BOŠKO OBRADOVIĆ

Dveri

Rođen u Vranićima, u blizini Čačka, 23. avgusta 1976. godine.

Odrastao je u svom rodnom mestu. Gimnaziju je završio u Čačku, da bi zatim upisao Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, na kome je diplomirao 2002. godine, sa tezom-Miloš Crnjanski i novi nacionalizam. Svoju diplomsku studiju je publikovao 2005. godine, i za nju je dobio nagradu za najbolju knjigu na srpskom jeziku „Miloš Crnjanski”, u periodu 2003—2005.

Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.

Bio je pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole.

Napisao je preko 100 različitih tekstova u crkvenoj i nacionalnoj štampi.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 2016.godine, Boško po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

  • Poslanička grupa Dveri
  • Čačak
  • Čačak
  • 23.08.1976.
  • profesor

Statistika

  • 293
  • 2
  • 421
  • 6
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 mesec i 23 dana i 11 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

Ćirilica

čeka se odgovor 8 meseci i 3 dana i 6 sati

Poštovani gospodine Obradoviću, Dveri su danas jedini politički klub u Narodnoj skupštini Srbije koji se zalaže za očuvanje i jačanje srpskog nacionalnog identiteta i zbog toga i zbog toga zanima me da li imate u planu predlaganje zakona koji bi promovisali korišćenje ćirilice u nazivim...

Zakon

čeka se odgovor 11 meseci i 22 dana i 11 sati

Postovani gospodine Obradoviću, Da li imate informaciju kada će biti potpisan Bilateralni Sporazum o priznavnu vozačkih dozvola između R. Srbije i Repulike Nemačke kao kada će u Skupstinšku proceduru nacrt zakona ZOBS? Unapred zahvalan

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 09.10.2017.

Poštovani predsedavajući, poštovani građani Srbije, bez obzira što su već isključena dva narodna poslanika iz poslaničke grupe Dveri, mi nastavljamo svoju borbu, da ukažemo na sve štetočinske i loše aktivnosti aktuelne Vlade i da nastavimo, naravno, borbu da ukazujemo građanima na sve vaše predizborne laži, prevare i podvale.

Jedan od ovih zakona koji imamo na dnevnom redu, odnosno baš ovaj koji trenutno razmatramo amandmanski, jeste zapravo simbol još jedne od vaših predizbornih lažnih obećanja. To je razlog zašto uostalom i u ovom i u drugim članovima zakona tražimo da se brišu ovi članovi, kako ovaj zakon uopšte ne bi ni stupio na snagu.

Vi ste u svoje vreme, kada ste obmanjivali i lagali građane Srbije da ćete nešto promeniti u ovoj državi, obećali da ćete ukinuti sve nepotrebne državne agencije i da ćete time smanjiti ogromnu državnu birokratiju i stranačko zapošljavanje koje se vrši zapravo preko tih agencija. Ne samo da niste ukinuli ni jednu od agencija, koje zapravo služe za zapošljavanje vaših partijskih kadrova, nego uvodite nove, kakva je recimo ova Nacionalna akademija za državnu upravu.

Već sam rekao, i ponoviću, nije ovo nikakva Nacionalna akademija za državnu pravu, već partijska akademija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, koji će preko nje samo da dalje rade sa svojim partijskim kadrovima, ali ovog puta o državnom trošku.

Dakle, vi sada želite da na budžet države Srbije stavite vašu partijsku akademiju za zapošljavanje u državnoj upravi. Vi želite da građani Srbije finansiraju usavršavanje vaših partijskih kadrova u državnoj upravi. Vi želite, kao gospodin Branko Ružić sa svojim najbližim saradnicima ovde pred nama u Skupštini Srbije, da sve iz SPS-a stavi u državnu upravu. Pored njega sedi jedan bivši narodni poslanik SPS-a, tu je i predsednik omladine SPS-a. Dakle, SPS je naselio čitavu državnu upravu, evo čak i javno ovde možemo da ih vidimo. Kako će izgledati buduća Nacionalna akademija za državnu upravu? Ovako kako izgleda tim ministra Branka Ružića koji je danas ovde pred nama, sve sami partijski vojnici koji sede u državnom ministarstvu.

