BRANKA STAMENKOVIĆ

Nestranačka licnost

Rođena 1968. godine. Živi u Beogradu.

Po zanimanju prevodilac. Pokretač je građanske inicijative “Majka hrabrost” za poboljšanje uslova u srpskim porodilištima, za šta je dobila četiri nagrade.

Kao stipendista britanskog Sofija centra za proučavanje kosmologije u kulturi stekla je zvanje diplomiranog kulturologa na Velškom univerzitetu Triniti Sent Dejvid u Velikoj Britaniji.

Članica partije Dosta je bilo.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Osnovne informacije

Statistika

  • 66
  • 0
  • 137
  • 5
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2016.

Hvala.
Ja sam podnela dva amandmana na ovaj Predlog zakona, oba u istovetnom tekstu – briše se. Zašto? Zato što smatram da rešenje za probleme Javnog medijskog servisa koje mi imamo ne može više tražiti u produžavanju rokova. Krajnje je vreme da neko sedne, zasuče rukave i nađe rešenje za probleme koji nisu od juče, koji postoje odavno. Pet godina je ova vladajuća većina imala na raspolaganju da krene da rešava te probleme. Umesto da to uradi, ona samo produžava rokove zadržavajući status kvo. Zašto? Zato što joj odgovara status kvo, a naročito ako uzmemo u obzir činjenicu da su pred nama jedna do dve, a možda i tri predizborne godine, te samim tim zadržati finansijsku kontrolu nad Javnim medijskim servisom ovoj vladajućoj većini više odgovara nego da rešava probleme. Hvala.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2016.

Hvala, predsedavajući.
Moj amandman glasi – briše se, na član 2, kao što je glasio i na član 1. takođe - briše se. Zbog čega? Zbog toga što je ovaj Predlog zakona potpuno besmislen i ništa ne rešava. Ne poričem da postoji problem, imamo problem, ali ovaj zakon ga neće rešiti.
U čemu je problem? Poslanik Martinović, predlagač zakona, vrlo dobro zna da osnovni problem sa ovim zakonom nije u rokovima za sprovođenje određenih odredbi, već u činjenici da su te odredbe suprotne našem Ustavu. Na ovo upozorava Venecijanska komisija još od 2006. godine, kada smo taj Ustav doneli, i upozorava da mi Poglavlje 23 nećemo moći da zatvorimo dok ne sprovedemo ove odredbe, a da ove odredbe mi ne možemo da sprovedemo dok nam je Ustav ovakav.
Umesto da založi svoj politički autoritet da se pokrenu promene Ustava, kako bi mogli da implementiramo ove odredbe, jer će nam one garantovati nezavisnost sudstva, a nama treba nezavisno sudstvo zbog nas, a ne zbog EU, poslanik Martinović pravi se potpuno nevešt i produžavanjem rokova održava status kvo, koji odgovara vladajućoj većini, a to je da sudstvo ostane zavisno od političkih upliva i da suštinskih promena ne bude, da do njih nikada ne dođe. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 20.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30354.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 06.03.2017, 14:04