DESANKA REPAC

Srpska napredna stranka

Rođena 1949. godine. Živi u Subotici.

Po zanimanjnu je stomatolog.

Članica odborničke grupe SNS u Subotici.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Osnovne informacije

Statistika

  • 35
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 meseci i 15 dana i 19 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 3 meseca i 23 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 5 meseci i 25 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem gospodine predsedavajući.

Cenjeni ministri, poštovane kolege, Zakon o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja koji se nalazi na dnevnom redu dotiče svakog građanina. Socijalno osiguranje je oblik socijalne politike i socijalne zaštite kojim se zaposlenima i članovima njihovih porodica garantuje materijalno obezbeđenje i zdravstvena zaštita.

U okviru pravnih propisa Republike Srbije, socijalno osiguranje obuhvata zdravstveno, penziono osiguranje, invalidsko i osiguranje u slučaju nezaposlenosti. Zakon se donosi da se uredi sistem u oblasti socijalnog osiguranja i sam budžet ima socijalni aspekt.

Zahvaljujući rezultatu hrabrih reformskih procesa koji je započeo predsednik Aleksandar Vučić, sledeći svoje principe i boreći se za interese Republike Srbije, koji su započeti 2014. godine, koji su rezultirali sjajnim ekonomskim pokazateljem, za zdravstvo će se u 2019. godini uložiti 18,7 milijardi dinara. Jedna milijarda više nego u 2017. godini. Ovo će mnogo uticati na povećanje nivoa zdravstvene zaštite.

U Republici Srbiji, zakonom, zdravstvo je obavezno za svo stanovništvo. U Republici Srbiji zdravstvo je besplatno.

Malo koja zemlja ima besplatno zdravstvo. Ovo je jako bitno, ovo je tekovina koju treba čuvati, s obzirom kako je zdravstvo skupo. Zdravlje je nacionalni kapital. Samo zdrav čovek je produktivan i samo takav vraća i doprinosi zajednici. Zdravstveni sistem ide zajedno sa razvojem društva. Samo sva veća ekonomska osnaženost Republike Srbije omogućiće poboljšanje zdravstvene zaštite. Sada nam predstoji samo napredak kao imperativ. Hvala vam.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Cenjeni ministri u Vladi Republike Srbije, poštovane kolege, socijalno osiguranje je stara tema, kao što je staro i samo čovečanstvo. U obavljanju poslova registracije i vođenje jedinstvene baze podataka, Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja rukovodi se načelima nezavisnosti, efikasnosti i ekonomičnosti.

S obzirom na stalne promene u društvu, u skladu sa ekonomskim razvojem Republike Srbije i međunarodnim standardima, u ovoj oblasti imamo kontinuiran proces izmene i dopuna određenih zakona.

Oblast socijalnog osiguranja je uređena i međunarodnim bilateralnim ugovorima o socijalnom osiguranju koje je Republika Srbija zaključila sa drugim zemljama, kao i konvencijama i aktima međunarodnih organizacija, kao što su Organizacija rada i Savet Evrope.

Osnovna prava iz Zakona penzijskog i invalidskog osiguranja garantovana su zakonom. Zakonom su predviđeni i obavezni vidovi zdravstvene zaštite za sve građane.

Republika Srbija je ekonomski stabilna zemlja, a među najbrže rastućim ekonomijama u Evropi.

Paralelno sa ekonomskim jačanjem imamo i ulaganje u zdravstvo. To je strateško opredeljenje Vlade Republike Srbije i Vlade AP Vojvodine.

Vlada AP Vojvodine od juna 2016. godine je uložila u zdravstvo 3,7 milijardi dinara. U 2018. godini u budžet za zdravstvo u AP Vojvodini je bilo uloženo 2,8 milijarde dinara za nabavku opreme, kao i za poboljšanje uslova za lečenje pacijenata. Ovo je veliki iskorak da se nadoknadi višegodišnje nedovoljno ulaganje u zdravstvo u AP Vojvodini. Sredstva su obuhvatila sve zdravstvene centre u AP Vojvodini, od Novog Sada, Subotice, Sombora, Pančeva, itd.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem.

Uvažena predsednice, pozdravljam predstavnike Vlade, gospođu ministarku i drage kolege. Na član 3. sam podnela amandman koji smanjuje rizik od migracione krize. Ovim zakonom definišemo oblasti koje će biti zastupljene novim nacionalnim programom upravljanja rizikom od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama.

Za svaku opasnost na bazi procene rizike treba da se obavežu jedinice lokalne samouprave, autonomne pokrajine, nadležno ministarstva na državnom nivou da bi se donele preventivne mere u cilju smanjenja rizika, u ovom slučaju migrantske krize.

Srbija smatra da je solidarnost svih država EU, regiona ključ za uspeh u radu da se mogu zadovoljiti potrebe migranata. Organizovana politika migranata mora da se radi na legalan način. Srbija je do sada imala izuzetno dobar i human odnos prema migrantima. Da bi se smanjio rizik od humanitarne katastrofe migrantske krize, od ovih zakonskih odredbi koje zakon donosi, najprimenjivija je međunarodna saradnja.

Međunarodna saradnja, kako u domenu prevencije, tako i u domenu humanitarne pomoći i pružanja, odnosno primanja međunarodne pomoći. Ni jedna zemlja ne može migrantsku krizu samostalno da reši, čak su i UN uključile migraciju u cilj razvoja za 21. vek. Većina zemalja Evrope nema politiku prema migrantima.

Srbija je obavila dobar posao kad niko za to nije bio spreman. Ironijom sudbine, zemlje koje su se najviše borile protiv granica i zidova, koje su se obavezale da ih zauvek uklone, sada žure da ih ponovo podignu. Evropska unija teško prihvata migrante, ne samo zbog kulturnih i verskih razlika, već zato što iza sebe nema…

Imovinska karta

(Subotica, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 96000.00 RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzioner) Republika Mesečno 38044.00 RSD 01.01.2009 -
Poslednji put ažurirano: 28.02.2017, 14:46