornik SNS je u Skupštini opštine Šabac, a zatim i šef same odborničke grupe.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 76
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 6 meseci i 18 dana i 17 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 24 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 26 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Zahvaljujem predsedavajuća.

Poštovani ministre sa saradnicima, budžet za 2019. godinu doprineće daljem razvoju i podizanju životnog standarda, privrednog rasta i još jačem i intenzivnijem ekonomskom napretku Srbije.

Srbija treću godinu za redom ima suficit u budžetu, nezaposlenost je spuštena sa preko 25% na 11,3%, uspeli smo da dovedemo ozbiljne investitore u našu zemlju. Ovo je rezultat i nastavak reformskih procesa koje je započela Vlada 2014. godine. Izgradili smo državu kojoj smo povratili ugled i čije se ime sa poštovanjem izgovara u svetu.

Dok država Srbija treću godinu za redom beleži suficit u budžetu i nastavlja se ubrzani razvoj Republike Srbije u prilici smo da i u domu Narodne skupštine i u medijima vidimo na delu jedinstvenu mržnju svih onih koji ne žele dobro našoj zemlji. Nije to samo mržnja prema SNS i patološka mržnja prema Aleksandru Vučiću na način kako pojedini poslanici govore i nastupaju ovde u domu Narodne skupštine predstavlja mržnju i direktan napad na državu Srbiju. Ovako koordinirano neprijateljsko ponašanje pojedinih poslanika u Skupštini i osvedočenih neprijatelja Srbije nije zabeleženo u srpskoj istoriji. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, pred nama se nalazi Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu, u okviru koga je i Zakon o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Pored poslova iz oblasti obaveznog socijalnog osiguranja, Centralni registar preuzima vođenje registra zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod korisnika javnih sredstava, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta podataka odnosno kontrole na istim.

Registracija osiguranika i osiguranih lica u Centralni registar vrši se podnošenjem jedinstvene prijave u elektronskom obliku. Ovu novinu usaglašava Zakon o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja sa Zakonom o radu.

Jedinstvena prijava podnosi se najkasnije pre stupanja zaposlenog lica na rad, odnosno u roku od tri dana od dana početka obavljanja delatnosti.

Takođe, tačno se definiše ko je podnosilac prijave, zatim način podnošenja prijave, način unošenja podataka u jedinstvenu prijavu, kao i odgovornost podnosioca prijave za tačnost podataka unetih u jedinstvenu prijavu.

Ovim zakonom obezbediće se efikasnija kontrola naplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, smanjenje troškova administracije i efikasnije funkcionisanje sistema socijalnog osiguranja. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovani ministri sa saradnicima, pred nama se nalazi Predlog zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja. Razlozi za donošenje ovog zakona su potreba efikasnog organizovanja, obaljanja poslova, uspostavljanja i vođenja centralne baze podataka u kojoj će biti objedinjeno više različitih baza, odnosno uvođenje centralne baze podataka o obaveznicima doprinosa za socijalno osiguranje, poslodavcima i osiguranicima.

Neophodno je bilo obezbediti zakonski osnov za povezivanje sa drugim registrima i evidencijama u Republici Srbiji, kako bi se omogućilo efikasnije i brže ostvarivanje prava, a takođe i povezivanje centralnog registra i Poreske uprave. Sve ovo doprineće poboljšanju kvaliteta podataka, odnosno kontrole na istim.

Ovu novinu usaglašava Zakon o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja sa Zakonom o radu. Ono što će se primenom novog Zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja obezbediti je, pre svega, efikasnija kontrola naplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje. Zatim, smanjenje troškova administracije i efikasnije funkcionisanje sistema socijalnog osiguranja. Ovaj zakon doprineće daljoj modernizaciji i bolju uslugu za građane. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Šabac, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 28.02.2017, 13:56