STANISLAVA JANOŠEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1986. godine. Živi u Zrenjaninu.

Po zanimanju je master ekonomije.

Predsednica je Saveta za ekonomska pitanja Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu.

Po prvi put postaje narodna poslanica 11. avgusta 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 43
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 mesec i 15 dana

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 11 meseci i 23 dana i 7 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 25 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.10.2018.

Hvala predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, kao što je poznato dobro, radimo na usvajanju Zakona o zaštiti životne sredine, veoma kompleksna oblast, pre svega multidisciplinarna, jer se odnosi na zdravlje ljudi, kao i na razvoj biljnog i životinjskog sveta, kompletno zaštite biljne flore i faune.

Socijalni uslovi svakako da su bitan faktor koji utiče na primenu ovog zakona, jer je neophodno da u kontinuitetu apelujemo građanima kako ne bi postojali pojedinci koji će stalno zagađivati sredinu, odnosno neće voditi računa ni o recikliranju, ni o otpadnim materijalima, niti o izduvnim gasovima. Prosto, doći ćemo u situaciju kada bude ovako dobar zakon na dnevnom redu i mi ćemo ga naravno usvojiti iz tih razloga, jer će doprineti pozitivnim efektima njihove primene.

Mi ćemo i dalje imati pojedince koji neće voditi računa o otpadnim vodama, o otpadnim gasovima, o divljim deponijama i onda, što bi se narodski rečeno reklo, džabe smo krečili.

Možemo uticati ne samo na taj način što ćemo apelovati konstantno, mnoge od mojih kolega su i rekle da je neophodno da se to uvede i u osnovno obrazovanje dece, sa čime se apsolutno slažem. Međutim, ono što je od bitnog značaja jeste da utičemo i na očuvanje autohtonih vrsta. Neophodno je sačuvati i domaće goveče, domaću ovcu, kao i ptice, naravno.

Ali, ono što je presudno, šta čini jednu vrstu, jeste skup, tj. rod životinja koje su sličnih morfoloških ili fizioloških karakteristika sa ovog podneblja i svakako da bi se ponosili da i dalje postoje buša ili slične vrste.

Ono što moram da navedem jeste da bi sačuvali primenu ovog zakona i ono što će nam omogućiti članstvo u EU svakako da jeste korišćenje Zelenog fonda, o čemu su isto govorile kolege, ali i IPARD fondova, kako bismo doprineli zaštiti životne sredine i očuvanju naše zajednice. Hvala.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.10.2018.

Hvala, predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, moram da izrazim zadovoljstvo s obzirom da je zakon o zaštiti životne sredine na dnevnom redu, i treba da bude, ne samo zbog Poglavlja 27, već prvenstveno zbog nas samih.

Bili smo u situaciji da vaši prethodnici, ne želim da omalovažavam, ali prosto nisu imali sluha, niti vremena da se bave ovom oblasti i s obzirom da su taj problem, odnosno predmet zaštite životne sredine gurali samo pod tepih, minut pažnje nisu mu posvetili. Ja se pitam – zašto? Da li zato što nisu imali dovoljno razumevanja, volje, ali možda i znanja koje svakako da je manjkalo.

Drago mi je da smo mi u prilici da raspravljamo o tome zašto je ovo dobar zakon i da ćemo mi odrediti kako ćemo ubuduće postupati, pravimo plan. Lepo je kada vidimo slike evropskih metropola koje su uređene, mi se negde gnušamo smeća u svom dvorištu, međutim, šta je to što preduzimamo i kako ćemo se voditi u budućnosti?

Plan konačno imamo, imate apsolutan pregled stanja po gradovima, znam da imate katastar i da se vodite time, to je zaista sistemski odrađen posao, imate dobru osnovu za nastavak rada i nadam se iskreno da će se probuditi odgovornost kod svih činilaca društva, kako bismo obezbedili zdraviju životnu sredinu. Hvala.

Deseto vanredno zasedanje , 28.09.2018.

Hvala vam predsedavajući.

Kada kažemo da se otvaraju nova radna mesta, neki se pitaju zašto toliko potenciramo na tome i šta je toliko bitno. Međutim, višestruki su efekti koje oni sa sobom nose. Ne samo da se smanjuje stopa nezaposlenosti što zaista jeste i primarni cilj, već to utiče na veći iznos, priliv poreza koji će biti uplaćeni u budžet. Samim tim to govori da će biti bezbednije i sigurnije penzije i nadamo se u narednom periodu i njihovom porastu.

Ono što je takođe obradovalo Zrenjanin, moje sugrađane, jeste da kada je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio naš grad, a nakon toga i Kinu, ne dolazi samo jedna kompanija koja proizvodi gume Šan-dong Ling-long Tajer, već još jedna koja je specijalizovana za proizvodnju cinka. To je novih 2.000 radnih mesta za Zrenjanin, za Banat i naravno za Srbiju.

Još jednom zahvalila bi se penzionerima što su istrajali i omogućili nam da preporodimo naš finansijski sistem. Hvala vam.

Imovinska karta

(Beograd, 06.09.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 13.08.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:47