SRBISLAV FILIPOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1984. godine. Živi u Beogradu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Član Saveta za borbu protiv korupcije SNS i odbornik u Skupštini grada Beograd.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 83
  • 0
  • 64
  • 1
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 8 meseci i 24 dana i 8 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 10 meseci i 26 dana i 3 sata

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Osmo vanredno zasedanje , 27.06.2018.

Hvala, predsedavajući.

Reklamiram povredu člana 107. koji kaže da je govornik na sednici Narodne skupštine dužan da poštuje dostojanstvo Narodne skupštine.

Evidentno je da pripadnici DS ne da ne poštuju dostojanstvo Narodne skupštine, nego ne poštuju dostojanstvo svog naroda i to je normalno kada znamo da sve ono što su oni ostavili iza sebe jesu memorijali, pljačke, poniženja i uvreda za građane Srbije, recimo, u vidu Heterlenda, recimo u vidu replike krpenih Terazija, recimo u vidu „Pazl grada“. Koliko je miliona plaćen, kolega Markoviću? Sve zatvorene fabrike, svih 400 hiljada radnih mesta koja su ugasili, sve su to memorijali tuge, žalosti i bede koju je ostavila DS građanima Srbije i u to ime vas pozivam da se sankcionišu ovakvi prekršaji i ovakvi slučajevi koje predstavlja DS. Hvala vam.

Osmo vanredno zasedanje , 27.06.2018.

Hvala predsedavajuća.

Uvažena ministarko, dame i gospodo narodni poslanici, uvaženi građani, raspravljamo nekoliko dana o važnom zakonu. Raspravljamo o tome na koji način i kako trebamo da se sećamo naših predaka, onih koji su se borili za ovo što mi danas imamo, za slobodu, za našu državu.

Nažalost, ni ova rasprava nije izostavila u sebi to da neki napadnu SNS samo da bi dobili određeni prostor u medijima, da napadnu svoju državu, da napadnu Vladu, da napadnu svoju prošlost, da napadnu stalnu prošlost Srbije, da napadnu svoje pretke i sve radi golog političkog interesa.

Mi smo to videli, građani su to videli, građani će to znati u budućnosti da ocene, a mi ćemo nastaviti da negujemo našu slobodarsku tradiciju, nastavićemo da poštujemo naše pretke, da poštujemo svoju istoriju, nastavićemo da radimo za građane Srbije, vredno, svakoga dana, da ustajemo rano, da ležemo kasno, a ne kao oni koji su nas kritikovali da dođemo kasno u Skupštinu kada se setimo da progovorimo reč, dve da kažemo, neku ružnu reč, da odemo onda posle na vinjak, kao što je otišao jedan od naših prethodnika. Nastavićemo da poštujemo cara Lazara, ali kao istorijski lik, a ne samo kao ambalažu na flaši vina.

Nastavićemo da posećujemo grobove svojih predaka, ali ćemo pre svega nastaviti da otvaramo fabrike, nastaviti da obnavljamo porodilišta, nastaviti da podstičemo naše porodice da imaju sve više dece, jer samo je u rađanju i u obeležavanju i slavljenju prošlosti, ali kažem,, pre svega u rađanju je budućnost ove zemlje.

Osmo vanredno zasedanje , 27.06.2018.

Hvala, predsedavajući.

Reklamiram povredu člana 107, dostojanstvo Narodne skupštine.

Kao što ste mogli da vidite, pa, evo, ceo dan, kada stignu u prvoj i u drugoj smeni, jedni odu da se otrezne, pa se drugi vrate ili kasno ustanu, mi ovde vredno radimo ceo dan da bi neko vređao iz potpuno propalog žutog preduzeća, sve one ljude koji su te svoje kosti ostavljali na raznim ratištima i stratištima da bi ova zemlja bila slobodna, da bi danas mogla ova zemlja da se razvija, da bi naša deca imala gde da žive, a našao je ko da govori o tome, šta je smešno i šta nije smešno.

Pa, pamte građani Srbije vrlo dobro politiku tog žutog preduzeća i mog prethodnika Balšu Božovića, kako su oni krečili poslovni prostor u Beogradu, pa kako su onda od para građana Srbije i građana Beograda, para koje su ostali dužni trudnicama, 390 miliona dinara, kako su s tim parama letovali i zimovali po Maldivima, kako šopinguju po najskupljim šoping molovima u Evropi, kako imaju pašnjake od više miliona evra, kako imaju skupocene automobile, skupocene satove.

Građanima Srbije je toga dosta i građani Srbije više ne žele u direktnim prenosima takve stvari da gledaju i ja vas molim da poštujete Poslovnik i da u narednom periodu svake uvrede, a upućene su uvrede, ne samo poslanicima SNS, već žrtvama svih okupatora koji su prethodno harali Srbijom, svima koji su ubijali naš narod, da takvima koji kažu da je rasprava o ratnim memorijalima smešna, da takvima izreknete opomenu.

To je uvreda za građane Srbije, to je uvreda za naše pretke, to je uvreda za svakog od nas ko je normalan u ovoj skupštinskoj sali i u državi Srbiji.

Svakom normalnom čoveku posle njihovog izlaganja ostane samo da se prekrsti. Hvala vam.

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:37