MOMO ČOLAKOVIĆ

Partija ujedinjenih penzionera Srbije

Rođen 1940. godine u Ponikvici-Nikšić, a 1945. godine se sa porodicom doselio u Vrbas.

Po zanimanju je ekonomista. Radio je u fabrici nameštaja u Vrbasu. Najveći deo radnog veka proveo je u sindikatu, kao opštinski, pokrajinski, savezni sindikalni funkcioner.

Na mesto predsednika Saveza samostalnih sindikata Jugoslavije izabran je 1990. godine Radni vek završio je 2004. u Vojvođanskoj banci. Član Komunističke partije i Saveza komunista Jugoslavije od 1957. do 1990. godine. Posle raspada SKJ nije pristupao nijednoj partiji do 2005. godine kada je postao član PUPS-a.

Bio je aktivni sportista i sportski radnik. Hobi mu je sport, a veliki je ljubitelj pozorišta i knjige.

Jedno vreme bio je predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine i potpredsednik FS Srbije.

U penziju odlazi 2004. godine, a potom toga stranački se aktivirao u Partiji ujedinjenih penzionera Srbije. Od 2008. je narodni poslanik i predsednik poslaničke grupe PUPS-a u Skupštini Srbije. Po treći put je izabran za narodnog poslanika na izborima od 16. marta 2014. godine. Šef je delegacije Skupštine Mediterana.

Potpredsednik je PUPS-a i član Predsedništva stranke.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016.godine, ponovo je izabran za narodnog poslanika.

Oženjen je i ima dvoje dece i četvoro unučadi.

Osnovne informacije

Statistika

  • 7
  • 0
  • 3
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 14 dana i 3 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 22 dana i 14 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 24 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deseto vanredno zasedanje , 24.09.2018.

Poštovani potpredsedniče, poštovani ministre Šarčeviću, poštovani ministre Đorđeviću, uvaženi narodni poslanici, takođe bih želeo da pozdravim direktorku Fonda PIO koja čitavo vreme provodi u Skupštini, doprinoseći tome da rasprava u vezi sa Zakon o PIO bude sadržajnija, povoljnija i koja je na čelu Fonda koji je doprineo značajno finansijskoj konsolidaciji kako države tako i Fonda PIO.

Poslanici, uvažena Petrović i gospodin Kovačević, su vrlo jasno i precizno izrazili stavove partije PUPS u vezi sa Predlogom zakona i Odlukom o rebalansu Finansijskog plana Fonda PIO.

Svoje stavove sam vrlo precizno i jasno izrekao povodom rasprave o budžetu za 2018. godinu u decembru mesecu i povodom izbora ministra finansija u martu mesecu ove godine. Pri tim stavovima ostajem i mislim da je veoma značajno da to ispoštujem i veoma je značajno što je došao na dnevni red taj predlog koji smo mi tada podneli, a to je Predlog prestanka važenja zakona o privremenom načinu usklađivanja penzija.

Ono što je veoma značajno i bitno, i to da pohvalim predsednika države koji je predložio da on stupi na snagu mesec dana ranije, nego što je to bilo pripremljeno od strane ministarstva, a nije to mala stvar. To je 2,5 milijarde dinara u kasi korisnika penzija.

Druga stvar, koja je veoma bitna, to je da su rezultati u PIO i reformi koje smo od 2014. godine uradili najbolji posao finansijske konsolidacije države. Ja sam o tome govorio i ne želim sada to da ponavljam. Najbolji su i zbog toga veoma značajno i bitno…

Deseto vanredno zasedanje , 24.09.2018.

… da 1.700.000 i nešto penzionera dobije ovakvu zaslugu i još bolju nego što je predloženo.

Podržavamo, takođe, Zakon o visokom obrazovanju, ministre Šarčeviću, i posebno molim da uvažite najveću grupaciju nekog nevladinog sektora. Kada je rasprava o ovome, govorim o ministru finansija i ministru Đorđeviću, i obave razgovor…

Deseto vanredno zasedanje , 24.09.2018.

Molim vas, pustili ste sve druge, pusti me jednu rečenicu.

…da uvaže najbrojniju strukturu nevladinog sektora kada se pripremaju zakoni. To je meni obećano od strane premijerke i ministra Siniše Malog prilikom njegovog izbora. Hvala lepo.

Imovinska karta

(Beograd, 06.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95505.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Penzioner Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republika Mesečno 70920.00 RSD 01.01.2004 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95505.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 06.03.2017, 11:09