ZVONIMIR ĐOKIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen u Prištini, 1960. godine.

Živi u Beogradu.

Završio Vazduhoplovno-tehničku vojnu akademiju (VTVA, 29. klasa) u Rajlovcu i Batajnici (1981. godine) i stekao zvanje: Vazduhoplovnotehnički elektroinženjer. Kao oficir obavljao razne komandno-štabne dužnosti u raketnim jedinicama protivvazdušne odbrane (PVO) u Skoplju, Nišu, Kraljevu i Beogradu (od 1981. do 2006. godine). Poslednju dužnost u Vojsci Srbije obavljao u Komandi RV i PVO u Zemunu.

U organizaciji Američkog Instituta za mir (The United States Institute of Peace) i Ministarstva odbrane Srbije i Crne Gore, uspešno završio obuku i stekao znanja iz oblasti „Veština pregovaranja” (Professional Skills Workshop: Building for the Future). Na Beogradskom Fakultetu organizacionih nauka (FON), u centru za obuku – Prisma, završio prekvalifikacije za zanimanja u građanstvu, na programu „Upravljanje prodajom” (Sales Management) i dobio diplomu Menadžera prodaje (Sales Manager).

Penzionisan 2006. godine, u činu potpukovnika.

Od 2006. godine radi na poslovima menadžera prodaje i organizacije rada. Kao IT stručnjak u oblasti veb dizajna (Web Design & Development), samostalno dizajnirao i održavao više veb sajtova. Bavi se programiranjem.

Osnivač i član Srpske napredne stranke (od oktobra 2008. godine).

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.
Odbornik u Skupštini Grada Beograda od 24.10.2014. do 09.05.2018.
Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, u XI sazivu, od 03.06.2016.

Govori Ruski jezik, služi se Engleskim jezikom.

Osnovne informacije

Statistika

  • 62
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 mesec i 13 dana i 9 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike - Pitanja za Vladu

čeka se odgovor 11 meseci i 21 dan i 16 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 23 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 11.10.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Vlada Srbije posle osam godina je ispunila obećanje da će srpski farmeri konačno imati direktna finansijska sredstva iz EU i ta sredstva će biti iskorišćena do poslednjeg evra i potpuno transparentno.

Cilj nam je svima zajednički, da povučemo do poslednjeg evra iz sredstava koja su predviđena programom IPARD. Trenutno je, koliko znam, dostupno oko 175 miliona evra, što je značajan novac koji može pomoći razvoju srpske poljoprivrede, kao i da sve to bude transparentno.

Praćenje implementacije pretpristupnog programa za ruralni razvoj IPARD 2, mora, dakle, biti transparentno kako bi korisnici koji su podneli zahteve za IPARD podsticaje u sektoru voća i povrća, mleka i mesa, kao i svi drugi koji su zainteresovani, pa i čitava javnost, bili zadovoljni i kako bi broj eventualnih primedbi bio što manji.

Sporazum o odobravanju sredstava iz IPARD fondova za ruralni razvoj i poljoprivredu o korišćenju investicione podrške u iznosu od 175 miliona evra bespovratne pomoći u periodu od 2014. do 2020. godine, zaključen između Vlade Republike Srbije i Evropske komisije, a rezultat je rada više ministarstava, Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa Evropskom komisijom, a sredstva su namenjena za opremu, mehanizaciju i objekte što će stvoriti dodatnu vrednost i stvoriti resurse i za prerađivačku industriju.

Kada je ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, 6. jula ove godine, 2018. godine, uručio prvih 10 ugovora srpskim poljoprivrednicima za nabavku mehanizacije od novca iz evropskih fondova namenjenih za IPARD program, poželeo im je da smanje troškove i povećaju kvalitet proizvodnje i upozorio da postoji kontrola trošenja sredstava, kao i zabrana otuđenja mehanizacije i vozila do određenog perioda. Poljoprivrednici koji su posle osam godina raznih priča o IPARD-u tog dana…

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 11.10.2018.

Završavam ovom rečenicom.

Tog dana, u julu ove godine, primili prve konkretne ugovore, i to pet za one koji se bave stočarstvom, četiri ratarstvom i jedan voćarstvom, bili su učesnici velikog događaja i može se reći prekretnice u našoj poljoprivredi... (Isključen mikrofon.)

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.10.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Gospodine ministre sa saradnicima, sredstva iz IPARD fondova su namenjena registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima koja posluju u okviru sektora proizvodnje mleka, mesa, voća i povrća i sektora ostalih useva koja ispunjavaju konkursne uslove domaće i međunarodne standarde. Osim poljoprivrednih gazdinstava, pravo na korišćenje sredstava iz IPARD fondova imaju i preduzetnici, privredna društva i zemljoradničke zadruge.

Međutim, IPARD programi imaju za cilj pre svega da uspostave istitucionalne strukture i na svojevrstan način pripreme nas i osposobe za korišćenje mnogo značajnijih sredstava iz fondova zajedničke poljoprivredne politike EU i uvedu nas u ovom pretpristupnom periodu u mnogo stroža pravila koja važe za članice EU, a sa kojima se sada susreću i moraju da se pridržavaju potencijalni korisnici sredstava.

Upravo na taj način IPARD program ostvaruje svoj primarni cilj, a to je pomoć poljoprivrednicima i proizvođačima hrane da se pripreme za žestoku konkurenciju kada Srbija uđe u EU. Konkurencija na evropskom tržištu poljoprivrednih proizvoda i hrane će biti velika, ali naša prednost će biti u tome što raspolažemo zdravim poljoprivrednim proizvodima, hranom, mlekom i mesom, voćem i povrćem, sve dok ih kao takve sačuvamo od ekoloških zagađenja i sve dok imamo zdravu životnu sredinu.

Želim da istaknem značaj pravilne i kvalitetne kontrole korisnika sredstava, bez koje čitav projekat gubi smisao. Kontrola mora biti višestruka, od tzv. nulte kontrole u fazi odobravanja korišćenja sredstava, preko drugih kontrola, u fazi isplate sredstava, pa sve do poslednje kontrole koja bi se bavila i obavljala posle realizovane investicije i posle isplaćenih sredstava korisniku, a ona ima za cilj da utvrdi da li je investicija održana i da li su dostignuti zahtevani standardi EU na kraju investicije.

Kontrole mogu biti i vanredne, u zavisnosti od okolnosti. Mi iz SNS na čijem čelu je predsednik Aleksandar Vučić, smatramo da je uspostavljanje visokog stepena kontrola korišćenja sredstava iz IPARD programa nužan preduslov da taj projekat bude uspešan. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 28.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Član upravnog odbora Dom zdravlja Zvezdara Dom zdravlja Zvezdara Mesečno 24978.00 RSD 23.06.2014 - 06.06.2016.
- Skupština grada Beograda (Odbornik) Grad Mesečno 10000.00 RSD 24.10.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95616.00 RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzija) Republika Mesečno 49161.00 RSD 01.01.2006 -
Poslednji put ažurirano: 03.03.2017, 16:36