BOŠKO OBRADOVIĆ

Dveri

Rođen u Vranićima, u blizini Čačka, 23. avgusta 1976. godine.

Odrastao je u svom rodnom mestu. Gimnaziju je završio u Čačku, da bi zatim upisao Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, na kome je diplomirao 2002. godine, sa tezom-Miloš Crnjanski i novi nacionalizam. Svoju diplomsku studiju je publikovao 2005. godine, i za nju je dobio nagradu za najbolju knjigu na srpskom jeziku „Miloš Crnjanski”, u periodu 2003—2005.

Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.

Bio je pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole.

Napisao je preko 100 različitih tekstova u crkvenoj i nacionalnoj štampi.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 2016.godine, Boško po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

  • Poslanička grupa Dveri
  • Čačak
  • Čačak
  • 23.08.1976.
  • profesor

Statistika

  • 457
  • 3
  • 522
  • 9
  • 8 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

odgovoreno za 1 dan i 13 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

ЛАП - Младеновац

čeka se odgovor 1 godina i 14 dana i 7 sati

Prikupljeno 93.000 potpisa

čeka se odgovor 1 godina i 16 dana i 5 sati

Postovani Narodni poslanice i roditelju, buduci da je za sedam dana sprovođenja inicijative višestruko premašen broj od 30.000 potrebnih potpisa i da je veliki broj građana s pravom glasa stavilo svoj potpis na inicijativu Narodnoj skupštini da uvede kaznu doživotnog zatvora bez prava na usl...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Poštovane kolege narodni poslanici, poštovani građani Srbije, pomaže bog svima.

Ja bih na početku, pre svega, poželeo našem kolegi i potpredsedniku Narodne skupštine Republike Srbije, Đorđu Milićeviću, brz oporavak ovde, na Kliničkom centru u Beogradu, i da se što pre vrati na sportski i politički teren, kome je posvetio ceo svoj dosadašnji život.

Takođe bih želeo da ovde javno istaknem svoje veliko poštovanje prema proslavljenom srpskom fudbaleru Nemanji Matiću, koji je odbio da na svoj dres stavi znak koji ima veze sa NATO paktom i time je, naravno, pokazao šta znači prava srpska čast i dostojanstvo.

Moje prvo pitanje ide prema ministru policije i ministru za zaštitu životne sredine i tiče se jučerašnjih incidenata koji su se desili u selu Rakita u opštini Babušnica, prilikom još jednog pokušaja nasilne izgradnje mini-hidrocentrala u ovoj opštini, gde su meštani došli u sukob sa privatnim obezbeđenjem investitora, a dobro se svi sećamo da je ministar Trivan ovde rekao da su mini-hidrocentrale u Srbiji horor. Dakle, do kada će Vlada Republike Srbije da dozvoljava dalje širenje ovog horora i kada će ozbiljno shvatiti ljude iz udruženja „Odbranimo reke Stare planine“, koji se zaista bore da zaštite životnu sredinu i da ne dozvole ovim investitorima da uništavaju vodotokove, poljoprivredna gazdinstva i uopšte sela Stare planine, a evo, vidimo, i širih opština – Pirota, Babušnice i Knjaževca.

Drugo pitanje ide prema predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću – da li je država Srbija ona koja je predložila tzv. lažnu, veštačku i izmišljenu državu Kosovo da se nađe 11. novembra na svečanosti u Parizu i da li bi bez dozvole Republike Srbije zastava Kosova mogla da se nađe na Notr Damu? Ja duboko verujem da iza ovoga svega stoji zapravo tajni susret koji se sprema između Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, 11. novembra u Parizu i ovo što je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbio da uloži protest protiv stavljanje zastave Kosova na Notr Dam, mislim da je zapravo samo dokaz da je sve dogovoreno i da se sprema veliki susret između Aleksandra Vučića i Hašima Tačija upravo u Parizu i da je država Srbija ona koja je progurala tzv. Kosovo da se nađe 11. novembra u Parizu.

Molim predsednika Srbija da mi jasno odgovori i da odgovori – zašto se nije pobunio protiv ovakvog pojavljivanje tzv. države Kosovo u Parizu, izuzev ako to nije deo njegovog dogovora sa Hašimom Tačijem?

Treće pitanje za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije da mi se dostave apsolutno svi potrebni podaci o veštački, protivzakonito raspisanim izborima u opštinama Kula, Kladovo i Doljevac. Kada su predsednici opština podneli ostavke? Da li su ostavke verifikovane na sednicama lokalnih parlamenata? Da li je istekao rok od mesec dana da se izabere drugi predsednik opštine? Kada ste uveli privremeni organ Vlade Republike Srbije, a kada raspisali nove izbore i da li ste prekršili zakon i praktično skratili mandat odbornicima koji imaju pravo na četiri godine mandata odborničke dužnosti? Dakle, da li ste ovim ukinuli lokalne samouprave u Srbiji i mislite li da raspisujete izbore kako hoćete i kako vama odgovara?