Dakle, što se tiče ovog člana 5. koji ovde tražimo da se briše i evidencije državnih službenika, pa vi je već imate, i SNS i SPS imaju evidenciju svojih članova koji su zaposleni u državnoj upravi po partijskoj liniji. Nema potrebe da se pravi dodatna evidencija, samo nam dajte vaše spiskove koga ste sve do sada zaposlili, koga ste vi naprednjaci zaposlili, koga ste vi SPS-ovci zaposlili i koliko vaših članova radi u državnoj upravi. Sada se ministar Ružić dosetio da otvori još jednu agenciju i da zaposli još SPS-ovaca u državnoj službi, pošto im nikada nije dovoljno, pošto uvek traže novi prostor u državnoj upravi da bi zapošljavali svoje partijske vojnike. To jeste ono što mi ovde smatramo glavnim problemom u ovom zakonu, zbog čega zapravo mi tražimo da se ovaj i svi drugi lanovi brišu.

Evo, da vam to vrlo slikovito obrazložim, kako će to da izgleda funkcionisanje Nacionalne akademije za državnu upravu. Ministar partijski čovek, visoki funkcioner SPS-a, čitavo Ministarstvo pored njega sede funkcioneri SPS-a, što znati da je ovo feudalno ministarstvo koje je dodeljeno po podeli partijskog plena nakon izbora SPS-u. Znači, po dubini čitavog Ministarstva oni imaju pravo da zapošljavaju svoje partijske vojnike. Zatim će taj ministar da postavi direktora Nacionalne akademije za državnu upravu, a direktor Nacionalne akademije za državnu upravu postaviće članove Programskog saveta. Tu će dozvoliti i ostalim koalicionim partnerima iz vlasti da svako zaposli po još jednog svog člana ili da još nekog od svojih partijskih vojnika stavi na državnu platu ili državni honorar.

Šta se onda dešava? Imamo potpunu partijsku akreditaciju, na čelu Nacionalne akademije za državnu upravu stoje sve partijski ljudi. I vi kao državni službenik dolazite da se stručno usavršavate – dobar dan, dobar dan, gospodine Ružiću, mogu li ja, s obzirom da nisam član SPS-a, da se stručno usavršavam? Niste član SPS-a, pa vi nema šta da se stručno usavršavate. Idemo sledeći – dobar dan, gospodine Ružiću, ja sam član SPS-a, mogu li ja da se stručno usavršavam? Kako da ne, izvolite, vi ćete da napredujete u državnoj upravi, a vi koji niste članovi stranaka u državnoj upravi, vi ćete malo da idete u drugi plan.

Naravno, kako će da izgleda Nacionalna akademija za državnu upravu? Tako što će stručno usavršavanje, akreditaciju i dalje napredovanje u službi moći da dobiju samo članovi SNS i SPS i eventualno na kašičicu još neki iz vlasti kojima je dodeljena kvota koliko partijskog plena su oni dobili nakon dolaska na vlast, jer čitava srpska politika se pretvorila na podelu partijskog plena. Kao gusari kada osvoje neki brod, pa onda dele blago koje su tu opljačkali, tako i vi kada osvojite vlast u Srbiji delite državne funkcije, javna preduzeća, ministarstva, javne ustanove, tendere i sve drugo što raspolaže ova država prema vašoj partijskog podeli vlasti.

Sada vi mislite da će neko vama u Srbiji da poveruje da vi pravite Nacionalnu akademiju za državnu upravu? Pa, svi znaju u Srbiji da vi pravite partijsku akademiju za dalje usavršavanje i napredovanje u državnoj službi vaših partijskih kadrova, Socijalističke partije i Srpske napredne stranke. To je naš problem sa ovim zakonom. Da ne postoji stranačko-parazitski sistem koji je kancer našeg društva, i te kako bi imalo smisla doneti jedan ovakav zakon i trebalo bi da postoji stručno usavršavanje onih koji su zaposleni u državnoj upravi. Ali, kakvu situaciju vi sada imate? Imate situaciju da oni koji nisu partijski ljudi, oni danas drže državu Srbiju. Oni rade vredno, stručno, pošteno. Vaši partijski vojnici, oni ne dolaze na posao, a primaju platu. Ili, ako su sa kupljenim diplomama, oni ni ne znaju ništa da rade.

