GORAN JEŠIĆ

Demokratska stranka

Rođen je 3. avgusta 1974. godine u Sremskoj Mitrovici. Živi u Inđiji.

Osnovnu i srednju školu završio je u Inđiji. Diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Završio je specijalistički kurs na temu “Javna politika” Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Politički je aktivan od 1996. godine kada je osnovao opštinsku organizaciju Građanskog saveza Srbije u Inđiji. Na lokalnim izborima u septembru 2000. godine direktno je izabran za odbornika Skupštine opštine Inđija, a zatim i za predsednika opštine, tada najmlađeg u Srbiji. Od tada, tokom protekle decenije Gorana Ješića građani opštine Inđija birali su na istu funkciju u još dva mandata (2004, 2008).

Novim načinom rada i organizacijom opštinske uprave doprineo je da početkom 2008. godine magazin “Financial Times” dodeli nagradu opštini Inđija i svrsta je na listu 25 najboljih evropskih destinacija za strana ulaganja. Isti magazin je 2012. godine opštini Inđija dodelio još jedno priznanje — ovoga puta za drugu najbolju destinaciju u Evropi prema efektivnosti troškova ulaganja.

Nosilac je brojnih ličnih priznanja i nagrada. Poslednja u nizu stigla je 2011. godine kada ga je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj proglasila “Reformatorom godine”, a početkom 2012. godine. Prva evropska kuća dodelila mu je priznanje “Najevropljanin”.

U julu 2012. imenovan je za potpredsednika Vlade AP Vojvodine i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Za predsednika Resornog odbora DS za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izabran je na sednici Predsedništva Demokratske stranke održanoj 18. januara 2013. godine. Predsednik Sremskog okružnog odbora Demokratske stranke.

Na XVIII Skupštini Demokratske stranke održanoj 31. maja 2014. godine izabran je za potpredsednika Demokratske stranke.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Govori engleski jezik.

Oženjen je Ružicom Ješić s kojom ima sina Marka i ćerku Minu.

Osnovne informacije

Statistika

  • 55
  • 2
  • 472
  • 7
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 30 dana i 6 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrto vanredno zasedanje , 28.08.2017.

U vezi ovog amandmana svašta smo slušali do sada, i o mržnji i o ljubavi, i o tome da postoji srpska oranica, ne znam kako ćete Pastorovu oranicu da tretirate, kao mađarsku oranicu, itd.

U svakom slučaju, pominje se stalno SSP. Ja sam ministru rekao u četvrtak i petak. Mi nemamo problem protiv SSP, ponosni smo na SSP iz hiljadu i jednog razloga. Ponosni smo na saradnju sa Haškim tribunalom. Razrešili smo probleme koje smo zatekli 90-ih godina i kao odgovorna vlast smo morali to da uradimo. Da li je najbolje rešenje? Naravno, vi kada pregovarate, vi to dobro znate, ne možete uvek imati najbolje rešenje. Imate neka iznuđena rešenja.

Dali smo amandmane, niste prihvatili amandmane. Mislim da je to loše. U svakom slučaju, problemi ostaju u poljoprivredi. Pričali smo o tome dugo u četvrtak i petak. Problemi su duboki, a zemljište kao osnovni resurs nije zaštićeno u svakom smislu, kako vi mislite, u nacionalnom smislu, kako oni desničari misle, ili u nekom drugom smislu i ono se grupiše u rukama velikih zemljoposednika i završićemo na kraju u 1936. godini kada je deset ljudi u Vojvodini držalo najveće komade zemlje, što nije cilj. Nije cilj ni 25% da živi od poljoprivrede, nego da taj procenat bude manji, da bude efektivniji.

Moramo da otvorimo temu i moramo da tu vašu energiju koju ste uložili u ovaj zakon usmerimo da sprečite predsednika Republike da dodeljuje zemljište, kako je to radio do sada, jer će to biti korisnije nego ovaj zakon koji je danas.

Još jednom, mislim da je SSP jako važan dokument, da je jedan od boljih, jedan od najboljih dokumenata koje smo usvojili i da on daje instrumente i daje evropsku perspektivu za ono za šta smo se borili svih ovih godina. hvala.

Četvrto vanredno zasedanje , 28.08.2017.

Poštovani predsedavajući, ja sam fasciniran vašim vođenjem sednice. Davnih dana, pre 45 minuta sam se javio…

Četvrto vanredno zasedanje , 28.08.2017.

Naravno, ja sam ovlašćeni predlagač koji se javio pre sat vremena, a vi napraviste cirkus.

Imovinska karta

(Inđija, 07.02.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 97000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 06.03.2017, 15:40