VESNA NIKOLIĆ-VUKAJLOVIĆ

Nestranačka licnost

Rođena 3. septembra 1962. godine u Aleksandrovcu. Živi u Kraljevu.

Po struci je diplomirani pravnik. Od 1999. godine je vlasnik privatne porodične firme ,,Bim promet”. Bila je i zamenik gradonačelnika Kraljeva. U Narodnoj skupštini Republike Srbije bila je poslanik u periodu od 2007. do 2008. godine. Predsednik je Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Kraljevu.

U poslaničke klupe se vraća nakon vanrednih parlamentarnih izbora 24.aprila 2016.godine.

Udata, majka troje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 41
  • 1
  • 41
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 meseci i 19 dana i 4 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 3 meseca i 28 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Hvala.

Lično smatram, a u ime svih srpskih radikala, da prenesem ovde gospodi u Narodnoj skupštini, da kažem da pojedinci pre nego što izgovore ime Vojislav Šešelj treba da se duboko poklone. Toliko za sada.

Dalje, što se tiče fiskalne kontrole i što se tiče budžeta za 2019. godinu očekivali smo, gospodine ministre, Siniša Mali, da ćete vi uvesti nova fiskalna pravila koja će tačno odrediti proceduru kontrole i kažnjavanja političara ukoliko dođe do neodgovornog vođenja javnih finansija. Vi to niste uradili, tako da ste sada kako ste projektovali budžet za 2019. godinu jasno opredelili sredstva, tako da najveći deo javnih sredstava nije namenjen opštoj populaciji, nego različitim interesnim grupacijama koje mogu samo dovesti do vašeg političkog jačanja. To nije dobro niti za sada, niti za budućnost naše zemlje, niti za demokratiju, niti za princip na kojem treba da gradimo buduće društvo.

Još nešto da vam kažem, ako je tačno, a znamo svi da ste oporezovali u ovoj Srbiji sve moguće i nemoguće što se tiče imovine i bilo čega što se tiče naših građana, i sada vaš budžet pune svi građani, a vi ste našli za shodno da kupujete gondolu u Beogradu iz budžeta Republike Srbije, i da tu gondolu kupuje i onaj iz Brusa, i onaj iz Kruševca, i onaj iz istočne i zapadne Srbije itd, a da pritom nema od čega da plati račune, a da je morao da plati porez jer ste mu na silu uzeli i izveli iz štale zadnju kravu. To nije u redu i o tome niste vodili računa.

Bez jasne državne strategije vi ste stavili mogućnost da imate diskreciona prava da možete raspolagati sredstvima, a ne možete raspolagati ovako sredstima.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Za građane Srbije treba da, građani Srbije morali bi da znaju jednu činjenicu koja je vrlo bitna, a to je da u budžetu Republike Srbije uvek ima dovoljno novca za sve potrebe i za mnogo bolji standard, ali problem je u tome što strana prihoda i strana rashoda odrađena u ime Vlade Republike Srbije i donesena ovde u vidu budžeta kao zakona, nije urađena niti pravilno, niti pravično, niti profesionalno, a na kraju krajeva, nikako u cilju poboljšanja standarda građana.

Evo o čemu se radi. Strana prihoda je odrađena tako da sve što je moguće i nemoguće našli ste način da oporezujete kada je u pitanju domaćinstvo i kada je u pitanju pojedinac. Znači, fiskalna pravila ste odredili tačno, odredili ste tačno proceduru, utvrđivanje naplate poreza, kao i kontrolu naplate tih poreza.

Međutim, kada je u pitanju rashodna strana, strana trošenja, znači ne postoje jasna i ne postoje gotovo nikakva fiskalna pravila koja tačno određuju proceduru, a naročito ne kontrolu trošenja tih sredstava.

Nema kazni za političare, nema kazni za ministre. Napravili ste dobra jasla za svako ministarstvo za narednu godinu. Napravili ste odlične načine na koje ćete istakati, slavine gdećete tačno istakati novac građana koji ste na ovako, po striktnim procedurama, sakupili, a da pri tome nikada ne odgovarate za to i da pri tome nikada niste niti doneli završni račun ovde na usvajanje, niti ste bilo kome položili račune.

Morate položiti račune za trošenje ovakvog novca, novca građana Republike Srbije, koji pune ovakav budžet. Znači, morate doneti to u parlament. Morate doneti predlog završnog računa kako ste potrošili novac za prethodnu godinu. Vama to ni na pamet ne pada.

Vama na pamet nije palo ni to, gospodine ministre, koji stalno gledate negde sebi u bradu, ne znam zbog čega, valjda ste tu koleginicu videli, jer vam je valjda i državni sekretar, pa bi trebalo malo ipak da pokažete osnovno neko razumevanje za sve ovo što vam govore narodni poslanici SRS.

Nemojte misliti da vi nećete biti sledeća meta Vojislava Šešelja, kao što je sada Rasim LJajić, upravo zbog načina na koji radi i onako kako se ponaša kao ministar. Bićete sledeći, sigurni budite.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala.

Ja lično smatram da u ovoj zemlji niko nije srećniji od ministara u Vladi Republike Srbije, a to se i po njima vidi, jer vrlo nonšalantno sede, prekrste nogu preko noge, ne slušaju šta im uopšte govore poslanici, prave se da ništa ne razumeju, da ništa ne čuju. Sve što su mogli da pokupe od naroda u vidu poreza oni su pokupili, svu vrstu poreza, svu moguću gde su čuli u svetu da postoji da nešto može da se oporezuje, oni su oporezovali, a sve ono ako treba oni da potroše i da vrate to građanima, kroz neki način javnih usluga itd, oni su to zaboravili i smatraju da nisu dužni.

Ja vas lepo pitam da li se vi osećati dužnima da građanima Srbije trebate da vratite ovaj budžet na isti takav način kako ste uzeli, milom ili silom? Znači, neko plaća porez što treba i što smatra kao obavezu, a onaj ko to nema od čega da plati, vi ste uveli izvršitelje i onda ste im uzeli na silu.

Sada, sav taj novac koji ste tako prikupili vi trošite kako vi hoćete i ja vas pitam kako vi to možete da radite, a da nikada niste ovde doneli makar predlog tog završnog računa za prethodnu godinu, a da tražite na ovako bezobrazan način da vam se izglasa Predlog budžeta za 2019. godinu.

Ja mislim da ste vi najsrećniji ljudi ne u ovoj državi nego na svetu. Ako je u pitanju biznis, neko mora da radi, da napravi novac da bi napravio biznis, da bi bio biznismen. Ako je u pitanju stručnjak, on mora da uči da bi bio stručnjak i da bi imao neku visoku platu, a vama niko ništa ne traži. Vama samo treba da ste vi ministri i imate sve što poželite na ovom svetu.

Imovinska karta

(Kraljevo, 03.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Skupština grada Kraljeva (Odbornik) Opština Mesečno 22000.00 RSD 16.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 11:34