ALEKSANDRA BELAČIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođena 1986. godine. Živi na Novom Beogradu.

Po zanimanju je apsolvent ekonomije. Bila je scenarista-saradnik na meksičkoj seriji “Slomljena srca”. Takođe je i sama autorka četiri telenovele.

Zamenik generalnog sekretara Srpske radikalne stranke.

Na izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Osnovne informacije

Statistika

  • 23
  • 0
  • 61
  • 1
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 14 dana i 6 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 22 dana i 13 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 24 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

U ime poslaničke grupe SRS podnela sam amandman kojim tražimo dodeljivanje diplomatskog statusa osoblju Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu. Vaš kolega mi je juče odgovorio da će do toga najverovatnije doći, ali da će takav sporazum biti postignut na najvišem državnom nivou, između predsednika Republike Srbije i Ruske Federacije.

Mi iz SRS se zaista nadamo da će se ta najava ispuniti, ali ne možemo a da ne skrenemo pažnju da smo zabrinuti zbog toga što iz vladajuće koalicije dobijamo disonantne tonove. Sa jedne strane podržava se ideja o dodeli diplomatskog statusa, dok, sa druge strane, u Skupštini AP Vojvodine niste prihvatili našu inicijativu za osnivanje istog takvog centra na teritoriji Vojvodine za koju smo skupili više od 30 hiljada potpisa.

Zbog čega je to tako? Mi smatramo da je problem u samoj strukturi vladajuće većine, obzirom da u vašim strukturama sede, kako ljudi koji jesu proruski orijentisani, koji su svesni koristi koju Srbija ima od saradnje sa Ruskom Federacijom, tako i oni koji su, nažalost, ne samo evroatlantski orijentisani, već i otvoreno rade protiv svoje države, pre svega, kao američki špijuni.

To nije jedini problem, već u Vladi imamo i ljude sa otvorenim separatističkim težnjama. Juče smo imali prilike da čujemo da je potpredsednik Vlade Rasim LJajić pre više decenija radio na otcepljenju Sandžaka, dok sada planira da uđe u koaliciju sa Sulejmanom Ugljaninom koji je pre samo nekoliko dana nazvao Srbiju fašističkom tvorevinom.

Naše pitanje jeste – da li ćete ostati u Vladi sa Rasimom LJajićem, ukoliko on stupi u koaliciju sa gospodinom Ugljaninom?

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Osnovna zamerka koju mi poslanici SRS imamo na Predlog zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama jeste činjenica da ovaj predlog zakona ne predviđa dodeljivanje diplomatskog statusa osoblju Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

Kao što znate, srpsko-rusko prijateljstvo je neraskidivo i datira još od davnina, a upravo u Nišu još u toku Prvog svetskog rata ruski lekari i milosrdne sestre iz njihove sanitetske misije zbrinjavali su srpske ranjenike.

Rusi su se i kao borci i kao humanitarci angažovali i tokom poslednjeg rata na prostoru bivše SFRJ, a neizmerna je bila njihova pomoć u spsavanju i zbrinjavanju lica pogođenih poplavama 2014. godine. Čak i oni koji nisu proruski orijentisani ne mogu a da ne ospore značaj rada i delovanja ovog centra, obzirom da do sada nije bilo primedbe na njihovo funkcionisanje a da centar poseduje značajna materijalna i tehnička sredstva za postizanje značajnih rezultata.

Uprkos svemu ovome, diplomatski status je izostao. Postavlja se pitanje da li je to zbog činjenice da je američki ambasador u više navrata iznosio apsurdne neutemeljene optužbe da se radi o špijunskom centru, te svoj lični stav da diplomatski status ne treba biti dodeljen. Da li to naša država donosi odluke na osnovu mišljenja jednog Skota ili na osnovu interesa sopstvenih građana? Sigurna sam da naši građani ne bi bili na gubitku ukoliko biste osoblju Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu dodelili diplomatski status, već bi takva odluka samo mogla da donese boljitak.

Oni narodni poslanici koji nisu u stanju da razlikuju humanitarce od vojnika koji pričaju da ovde treba jačati naše vojne strukture, isti su oni koji su učestvovali u slabljenju naših vojnih struktura sa svim prethodnim režimima, tako da bih volela da čujem vaš odgovor koji je taj razlog zbog kojeg ste odustali od dodele diplomatskog statusa? Hvala.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2018.

Dame i gospodo, kada pričamo o setu građevinskih zakona, ne možemo a da ne pomenemo pitanje nelegalnih vikendica Tomislava Nikolića izgrađenih na Savskom nasipu, na samom kraju Bloka 45 na Novom Beogradu.

Ove vikendice predstavljaju flagrantan primer nepostupanja nadležnih službi i institucija, obzirom da već nekoliko godina stoje, iako je njihovo rušenje odavno najavljeno. Ovaj teren, Savski nasip, predstavlja zaštićeni pojas reke Save, obzirom da se na ovom terenu nalazi nasip koji Novi Beograd štiti od mogućih poplava. Videli smo šta se dogodilo u Obrenovcu i sa ovim stvarima se ne treba igrati.

Pored toga, na ovom području nalazi se 16 reni bunara koji crpe podzemne vode, koje piju i koriste svi Beograđani. Ukoliko ovi bunari budu na bilo koji način oštećeni zbog bespravne gradnje, Beograđani će platiti revitalizaciju svakog gradskog bunara oko 600 hiljada evra.

Prema saznanjima nadležnih službi, više stotina nelegalnih objekata nalazi se na ovom prostoru, a među njima su, kao što sam već rekla, tri vikendice u vlasništvu Tomislava Nikolića i njegovih sinova.

Vi ste, gospođo ministar, u jednom prethodnom izlaganju na ovu temu rekli da je SRS deo vladajuće koalicije na Novom Beogradu i postavili pitanje zbog čega se te vikendice ne ruše, a to je u suprotnosti sa vašom izjavom od 15. marta 2017. godine, kada ste izjavili da je za ove vikendice nadležan grad Beograd, te da su lokalne samouprave dužne da dostave svoje planove objekata koji ne mogu da budu legalizovani. Obzirom da ovi objekti ne mogu da budu legalizovani, postavlja se pitanje kada će država poraditi na njihovom rušenju? Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 100000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 07.03.2017, 14:05