PETAR JOJIĆ

Nestranačka licnost

Rođen je 12. jula 1938. godine. Živi u Pančevu.

Po zanimanju je advokat. Bio je savezni ministar pravde od 12. avgusta 1999. do 4. novembra 2000. godine. Postao “poznat” po svom odgovoru Karli del Ponte na pitanje o saradnji SR Jugoslavije sa Haškim tribunalom.

Bio je predsednik je Južnobanatskog okružnog odbora SRS. Biran je za narodnog poslanika na parlamentarnim izborima 2003. 2007. i 2008. Godine. U skupštini je bio član odbora za ustavna pitanja i odbora za pravosuđe i upravu i član Grupe prijateljstva sa Izraelom.

U poslaničke klupe se vraća nakon vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 30
  • 0
  • 153
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 15 dana i 18 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 25 dana i 2 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 26 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Dame i gospodo, gospođo ministre, situacija u Novom Pazaru, u Raškoj oblasti je vrlo zabrinjavajuća. To je situacija koja vodi u vanredne situacije. To su tako radili Šiptari 1968. godine, zatim 1981. godine gde sam bio jedan od komandanata u udruženom odredu kada smo razbijali iridentu i kada smo uspostavljali javni red i mir, ali nam neprijatelji iz Slovenije i Hrvatske nisu dali, na čelu sa Dolancom, Herljevićem i Brankom Nikolićem.

Ova situacija mora biti shvaćena u Raškoj oblasti veoma, veoma ozbiljno, jer Sulejman Ugljanin je tražio republiku. Šiptari su 1968. godine neprekidno do sadašnjih dana tražili i traže republiku i traže samostalnu državu, što im Srbija neće nikada priznati.

Dame i gospodo, odredbama člana 43. Zakonika o krivičnom postupku propisano je koja su to prava i dužnosti Javnog tužioca. Javni tužilac je dužan da čim dopre glas do njega da je izvršeno krivično delo, koje se goni po službenoj dužnosti, da odmah preduzme predistražni postupak i da preduzme odgovarajuće krivično gonjenje. Za krivično delo koje je u pitanju, a ono je normirano u Krivičnom zakoniku, u članu 307. - ugrožavanje teritorijalne celine jedne države, Ugljanin ugrožava teritorijalnu celovitost države.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Prema tome, dame i gospodo, ozbiljna je stvar i državni organi treba da preduzmu odgovarajuće mere kako ne bi došlo do onih događaja koje smo imali na Kosovu.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Dame i gospodo narodni poslanici, gospođo ministre pravde, malopre sam govorio o mogućim posledicama po Republiku Srbiju jer se vodi u vanredne situacije ukoliko država ne bude preduzela odgovarajuće mere. Nije jasno da se ne dobija odgovor na ono što postavljaju narodni poslanici SRS, da li će Rasim LJajić ostati u Vladi kao potpredsednik i kao ministar ukoliko bude u koaliciji sa gospodinom Ugljaninom.

Kada govorimo o vanrednim situacijama, napomenuo bih još i situaciju koja se odnosi na štetu koja se pričinjava usled elementarne nepogode i grada.

Dakle, veći deo teritorije Srbije trpi ogromnu štetu usled neorganizovanog načina odbrane u protivgradnoj zaštiti, pre svega, Zlatiborski okrug sa 10 opština, Kolubarski okrug, Šumadijski okrug i veći deo Srbije je pretrpeo poslednjih desetak godina ogromnu materijalnu štetu zbog krivice onih koji nisu preduzimali odgovarajuće mere da zaštite poljoprivredu i da zaštite malinare i ostale voćare koji se bave tim poslovima.

Dakle, lokalne zajednice nisu preduzimale odgovarajuće mere. Postavljam pitanje sada nadležnom ministru – koliko u Srbiji, po opštinama imamo protivgradnih raketa? Koliko ima strelaca na kojoj udaljenosti je strelac gde stanuje, do stanice gde se ispaljuju rakete? Kolika je ta šteta koja je pričinjena za poslednjih 10 godina, koja prevazilazi više od 300 miliona evra?

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 75000.00 RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzioner) Republika Mesečno 62000.00 RSD 01.01.1981 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 10:54