Naravno da je pravi razlog za raspisivanje ovih izbora, to je moje sledeće pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, skretanje pažnje javnosti sa izbora u opštini Lučani, gde SNS ne stoji baš ponajbolje, gde ste morali ponovo da stavite predsednika Srbije za nosioca liste na lokalnim izborima. Dakle, ponovo je Aleksandar Vučić kandidat za predsednika opštine Lučani. Takođe ste u nazivu liste stavili „Zato što volimo Lučane i Dragačevo“, kao da Lučani nisu u Dragačevu, kao da je to neka druga opština i ponovo ste delili opštinu na donje i gornje Dragačevo.

Ono što je najzanimljivije, to je moje pitanje – kako to da ni jedan poverenik SNS, niti Slobodan Jolović, aktuelni načelnik Moravičkog okruga, niti Aleksandar Pajović, aktuelni direktor Doma zdravlja u Čačku, nije na listi SNS? Zar se vi to stidite vaših glavnih ljudi u Dragačevu koji očito nemaju apsolutno nikakvu podršku naroda, pa ste morali da ih sklonite sa izborne liste? Zato ste u prvih 20 kandidata na ovoj listi ostavili 15 Jolovićevih ljudi, što izaziva najstrašnije zgražavanje meštana u Dragačevu, koji neće više da vide ni čuju Slobodana Jolovića, niti uništavanje ove opštine.

Da li je moguće od 20 miliona dinara, koji su izdvojeni za poljoprivredu, ni dva miliona nisu utrošena i da malinari i drugi poljoprivrednici Dragačeva ne mogu da prežive, niti zaseju novu poljoprivrednu sezonu. I da li je još važeća krivična prijava protiv Slobodana Jolovića, podneta još 2012. godine?

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Poštovani predstavnici vlasti, poštovane kolege narodni poslanici, u analizi efekata predloženog zakona na jednom mestu kaže se sledeće – dosadašnja praksa je pokazala da u slučaju vanredne situacije kada je ugrožen veći broj lica ili imovine građani reaguju inertno u smislu da je to obaveza države i lokalnih organa vlasti, odnosno da ne prepoznaju svoju ulogu su sistemu.

Nigde u ovom vašem obrazloženju predloženog zakona nisam video zašto građani ne prepoznaju svoju ulogu u sistemu? U kom sistemu? U sistemu kriminala, korupcije, pljačke, u sistemu u kome su opljačkane robne rezerve, opljačkana atomska skloništa, u sistemu u kome imate situaciju da građani ne mogu da skrpe kraj sa krajem u ovoj poljoprivrednoj sezoni jer je preniska cena maline a previsoka cena goriva. Prosto, kako mislite da u takvom jednom sistemu građani imaju poverenja u vlast i u državu i to u koju vlast? Da li u vlast SPS koja već 30 godina vlada? Da li u ministra vojnog koji je nekada bio u JUL-u, a sada je u vašoj vlasti? Dakle, u koji je to sistem građani da imaju poverenja, posle toliko predizbornih laži, posle toliko prevara, posle toliko promenjenih stranačkih lidera, ideologija. Od SRS do SNS, put je gospodine Stefanoviću poprilično dalek ali ste ga vi prešli. Od nekoga ko je nekada bio protiv ulaska Srbije u EU do danas najvećeg evrofanatika koji bi išao u EU po svaku cenu pa je čak spreman i da prizna nezavisno Kosovo da bi ga EU primila u svoje okrilje.

Šta je zapravo pravi rizik od katastrofa? Da li je katastrofa prodaja PKB? To je katastrofa. Da li je katastrofa prodaja RTB Bora? Da li je katastrofa prodaja i beogradskog i niškog aerodroma? Da li je vanredna situacija dolazak SNS na vlast? To je najveća vanredna situacija u Srbiji u poslednjih mnogo decenija. Da li ovaj zakon razmatra rešavanje i upravljanje tom najvećom katastrofom koja se zove dolazak SNS na vlast pre šest godina.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Hvala predsedavajuća.