Zato ja vas pitam, gospodine Ružiću, a vi ste mi ostali dužni taj odgovor, izbegavate taj odgovor, gde vam je ovde član da se ispitaju sve kupljene diplome u državnoj upravi? Gde vam je ovde član da se izbace iz državne uprave svi koji su partijski zaposleni? Gde vam je ovde član da oni koji su zapravo najbolji u državnoj upravi napreduju i budu nagrađeni, oni koji vredno rade godinama i decenijama za male plate, oni kojima vi ne dozvoljavate da sprovode zakon zato što bi sprovođenjem zakona došlo do nekog vašeg partijskog vojnika koji treba da završi u zatvoru? Oni koje vi zapravo držite da ne rade svoj posao, da biste vi mogli da pljačkate državnu upravu i koristite je za vaše partijske svrhe, ne samo u izbornoj kampanji, nego i na razne druge načine, tako što nameštate tendere za vaše partijske, burazerske i kumovske firme. Svejedno je sad kom kumu Aleksandar Vučić namešta tender na državnim poslovima, pošto ima više kumova i sada oni vode rat između sebe ko će da dobije posao u državnoj firmi.

Dakle, u tom smislu, da se razumemo nešto, nije SPS ništa bolji od SNS. To je podjednako jednopartijska, interesna, parazitska struktura koja izjeda ovo društvo i državu. Od 27 godina višestranačja, SPS je 25 godina na vlasti i 25 godina jede ovo društvo i državu. To nije znanje, to je lopovluk, gospodine kolega koji ste me prekinuli.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 09.10.2017.

Bolje da prekinete kolegu koji je mene prekinuo.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 09.10.2017.

Gospodine predsedavajući, ja sam vas u više navrata zamolio da sledeći put kada niste zadovoljni mojim govorom napišete moj govor da bih ja pročitao ono što vi mislite i da ne bih govorio sopstvene misli, jer ne znam kako drugačije vama da izađem u susret. Vi očekujete da ja hvalim Vladu iz opozicije, da pozdravim ministra Ružića? Ja sam čak čestitao gospodinu Ružiću. Rekao sam mu – gospodine ministre, svaka čast, vi ste smislili najbolji partijski program SPS do sada, da o državnom trošku vi dalje školujete vaše partijske vojnike koji sede pored vas i koje ste zaposlili u državnoj upravi. Jel dovoljno to? Šta hoćete još? I hvalio sam vašeg ministra.
Vi zaista umete da zloupotrebljavate državnu upravu u vaše partijske svrhe, vi to radite 25 godina. Da li ste za nešto odgovarali? Da li je nekada završen neki sudski proces za nekog od vaših partijskih vojnika? Da li je od tolikih krađa i svega što je uništeno u ovoj državni neko danas leži u zatvoru? O tom lopovluku sam ja govorio, gospodine predsedavajući. Ne može gospodin Martinović ili gospodin Orlić da ustane i da napada bivši režim, a da ne pomene SPS, to je nemoralno i to je nelogično, jer je SPS 25 godina na vlasti.
Ako hoćete, gospodo iz naprednjaka, da se obračunate sa bivšim režimima, pa obračunajte se konačno sa SPS koji vam sedu u Vladi, koji 25 godina pljačka ovaj narod i ovu državu. Isključite me ponovo, naravno.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.10.2017.

Poštovani građani Srbije, propustio sam priliku da pozdravim britanske parlamentarce koji su, nažalost, napustili naše zasedanje, kao najnaprednije političke snage u Evropi koje su napustile propali projekat EU, pa ću upravo iz tog razloga postaviti prvo pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću – da li je, naime, tek juče saznao da EU ima dvostruke standarde kada je u pitanju Srbija i Kosovo i Metohija u sastavu Srbije? Mislim da svi građani Srbije vide te dvostruke standarde EU godinama unazad. Evropska unija je učestvovala u bombardovanju Srbije i Crne Gore, u stvaranju nezavisnog Kosova i zaista je besmisleno da imamo predsednika koji je tek juče shvatio da EU ima dvostruke standarde.

