SRBISLAV FILIPOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1984. godine. Živi u Beogradu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Član Saveta za borbu protiv korupcije SNS i odbornik u Skupštini grada Beograd.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 87
  • 0
  • 64
  • 1
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 20 dana i 21 sat

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 10 meseci i 30 dana i 4 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 23 sata

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Hvala predsedavajući.

Povređen je član 27, koji kaže da se predsednik Narodne skupštine stara o primeni ovog Poslovnika.

Molim vas da obratite pažnju na nastupe narodnih poslanika kako se obraćaju jedni drugima, pogotovo kako se ovo što je preostalo od te tužne opozicije, žalosne opozicije, kako se obraća članovima SNS i narodnim poslanicima iz naše poslaničke grupe.

Besmisleno za njih verovatno jeste podnositi amandmane, zato što mi sa svojim amandmanima hoćemo da pokušamo da damo neki doprinos da zakoni budu još bolji i da naravno kažemo se ono što je dobro i sve što je afirmativno urađeno u oblasti zdravstva u Republici Srbiji u prethodnih šest godina.

Za njih je potpuno besmisleno podnositi amandmane, ali nije besmisleno provoditi leto u Rimu i na popustu kupovati bunde. Sada je valjda zimska garderoba na popustu leti, pa im nije besmisleno da se brčkaju po plažama belosvetskim, ali je besmisleno da sede u Skupštini, besmisleno je da vode jednu pravu i argumentovanu raspravu. Za njih, naravno, nije besmisleno da pljuju i vređaju Aleksandra Vučića i SNS, a svaka čast Vladi Srbije koja izdržava sve ovo i koja ulaže desetine miliona evra i u nove kliničke centre, i u rekonstrukciju i obnovu stari i u Tiršovu 1 i 2 i u sve ono što činimo, i u novu opermu zahvaljujući koje se leče naša deca i naši roditelji. Zato, građani Srbije vrlo dobro vide ovo što sedi prekoputa nas i znaju to i da ocene na izborima. Hvala.

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Hvala, predsedavajući.

Član 27. Kada se gospodin Živković, ako se on može nazvati gospodinom uopšte, usudi da pomene stanje u zdravstvu i da kaže kako je stanje u zdravstvu Srbije loše, onda treba da se pogleda 12 godina vlasti koje je bio u Republici Srbiji, pa i vreme dok je obavljao funkciju premijera. Kakvo je tada bilo stanje u zdravstvu? Zašto jedan jedini evro nisu ulagali u obnavljanje kliničkih centara? Zašto oni nisu napravili nov, najmoderniji, najsavremeniji Klinički centar u Nišu, kao što je napravila Vlada SNS? Zašto oni nisu uložili milione evra u nove aparate? Zašto oni nisu putem budžetskog fonda omogućili građanima koji imaju zdravstveni problem da se leče?

To su sve pitanja na koja on prvo treba da odgovori, pa da kaže nama – e, loše je stanje u zdravstvu. Mnogo je bolje. U to vreme kada su oni obavljali vlast u Republici Srbiji i vršili vlast, Srbija nije postojala na zdravstvenoj mapi u svetu, a za vreme Zlatibora Lončara, Aleksandra Vučića i SNS Srbija se vratila na tu mapu, svetsku mapu, Srbije danas ima na toj mapi. Nije među prvima, nije među najboljima, ali postoji. Do juče nismo postojali. Preko 40 godina niko nije ulagao jedan jedini cent u Klinički centar Srbije, nije ga dovršio.

Imali ste sjajnu priliku od tog 5. oktobra da nešto uradite, da nešto pokrenete. Mnogo toga ste prodali, mnogo milijardi ste uzeli i pokrali iz privatizacija. Da ste samo jednu milijardu uložili, mnogo bolje bi bilo stanje u zdravstvu. Ne, mnogo je bolje vama, vašim prijateljima i vašim tajkunima. To se danas promenilo. U Srbiji mnogo bolje danas jeste onim ljudima koji imaju gde da se leče, kako i od čega da se leče. Hvala.

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Hvala predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, da biste imali zadovoljne građane, građani moraju da se osećaju sigurno i bezbedno. Pored ulaganja u vojsku i policiju, u obrazovni sistem, da bi se građani osećali sigurno potrebna su i značajna ulaganja u zdravstvo. Jedno od takvih ulaganja jeste i x-nož o kome je i juče bilo reči u Kliničkom centru Srbije, stiže i drugi x-nož početkom avgusta, a reći ću da je samo jedna terapija, jedan tretman x-nožem koštao državu Srbiju negde oko 20 hiljada evra. Nije potrebno posebno naznačiti dalje koliko ćemo uštedeti samo po tom osnovu nabavkom dva x-noža.

Zatim, koliko smo uštedeli novca i kako vodi SNS i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije kako vode države, pokazujemo i kroz brojna ulaganja u zdravstvo.

Jedno od tih ulaganja jeste u Urgentni centar KCS, gde je uloženo do sad negde oko 8,5 miliona evra. Kompletna rekonstrukcija KCS nakon 40 ili 50 godina, gde je ulagano praktično samo u neku jeftinu stolariju što gotovo pacijent nije mogao ni da primeti, ili u otvaranje 340 kvadrata keramičkih pločica, mi ćemo uložiti u kompletnu rekonstrukciju KCS preko 69 miliona evra.

Tu govorim samo o jednom Kliničkom centru. Kada tu dodamo i Niš i Kragujevac i Novi Sad, stičemo jednu sliku sistemskog ulaganja u zdravstvo, sistemske brige za zdravlje naših građana, u kom pravcu radi Vlada Republike Srbije, u kom pravcu SNS vodi ovo društvo i siguran sam da građani to dobro vide i da će znati to na pravi način i da cene i ocene. Hvala vam.

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:37