DUBRAVKO BOJIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen 1953. godine. Živi u Beogradu.

Po profesiji je profesor ruskog jezika.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 79
  • 1
  • 201
  • 0
  • 7 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 6 meseci i 17 dana i 23 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 23 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 25 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.03.2019.

Dame i gospodo narodni poslanici, Zakon o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama reguliše odnose u ovoj oblasti, kao i pitanja od izuzetnog značaja za zdravlje i sigurnost naših građana.

Koliko je ovo kompleksna i važna oblast, najbolje ilustruje podatak da su u izradi ovog zakona učestvovali predstsavnici ministarstava nadležnih za zdravlje, prosvetu, unutrašnje poslove, pravdu, rad i socijalnu politiku, sport i omladinu, kulturu i informisanje, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i predstavnici BIA.

Nažalost, borba protiv narkomanije je daleko od zadovoljavajućeg nivoa. Pre par nedelja, svi smo čuli, otkrivena je i oduzeta najveća količina droge u poslednjih 10 godina. Ipak, ovaj uspeh, kao i slični uspesi u ovoj oblasti, nisu imali poseban značaj. Zašto? Upravo zato što je proizvodnja biljaka od kojih se droga dobija, kao i laboratorija gde se ona fabrikuje i proizvodi, toliko su se namnožili da su ovi rezultati izgubili na značaju.

Da nikakve, kakve-takve, priručne laboratorije, gde se droga spravlja, nisu jedine fabrike za proizvodnju droge, govori podatak iz jučerašnjeg dnevnog lista „Blic“ gde se na osmoj strani, na pola strane, govori o ovom problemu. Droga se može spremiti i u običnim kuhinjskim uslovima i ona je jača, kako stoji u ovom naslovu, 800 puta od marihuane ili do 1.000 puta jača od heroina. Šta sve ovo govori? Ovo sve govori da smo izgubili svaku kontrolu proizvodnje i upotrebe droge.

Ovih dana se aktuelizuje pitanje legalizacije proizvodnje Kanabisa, gde su mišljenja stručne javnosti podeljena, prevladava stav da je Kanabis biljka koja izaziva zavisnost. Ja ovde moram da ukažem na još jedan fenomen, a to je da je droga nekad bila privilegija bogatih razvijenih sredina i velikih gradova, a da danas to nije slučaj, da je ona danas opšte dostupna i čak i u malim sredinama.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 13.03.2019.

Dame i gospodo narodni poslanici, najpre moram da konstatujem da odavno u ovom Domu predlagač nije bio skromnije zastupljen, čak ministar Nedimović je juče bio usamljen u odbrani ovih zakonskih predloga, što najbolje govori o odnosu Vlade i prema Narodnoj skupštini i prema narodnim poslanicima.

Predlog zakona o ugostiteljstvu treba da reguliše odnose na ugostiteljskom tržištu. Ranije je to bio jedan zakon, Zakon o turizmu koji je regulisao oblast i turizma i ugostiteljstva. Sada je to nova zakonodavna moda po uzoru na regulativu EU i drugih razvijenih turističkih zemalja u okruženju. Ove dve oblasti su neodvojive. Ne mogu jedna bez druge, idu zajedno. Nažalost, ovde je prednost data zakonodavnoj tehnici, tako da su ove dve srodne oblasti neprirodno razdvojene.

Razlozi za donošenje ovih zakona, kao i analiza efekta prethodnog zakona su gotovo u reč identični. Šta to znači? Pa, upravo to da i predlagač nije bio siguran u opravdanost ovakvog rešenja.

U Predlogu zakona o ugostiteljstvu jasno se vidi kolika je simbioza ove dve oblasti, jer se u osnovnim odredbama u objašnjenju pojedinih pojmova koji su upotrebljeni u zakonu, pominju izrazi: lovno-turistička delatnost, naučno-turistička delatnost, seosko turističko domaćinstvo. Objekat lovno-turističkog i seoskog su turizma ne može biti sam sebi cilj i svrha, već je cilj poseta, specifična vrsta turizma, a ne objekat u funkciji korišćenja ugostiteljske usluge.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 13.03.2019.

Hvala gospodine predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, u Predlogu zakona o turizmu ne pominju se dovoljno vidovi turizma kao što su kulturni, istorijski, lovni, nautički, sportski, zdravstveni i drugi. Sve ove navedene grane imaju svoje specifičnosti. Država daje novac za infrastrukturu turističkim destinacijama, podržava rad javnih preduzeća, Skijališta Srbije, Stara planina, Golubački grad, Park Palić, para nikad dovoljno. No, da li su ovo jedine adrese koje treba da se nađu na državnim jaslama? Srpska radikalna stranka smatra da se novac mora obezbediti za istraživanje tržišta, za promociju turističkih usluga kao i za unapređenje turističkih proizvoda i naše konkurentnosti u turizmu.

Mesto gde se krije sunce, najduža avenija sećanja na svetu, deo sveta gde zemlja dodiruje raj, grad neispričanih priča, upoznajte skriveni dragulj, grad čije je ime stil, grad bajki i grad bajka. Ovo su samo neke od ponuda sa interneta za predstojeću turističku sezonu, za destinacije u inostranstvu.

Sa mnogo više upinjanja i volje od strane naših turističkih agencija se promovišu strane destinacije. Šta je sa Srbijom? Srbija je zemlja raskošne lepote, predela iz mašte, zemlja gotovo savršene klime, netaknute prirode, kulturno-istorijskih spomenika evropske i svetske vrednosti, raznih običaja i manifestacija, zdrave hrane, pitke vode, ljubaznih i gostoprimljivih ljudi. Da li je to malo? Srpska radikalna stranka smatra da nije malo, ali nije dovoljno.

Imovinska karta

(Beograd, 01.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzioner) Republika Mesečno 22500.00 RSD 01.01.1999 -
Poslednji put ažurirano: 07.03.2017, 14:17