Zato postavljamo pitanje predsedniku Aleksandru Vučiću – kada će prekinuti ove pogubne pregovore o KiM u Briselu, jer je jasno da tamo nemamo nikakvog neutralnog posrednika, već direktnog sponzora kosovske nezavisnosti?

Drugo pitanje odnosi se na Ministarstvo rada – kada će više od 100 hiljada radnika u Srbiji moći da ostvari svoja potraživanja prema propalim preduzećima u pljačkaškim privatizacijama? Naime, više od 100 hiljada radnika u Srbiji ima neisplaćene zarađene zarade, ima nepovezan radni staž i druge obaveze koje propale firme imaju prema njima. Da li je u planu Vlade Republike Srbije za budžet za 2018. godinu izdvajanje sredstava kojima bi se obeštetili ovi pokradeni radnici u prethodnim godinama i decenijama?

Drugo pitanje je za isto ministarstvo, a tiče se statusa ratnih vojnih veterana u Srbiji. Da li je, gospodine ministre, koji ste zaduženi za boračka pitanja, moguće da je Srbija jedina država u Evropi, a posebno na bivšim jugoslovenskim prostorima, koja nije rešila status ratnih vojnih veterana, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih u otadžbinskim odbrambenim ratovima od 1991. do 1999. godine? Da li će konačno Vlada Republike Srbije, posle povlačenja nekoliko zakonskih predloga, ući u skupštinsku proceduru sa zakonom koji bi rešio pitanje ratnih vojnih veterana i svega onoga što se tiče onih ljudi koji su u svoje vreme bili spremni, a mnogi od njih i dali svoje živote da bismo mi danas živeli u slobodi?

Pitanje za predsednika Vlade Republike Srbije, ne mislim na Aleksandra Vučića, on je vršilac dužnosti, nego na Anu Brnabić, kada će biti rešen problem srpskog sela i poljoprivrede, tj. kada će Vlada Republike Srbije konkretnim merama podržati srpskog seljaka nakon ove zaista katastrofalne godine sa nizom elementarnih nepogoda, od mraza preko grada do ogromne suše, jer vidimo, evo ga mesec oktobar, a Vlada Republike Srbije još nije donela nikakve mere podrške postradalim srpskim seljacima?

Isto pitanje za predsednika Vlade Republike Srbije, a sada mislim na Aleksandra Vučića, jer je on vršilac dužnosti predsednika Vlade Republike Srbije, kada će konačno biti rešeno pitanje više od 20 hiljada porodica koje imaju kredite indeksirane u stranim valutama, posebno u švajcarskim francima, i koji su bukvalno opljačkani od strane bankarskih zelenaša i derikoža u ovoj državi, a da ih ova država ni na koji način nije zaštitila? Kada ćemo ukinuti valutnu klauzulu i pljačku građana od strane banaka na raznim bankarskim provizijama i prevarama druge vrste?

Na kraju, pitanja za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Maju Gojković, koja nije odgovorila na ta pitanja na Kolegijumu Narodne skupštine, a tiču se ključne kontrolno-nadzorne uloge Narodne skupštine nad radom izvršne vlasti. Godinu dana ova vladajuća većina izbegava da dovede Vladu Republike Srbije ovde u Narodnu skupštinu da oni odgovaraju na poslanička pitanja opozicije. Nema poslednjeg četvrtka u mesecu kada Vlada treba da odgovara, nema 10 posebnih sednica na aktuelne teme koje je predložila Poslanička grupa Dveri i, što je najvažnije, tražim da mi se podnese detaljan izveštaj koliko ministara u Vladi Republike Srbije je uopšte podnelo svoj izveštaj o radu u ovih godinu dana. Prema Poslovniku o radu Narodne skupštine, obavezni su ministri da podnose izveštaj na svaka tri meseca i da dođu na zasedanje nadležnog skupštinskog odbora, a oni to ne rade već punih godinu dana. Hvala.

Peto vanredno zasedanje , 21.09.2017.

Poštovani građani Srbije, u ime svih onih koji se, naravno ne slažu sa aktuelnom vlašću SNS, SPS, imam obavezu da postavim nekoliko pitanja onima koji su najodgovorniji u ovoj državi.

