BOŠKO OBRADOVIĆ

Dveri

Rođen u Vranićima, u blizini Čačka, 23. avgusta 1976. godine.

Odrastao je u svom rodnom mestu. Gimnaziju je završio u Čačku, da bi zatim upisao Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, na kome je diplomirao 2002. godine, sa tezom-Miloš Crnjanski i novi nacionalizam. Svoju diplomsku studiju je publikovao 2005. godine, i za nju je dobio nagradu za najbolju knjigu na srpskom jeziku „Miloš Crnjanski”, u periodu 2003—2005.

Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.

Bio je pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole.

Napisao je preko 100 različitih tekstova u crkvenoj i nacionalnoj štampi.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 2016.godine, Boško po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

  • Poslanička grupa Dveri
  • Čačak
  • Čačak
  • 23.08.1976.
  • profesor

Statistika

  • 241
  • 1
  • 359
  • 6
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Ćirilica

čeka se odgovor 4 meseca i 13 dana i 7 sati

Poštovani gospodine Obradoviću, Dveri su danas jedini politički klub u Narodnoj skupštini Srbije koji se zalaže za očuvanje i jačanje srpskog nacionalnog identiteta i zbog toga i zbog toga zanima me da li imate u planu predlaganje zakona koji bi promovisali korišćenje ćirilice u nazivim...

Zakon

čeka se odgovor 8 meseci i 2 dana i 13 sata

Postovani gospodine Obradoviću, Da li imate informaciju kada će biti potpisan Bilateralni Sporazum o priznavnu vozačkih dozvola između R. Srbije i Repulike Nemačke kao kada će u Skupstinšku proceduru nacrt zakona ZOBS? Unapred zahvalan

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga vanredna sednica, 26.06.2017.

Poštovani građani Srbije, obraćam se najpre vama da bih skrenuo pažnju javnosti na ono što vladajuća koalicija pokušava da unese ovim izmenama Zakona o ministarstvima, a to je jedan potpuno do kraja slugeranski odnos prema Evropskoj uniji, zato u potpunosti podražavam amandman da se briše ideja uvođenja ministarstva za evropske integracije.

Ako 17 godina traje naš put u Evropsku uniju, a da nismo odmakli ni sa početka toga puta, onda je jasno da nikakvog smisla nema uvoditi ministarstvo za evropske integracije u trenutku kada se Evropska unija raspada na naše oči, kada je u ogromnoj finansijskoj bezbednosnoj krizi, kada ju je već napustila jedna velika i važna članica, kao što je Velika Britanija, a razmatra se napuštanje i drugih država članica Evropske unije, koje jednostavno nisu zadovoljne Centralnim komitetom u Briselu i ne žele da im briselski komesari određuju kako će oni živeti širom Evrope.

Moram priznati da je meni više nego interesantno kada slušam bivše radikale, a sadašnje naprednjake, koji su veći evrofanatici, nego Demokratska stranka i LDP. Razumem krizu identiteta Čedomira Jovanovića kada mu je Srpska napredna stranka uzela program, a nije ga uzela u Vladu Republike Srbije i zaista u toj trci sa Demokratskom strankom i LDP-om, SNS pobeđuje, SNS je danas najveći evrofanatik u Srbiji.

U tom smislu vredi naglasiti i činjenicu da ovakvo ministarstvo za evropske integracije zaista treba da se briše iz prostog razloga što Vlada Republike Srbije ne sme da se pretvori u servis EU. To je srpska Vlada koja treba da služi srpskim nacionalnim državnim interesima, a ne da usklađuje svoju politiku sa briselskim komesarima koji misle da će oni određivati kako ćemo mi živeti u Srbiji.

Možda je rukovodiocima Srpske napredne stranke interesantno da služe EU, ali nijednom časnom Srbinu to svakako nije interesantno. Ja mogu da razumem da vi imate određene interese da vratite dugove onima koji su vas doveli na vlast kada su vam čestitali pobedu tri sata pre zatvaranja birališta u drugom krugu predsedničkih izbora.

