VESNA NIKOLIĆ-VUKAJLOVIĆ

Nestranačka licnost

Rođena 3. septembra 1962. godine u Aleksandrovcu. Živi u Kraljevu.

Po struci je diplomirani pravnik. Od 1999. godine je vlasnik privatne porodične firme ,,Bim promet”. Bila je i zamenik gradonačelnika Kraljeva. U Narodnoj skupštini Republike Srbije bila je poslanik u periodu od 2007. do 2008. godine. Predsednik je Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Kraljevu.

U poslaničke klupe se vraća nakon vanrednih parlamentarnih izbora 24.aprila 2016.godine.

Udata, majka troje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 6
  • 0
  • 37
  • 0
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 27 dana i 23 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 01.11.2017.

Prvo da pitam, ne vidim ministra prosvete?

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 01.11.2017.

Znate, ja nisam pročitala nigde da će ministar Nedimović da…

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 01.11.2017.

Izvinjavam se, dobila sam dopis. Ali, smatram malo neozbiljnim od strane Vlade, kada ste na ovaj način ovlastili čoveka koji je ovlašćen za poljoprivredu da je ovlašćen istovremeno i za prosvetu. Tako da, ovo su izgleda znači ministri opšte prakse, kako stvari stoje, što u stvari nije dobro.

Imala sam nameru da kao roditelj i kao čovek i kao poslanik se obratim ministru prosvete, jer je ostavljao utisak jednog veoma ozbiljnog čoveka i jedan od retko ozbiljnih ministara u ovoj Vladi. Tako da, sada nemam tu inspiraciju da govorim kao što bih govorila da je prisutan ministar prosvete.

Ono što bih mogla da kažem je sada možda malo i apsurdno, ako sada ja pročitam ovaj član 9. To je nešto što smo mi kao SRS odredili da se briše zato što je apsolutno član koji ništa ne govori, znači, besmislen u totalu.

Sada, ako biste vi to, Nedimoviću, pročitali, kako ćete vi kada vi to niste ni pročitali? Niste pročitali nijedan zakon, a kamoli da ste pročitali amandmane na koje ste vi sad došli da dajete neka mišljenja. Uz to se i smejete. Molim vas.

Znači, ovo je stvarno neozbiljan rad. Ovo je stvarno neozbiljna tema. Vi ste ovu temu koja je najozbiljnija u Srbiji danas, gde sam ja kao roditelj ogorčena, i u ime svih ogorčenih roditelja, na ove zakone, htela da kažem vrlo ozbiljno o tome, vi ste mi sada dali ministra poljoprivrede, koji istovremeno dok ja govorim dobacuje, ili ne pokazuje određeno poštovanje prema poslaniku, a kako biste, kada niste uključeni uopšte u ovu materiju. Hvala.

Imovinska karta

(Kraljevo, 03.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Skupština grada Kraljeva (Odbornik) Opština Mesečno 22000.00 RSD 16.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 11:34