Debata je dobra i ozbiljna i hvala ministru policije što učestvuje u dijalogu na jedan odgovarajući način i daje svoj doprinos. Dakle, ako je neko iz bivšeg režima se bavio kriminalom, korupcijom, pljačkom i lopovlukom zašto za šest godina nikoga niste uhapsili? Zašto nije završen ni jedan sudski postupak za šest godina vaše vlasti? Zašto danas u zatvorima Srbije se ne nalazi niko ko je opljačkao Srbiju u prethodnih 30 godina? Pa, zato što sedi sa vama u Vladi, gospodine Stefanoviću. Siniša Mali koji je učestvovao u svim pljačkaškim privatizacijama ili možda Goran Vesić kao zamenik gradonačelnika ili pravi gradonačelnik Beograda. Ne možete da hapsite one koji su sada u SNS i u Vladi i vode grad Beograd. To je prva stvar.

Druga stvar, rijaliti šou. Ako nije dobar taj rijaliti šou, što niste podržali ministra kulture Vladana Vukosavljevića kada je hteo da ga ograniči, oporezuje i uvede red u tu oblast, nego ste podržali Željka Mitrovića i TV Pink i spremni ste tenkove da izvedete da biste branili TV Pink kao srce vašeg propagandnog sistema, laži i propagande.

Što niste podržali Vladana Vukosavljevića nego ste stali u zaštitu Željka Mitrovića? Što ne ukinete rijaliti programe? Što ih dodatno ne oporezujete? Što ih ne pošaljete posle 12 sati noću da se gledaju? Što ih na bilo koji drugi način neograničite ako nisu dobri? Nemojte meni to zamerati, ja nikakve veze nemam sa tim.

Prvi broj časopisa u Srbiji koji je objavljen protiv rijaliti šoua, bio je časopis „Dveri srpske“ pre više od 10 godina.

O čemu vi to meni pričate? O Kosovu i Metohiji? Hoćete da vam pročitam zaključak Vlade Republike Srbije od 6. decembra 2012. godine, u potpisu predsednik Vlade Ivica Dačić, a prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, kaže tačka 2. – Vlada će primeniti postignuti sporazum u vezi integrisanog upravljanja administrativnim prelazima na sledeći način – administrativni prelazi Jarinje Merdare, biće otvoreni 10. decembra, administrativni prelazi Brnjak i Končulj biće otvoreni do 31. decembra 2012. godine. Čija je to Vlada gospodine uvela?

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Poštovane kolege narodni poslanici, poštovani građani Srbije, pomaže bog svima.

Ja bih na početku, pre svega, poželeo našem kolegi i potpredsedniku Narodne skupštine Republike Srbije, Đorđu Milićeviću, brz oporavak ovde, na Kliničkom centru u Beogradu, i da se što pre vrati na sportski i politički teren, kome je posvetio ceo svoj dosadašnji život.

Takođe bih želeo da ovde javno istaknem svoje veliko poštovanje prema proslavljenom srpskom fudbaleru Nemanji Matiću, koji je odbio da na svoj dres stavi znak koji ima veze sa NATO paktom i time je, naravno, pokazao šta znači prava srpska čast i dostojanstvo.

Moje prvo pitanje ide prema ministru policije i ministru za zaštitu životne sredine i tiče se jučerašnjih incidenata koji su se desili u selu Rakita u opštini Babušnica, prilikom još jednog pokušaja nasilne izgradnje mini-hidrocentrala u ovoj opštini, gde su meštani došli u sukob sa privatnim obezbeđenjem investitora, a dobro se svi sećamo da je ministar Trivan ovde rekao da su mini-hidrocentrale u Srbiji horor. Dakle, do kada će Vlada Republike Srbije da dozvoljava dalje širenje ovog horora i kada će ozbiljno shvatiti ljude iz udruženja „Odbranimo reke Stare planine“, koji se zaista bore da zaštite životnu sredinu i da ne dozvole ovim investitorima da uništavaju vodotokove, poljoprivredna gazdinstva i uopšte sela Stare planine, a evo, vidimo, i širih opština – Pirota, Babušnice i Knjaževca.

Drugo pitanje ide prema predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću – da li je država Srbija ona koja je predložila tzv. lažnu, veštačku i izmišljenu državu Kosovo da se nađe 11. novembra na svečanosti u Parizu i da li bi bez dozvole Republike Srbije zastava Kosova mogla da se nađe na Notr Damu? Ja duboko verujem da iza ovoga svega stoji zapravo tajni susret koji se sprema između Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, 11. novembra u Parizu i ovo što je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbio da uloži protest protiv stavljanje zastave Kosova na Notr Dam, mislim da je zapravo samo dokaz da je sve dogovoreno i da se sprema veliki susret između Aleksandra Vučića i Hašima Tačija upravo u Parizu i da je država Srbija ona koja je progurala tzv. Kosovo da se nađe 11. novembra u Parizu.