Druga vanredna sednica, 26.06.2017.

Veliko hvala gospodine predsedavajući. Nadam se da me ovog puta nećete isključiti kada podsetim kompletnu javnost na obaveze koje vladajuća stranka ima prema EU, zbog kojih u ostalom mi podržavamo brisanje ministarstva za evropske integracije iz predloga novog Zakona o ministarstvima.

Ako vi imate neke dugove prema Briselu, ako je Brisel vas doveo na vlast pre pet godina, ako vam je čestitao pobedu na predsedničkim izborima tri sata pre zatvaranja birališta, onda je pošteno da vladajuća koalicija iz svog džepa plati te dugove, a ne preko ministarstva za evropske integracije u Vladi Republike Srbije.

Druga vanredna sednica, 26.06.2017.

Pretpostavljam da ćete me ponovo prekinuti…

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 18.05.2017.

Poštovane kolege narodni poslanici, pomaže bog svima.

Danas bih želeo da postavim dva pitanja resornim ministrima i prvo se odnosi na ministarku bez portfelja Slavicu Đukić Dejanović i njen rad u proteklih 10 meseci od formiranja aktuelne Vlade Republike Srbije.

Naime, mi konstantno u Narodnoj skupštini Republike Srbije u ovih 10 meseci ne dobijamo izveštaj o radu ministara u Vladi Republike Srbije.

Prema Poslovniku o radu Narodne skupštine ministri su dužni da na svaka tri meseca dostavljaju izveštaj o svom radu i da zatim dođu i prisustvuju sednicama nadležnih skupštinskih odbora i odgovaraju na pitanja narodnih poslanika. To ministri u ovoj Vladi Republike Srbije nikada ne rade. Ovo je jedna neodgovorna Vlada Republike Srbije i pravi primer je upravo gospođa Slavica Đukić Dejanović kojoj želim da postavim određena pitanja.

Naime, niko ne zna šta 10 meseci kao ministar bez portfelja za demografiju i populacionu politiku radi Slavica Đukić Dejanović.

Tek smo ovih dana dobili jednu kratku izjavu sa njene strane koja je zapravo najbolji dokaz poraza njenog kompletnog rada, da je Vlada Republike Srbije izdvojila iz budžeta jedan milion evra za populacionu politiku u Srbiji.

Poštovane kolege narodni poslanici, poštovani građani Srbije, grad Beograd je izdvojio dva miliona evra za „muzičku fontanu“ na Slaviji, a Vlada Republike Srbije je izdvojila duplo manje, jedan milion evra za kompletnu populacionu politiku u celoj Srbiji, duplo manje nego jedna fontana na Slaviji u gradu Beogradu.

Zato moje pitanje gospođi Slavici Đukić Dejanović ide upravo u tom pravcu – kako je moguće da za 10 meseci nije pokrenula nijedan jedini projekat po pitanju populacione politike, kako je moguće da sada traži od lokalnih samouprava da one imaju radna tela za demografiju, da imaju projekte, da izdvoje u budžetu sredstva kada je polovina tekuće kalendarske budžetske godine?

Dakle, jedno potpuno rasulo jednog nakaradno izmišljenog radi podele partijskog plena posle izbora Ministarstva bez portfelja da bi se udomio jedan partijski koalicioni kadar i da bi se ispoštovao koalicioni dogovor, a da se pri tom ništa ne radi na polju borbe protiv bele kuge kao državnog prioriteta broj jedan.

Sama ministarka priznaje u svojoj izjavi da će tek na osnovu ovog eksperimentalnog perioda doneti određene zakone koji trebaju da poboljšaju populaciono stanje u Srbiji. Dakle nema nikakvu ideju i nikakvo rešenje u ovom trenutku kako se boriti protiv bele kuge u srpskom narodu.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 18.05.2017.

Drugo pitanje je usmereno ministrima Aleksandru Vulinu i Nebojši Stefanoviću. Tiče se ozbiljne zabrinutosti velikog broja građana Srbije u kom pravcu će ići migrantska kriza. Naime taj problem imaju građani Subotici, građani Tutina, Župskog Aleksandrovca, niza drugih gradova i opština u Srbiji.

