OGNJEN PANTOVIĆ

Srpska narodna partija

Rođen 16.07.1989 u Sarajevu. Živi na Paliluli, Beograd.

Po zanimanju master inženjer saobraćaja.

Završio Petu beogradsku gimnaziju. Diplomirao 2012. godine, a master rad odbranio 2013. godine na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu .

Učestvovao u mnogim projektima Instituta Saobraćajnog fakulteta vezanih za istraživanje i unapređenje parametara kvaliteta usluge javnog prevoza kako u Beogradu tako i u celoj Srbiji. Od 2012. god. zaposlen u firmi Apextechnology d.o.o koja se bavi naplatom i upravljanjem u javnom prevozu, a od 2013. u Direkciji za javni prevoz na poziciji Glavni inženjer za obradu podataka o funkcionisanju javnog prevoza i upravljanjem vozilima javnog prevoza.

Član je Gradskog odbora Srpske narodne partije u Beogradu, i poverenik za Palilulu.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Govori engleski jezik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 29
  • 0
  • 1
  • 1
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 mesec i 14 dana i 7 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 11 meseci i 21 dan i 18 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 23 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 09.10.2018.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, danas kada govorimo o zaštiti životne sredine, govorimo o budućnosti naše zemlje, govorimo o tome kakvu ćemo okolinu ostaviti generacijama koje dolaze. Veoma je bitno da se donese najbolja regulativa i da se ona primenjuje i da se kroz aktivnu promociju zaštite životne sredine dodatno utiče na svest svih o tome koliko je bitno da očuvamo našu prelepu zemlju.

Danas kada Srbija ima mnogo investicija, kada se grade novi putevi, fabrike, veoma je bitno da se smanji uticaj tih investicija na životnu sredinu. Kao pozitivan primer naveo bih i program zelenih inovacionih vaučera Evropske banke za obnovu i razvoj, gde kroz ovaj program se pomoglo malim i srednjim preduzećima da vrše istraživanja i da unapređuju svoje proizvode i tehnologije u cilju smanjivanja uticaja na životnu sredinu i na efikasniju upotrebu resursa. U okviru ovog programa zelene tehnologije jesu tehnologije koje podržavaju prelazak na privredu tako što smanjuju korišćenje posebnih goriva, tako što se povećava upotreba obnovljivih izvora energije, tako što se smanjuje korišćenje vode i materijala u proizvodnji, itd.

Ono što je posebno bitno jeste da je i Vlada ovaj program prepoznala kao bitan i da je ovaj program imao i podršku ministarstva sa vama na čelu, ministre, i kabineta ministra Popovića za inovacije i tehnološki razvoj.

Takođe Srbiji je veoma potrebno više ovakvih programa i kampanja koje promovišu zaštitu životne sredine i na taj način sam siguran da ćemo postići dobre rezultate. Hvala.

Deseto vanredno zasedanje , 28.09.2018.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, zahvaljujući odgovornoj politici prethodne Vlade i takođe odgovornoj politici ove Vlade, Srbija je uspela da zabeleži odlične rezultate u prethodnom vremenu. Stvoreni su daleko bolji uslovi za život svih njenih građana.

Srbija je tako uspela da postane jedno od najvećih gradilišta u ovom delu Evrope, gradeći moderne auto-puteve, rekonstruišući železnicu, gradeći tunele i politička i ekonomska stabilnost naše zemlje, velika ulaganja u infrastrukturu, doveli su do toga da danas imamo sve više investicija i sve više novih radnih mesta.

Takođe, mi smo ovde u Narodnoj skupštini pre nekoliko meseci doneli odlične zakone koji se tiču vojske. Vojska je počela da obnavlja svoju opremu, za razliku od onih vremena kada su se tenkovi i haubice topili.

Takođe, radi se mnogo i na obezbeđivanju najboljih mogućih uslova za naše mlade inženjere, naučnike, inovatore i Srbija želi na sve načine da ih zadrži ovde u zemlji, da ovde zasnuju porodice i svoj radni odnos.

Imajući u vidu sve ovo što sam rekao, i mnogo toga još i ne može da stane u ovih dva minuta, jasno je da je Srbija napredovala mnogo, da je bilo mnogo investicija, novih radnih mesta i da je umnogome popravljen odnos između broja osiguranika i broja penzionera i da smo mi danas u mogućnosti da donesemo jedan ovakav zakon. Hvala.

Deseto vanredno zasedanje , 28.09.2018.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, ovim predlogom zakona Vlada Srbije je pokazala da nije zaboravila penzionere. Dobrim kontinuiranim radom, mnoštvom investicija, otvaranjem novih radnih mesta stekli su se uslovi za povećanje penzija.

Kao što Vlada nije zaboravila penzionere, nije zaboravila i ostale građane. Navešću samo nekoliko primera. Sačuvano je 5.000 radnih mesta u Smederevu. Evo, sada imamo priliku da vidimo da stižu nove investicije iz Kine, industrijski park, desetine hiljada novih radnih mesta.

Takođe, ozbiljnim ulaganjem u visoko obrazovanje, u obrazovanje inače, u visoke tehnologije, stvorili su se uslovi da polako možemo da zadržimo naše inženjere, naše naučnike da ostanu i zasnuju radni odnos i svoje porodice ovde u Srbiji.

Izgradnjom autoputeva i infrastrukture stekli su se odlični uslovi za nove investicije i u onim mestima koja su do sada bila nerazvijena u našoj zemlji.

Ono što je posebno bitno jeste da Srbija nije zaboravila ni svoj narod ni preko Drine. Planiraju se putevi ka Republici Srpskoj, a imali smo priliku da vidimo da je Vlada Republike Srbije uložila i pet miliona evra u razvoj lokalnih samouprava u Republici Srpskoj i čak 500.000 evra za obnovu hramova u Federaciji BiH. Ovo je jedan od dobrih pokazatelja kako se na najbolji način vodi računa o svom narodu, ma gde on živeo. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 14:00