VESNA NIKOLIĆ-VUKAJLOVIĆ

Nestranačka licnost

Rođena 3. septembra 1962. godine u Aleksandrovcu. Živi u Kraljevu.

Po struci je diplomirani pravnik. Od 1999. godine je vlasnik privatne porodične firme ,,Bim promet”. Bila je i zamenik gradonačelnika Kraljeva. U Narodnoj skupštini Republike Srbije bila je poslanik u periodu od 2007. do 2008. godine. Predsednik je Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Kraljevu.

U poslaničke klupe se vraća nakon vanrednih parlamentarnih izbora 24.aprila 2016.godine.

Udata, majka troje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 35
  • 1
  • 41
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 mesec i 15 dana i 10 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 11 meseci i 23 dana i 22 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 11.10.2018.

Hvala.

Ono što može da se zaključi iz ove rasprave, jeste da mi nismo vodili ozbiljnu raspravu o zaštiti životne sredine. Mi smo samo izgubili nekoliko dana vremena, a nametnuli ste nam temu, to sam vam i juče rekla, da se bavimo slepim miševima, insektima i ostalim stvarima, a da se ne bavimo glavnim, kako da vam kažem, da se ne bavimo o onom zbog čega ste vi ovde došli.

Došli ste u stvari, da vam mi damo neko saglasnost, kako biste vi kao ministar mogli bez znanja javnosti da koristite novac iz Zelenog fonda i da dajete onome koga vi volite ili ko vam se dopadne, na način kako vi budete to propisali, a da to radite u saglasnosti sa ministrom poljoprivrede.

To je strašno i mi, kao SRS, naravno na takve stvari nikada nećemo da pristanemo, jer ovo je daleko od očiju javnosti i mi smo stranka koja se ne bavi trenutnom politikom, niti dnevnom politikom. Malo pre ste nešto na tu temu izgleda rekli, i spočitali nama. Mi smo stranka koja je duboko državotvorna, koja se bavi ozbiljnim temama, koja ozbiljno razmišlja o svakom dinaru koji se uzme od građana Srbije, jer drugačije vi ne funkcionišete. Vi ništa ne stvarate, vi samo raspoređujete ono što vam je narod dao.

To što je narod dao mora da se rasporedi transparentno, znači jasno, nedvosmisleno, tačno i da se tačno donese u Skupštinu svaki dinar, odnosno izvod gde se svaki dinar potrošio.

Na ovaj način, ako ste vi mislili da ste vi nama nešto rekli vezano za zaštitu životne sredine i sve vreme vašu stručnost potencirali, verujte mi niste. Ono što niste osnovno uradili, a to je da niste se potrudili da objasnite poljoprivrednim gazdinstvima, odnosno vlasnicima poljoprivrednih gazdinstva šta su to IPARD fondovi, kako se koriste, nego ste to radili preko hrvatskih agencija sa kotizacijom od 14.000 dinara i sa… (Isključen mikrofon)

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 11.10.2018.

Molim vas, ovo stvarno nema smisla. Član 107. Ovo je povreda dostojanstva Narodne skupštine, poslanika, javnosti i građana Srbije. Na kraju krajeva, poljoprivrednika i svih poljoprivrednih gazdinstava koja su trebala da apliciraju za ova sredstva. Ima ih preko 600 hiljada.

Vi ćete ove godine, ove godine ste vi sahranili poljoprivredu i vi o tome nećete ni reči da govorite… (Isključen mikrofon)

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.10.2018.

Hvala.

Način na koji ministri promovišu određene zakone ovde u Skupštini, ne znam kako bih to najbolje da objasnim a da to bude kratko, imamo osećaj da vi manipulišete, da EU manipuliše sa Vladom, a da Vlada manipuliše sa svojim građanima. Eto, to je definicija ovakvih zakona.

Suština jeste ovog zakona, kako ćete vi novac iz Zelenog fonda da uzmete i prisvojite, odnosno kako će pojedinci dobiti novac iz Zelenog fonda i tako ste, znači, isključili konkurs, kao način dobijanja sredstava iz Zelenog fonda. To je ključno u ovom zakonu za sve ovo vreme dok smo mi govorili o slepim miševima i o gmizavcima i o svemu samo smo širili bezveze neku teoriju, ali baš bespotrebno. Znači, ključno je kako izvući novac iz Zelenog fonda, a da to bude na legalan način, a da to Skupština sutra ili prekosutra da saglasnost za takvo nešto. Eto, to je suština.

A ovo što govorite o IPARD, znači kako se EU igra sa vama, a kako se vi igrate sa nama. Igra se sa vama tako što vam kaže - Daćemo vam 160 miliona iz IPARD fondova; a vi niste u stanju, to vam je rekla još 2016. godine, a vi ste prvi poziv za IPARD fondove tek početkom ove godine, odnosno 20. decembra prošle godine objavili. To znači da mi samo imamo godinu dana za taj IPARD fond, godinu – godinu i po dana. Zašto niste bili spremni da se povuku ta sredstva istinski? Ne, niste bili spremni, jer niste našli način kako ćete iz Zelenog fonda da izvučete novac za vas, odnosno za pojedince koji su bliski vlasti.

Da li vam to predsednik stranke i predsednik Srbije zna? Mislim da ne zna. I nemojte raditi iste stvari, kopirati vlast koja je bila do 2012. godine, koja je isključivo služila da napuni svoje privatne džepove i da obogati svoje pojedince koji su bliski njima.

Imovinska karta

(Kraljevo, 03.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Skupština grada Kraljeva (Odbornik) Opština Mesečno 22000.00 RSD 16.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 11:34