DRAGAN VESOVIĆ

Dveri

Rođen 26. 9. 1966. godine u Čačku. Živi u Kraljevu.

Osnovnu i srednju školu završio je u Kraljevu. Završio je Stomatološki fakultet u Beogradu.

Radio kao profesor stručnih predmeta u Medicinskoj školi u Kraljevu 16 godina. Obavlja privatnu stomatološku delatnost od 2002. godine.

U Srpskom pokretu Dveri je aktivan od 2011. godine. Nakon izbora 2012. godine, postao je odbornik i šef odborničke grupe u Skupštini grada Kraljeva. Od 2012. godine bio je koordinator rada odborničkih grupa i član Rukovodstva Pokreta. Od 2013. do 2015.godine bio je član Uprave Rukovodstva Pokreta. Bio je predsedavajući osnivačkog Sabora Srpskog pokreta Dveri. Trenutno obavlja dužnost člana Predsedništva i koordinatora za zdravstvo.

Po prvi put je postao narodni poslanik 11. avgusta 2016. godine.

Oženjen je, i otac jednog sina.

Osnovne informacije

  • Poslanička grupa Dveri
  • Kraljevo
  • Čačak
  • 26.09.1996.
  • lekar

Statistika

  • 39
  • 2
  • 357
  • 6
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 30 dana i 6 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peto vanredno zasedanje , 21.09.2017.

Hvala.

Mislim da je zamenik predsednika Skupštine, koji je predsedavao pre vas, izvršio povredu člana 109. Poslovnika, gde kaže da se opomene izriče narodnom poslaniku koji se neposredno obraća drugom narodnom poslaniku.

Gospodin Atlagić, koji je govorio, neposredno se poimenice obraćao nekolicini narodnih poslanika. A, onda u sledećem stavu istog člana 109. kaže – ako se upotrebe psovke i uvredljivi izrazi, da li je uvredljiv izraz ako se kaže – zveri iz Dveri?

Pitam predsedavajućeg, ja pripadam poslaničkoj grupi Srpskog pokreta Dveri, i na osnovu čega se smatra da sam ja zver? Meni je to uvredljivo i zahtevam da na isti način, kao što se izrekli dve opomene, na isti način kao što je izrečena jedna, pa druga opomena gospodinu Obradoviću, smatram da je gospodin Arsić trebalo da izrekne opomenu i gospodinu Atlagiću. Hvala.

Četvrto vanredno zasedanje , 28.08.2017.

Hvala gospodine predsedavajući.

Pored člana koji je ukazao kolega Radulović, vi ste prekršili član 106. i član 109. koji govore o slobodi govora narodnog poslanika.

Ja sam vrlo iznenađen da ono što postoji u srpskom rečniku, a neko može da kaže da je laž, neko može da kaže da je ne govoriti istinu, vi želite da sankcionišete opomenom. Navodite da je to vređanje, a lično ste bili predsedavajući ovog zdanja kada je kolega iz SNS, gospodina Obradovića nazvao“lupetanom“, gospodina Šutanovca „voli novac“, Radulovića „stečajnim upravnikom“ i svakog od onih koji sede u opoziciji, posebnim nadimkom, pozivajući se na neke časopise poput javnih glasila vladajuće koalicije.

Vrlo me čudite gospodine predsedavajući, da nemate isti kriterijum, a to je nešto što ste dužni i po članu 27. Poslovnika koga držim u ruci, da vodite računa o redu u ovoj Skupštini i da imate isti kriterijum.

Da li je moguće da se flagrantno i stalno kažnjavaju predstavnici opozicije opomenama? Da narod shvati, opomena je 10% od plate, a da u isto vreme, spominjanje Aušvica je 10%, a Jasenovca nije 10%. Vidite gospodine predsedavajući i tada ste predsedavali, meni je uz dužno poštovanje svih nevino nastradalih u Aušvicu mnogo teže stradanje srpskog naroda u Jasenovcu. To nikome nije zasmetalo. Gospođa Maja Gojković je rekla da će pogledati stenogram. Da li je potrebno da takav različiti aršin bez obzira što cenim da je vlast, vlast, a opozicija, opozicija, imamo? Hvala.

Četvrto vanredno zasedanje , 28.08.2017.

Hvala gospođo predsedavajuća, uvaženi gospodine ministre, amandman je prost i glasi – briše se.

Dakle, ja sam zaista razočaran kako ste vi ovo odradili u ministarstvu u kome ste vi ministar. Sednica je počela 24. i u tom članu kaže da zakon treba da se usvoji osmog dana. Zar niste znali da će da budu amandmani, zar niste znali da ta sednica ne može da traje jedan dan i zar niste znali da ćete biti van roka?

A onda da bi se ta pogubna stvar koja se zove, ono što ste par puta podcrtali put ka EU i usklađivanje SSP sa prolaznim vremenom do 1. septembra, ispravila, jedan od kolega podnosi amandman koji se naravno, usvaja da to bude od dana donošenja po ubrzanom postupku. Znači, ne hitno, nego sutradan.

Zaista sam iznenađen koliko proizvoljnosti postoji u donošenju ovako ozbiljnog zakona. To što se ja sa zakonom ne slažem, izmenama zakona ne slažem, to što smatram da je on poguban po Republiku Srbiju i da je SSP poguban po Republiku Srbiju, to je pravo moje i moje političke opredeljenosti, ali vi ste sami rekli da je SSP štetan i vi ste sami rekli nešto što nije tačno, da mi njega ne možemo da raskinemo. SSP je protivustavan i u njemu se sastavni deo Republike Srbije KiM ne tretira kao deo Republike, jer i Kosovo samozvana država ima potpisan SSP sa EU i to treba reći.

Ovaj zakon je najbolje povući i potpuno poništiti. Hvala.

Imovinska karta

(Kraljevo, 08.09.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 55000.00 RSD 10.08.2016 -
Odbornik Grad Kraljevo Grad Mesečno 18000.00 RSD 16.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 13:07