VESNA NIKOLIĆ-VUKAJLOVIĆ

Nestranačka licnost

Rođena 3. septembra 1962. godine u Aleksandrovcu. Živi u Kraljevu.

Po struci je diplomirani pravnik. Od 1999. godine je vlasnik privatne porodične firme ,,Bim promet”. Bila je i zamenik gradonačelnika Kraljeva. U Narodnoj skupštini Republike Srbije bila je poslanik u periodu od 2007. do 2008. godine. Predsednik je Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Kraljevu.

U poslaničke klupe se vraća nakon vanrednih parlamentarnih izbora 24.aprila 2016.godine.

Udata, majka troje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 19
  • 0
  • 41
  • 0
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 7 meseci i 30 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Sedmo vanredno zasedanje , 19.06.2018.

Zahvaljujem.

Juče sam kratko govorila vezano za ovaj Zakon o lokalnoj samoupravi i stvarno je kratko vreme da se bilo šta kaže ili razvije kao dijalog ili diskusija, a jeste Zakon vrlo ozbiljan i jeste Zakon o kome treba stvarno govoriti.

Ono što želim da pitam ministra lokalne samouprave jeste – da li on stvarno veruje da je sve ovo što je napisano uopšte primenjivo u našoj državi, odnosno u našim lokalnim samoupravama? Ako on veruje da je ovo primenjivo, hajde i dalje da razgovaramo o ovome. Ako on zna da ovo nije primenjivo, a dobro zna da nije primenjivo, zašto smo mi uopšte gubili ovoliko vremena samo na ovaj jedan zakon i to samo na prva tri člana, a imamo još koliko zakona o kojima smo trebali možda ozbiljnije da razgovaramo?

Sad mi recite, gospodine ministre, zašto vi nama podmećete ovakve zakone koji su neprimenjivi? Stvarno su neprimenjivi u ovom trenutku. Vi nas za neko drugo vreme spremate, a mi nemamo drugo vreme, nego ovo u kojem mi sada živimo. Lepo vas pitam – šta građani Srbije imaju od ovog zakona? Samo mi recite šta je novo i recite mi na konkretnom primeru šta će to biti novo gde će građanin da se pita šta će se raditi u njegovoj lokalnoj samoupravi? Hajde mi recite to. Nemojte meni da kažete, recite to građanima Srbije.

Ja lično znam iz svog iskustva da još dugo građani neće ništa da se pitaju u ovoj zemlji Srbiji, niti u lokalnoj samoupravi, niti u mesnim zajednicama, osim lokalnih aktivista političkih stranaka koji su na vlasti, i to tamo, tih lokalnih aktivista mesnih zajednica gde imaju veće biračko telo, veći broj ljudi gde vredi uložiti u komunalije, u osvetljenje itd. Naš narod šta misli? Misli da je to velika stvar, a u stvari, to mu je elementarno ljudsko pravo. Vi sve vreme šta radite? Kako da kažem, mislim, pravite nas budalama, najprostije rečeno. Nek izvine javnost, ali je to tako. Hvala.

Sedmo vanredno zasedanje , 19.06.2018.

Hvala.

Da bi što bolje objasnila realnost, ja sam se stvarno izvinila i javnosti i ministru i kolegama na izrazu koji mi je tog trenutka stvarno došao kao najbolji. Tako da nemojte mi na tome zameriti, ali ja vas molim da vrlo ozbiljno shvatite ono o čemu sam govorila. Hvala.

Sedmo vanredno zasedanje , 19.06.2018.

Pa, znate kako, kada bi ovakav odgovor koji smo dobili od ministra lokalne samouprave, konkretno sada Ružića, dobili od nekog ko je slučajno došao na mesto ministra, onda bih ja mogla da poverujem da on stvarno veruje u ovo što govori. Ali, pošto znamo ko je gospodin Ružić, i da je učestvovao toliko godina u okolnim vlastima i da je pravio te lokalne koalicije i da tačno zna kako sve funkcioniše, malo je, kako da vam kažem, nekako da ne upotrebim nešto grubo, ali malo je verovati da on ovo ne razume.

Evo, ako želi da ga baš potpuno ubedim, to jeste ovako.

Vi ste u nacionalnom programu za usvajanje pravnih tekovina EU 1. marta 2018. godine, u stvari taj nacionalni program ste tada treći put revidirali i u njemu tačno stoji sve. Ja ću sada vas da pitam - da li ste vi da EU ima samo jedan uslov, a to je vladavina prava bez rešenja pitanja KiM, kada biste ušli u EU po njihovim procenama da ste stvarno uveli vladavinu prava u zemlji Srbiji? Nikada, jer vi nemate pregovarače za tako nešto, jer vi ne uzimate našu realnu situaciju, ne uzimate naš realni život u obzir kada idete da pregovarate i ja vas molim promenite te pregovarače kako bi stvarno i zaista mogli da donesemo valjane i kvalitetne zakone. Ima dobrih zakona u EU, ali samo ako se oni pravilno primene na našu društvenu realnost. Hvala.

Imovinska karta

(Kraljevo, 03.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Skupština grada Kraljeva (Odbornik) Opština Mesečno 22000.00 RSD 16.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 11:34