DUBRAVKO BOJIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen 1953. godine. Živi u Beogradu.

Po profesiji je profesor ruskog jezika.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 64
  • 1
  • 201
  • 0
  • 7 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 12 dana i 2 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 20 dana i 9 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 22 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Hvala gospodine predsedavajući.

Govoreći o protivpožarnoj zaštiti, moram istaći dobrovoljna vatrogasna društva kao dobru potporu ovoj službi. Nisu mi danas ovde ni gospodin Marić, ni ministar Stefanović, koji je prošle nedelje govorio da su u toku postupci nabavke četrdesetak novih vatrogasnih vozila, što je od izuzetnog značaja, kada znamo da su veliki broj njih koji danas intervenišu širom Republike Srbije, stari i po nekoliko decenija.

Srpska radikalna stranka ima i primedbu na način popunjavanja vatrogasne službe. Uglavnom je to bilo iz redova Vojske i Policije, sa zastarelom opremom, dovoljno neutrenirani i sada to treba podići na jedan mnogo veći nivo sa boljim materijalno tehničkim kapacitetom i osposobljenim ljudskim i organizacionom potencijalom.

Da je bilo bolje organizacije ni tragični događaj u Novom Pazaru od pre nekoliko nedelja ne bi imali one razmere. Kada smo već kod Novog Pazara, želim da ukažem na jedan mnogo opasniji požar, koji je podmetnuo i zapalio ekstremista Sulejman Ugljanin i koji se gle čuda, nalazi u savezu sa aktuelnim ministrom u Vladi Republike Srbije. Savez, da li radni, poslovni ili politički, podrazumeva da date sebe ili prihvatite drugog i nećete mi reći da ne znate stupajući u savez sa kim sklapate savez, pa nije Sulejman Ugljanin ekstremista od nedelje veče, od ovih izbora, pa bih preporučio, evo neću isključivati gospodina LJajića, ali bih mu preporučio da ovaj turcizam u nazivu svoje liste „Vakat je“ opravda i logični i simbolički i sam napusti Vladu, kako reče – fašističke tvorevine svoga saveznika. Hvala.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Hvala, gospodine predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, što se tiče upravljanja vanrednim situacijama moram da naglasim da mi mnogo toga ne radimo planski, uvek kaskamo za događajima umesto da im idemo u susret. Ilustrovaću to jednim primerom. Kada je pre šest, sedam godina u Beogradu pao sneg u januaru mesecu, ponavljam – u januaru mesecu, tadašnji gradski oci su bili iznenađeni, izjavljivali su da ih je sneg zatekao. Ne znam samo kada su ga očekivali.

Nismo toliko siromašni da ne možemo da predupredimo neke stvari. Kada dođe do nesreće mi odmah nađemo sredstva da otklonimo daleko veće štete. Pojedinac može da bude neodgovoran prema sebi. Ako tako čini, to je stvar njegovog izbora, ali država je mnogo složeniji organizam, ima svoje organe, službe, instrumente, skoncentrisanu pamet i nema pravo na improvizacije i olaka rešenja.

Protiv stihije se borimo buldožerima, bagerima, bedemima, obalama, ali za vreme niskog vodostaja. Velika je naša ranjivost u ovoj oblasti. Smanjili smo vojsku, pa nema niko da nosi džakove sa peskom, civilna zaštita je negde zaturena, kao relikt opšte narodne odbrane i društvene samozaštite, a vatrena i vodena stihija ne znaju te termine i one deluju po zakonima fizike, ispoljavajući svoje ćudi.

Čovek i njegova država ostaju da se bore svojom silom, a to su organizacija, sredstva, instrumenti i svi mogući raspoloživi mehanizmi, u čemu se i ispoljava snaga i ozbiljnost same države. Hvala.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Dame i gospodo narodni poslanici, nastaviću se na moju prethodnu diskusiju o zakonu, tačnije još uvek zakonskom predlogu.

U osnovi zakon se odnosi na katastrofe, elementarne nepogode, tehničko-tehnološke nesreće, vanredne situacije i udese. Sve ostalo su modaliteti ovih pojava.

Kako je ovaj Predlog zakona koncipiran na smanjenju rizika i upravljanju vanrednim situacijama, moram da ukažem na veliku ulogu Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu i nastojanja SRS da se isti ovakav formira u našoj severnoj pokrajini, u Novom Sadu. Ali, vama je izgleda važnije da vam jedan Skot uređuje stvari u državi, da uređuje ko će biti narodni poslanik, da drži predavanja u Vladi Srbije, od toga da prisustvuje nekim političkim tribinama nekakvih saveza, samo ne znam za šta.

Što se tiče vanrednih situacija, nema poboljšanja u ovoj oblasti ako se ne izgradi kultura bezbednosti, ako se pomno ne prate faktori svih rizika, ako se ne uveže i intenzivira saradnja nadležnih institucija na svim nivoima vlasti. Važniji je duh budnosti od planova ugroženosti u gvozdenim kasama, kada nam planinska bujica odnese most na reci ili kada godinama plavi isto područje.

Moram da ukažem na još jedan fenomen, a iskustvo nam govori da gde god se prepliću nadležnosti više organa, institucija ili ministarstava, da tu uvek dolazi do otupljivanja svake akcije, a u zakonu o kome radimo vidimo da je brzina ključni faktor. Hvala vam.

Imovinska karta

(Beograd, 01.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzioner) Republika Mesečno 22500.00 RSD 01.01.1999 -
Poslednji put ažurirano: 07.03.2017, 14:17