ĐORĐE VUKADINOVIĆ

Nestranačka licnost

Rođen 23. oktobra 1962. godine u Somboru. Živi u Novom Sadu.

Diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1987. godine. Predavao je filozofiju i logiku u Karlovačkoj gimnaziji. Od 1990. godine radi na Filozofskom fakultetu u Beogradu na predmetima „Uvod u teoriju društva“ i „Filozofija politike“.

Bavi se temama iz klasične i savremene nemačke filozofije, filozofije istorije i političke filozofije, kao i publicistikom iz oblasti političke teorije. Objavio je više desetina stručnih članaka i nekoliko samostalnih studija. U više navrata bio je član uprave Srpskog filozofskog društva i učestvovao u uređivanju stručnih časopisa i publikacija od nacionalnog i internacionalnoj značaja. Objavljuje analitičke članke po domaćoj i međunarodnoj periodici. Stalni je kolumnista Politike i NIN-a i politički komentator RTS, kao i više stranih TV stanica.

Izdao je knjige Između dve vatre (Beograd, 2007), Od nemila do nedraga (Beograd, 2008) i Pompeja na Balkanu (Beograd, 2012). Osnivač je i glavni urednik časopisa Nova srpska politička misao.

Na parlamentarnim izborima u Srbiji 2012, Vukadinović je bio kandidat na listi stranke Nijedan od ponuđenih odgovora. Ova stranka je registrovana kao partija vlaške nacionalne manjine u Srbiji, a na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik na listi Demokratske stranke Srbije.
Predsedništvo Demokratske stranka Srbije isključilo je Vukadinovića iz poslaničkog kluba DSS 5. oktobra 2016. godine, i samim tim postao je samostalni poslanik.
3. februara 2017. godine se priključio novoformiranom poslaničkom klubu "Za spas Srbije".

Osnovne informacije

Statistika

  • 17
  • 0
  • 3
  • 0
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Set medijskih zakona

čeka se odgovor 5 meseci i 21 dan i 18 sati

1. Da li smatrate da je dobro da Srbija ima jedan regionalni javni servis? 2. Da li je normalno da građani Južne i Istočne Srbije plaćaju javni servis koji nema nikakvu obavezu prema njima i koji nije ni vidljiv u tom regionu? 3. Da li je to diskriminacija? 4.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja, 09.12.2016.

Zahvaljujem.
Nisam Poslovnik koristio često u poslednje vreme, ali član 107. stav 1. dostojanstvo Narodne skupštine. To je često potezani i često zloupotrebljavan član Poslovnika, ali ovoga puta imamo jednu situaciju koja je relativno čista, čak i za one koji površno prate ovaj naš rad. Ne ulazim u to kakav je rad, jer svako od nas ima mišljenje kako rade dotične institucije, mislim da rade dobro, uvek može bolje, ali kamo sreće da nam i druge institucije rade tako kao što rade ove dve, ali to nije tema. Imamo konkretan amandman, mislim da je dostojanstvo ovog doma, ali suštinski povređeno time, ako neko predlaže amandmane, a to nije prvi put, za koje unapred računa i zna da neće biti i ne želi da budu usvojeni.
Sada podržavam, kao i neke kolege odavde, nemam nikakav problem da se smanji plata dotičnoj gospodi, ne zato što su loše radili, nego zaista mislim da postoji velika disproporcija između plate predsednika, plate premijera, članova Vlade i šefova ovih institucija. Treba, ili podići plate predsednika, premijera, bez ikakve demagogije, ili ovo ujednačiti. Dakle, nemam nikakav problem bez licemerja, bez zle volje, da podržimo taj amandman, ali mi je žao i mnogo sam tužan što imam utisak da članovi vladajuće većine neće glasati za ovaj amandman.

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja, 09.12.2016.

Ja to ne koristim. Samo vas molim glasajte za svoj sopstveni amandman.

Imovinska karta

(Novi Sad, 02.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 27.02.2017, 12:27