TOMISLAV LJUBENOVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen 2. maja 1951. godine u Leskovcu.

Po profesiji je inženjer metalurgije. Tomislav je izabran za člana Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke i za funkciju predsednika Jablaničkog okružnog odbora.

Bio je poslanik u skupštinskim sazivima 2007-2008. i 2008-2012.godine.

Na izborima održanim 24. aprila 2016. godine ponovo postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 8
  • 0
  • 33
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 23 dana i 17 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 meseca i 25 dana i 12 sata

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.11.2017.

Ovim amandmanom predloženo je brisanje člana 7. Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, zato što poslanička grupa SRS smatra da predlagač u ovom članu nije dao nikakve suštinske izmene svojim predlogom.

Članom 7. predložene su izmene i dopune člana 16. osnovnog zakona i kao u čitavom ovom predlogu zakona ne menja se ništa bitno u osnovnom zakonu. Sam predlagač je u obrazloženju datom za izmene člana 16. osnovnog zakona naveo da se ovo čini zbog usklađivanja sa novim Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, i to pre svega da bi se uskladile odredbe koje se odnose na planove predškolskih ustanova u onom delu koji govori da predškolski program sadrži podatke o ostvarivanju saradnje sa savetom roditelja i formiranjem u jedinici lokalne samouprave.

Pored toga, planovi se sada zovu pripremni planovi. Ukoliko ovaj Predlog zakona bude usvojen, ništa se značajno u predškolskom vaspitanju i obrazovanju neće promeniti.

Po mišljenju SRS, istinska promena u predškolskom vaspitanju i obrazovanju značila bi stvaranje uslova da se ukinu dugačke liste čekanja dece za upis u predškolsku ustanovu, pa bi roditelji bili pošteđeni takvih trauma.

Istinsku promenu bi predstavljala i mogućnost da se iz budžeta Republike vrši finansiranje vaspitača za mešovite grupe dece. Na taj način bi se izbeglo zatvaranje predškolskih ustanova, u nekim najčešće seoskim sredinama, a u slučaju kada jedinica lokalne samouprave nema mogućnosti da finansira rad vaspitača ovakvih grupa.

Takve slične konkretne poteze bi trebalo povući ukoliko se istinski želi unaprediti predškolsko vaspitanje i obrazovanje, da se pomogne roditeljima dece predškolskog uzrasta i samoj deci u tom uzrastu.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.11.2017.

Srbija se suočava sa ogromnim problemom negativnog prirodnog priraštaja, sa problemom iseljavanja mladih ljudi sa decom i neophodne su hitne mere sa kojima bi se izašlo u susret roditeljima i deci predškolskog uzrasta.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 02.11.2017.

Hvala.

Poslanička grupa SRS je podnela amandman na član 16. Predloga zakona o dualnom obrazovanju. Mi smo ovim amandmanom predložili da se član 16, kao i svi ostali članovi predloga zakona, brišu. To predstavlja naš stav o tom zakonu i uopšte o onome što je definisano u članu 16, a odnosi se na zaključivanje ugovora o dualnom obrazovanju tj. zaključivanje ugovora između škole koja bi sprovodila ovakvu vrstu obrazovanja i potencijalnog poslodavca kod koga bi se obavljao rad.

Naš generalni stav prema čitavom ovom zakonu je da nema uslova, da nemamo privredni ambijent, da nema kapaciteta u privredi, jer je svima dobro poznato da su pogoni u novootvorenim firmama tzv. inostranih investitora ovde u Srbiji na određeno vreme, a dok traju subvencije koje je država Srbija dala. Uslovi za rad kod takvih poslodavaca nisu nešto čime bi se iko mogao pohvaliti. Radnici su uglavnom zaposleni na određeno vreme sa zaradama minimalne cene rada ili ispod. Sam koncept zakona nije dobar i ne predstavlja način za smanjenje broja nezaposlenih. Zato smo predložili da se svi članovi ovog predloga zakona izbrišu i da se odustane od njegovog usvajanja. Zato treba brisati i ovaj član 16. Hvala.

Imovinska karta

(Leskovac, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 100000.00 RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republika Mesečno 40960.00 RSD 14.05.2013 -
- Skupština grada Leskovca (Odbornik) Grad Naknada za dnevnicu 1845.00 RSD 06.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 11:17