Pre svega, postavio bih pitanje ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću i državnom regulatornom telu za elektronske medije – da li razmatraju zabranu rijaliti programa u Srbiji, što imaju osnova po zakonu i što bi trebalo da bude obaveza i Ministarstva kulture i Republičkog regulatornog tela za elektronske medije? Dakle, kakav je stav ministra kulture i REM-a o rijaliti programima u Srbiji? Da li će oni biti zabranjeni?

Pod dva, kakav je stav ministra kulture i Republičkog regulatornog tela za elektronske medije po pitanju oduzimanja nacionalne frekvencije televizije „Pink“, što takođe ima osnov po zakonu i što smo tražili ne samo mi, nego i brojni građani, desetine i stotine hiljada građana koji su potpisali peticiju za zabranu rijaliti šoua u Srbiji?

Pod tri, naravno, ono što se tiče Javnog medijskog servisa, koji definitivno ne igra svoju ulogu Javnog medijskog servisa i ne ispunjava onaj svoj sloga „Vaše pravo da znate sve“, da li će ministar kulture, da li će REM reagovati i obezbediti makar jednu političku emisiju na Javnom medijskom servisu RTS i RTV u kome će omogućiti sučeljavanje između vlasti i opozicije? Dakle, šta mislim ministar kulture i šta misli REM, da li je normalno da trenutno u Srbiji na Javnom medijskom servisu nemamo ni jednu političku emisiju u kojoj može da se razgovara o aktuelnim društvenim temama, a da gostuju i predstavnici opozicije?

Drugo pitanje odnosi se na predsednika države, Aleksandra Vučića i to pitanje, što kaže naš narod, postavio bih i u slici i u reči. Da li poznaje ove novinare koji se vide na ovim slikama i koji su prebijeni mučki na dan polaganja zakletve Aleksandra Vučića ispred Doma Narodne skupštine? Da li ih je obišao u bolnici? Da li je osudio nasilje nad ovim novinarima? Evo, ima tu još slika. Da li je, dakle, predsednik države inicirao rešavanje pitanja nasilja nad ovim novinarima koji su povređeni na dan njegove inauguracije?

Drugo pitanje tiče se jedne specifičnosti koja, mislim, a evo tražim i odgovor od predsednika države, ne postoji nigde na svetu, a to je da je jedan čovek predsednik države, predsednik vladajuće stranke, vršilac dužnosti predsednika Vlade i šef svih tajnih službi bezbednosti u našoj državi. Dakle, da li je, gospodine Vučiću, normalno da ste vi i dalje šef svih tajnih službi bezbednosti u Srbiji i kada ćete prestati da vršite i tu jednu od vaših mnogobrojnih funkcija?

Završno pitanje za gospodina predsednika - kada će Siniša Mali podneti ostavku na mesto gradonačelnika Beograda, jer je to obećao lično Aleksandar Vučić, a kao što vidimo, prođe leto i nema ostavke Siniše Malog.

Naravno, jedno pitanje za Tužilaštvo i za ministra prosvete, Mladena Šarčevića. Bogdan Laban gradonačelnik Subotice, da li, gospodine ministre prosvete, ste stali u zaštitu univerzitetskog profesora, kome je gospodin Laban obećao da ćemo iščupati grkljan i staviti mu betonske cipele na noge… (Isključen mikrofon.)

Četvrto vanredno zasedanje , 24.08.2017.

Poštovani građani Srbije, nezadovoljni aktuelnom vlašću SNS i njenih koalicionih partnera, želeo bih da danas postavim u vaše ime pitanje, pre svega, predsedniku Vlade Republike Srbije koji to nije i nadležnim ministrima za rad i privredu, a tiče se objašnjenja kako to oni više nisu nadležni i na koji način ne mogu ništa da pomognu radnicima „Goše“ iz Smederevske Palanke koji su apsolutno opravdano u štrajku i zahtevu da im se isplate zarađene plate i sve drugo što im sleduje iz prethodnih godina, a što im ne isplaćuje jedan od famoznih stranih investitora kojima se inače toliko hvali i sadašnja i bivša vlast.

