NEMANJA ŠAROVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen 28. decembra 1974. godine u Beogradu.

Završio je Prvu beogradsku gimnaziju, a potom je diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Pre ulaska u politiku je godinu i po dana radio kao pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji i dve i po godine u Prvom opštinskom sudu.

Godine 2004. izabran je za člana Predsedničkog kolegijuma i Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke, a iste godine je postao poslanik u Narodnoj skupštini. Takođe je bio i odbornik SO Stari Grad. Otkriveno je da je Šarović 2005.godine, kao Beograđanin i odbornik SO SG, naplatio od skupštine 1.639.088 dinara na ime putnih troškova za relaciju Beograd – Vranje, gde je odlazio kao koordinator SRS-a za Pčinjski okrug. Narodni poslanik bio je u sazivu od 14. februara 2007. do 2008. godine.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabran za narodnog poslanika.

Osnovne informacije

Statistika

  • 75
  • 0
  • 50
  • 0
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 30 dana i 7 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treće vanredno zasedanje , 20.07.2017.

Dame i gospodo narodni poslanici, povređen je čitav niz, zaista, članova Poslovnika, povređeno je dostojanstvo Narodne skupštine. Molim vas da opomene one koji dobacuju.

Povređen je član 27. koji kaže da predsednik Narodne skupštine predstavlja Narodnu skupštinu, saziva sednice, predsedava njima i vrši druge poslove u skladu sa zakonom i Poslovnikom. Pa, dalje kaže – predsednik Skupštine stara se o primeni ovoga Poslovnika, pa onda član 32. kaže – predsednika Skupštine, u slučaju privremene sprečenosti ili odsutnosti, Maja Gojković je i dalje, koliko ja znam, predsednik Skupštine. Nismo obavešteni o ostavci. Je li tako? Da li je podnela ostavku možda? Obavestite nas da možemo da radimo.

Dakle, Maja Gojković, ako već pričate…

Treće vanredno zasedanje , 20.07.2017.

Pa, razumećete gospodine Marinkovću kada saslušate. Trudite se da budete poput onih…(Isključen mikrofon.)

Treće vanredno zasedanje, 19.07.2017.

Gospodine Marinkoviću, prekršen je član 107. a vi ste prekršili član 27. koji vas obavezuje da vodite računa o primeni ovog Poslovnika na sednicama Narodne skupštine.

Niste mogli da ne čujete Veroljuba Arsića, jer je izuzetno glasno govorio. On je povredio dostojanstvo jer je rekao da je bezobrazluk to što narodni poslanik traži da u skladu sa zakonom i Ustavom Republike Srbije Narodna skupština raspravlja o određenim izveštajima. Taj argument da nije raspravljano ni za vreme Tadića ne govori ništa dobro ni o SNS. To samo potvrđuje tezu i činjenicu da između SNS i njihovih ideoloških klonova DS nema nikakve razlike, da rade apsolutno isto. Ali ste vi kao predsedavajući bili dužni ne da ga pustite da govori do kraja vremena koje je imao na raspolaganju, nego da ga prekinete, da ga upozorite.

Međutim, ko god da predsedava konstantno je blagonaklon prema onima iz vladajuće koalicije koji su danas, to slobodno mogu reći, govorili o svemu osim o onome što je na dnevnom redu. Nije na dnevnom redu danas bivši Zaštitnik građana. Vi ste, gospodo, svi za njega glasali još 2012. godine, mnogi od vas i 2007. godine. Dakle, vi kada govorite…

Imovinska karta

(Beograd, 27.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 86000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 10:28