PETAR JOJIĆ

Nestranačka licnost

Rođen je 12. jula 1938. godine. Živi u Pančevu.

Po zanimanju je advokat. Bio je savezni ministar pravde od 12. avgusta 1999. do 4. novembra 2000. godine. Postao “poznat” po svom odgovoru Karli del Ponte na pitanje o saradnji SR Jugoslavije sa Haškim tribunalom.

Bio je predsednik je Južnobanatskog okružnog odbora SRS. Biran je za narodnog poslanika na parlamentarnim izborima 2003. 2007. i 2008. Godine. U skupštini je bio član odbora za ustavna pitanja i odbora za pravosuđe i upravu i član Grupe prijateljstva sa Izraelom.

U poslaničke klupe se vraća nakon vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 33
  • 0
  • 153
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 6 meseci i 17 dana i 5 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 23 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 25 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Jedanaesto vanredno zasedanje , 13.02.2019.

Dame i gospodo narodni poslanici, gospodo iz ministarstva, SRS je podnela jedan broj amandmana koji se odnose na ovaj zakon.

Kada je u pitanju standard učenika i standard studenata mislim da država mora da posveti veću pažnju. Ne bi mi bili u situaciji da iz Srbije ode za kratko vreme 600.000 mladih u inostranstvo da rade, ne baš po bog zna boljim uslovima, nego što bi radili u Srbiji, ali Srbija kao država mora da ima u vidu da se posveti veća pažnja učenicima i studentima i njihovom standardu. To mnogo zavisi i od organa lokalne samouprave.

Ja dolazim iz Pančeva kao narodni poslanik i mogu da stavim primedbe u odnosu na učenički standard, a ujedno i nedovoljno sredstava koja se izdvajaju za studentski standard.

Kako ona narodna kaže – nije važno koliko ima vojnika jedna država, no je važno koliko ima učitelja, koliko ima inženjera, koliko ima doktora i onih koji mogu državu da izvuku i da je, pre svega, podrže i da razvijaju sve oblasti društvenog života.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Dame i gospodo narodni poslanici, nažalost hiljadu radnika Azotare Pančevo i oko tri hiljade članova njihovih porodica neće moći da dožive korist ovog zakona koji je pred parlamentom danas.

Kao što znate, bivši DOS je privatizovao Azotaru pančevačku i prodao je za 13 miliona i 100 hiljada dolara 2006. godine. U magacinima gotove robe u Azotari je u tom trenutku bilo devet miliona robe. Da bi potom novom pogon samo trebao da bude pušten u rad, Karbamid 2, prodali, demontirali ga i prodali u inostranstvo, izvezli ga i prodali ga za 32 miliona evra, a knjigovodstvena vrednost Karbamida 2 bila je 45 miliona evra.

Trgovina sa pšenicom, Viktorija grupa, iz DS čelnici bi trebali da znaju, a to se događalo sve za vreme DOS, sve do 2012. i 2011. godine Azotara je gurana u propast. Kao što znate da je 2009. godine država preuzela Azotaru, raskinula ugovor o privatizaciji i preuzela akcijski fond da upravlja pančevačkom Azotarom. Trgovinom pšenice Viktorija grupa pričinila je štetu Azotari u vrednosti oko 15 miliona evra. Prodaja i poklon kriminalcima, a ne seljacima, veštačkim đubrivom oštećena je država za oko 12 miliona dinara... (Isključen mikrofon.)

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.12.2018.

Dame i gospodo narodni poslanici, podneo sam amandman koji očekujem da će Skupština razmotriti i predlažem da ga usvoji. Pridružujem se svim amandmanima koje su podneli narodni poslanici SRS.

Ono što bi ukazao, a to je da je u pitanju jedan nered u odnosu na plaćanje penzionog i socijalnog i invalidskog osiguranja osiguranika koji rade kod pojedinih poslodavaca.

Naime, poslodavci plaćaju radnicima jedan iznos, zvanično preko platnog spiska, a drugi iznos na ruke. Na taj način su radnici koji rade kod poslodavaca, pogotovu kod tajkuna, oni su oštećeni po osnovu plaćanja penzionog i socijalnog osiguranja, jer pitanje je kolika je penzija radnika koji navrši 65 godina svoga rada i odlazi u penziju, kolika će mu biti penzija, to sve zavisi da li je poslodavac plaćao pun iznos ili je izbegavao to da uradi.

Ono što bih želeo da pitam, a to jeste, gospođo predsednice, ako mi dozvolite, postavio bih pitanje ministru pravde samo u skladu sa ovim zakonima koji su u okviru ovog dnevnog reda, šta je preduzeo nadležni okružni javni tužilac u Novom Pazaru, da se pokrene odgovarajući postupak…(Isključen mikrofon)

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 75000.00 RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzioner) Republika Mesečno 62000.00 RSD 01.01.1981 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 10:54