ZVONIMIR ĐOKIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen u Prištini, 1960. godine.
Živi u Beogradu.
Završio Vazduhoplovno-tehničku vojnu akademiju (VTVA, 29. klasa) u Rajlovcu i Batajnici (1981. godine) i stekao zvanje: Vazduhoplovnotehnički elektroinženjer. Kao oficir obavljao razne komandno-štabne dužnosti u raketnim jedinicama protivvazdušne odbrane (PVO) u Skoplju, Nišu, Kraljevu i Beogradu (od 1981. do 2006. godine). Poslednju dužnost u Vojsci Srbije obavljao u Komandi RV i PVO u Zemunu.
U organizaciji Američkog Instituta za mir (The United States Institute of Peace) i Ministarstva odbrane Srbije i Crne Gore, uspešno završio obuku i stekao znanja iz oblasti „Veština pregovaranja” (Professional Skills Workshop: Building for the Future). Na Beogradskom Fakultetu organizacionih nauka (FON), u centru za obuku – Prisma, završio prekvalifikacije za zanimanja u građanstvu, na programu „Upravljanje prodajom” (Sales Management) i dobio diplomu Menadžera prodaje (Sales Manager).
Penzionisan 2006. godine, u činu potpukovnika.
Od 2006. godine radi na poslovima menadžera prodaje i organizacije rada. Kao IT stručnjak u oblasti veb dizajna (Web Design & Development), samostalno dizajnirao i održavao više veb sajtova. Bavi se programiranjem.

Osnivač i član Srpske napredne stranke (od oktobra 2008. godine).

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.
Odbornik Skupštine Grada Beograda.
Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Govori Ruski jezik, služi se Engleskim jezikom.

Osnovne informacije

Statistika

  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2016.

Hvala vam.
Poštovane koleginice i kolege narodni poslanici, predlažem da ne prihvatimo predloženi amandman zbog toga što bi, kao što su i predstavnici Vlade rekli, jer stupanjem na snagu ovakvog amandmana bi se svakako pomerila isplata januarske rate i to bi sve poremetilo dalje.
Međutim, zašto sam se javio. Ja sam veoma strpljiv i trpeljiv kada slušam ovakve amandmane od kolega. Normalno, vi imate pravo da tako nešto i predložite, i da branite to što predložite, međutim, o čemu se radi. Kada predlog dođe od tzv. predstavnike new way političkog šarlatanstva, hajde srpski ću to reći, novog talasa političkog šarlatanstva koji je amandman predlaže samo da bi izveo svoju političku propagandu, a ne da bi poboljšao zakon, a sve se to vidi kada se bolje izanaliziraju njihovi amandmani gde se svi svode na to da se jedan datum pomeri, recimo, sa prvog na petnaesti, ili sa petnaestog na trideset i prvi, ili će nešto što trebalo da traje godinu dana trajati šest meseci. Znači, potpuno besmisleno.
Cilj je obesmisliti predlog zakona ali dobiti šansu da se o tome priča, da se vređaju druge stranke, kao što je i ovom prilikom vređao predstavnike SNS. Onda do čega dolazimo? Dolazimo do toga da se zloupotrebljava ova Skupština. Zloupotrebljava se govornica. Obesmišljava se uopšte rasprava. Da skratim, predlažem da ovaj i slične amandmane, tipa – briše se, ne prihvatimo. Hvala vam.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2016.

Poštovana predsedavajuća, poštovane koleginice i kolege narodni poslanici, evo, vidite i u ovom slučaju, kada se tipičnom predstavniku novog talasa političkog šarlatanstva prohte da govori o svemu i svačemu, on upravo ustane, javi se i počne da brani ovakav amandman, koji kaže – briše se. Znači, bez argumenata, bez činjenica, itd. Zašto? Zato što je politika koju predstavlja upravo zasnovana na demagogiji i na frazeologiji.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2016.

Zato sam se i sada javio, a inače se ne javljam. Volim da čujem i vaše mišljenje, ali, kada pređe svaku meru ti amandmani tipa – briše se, e onda stvarno treba da sedimo ovde celu noć i da slušamo ovakve stvari, onda stvarno nekome bude muka da to sluša.
Normalno je da sam protiv toga da se usvoji ovaj amandman i u potpunosti podržavam ovo što je ministar sada rekao. Nema dalje šta da se kaže.

Imovinska karta

(Beograd, 28.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Član upravnog odbora Dom zdravlja Zvezdara Dom zdravlja Zvezdara Mesečno 24978.00 RSD 23.06.2014 - 06.06.2016.
- Skupština grada Beograda (Odbornik) Grad Mesečno 10000.00 RSD 24.10.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95616.00 RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzija) Republika Mesečno 49161.00 RSD 01.01.2006 -
Poslednji put ažurirano: 03.03.2017, 16:36