DRAGAN VESOVIĆ

Dveri

Rođen 26. 9. 1966. godine u Čačku. Živi u Kraljevu.

Osnovnu i srednju školu završio je u Kraljevu. Završio je Stomatološki fakultet u Beogradu.

Radio kao profesor stručnih predmeta u Medicinskoj školi u Kraljevu 16 godina. Obavlja privatnu stomatološku delatnost od 2002. godine.

U Srpskom pokretu Dveri je aktivan od 2011. godine. Nakon izbora 2012. godine, postao je odbornik i šef odborničke grupe u Skupštini grada Kraljeva. Od 2012. godine bio je koordinator rada odborničkih grupa i član Rukovodstva Pokreta. Od 2013. do 2015.godine bio je član Uprave Rukovodstva Pokreta. Bio je predsedavajući osnivačkog Sabora Srpskog pokreta Dveri. Trenutno obavlja dužnost člana Predsedništva i koordinatora za zdravstvo.

Po prvi put je postao narodni poslanik 11. avgusta 2016. godine.

Oženjen je, i otac jednog sina.

Osnovne informacije

  • Poslanička grupa Dveri
  • Kraljevo
  • Čačak
  • 26.09.1996.
  • lekar

Statistika

  • 23
  • 1
  • 338
  • 6
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2016.

Hvala, gospođo predsedavajuća.
Uvaženi gospodo ministri, obraćam se gospođi ministarki Brnabić. Dakle, gospođo ministarka, nije sve onako kako govorite. Ja sam na jednoj sednici pre vama pričao o nekim stvarima, ili niste hteli da me čujete ili niste imali volju da me čujete. Dakle, zakon je isti. Promenjen je rok njegovog trajanja. Zato to opoziciji smeta.
Kada kažete da stanje više nije kako ste zatekli, kažem vam, možda ne znate gospođo ministarka, pre 20 dana na sednici u gradu Kraljevu formiran je kabinet gradonačelnika sedam osoba partokratski zaposlenih. Hoćete imena? Hoćete stranke? Nema potrebe. Proverite u Kraljevu, čekam vas.
Još jedna stvar. Kolega je rekao – jedan NALED ministar. Ne, dva NALED ministra. Da li je zato, od onoga što ste nam uzeli pare iz budžeta, sada grad morao da plati i taksu od 250 hiljada NALED-u? Hvala.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 21.12.2016.

Hvala gospođo predsedavajuća.
Inače, po mišljenju Srpskog pokreta Dveri, jedan korektan zakon koji ćemo mi na glasanju verovatno podržati, a ovde smo imali ideju da posle člana 52. dopunimo član 52. sa članom 52a gde ministarstvo nadležno za poslove saobraćaja je dužno da pre izdavanja dozvole za transport opasnih materijala, izvrši kontrolu trase kretanja radi provere ispravnosti železničke saobraćajnice. Mislili smo prvenstveno na opasne materije koje mogu da se transportuju železničkim saobraćajem i pošto u ostalim članovima zakona nismo videli to dodatno obezbeđenje, želja nam je bila da ovim amandmanom i to predvidimo. Toliko.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 20.12.2016.

Hvala, gospodine predsedavajući.
Uvažena gospođo ministarka, još jedan od male serije amandmana koji predlažu da se sva ova pitanja vezana za eksproprijaciju obrišu i regulišu na način što će se brisati članovi.
U obrazloženju ste dali da je to transparetno, javno. To možda vama izgleda, a mi imamo pravo da nama izgleda da tako nije. Da tako jeste, postavljamo pitanje – zašto se to radi podhitno, jer se zakon donosi po hitnom postupku? Često je u srpskom narodu – ono što je brzo, ponekad je kuso. Možda nismo morali da radimo na taj način podhitnosti, ali bi možda mi shvatili ovo što nam kažete da je transparentno, a za nas nije.
Uvažene kolege ne moraju da se ljute kada mi podnesemo amandman da se neki član zakona obriše, jer ako ne vidimo da možemo da izbelimo zid koji je načinjen od blata i ne znamo da ne možemo da pravimo rezbariju od drveta koje je trulo, moramo da predložimo da se to briše.
Imamo jedan konstruktivan savet. Malopre ste, gospođo ministarka, spominjali ulaganje u aerodrom u Nišu. Da li znate da, kada idete od Beograda ka Nišu, od naplatne rampe „Nais“ nigde nema table za aerodrom Niš? Proverite, stavite. Lično sam imao problema. Moji prijatelji su imali problema. To je konstruktivan savet.
Drugo pitanje, malopre ste opet spomenuli aerodrom Lađevci, plašim se da ono što rekli da će biti za par meseci otvoren neće biti tačno, jer sam drugačija objašnjavanja dobijao od gospodina Ilića na odboru. Neko od vas mi nije pričao identično, ali da ne pokrećemo tu temu. Hvala.

Imovinska karta

(Kraljevo, 08.09.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 55000.00 RSD 10.08.2016 -
Odbornik Grad Kraljevo Grad Mesečno 18000.00 RSD 16.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 13:07