Molim predsednika Srbija da mi jasno odgovori i da odgovori – zašto se nije pobunio protiv ovakvog pojavljivanje tzv. države Kosovo u Parizu, izuzev ako to nije deo njegovog dogovora sa Hašimom Tačijem?

Treće pitanje za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije da mi se dostave apsolutno svi potrebni podaci o veštački, protivzakonito raspisanim izborima u opštinama Kula, Kladovo i Doljevac. Kada su predsednici opština podneli ostavke? Da li su ostavke verifikovane na sednicama lokalnih parlamenata? Da li je istekao rok od mesec dana da se izabere drugi predsednik opštine? Kada ste uveli privremeni organ Vlade Republike Srbije, a kada raspisali nove izbore i da li ste prekršili zakon i praktično skratili mandat odbornicima koji imaju pravo na četiri godine mandata odborničke dužnosti? Dakle, da li ste ovim ukinuli lokalne samouprave u Srbiji i mislite li da raspisujete izbore kako hoćete i kako vama odgovara?

Naravno da je pravi razlog za raspisivanje ovih izbora, to je moje sledeće pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, skretanje pažnje javnosti sa izbora u opštini Lučani, gde SNS ne stoji baš ponajbolje, gde ste morali ponovo da stavite predsednika Srbije za nosioca liste na lokalnim izborima. Dakle, ponovo je Aleksandar Vučić kandidat za predsednika opštine Lučani. Takođe ste u nazivu liste stavili „Zato što volimo Lučane i Dragačevo“, kao da Lučani nisu u Dragačevu, kao da je to neka druga opština i ponovo ste delili opštinu na donje i gornje Dragačevo.

Ono što je najzanimljivije, to je moje pitanje – kako to da ni jedan poverenik SNS, niti Slobodan Jolović, aktuelni načelnik Moravičkog okruga, niti Aleksandar Pajović, aktuelni direktor Doma zdravlja u Čačku, nije na listi SNS? Zar se vi to stidite vaših glavnih ljudi u Dragačevu koji očito nemaju apsolutno nikakvu podršku naroda, pa ste morali da ih sklonite sa izborne liste? Zato ste u prvih 20 kandidata na ovoj listi ostavili 15 Jolovićevih ljudi, što izaziva najstrašnije zgražavanje meštana u Dragačevu, koji neće više da vide ni čuju Slobodana Jolovića, niti uništavanje ove opštine.

Da li je moguće od 20 miliona dinara, koji su izdvojeni za poljoprivredu, ni dva miliona nisu utrošena i da malinari i drugi poljoprivrednici Dragačeva ne mogu da prežive, niti zaseju novu poljoprivrednu sezonu. I da li je još važeća krivična prijava protiv Slobodana Jolovića, podneta još 2012. godine?

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2018.

Poštovani predstavnici vlasti, poštovane kolege narodni poslanici, poštovani građani Srbije, pomaže Bog svima! Posle tri godine došli smo na red da postavimo pitanje Vladi samo zahvaljujući kolegama iz tri poslaničke grupe opozicije koji su se povukli da ne postavljaju pitanje da bismo i mi mogli. Ja im se na tome zaista zahvaljujem. Nakupilo se mnogo pitanja, pa da što pre krenemo.

Da li će Vlada Republike Srbije potpisati pravno obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovo kojim se tzv. Kosovu omogućava ulazak u UN? Da ili ne. Ko je ovlastio predsednika Vučića da tajno pregovara o Kosovu i Metohiji? Da li ćete ovde konačno javno demantovati da bilo ko tajno pregovara o Preševu, Bujanovcu i Medveđi koje takođe treba pokloniti tzv. nezavisnom Kosovu?

Kada će domaći privrednici moći da računaju na smanjenje poreza na zarade i drugu pomoć koji imaju strani investitori, a domaći poljoprivrednici na povećanje katastrofalno malih subvencija?

Kada ćete smanjiti cenu dizel goriva koje je najskuplje u Evropi, kao što ste obećali? Kada tačno? Tražim tačan datum, a ne nova lažna obećanja.

Da li Vlada razmišlja o poreskim reformama u korist porodice na osnovu kojih bi stupanjem u brak i po dobijanju svakog deteta supružnicima sledovalo novo smanjenje poreza na zarade i poreza na imovinu?

Kako je moguće da država još uvek nije rešila problem bankarske pljačke putem kredita indeksiranih u švajcarskim francima koje ima preko 20.000 porodica u Srbiji?

