ĐORĐE VUKADINOVIĆ

Nestranačka licnost

Rođen 23. oktobra 1962. godine u Somboru. Živi u Novom Sadu.

Diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1987. godine. Predavao je filozofiju i logiku u Karlovačkoj gimnaziji. Od 1990. godine radi na Filozofskom fakultetu u Beogradu na predmetima „Uvod u teoriju društva“ i „Filozofija politike“.

Bavi se temama iz klasične i savremene nemačke filozofije, filozofije istorije i političke filozofije, kao i publicistikom iz oblasti političke teorije. Objavio je više desetina stručnih članaka i nekoliko samostalnih studija. U više navrata bio je član uprave Srpskog filozofskog društva i učestvovao u uređivanju stručnih časopisa i publikacija od nacionalnog i internacionalnoj značaja. Objavljuje analitičke članke po domaćoj i međunarodnoj periodici. Stalni je kolumnista Politike i NIN-a i politički komentator RTS, kao i više stranih TV stanica.

Izdao je knjige Između dve vatre (Beograd, 2007), Od nemila do nedraga (Beograd, 2008) i Pompeja na Balkanu (Beograd, 2012). Osnivač je i glavni urednik časopisa Nova srpska politička misao.

Na parlamentarnim izborima u Srbiji 2012, Vukadinović je bio kandidat na listi stranke Nijedan od ponuđenih odgovora. Ova stranka je registrovana kao partija vlaške nacionalne manjine u Srbiji, a na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik na listi Demokratske stranke Srbije.
Predsedništvo Demokratske stranka Srbije isključilo je Vukadinovića iz poslaničkog kluba DSS 5. oktobra 2016. godine, i samim tim postao je samostalni poslanik.
3. februara 2017. godine se priključio novoformiranom poslaničkom klubu "Za spas Srbije".

Osnovne informacije

Statistika

  • 21
  • 0
  • 3
  • 0
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Set medijskih zakona

čeka se odgovor 6 meseci i 24 dana i 21 sat

1. Da li smatrate da je dobro da Srbija ima jedan regionalni javni servis? 2. Da li je normalno da građani Južne i Istočne Srbije plaćaju javni servis koji nema nikakvu obavezu prema njima i koji nije ni vidljiv u tom regionu? 3. Da li je to diskriminacija? 4.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.04.2017.

Hvala.
Imam nekoliko pitanja i jedan savet, odnosno jedan apel.
Prvo pitanje odnosi se na premijera i direktora Kancelarije…

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.04.2017.

Ispred poslaničke grupe, ne vidim kakav je…

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja, 19.04.2017.

Hvala.

Reklamiram povredu Poslovnika član 106. treći stav i 108. prvi stav. Mislim da ste vi, gospodine predsedavajući, grubo povredili ovaj Poslovnik, dozvolivši i demonstrirajući sada u praksi upravo one dvostruke standarde zbog kojih je i dobar deo, a ne samo poslanika opozicije, nego i javnosti nezadovoljan načinom na koji radi kako se vodi Narodna skupština.

Kolega Aleksić je vrlo govorio o temi i možda uz po neku rečenicu asocijacije malo izašao, što je i logično i normalno kada govore politički predstavnici opozicije. Vi ste ga upozoravali, opominjali, doslovno svaki čas. Najmanje pet puta ste ga prekinuli.

Sada je gospodin Stefanović neprekidno široko i opširno govorio potpuno van teme dnevnog reda, nezavisno što on, takođe, iznosi svoj politički stav, pri tome je on čak i gost u ovom parlamentu. Vi ste propustili priliku da ga jedan jedini put upozorite. To je suština, ne treba primenjivati tri minuta.

Ovo svi koji gledaju, ovaj prenos, mogu da vide. Nije uopšte potrebno meriti na kantar, to su ti dvostruki aršini. Zbog toga imate nezadovoljstvo, zbog toga imate proteste, a ne zato što ih je neko organizovao odavde ili spolja. Hvala.

Imovinska karta

(Novi Sad, 02.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 27.02.2017, 12:27