VJERICA RADETA

Srpska radikalna stranka

Rođena 15. oktobra 1955. godine u Livnu (Bosna i Hercegovina). Živi u Zemunu, Beograd.

Po zanimanju je diplomirani pravnik. Bila je narodna poslanica u Narodnoj skupštini od 2003. do 2008.godine. Član predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke.

Bila je sekretar SO Zemun, a kasnije i kao zamenica ministra pravde u vladi Mirka Marjanovića.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Osnovne informacije

Statistika

  • 227
  • 0
  • 427
  • 1
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 29 dana i 6 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.11.2017.

Arsiću, očigledno ne možete da se koncentrišete zato što vam Zorana Mihajlović diktira kako da radite danas na sednici.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.11.2017.

Ne, nego Arsiću. Govorim po članu 116. i govorim onako kako ja hoću. Jel treba da mi napišete sinopsis da bih se obraćala Narodnoj skupštini?

Niste smeli da dozvolite malo pre onakvo obraćanje Zorane Mihajlović Narodnoj skupštini i narodnom poslaniku. Morate da vodite računa da to što vi stojite mirno pred njom, to je vaša stvar. Nama ne pada na pamet da se tako ponašamo. Mi poštujemo Narodnu skupštinu i ponašamo se u skladu sa Poslovnikom. To što Zorana Mihajlović svaki dan vodi medijsku borbu protiv vas pojedinačno i protiv cele vaše Vlade itd, čak i predsednika, to je vaša stvar. To vi rešite sa njom ili eventualno sa Skotom koji vam nije dozvolio da je izbacite iz Vlade, iako biste to mnogi rado uradili. To pričate javno, to pričate polujavno i to pričate između sebe. Dakle, to nije nikakva tajna. Ali, ponavljam, to je vaš problem, a u Narodnoj skupštini Zorana Mihajlović mora da se ponaša kao i svi prisutni, što je regulisano članom 116, Veroljube Arsiću, i gledajte da tako bude danas u toku dana.

Zamolite neka vam neko skrene pažnju od ovih vaših da kažete Zorani Mihajlović da šminkanje na sednici Skupštine nije dozvoljeno. Da, da. Ne znam čemu se smejete? Ko vam je rekao da možete da izvadite pudrijeru i da popravljate šminku na sednici? Jel vi mislite da je to normalno? Mislite da se normalno ponašate? Ovo je Narodna skupština, ovo nije ni Labusov, ni Vučićev kabinet i gledajte ovde da se ponašate onako kako svaki narodni poslanik i svako ko je prisutan ovde mora da se ponaša. Sram vas bilo.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.11.2017.

Pošto je ovo bilo drugo javljanje Zorana Mihajlović, opet isti član. Gospodine Arsiću, vi zaista ne vodite računa o tome kako se prisutni gosti na sednici ponašaju u odnosu na narodne poslanike.

Što se tiče nas iz SRS, mi se ne stidimo nijednog poteza koji smo imali od kada je stranka nastala do dana današnjeg. Ne stidimo se nijednog poteza našeg predsednika. To što Zorana Mihajlović ima problem identiteta, što ne zna da li su joj Labus i Dinkić…

Imovinska karta

(Zemun, 27.01.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije (Potpredsednik narodne skupštine) Republika Mesečno 114000.00 RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzioner) Republika Mesečno 59000.00 RSD 15.12.2016 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 11:37