Kada će biti donet zakon o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna koje je SNS obećala pre 10 godina?

Kada će svim radnicima oštećenim u pljačkaškim privatizacijama konačno biti isplaćene zaostale zarade i otpremnine i povezan radni staž?

Kada će konačno biti donet zakona o ratnim vojnim veteranima i rešena pitanja boraca učesnika otadžbinskih ratova od 1991. do 1999. godine?

Zašto Vlada prodaje naša prirodna bogatstva, rude, poljoprivredno zemljište i rečne tokove?

Da li su sledeći na prodaju Komercionalna banka, Telekom i EPS i da li će onda bilo šta ostati srpsko u Srbiji?

Kada ćete penzionerima vratiti 850 miliona evra, koliko ste im oduzeli za prethodne četiri godine i koliko njih od ukupno 850 hiljada opljačkanih penzionera je umrlo u međuvremenu i neće dočekati pravdu?

Ko je ministar kulture u Vladi Republike Srbije - Vladan Vukosavljević ili Željko Mitrović? Kada će TV Pink biti oduzeta nacionalan frekvencija zbog zloupotrebe? Kada ćemo opoziciju posle više od osam meseci moći da vidimo na RTS-u?

I konačno, da li je SNS u prethodnih šest godina na različitim izborima proneverila ili na različite načine oprala šest miliona evra koliko je od predsedničkih izbora 2012. godine do danas na različite načine, kriminalno, opljačkano od građana Srbije, kroz izborni računu SNS? Ko će odgovarati za taj kriminal?

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2018.

Hvala, predsedavajući.

Da se vratimo na suštinu. Nezaposlenost ste smanjili tako što je preko 200.000 ljudi više umrlo nego što se rodilo za šest godina vaše vlasti i tako što je 400.000 ljudi za šest godina vaše vlasti otišlo iz ove zemlje. Tako ste smanjili nezaposlenost. A kako ste napuni budžet? Tako što ste smanjili plate i penzije, povećali poreze, takse i akcize, smanjili subvencije poljoprivrednim proizvođačima i povećali cenu dizel goriva, gospodine ministre, gde vi utičete na cenu sa 55%, koliko iznose akcize i PDV u ceni dizel goriva u Srbiji, koja je jedna od najskupljih u Evropi.

Da idemo da rešimo određene probleme. Zašto niste krivično gonili one koji su odgovorni za pljačkašku privatizaciju za ovih šest godina? Zašto nema zakona o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna, koji ste obećali pre deset godina? Zašto vam u Vladi sedi nekadašnji direktor Agencije za privatizaciju, jednog njenog sektora, gospodin Siniša Mali? Zašto njega ne procesuirate i krivično gonite za pljačkašku privatizaciju, za koju je direktno odgovoran, nego ste ga stavili u Vladu Republike Srbije?

Nemojte da obmanjujete i lažete ovaj narod. Nikada mi nismo govorili da se zatvore fabrike koje su otvorili strani investitori, nego da se naše pare iz budžeta koji ste opljačkali od građana, kojima ste smanjili plate i penzije, daju našim privrednicima i poljoprivrednicima, a ne stranim investitorima i to je istina.

Što se tiče potpredsednika Vlade gospodina Nebojše Stefanovića, on bi mogao da odgovori na pitanje – da li se njegov otac bavi trgovinom oružjem i da li je on svom rođenom ocu dao dozvolu za trgovinu oružjem? Naravno, mogao bi da odgovori na jedno veoma važno pitanje – da li je tačno da je SNS između dva kruga predsedničkih izbora 2012. godine uplatila dva miliona evra na račun nepostojeće marketinške agencije koje nema u APR, iza koje stoji Vučićev kum Goran Veselinović i tako državne pare prebacila u stranačke privatne džepove?

Na kraju, ključno pitanje za predsednika Vlade Republike Srbije, pitanje za svakog ministra lično i tražim od njih direktan odgovor – da li su spremni da prihvate Kosovo u UN i razgraničenje kao razmenu teritorija po principu naše za naše? Da ili ne? Kada je Vlada, kao ona koja vodi spoljnu politiku Srbije, ovlastila Aleksandra Vučića da tajno pregovara? Kada smo doneli pregovaračku platformu sa pregovorima u Narodnoj skupštini…

Imovinska karta

(Čačak, 31.01.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 101971.00 RSD 07.06.2016 -
Odbornik Skupština grada Čačka Grad Dnevnica 4000.00 RSD 24.05.2016 -
- Republika Srbija (Pravo na isplatu naknade zakupa stana u Beogradu) Republika Mesečno 35000.00 RSD 27.07.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 12:59