DUBRAVKO BOJIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen 1953. godine. Živi u Beogradu.

Po profesiji je profesor ruskog jezika.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 2
  • 0
  • 27
  • 0
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Apel

čeka se odgovor 9 meseci i 27 dana i 20 sati

Apel za podršku postdiplomcima po starom planu i programu Obraćamo Vam se kao postdiplomci upisani po starom planu i programu, sa molbom da medijski propratite izmenjenu odluku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koja se odnosi na produžetak roka za završetak studija po predb...

Apel za podršku postdiplomcima po starom planu i programu

čeka se odgovor 9 meseci i 27 dana i 20 sati

Obraćamo Vam se kao postdiplomci upisani po starom planu i programu, sa molbom da nam pomognete u vezi sa izmenjenim predlogom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koja se odnosi na produžetak roka za završetak studija po predbolonjskim programima.

Apel za podršku postdiplomcima po starom planu i programu

čeka se odgovor 9 meseci i 27 dana i 21 sat

Obraćamo Vam se kao postdiplomci upisani po starom planu i programu, sa molbom da nam pomognete u vezi sa izmenjenim predlogom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koja se odnosi na produžetak roka za završetak studija po predbolonjskim programima.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga sednica Prvog redovnog zasedanja, 25.04.2017.

Kao lingvisti, zasmetao mi je naziv ovog zakona. Čini mi se da je pomalo nezgrapan, glomazan, pa mislim da i onaj ko ga je krstio nije zadovoljan ovakvim rešenjem. U svemu ovome, najbitnije je da je neko ko treba da shvati konačno shvatio da je pitanje svih pitanja i prioritet svih prioriteta sprečavanje biološkog odumiranja nacije, pa je zato i predlog ovog zakona dobra namera da se u tom pravcu krene sa vođenjem demografske politike i pospešivanja nataliteta.

Našim amandmanom smo tražili brisanje člana 31. ovog zakona. Zašto tražimo brisanje ovog člana? Jednostavno zato što je suština ovog člana sadržana u članovima 19, 20. i 26. Članom 19. je predviđeno da nadležni ministar formira tim zdravstvenih radnika i saradnika za obavljanje delatnosti biomedicinski potpomognute oplodnje. Članom 20. obavezan je centar za biomedicinski potpomognutu oplodnju, da se imenuje lice zaduženo za obavljanje ove delatnosti. To je lekar specijalista iz oblasti akušerstva i ginekologije i tim stručnjaka.

Ovde u članu 31. imamo da se formira neka stručna komisija koju još, pored pomenutih članova, čine diplomirani psiholog i diplomirani pravnik. Pitanje – zašto bi se formirala ovakva komisija kada je to stvar unutrašnjeg uređenja i organizacije sistema rada te kuće i kao takva ne podleže potrebi zakonskog normiranja? Mislimo da je nepotrebno dodatno unošenje konfuzije i neefikasnosti u sistemu i proceduri odlučivanja.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 21.12.2016.

Hvala.
Ispred SRS-a, kolega Sreto Perić i ja, podneli smo amandman na član 8 ovog Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima. Zahtevamo brisanje ovog člana 8A, koji govori o ispunjenosti uslova za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti. Naime, ministar nadležan za poslove komunalnih delatnosti obrazuje komisiju koja ima da oceni ispunjenost uslova za bavljenje ovim poslom.
Komisiju čine po jedan predstavnik Ministarstva nadležnog za poslove privrede, energetike, zaštite životne sredine, vodoprivrede, saobraćaja, infrastrukture, finansija, državne uprave, lokalne samouprave, veterine, zaštite od požara i ministarstva. Fali samo predstavnik lovačkog društva i udruženja penzionera. Mi smatramo da je ova komisija nepotrebna, da je preglomazna, zato što u njen sastav ulazi 1/3 predloženih predstavnika resornog ministarstva.
Takođe smatramo, gospodo iz Vlade, predlagači ovog zakona, da je bilo jednostavnije rešenje da nadležno ministarstvo prikupi mišljenja od ostalih resora, čime bi se pojačala odgovornost i resornog i ostalih ministarstava u zajedničkoj odluci. Možda je to zbog brzine donošenja ovog zakona.
U paketu zakonskog predloga zapakovana je hitnost donošenja ovog zakona po kratkom postupku, hitnom postupku, koja ne trpi navod, slušajte sada molim vas – da bi nedonošenje ovog zakona po hitnom postupku izazvalo štetne posledice po život i zdravlje ljudi, rad organa i organizacija.
Molim Vas, mi decenijama živimo u ovakvom stanju. Da je sve ovo tačno, kada bi sve ovo bilo istina, mi bi se već odavno našli pod udar člana 2 Zakona i njegove šeste komunalne delatnosti, a da vas podsetim sve koji niste u ovoj temi, šesta komunalna delatnost su upravljanje grobljima i sahranjivanje, ranije je bilo upravljanje grobljima i pogrebne usluge.
Ne znam čemu ova izmena.

Imovinska karta

(Beograd, 01.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzioner) Republika Mesečno 22500.00 RSD 01.01.1999 -
Poslednji put ažurirano: 07.03.2017, 14:17