DRAGANA KOSTIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1971. godine. Živi u Sokobanji.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Zamenik generalnog direktora JP PEU “Resavica”. Jedan od osnivača Srpske napredne stranke u Sokobanji 2008. godine. Bila je potpredsednik Opštinskog odbora SNS Sokobanja od 2008. do 2015. godine i predsednik Saveta za provredu i energetiku Opštinskog odbora SNS Sokobanja. Članica je Unije žena SNS i odbornik u Skupštini opštine Sokobanja.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Udata, majka dvoje maloletne dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 58
  • 0
  • 0
  • 0
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

čeka se odgovor 2 meseca i 26 dana i 18 sati

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 meseci i 15 dana i 14 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 3 meseca i 23 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Zahvaljujem, predsednice.

Uvaženi ministre sa saradnicima, narodni poslanici, Centralni registar je elektronski vođenje baza podataka i elektronski servis koji se zasniva na IT tehnologijama.

Ovim zakonom obezbeđuje se zakonski osnov za povezivanje sa drugim registrima i evidencijama u Republici Srbiji, čime se omogućava efikasnije, brže ostvarivanje prava i da bi se ispoštovali zahtevi u pogledu elektronske razmene podataka državnih organa, odnosno e-uprave.

Cilj je povećanje efikasnosti, kako Centralnog registra, tako i drugih organa i organizacija korisnika podataka iz Centralnog registra. Koliko je elektronska uprava unapredila i olakšala život građana Srbije govori sistem e-vrtić koji funkcioniše u četiri grada u našoj zemlji i ima 22.000 registracija godišnje podnetih elektronskim putem, bez odlaska na bilo kakav šalter. Takođe, sistem e-beba oslobađa roditelje administrativnih procedura po rođenju deteta, već se ovo završava elektronskim putem.

Sve ovo govori da politika Vlade naše Srbije ide u korak sa svetskim razvojem digitalizacije, kao jedan od ključa za ekonomski rast. Transparentna i moderna administracija je ključna za održiv ekonomski rast Srbije kao četvrta industrijska revolucija. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, narodni poslanici, u skladu sa unapređenjem digitalizacije kao jednog od pokretača ekonomskog razvoja naše zemlje, ne mogu danas, a da ne napomenem da je otvaranje Kancelarije državnog centra, koja je pod tehničkim i bezbednosnim standardima jedna od najsavremenijih u regionu, gde je smeštena ključna informaciona komunikaciona infrastruktura Republike Srbije. U Državnom centru, inače, sastavnog dela Telekomovog centra, instalirana je i kompletna oprema za centralni sistem elektronskih matičnih knjiga ICER, informaciono-bezbednosno državnih organa.

Centralizacija državne infrastrukture pomoći će u racionalizaciji budžeta, kako po pitanju korišćenja postojećeg državnog hardvera i softvera, tako i po pitanju budućih investicija. Ovo će doprineti bržem i kvalitetnijem razvoju novih uslova kako za građane Srbije, tako i za našu nacionalnu privredu. Uvođenje e-plaćanja, odnosno namirivanje administrativnih taksi platnim karticama, jedan od ključnih koraka u digitalnoj transformaciji. Preko portala e-uprava, sada se po prvi put mogu izvršiti sve elektronske usluge prema državnim organima, što do sada nije bio slučaj. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, narodni poslanici, ono što svakako treba da raduje građane Srbije jeste najava da će 10. decembra, odnosno u ponedeljak, biti otvorena dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU, i to Poglavlje 17, koje se odnosi na ekonomsku i monetarnu politiku, kao i Poglavlje 18, koje se odnosi na statistiku.

Ovo nije slučajno, ovo je samo dokaz da je ova Vlada vodila veoma odgovornu ekonomsku politiku u prethodnom periodu i da se starala o svakom dinaru našeg budžeta. Ako kažem da je samo juče uplaćeno preko milijardu i 30 miliona evra javnog duga, čime se javni dug od 56,1% BDP-a smanjio na 54,1%, to svakako govori o tome da je i suficit koji je za 10 meseci u 2018. godini 68 milijardi dinara potvrda svega ovoga što imamo kao rezultat u pregovorima sa EU.

Međutim, imam i moralnu obavezu da odgovorim kolegi koji se interesovao za subvencije za JP PEU Resavicu. Pogrešio je i vreme i mesto sada da se interesuje o tome. Trebalo je 2011. godine da vidi kako je 4.000 rudara bez dinara uplaćenog doprinosa za PIO i bez uplaćenog dinara za zdravstveno osiguranje silazilo 500 metara ispod zemlje. Dug za 19 meseci, znači za celu 2011. godinu i sedam meseci 2012. je preko milijardu i po dinara. To je ostalo da sama Resavica sada isplaćuje svojim radnicima prilikom odlaska u penziju. U to vreme, svako ko je ostvario pravo ne penziju nije mogao da ode u penziju zato što mu nisu bili uplaćeni doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje, a isto invalidi rada u to vreme nisu dobijali nadoknadu kao invalidi rada.

Sve ovo moram da kažem zato što je rudarski posao veoma odgovoran i veoma težak. To je rad na 500 metara ispod zemlje, pa zato bolje neka vodi računa o svom bivšem lideru koji je tražio da se radi lična karta za JP PEU Resavicu, kada je bio ministar privrede, koji je iziskivao posebne dodatne troškove za to preduzeće, a koje je jedva sastavljalo kraj sa krajem. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Sokobanja, 13.11.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 120000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 06.12.2017, 12:19