NIKOLA SAVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen je 9. aprila 1959. godine. Živi u Nišu.

Diplomirani je mašinski inženjer, profesor stručnih predmeta u Saobraćajnoj tehničkoj školi u Nišu.

U dva navrata je biran za narodnog poslanika u Narodnoj Skupštini. Prvi put je izabran na izborima održanim januara 2007. Ponovo je izabran za narodnog poslanika na izborima u maju 2008. godine. Na mestu predsednika Opštinskog odbora SRS Niš-Palilula nalazi se od njegovog formiranja 2004. godine, kada je u Nišu od jedinstvenog Opštinskog Odbora formirano pet novih odbora SRS.

U poslaničke klupe se vraća nakon vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila 2016. godine.

Oženjen je i otac dvoje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 75
  • 1
  • 233
  • 0
  • 5 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

čeka se odgovor 23 dana i 15 sati

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 3 meseca i 12 dana i 10 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 20 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Dame i gospodo narodni poslanici, podneo sam amandman na Zakon o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

Ovo je jedan veoma zanimljiv zakon, zanimljiv sa aspekta kako se Vlada Republike Srbije ophodni prema ovoj materiji. Naravno, svi mi znamo da sa razvojem društva, razvojem nauke, tehnike itd. povećavaju se i rizici i moguće katastrofe i neke stvari koje, recimo, društvo nije ranije imalo, sada se to dešava.

Međutim, mi imamo Ruski humanitarni centar u Nišu, a ja dolazim iz Niša i dužnost mi je da to zaista kažem i nije mi jasno zbog čega moje druge kolege iz drugih političkih stranaka ne govore o tome, imamo Ruski humanitarni centar u Nišu i još uvek praktično stoji negde u zapećku, ova Vlada ne želi da mu da diplomatski status, a taj Ruski humanitarni centar se dokazao i pokazao mnogo puta, na mnogo načina i ne samo u državi Srbiji nego i u mnogim drugim zemljama u okruženju, pa i šire. Zaista, neshvatljivo mi je da nešto ovako može da se desi. Zato pozivam Vladu Republike Srbije da ozbiljno razmotri ovaj problem.

Sa druge strane, ovaj i slični zakoni se donose pre svega zbog Evropske unije i mi iz SRS puno puta vas upozoravamo, na svakoj sednici, kroz svako naše obraćanje vas upozoravamo, da ne donosite zakone samo zbog toga što je to predložila Evropska unija, nego jednostavno da procenite da li će država Srbija i građani Srbije imati od toga koristi, a tek onda da puštate zakone u proceduru. Hvala.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2018.

Dame i gospodo narodni poslanici, ne znam koliko je baš ministar Nedimović kompetentan da brani ove zakone, ali šta je tu je. Ja sam se nadao da će gospođa Mihajlović i danas doći u salu, ali očigledno da ona ima neki problem u suočavanju sa narodnim poslanicima, tako da imamo to što imamo.

Naravno, možda je gospođa Mihajlović opravdano sprečena, možda otvara neki objekat i to možda preseca vrpcu, i to možda baš onaj objekat i onu vrpcu koja je u početku gradnje tog objekta služila kao upozorenje da je zabranjena gradnja. Znate, vremena su takva da treba da se i štedi, pa ta jedna ista vrpca da služi i kao upozorenje za zabranu gradnje i za otvaranje. Ima i takvih slučajeva, samo da znate.

Gospođa Mihajlović ne shvata da novac i politička moć nisu ti koji sve rešavaju. Da je tako, odavno bi bio pronađen lek za starost i još mnoge druge stvari tako potrebne čovečanstvu.

Najvažnije stvari za čovečanstvo nalaze se izvan granica delovanja novca, tako da o tome mora da se vodi računa.

Zato mislim da gospođa Mihajlović treba da podnese ostavku, da ne dolazi više u ovu salu, jer čovečanstvo je osuđeno da gleda ugašene zvezde, a ne može videti one zvezde koje još uvek sjaje. Hvala.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2018.

Dame i gospodo narodni poslanici, Vlada u obrazloženju ovog zakona tvrdi da će pozitivni efekti ovog zakona opravdati sve troškove koji će nastati primenom ovog zakona.

Mi u Srpskoj radikalnoj stranci tvrdimo upravo suprotno, da to nikako neće da se desi. Pogotovo ako znamo da ovde imamo i direktne, a pogotovo indirektne troškove, koje tek možemo da nagađamo, a znamo sigurno da će biti mnogo, mnogo veći od direktnih troškova. Ja ću ovde navesti neke indirektne troškove koje je ovde Vlada prikazala – troškovi prve akreditacije, 48 hiljada; troškovi proširene akreditacije, 30 hiljada; troškovi ocenjivanja po danu, odnosno po jednom ocenjivaču, 48 hiljada, govorim, naravno, u dinarima; troškovi održavanja akreditacije, 60 hiljada dinara, samo za paletu od 10 proizvoda.

Ako znamo da se ovde radi o malim, o mikroprivrednim subjektima, samo ovi direktni troškovi koji su ovde iskazani su takvi da će bukvalno dovesti do gašenja tih subjekata.

Vlada izgleda da nije svesna da je građevinska operativa naš veliki resurs, to je oduvek bio i uvek će da bude, ali, posle ovoga zakona, pitanje je šta će biti sa našom građevinskom operativom. To vam je kao kad posedujete hartije od vrednosti, ali niste svesni kolika je njihova realna cena. Te hartije od vrednosti možete menjati za bilo šta, međutim, ova Vlada se ponaša tako da te hartije koje ipak nešto vrede menjaju za nekakve imaginarne evropske vrednosti. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 01.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 50000.00 RSD 03.06.2016 -
- Skupština grada Niša (Odbornik) Grad Mesečno 7000.00 RSD 20.09.2010 - 29.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 50000.00 RSD 11.06.2008 - 03.06.2016.
- Skupština grada Niša (Odbornik) Grad Mesečno 7000.00 RSD 29.06.2016 -
- Tehnička škola "12. Februar" (profesor) Republika Mesečno 48000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 10:33