Kako je, dakle, moguće da država pere ruke od radnika koji rade u ovoj državi? Kako je moguće da država stane na stranu tajkuna bilo stranih, bilo domaćih? Kako je moguće da država nekome toleriše ne plaćanje poreza i doprinosa i kako je moguće, konačno, da država ne zaštiti radnike koji su na ovaj način ovako oštećeni, poniženi i uvređeni?

Kada o tome govorim, a istovremeno i postavljam pitanje, ne mislim samo na radnike „Goše“, oni su simbol tog napaćenog radništva danas u Srbiji, mislim na sve ponižene i uvređene radnike Srbije koji su oštećeni u raznim pljačkaškim privatizacijama kojima uprkos obećanjima aktuelne vlasti za ovih šest godina vlasti SNS niko nije završio u zatvoru sa pravosnažnom presudom, na višegodišnjoj robiji, zbog pljačke ovog naroda i države u prethodnih 30 godina. Kada to govorim, posebno, o beogradskim radnicima, radnicima nekadašnjih velikih beogradskih giganata, od IKL-a, IMT-a, radnika „C-marketa“ i drugih koji su oštećeni kao mali akcionari u raznim stečajevima, u raznim pljačkaškim privatizacijama, a koji danas po ulicama Beograda pokušavaju da reše svoj problem.

Dakle, tražim konkretan odgovor i objašnjenje dokle je stigao njihov slučaj. To nije samo njihov slučaj beogradskih radnika, danas radnici na isti način štrajkuju i u Aranđelovcu i u Nišu i u Priboju i u nizu drugih gradova i opština Srbije gde je u pljačkaškim privatizacijama nestala državna, društvena, narodna imovina.

Ono što posebno želim da pitam aktuelne, pomenute ministre, a dodao bih tu i ministra poljoprivrede, jeste, gde su danas kada evo, po ovom vanrednom i hitnom postupku moraju da usvajaju zakone po nalozima EU, gde su danas da urade nešto za poljoprivrednike koji su u ovoj godini ovoliko oštećeni. Moj kolega, uvaženi profesor, doktor Miladin Ševarlić je izračunao da je šteta u poljoprivredi najmanje milijardu evra i da naši poljoprivrednici jednostavno ne mogu da dočekaju jesen i ne mogu da prežive ove katastrofalne ovogodišnje elementarne nepogode koje su počele sa onim mrazevima, pa preko grada stigle do ove sadašnje ogromne suše.

Dakle, gde je Ministarstvo poljoprivrede, gde je Vlada Republike Srbije da mi danas po hitnom postupku usvajamo jednu takvu vrstu podrške poljoprivrednicima u Srbiji Ja razumem da su za vas prioritet migranti, kako ćete njih da smestite, da im napravite kuće i stanove, da ih uključite u školski sistem jer je to još jedan od naloga vaših prijatelja iz EU, ali ja vas molim i podsećam i apelujem na ministre da konačno prioritet u ovoj državi postanu naši građani, ne gej parade, ne migranti, ne prazne priče o stranim investitorima koji dobijaju pare iz našeg budžeta nego naši građani, naši policajci i vojnici koji štrajkuju, naši prosvetni radnici koji štrajkuju, naši radnici koji štrajkuju i svi drugi koji danas u Srbiji zapravo žive teško pod ovom pogubnom i katastrofalnom vlašću Aleksandra Vučića i SNS.

Dakle, moj poziv ministrima jeste, da nam odgovore na pitanje, kada ćemo ovde u Narodnoj skupštini Republike Srbije dobiti zakone koji su u interesu naših građana, a ne MMF, Svetske banke, NATO, EU ili stranih firmi za koje zapravo ova vlast sve vreme radi? Da li ćemo konačno nešto uraditi za domaću privredu, za domaću poljoprivredu, to je moje pitanje za nadležne ministre i siguran sam da na to pitanje nemaju odgovore jer moraju prvo da pitaju Brisel.

Imovinska karta

(Čačak, 31.01.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 101971.00 RSD 07.06.2016 -
Odbornik Skupština grada Čačka Grad Dnevnica 4000.00 RSD 24.05.2016 -
- Republika Srbija (Pravo na isplatu naknade zakupa stana u Beogradu) Republika Mesečno 35000.00 RSD 27.07.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 12:59