Šta ih zapravo brine? Brine ih informacija koju sam inače dobio od državnog sekretara dr Nenada Ivaniševića iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gde Vlada Republike Srbije priznaje da je do sada 16 lokalnih samouprava u Srbiji napravilo lokalne akcione planove za zbrinjavanje migranata, da u 38 jedinica lokalne samouprave je u toku postupak izmena i dopuna lokalnih akcionih planova, da je Vlada Republike Srbije donela uredbu o programu korišćenja sredstava za rešavanje stambenih potreba i druge programe integracije migranata u 2017. godini, da je Ministarstvo prosvete potpisom ministra Šarčevića poslalo stručno uputstvo 5. maja za uključivanje učenika migranata u sistem školovanja. Uputstvo je potpisao lično ministar Šarčević, a sadržaj se odnosi na uključivanje migranata u školski sistem bez obzira na prethodno stečeno znanje, uz obavezu obezbeđenja pedagoškog asistenta.

Postavljam pitanje nadležnim ministrima – da li su rešili stambena pitanja izbeglica, interno raseljenih lica iz Republike Srpske Krajine, Bosne i Hercegovine, sa Kosova i Metohije, pa da sada imaju vremena i kapaciteta, snage i sredstava da rešavaju i stambeno zbrinjavaju migrante? Da li su rešili problem inkluzije u srpskim školama? Da li su rešili pedagoške i druge asistente za učenike, osobe sa invaliditetom, pa sada imaju vremena da integrišu migrante u školski sistem?

Srbija je veoma zabrinuta zbog pojačavanja migrantske krize. Preko 8.000 migranata je u Srbiji i tražim jasne odgovore od nadležnih ministara.

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja , 11.05.2017.

Poštovana predsedavajuća, poštovane kolege, narodni poslanici, pomaže Bog svima.

Želim da postavim nekoliko pitanja od velikog interesa građana Srbije, najpre ministru pravde i ministru rada. Da li je bilo ko u Srbiji do sada odgovarao za pljačkaške privatizacije? Kako da građani naplate dobijene sudske sporove protiv poslodavaca iz propalih privatizovanih firmi, koji su ih opljačkali i ostali im dužni po raznim osnovama?

Zašto su onima koji su opljačkali privatizovane firme i nestali ne oduzima imovina i iz njihove imovine ne obeštete opljačkani radnici?

Zašto vlast već pet godina ne sme da donese zakon o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna od 1990. do danas? Koliko je godina potrebno ovoj vlasti da donese zakon o ispitivanju porekla imovine, imajući u vidu da je odlazeći premijer pre godinu dana u svom ekspozeu ponovo obećao donošenje toga zakona, a toga zakona nema?

Zašto već dva meseca nismo kontaktirani niti od jednog nadležnog državnog organa, iako smo javno objavili niz tajnih audio-snimaka razgovora članova političke mafije u aferi „Dveriliks“? Ko štiti političku mafiju u Srbiji?

Da li je normalno i da li je uopšte moguće da pravosnažno osuđeni Zoran Ćopić može da pere pare od trgovine drogom, za šta je pravosnažno osuđen, sam, ili to ne može da čini bez pomoći određenih ljudi u policiji, tužilaštvu, sudovima, poslovnim bankama i na visokim političkim položajima, koji su mu zapravo pomagali i štitili ga u pranju mafijaških para nastalih od trgovine drogom? Da li Narodna banka Srbije koristi keš depozite koji zapravo potiču od trgovine narkoticima u Srbiji?

Imovinska karta

(Čačak, 31.01.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 101971.00 RSD 07.06.2016 -
Odbornik Skupština grada Čačka Grad Dnevnica 4000.00 RSD 24.05.2016 -
- Republika Srbija (Pravo na isplatu naknade zakupa stana u Beogradu) Republika Mesečno 35000.00 RSD 27.07.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 12:59