MARIJA JANJUŠEVIĆ

Dveri

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. godine. Živi u Inđiji.

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje – tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru vođarsko-vinogradarski.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.
Poseduje sertifikate LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“ , „EDGE“ PR sertifikati na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademija za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultanstskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.
U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.
Od ostalih interesovanja: odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.
Članstva: Društvo Srbije za odnose s javnošću, Srpka asocijacija menadžera, Udruženje poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženje e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. Do 2010.)

Političko iskustvo: Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine. A od januara 2011. godine je postala članica Srpskog pokreta Dveri, članica tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije SP Dveri, član Predsedništva.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Govori engleski i slovenački jezik.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore.

Osnovne informacije

  • Poslanička grupa Dveri
  • Inđija
  • Jesenice (Slovenija)
  • 19.11.1971.
  • inženjer

Statistika

  • 68
  • 2
  • 359
  • 6
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 mesec i 13 sata i 28 minut

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peto vanredno zasedanje , 21.09.2017.

Zahvaljujem.

Ukazujem na povredu Poslovnika član 27, koji ukazuje da se vi starate o redu na ovoj sednici, a takođe i 107. dostojanstvo ove Skupštine.

Ja vas molim da prestanete da primenjujete silu na ovoj sednici, verbalnu silu, tako što izričite opomene za slobodan govor i demokratiju, koju podržavate, kako kažete, a ovde niste opomenuli nekog ko u svojim godinama dozvoljava sebi da se na ovakav način ponaša u ovom parlamentu.

Zaista se nadam da ćete uhvatiti konce, da kažem, da se na ovoj sednici danas drži red i da se ne ponižavaju oni ljudi koji isključivo govore istinu i bore se za istinu. To šta građani Srbije vide i koga podržavaju, to se oseća i te kako u javnosti i to je ono što vas brine. Nemojte da primenjujete silu, da se ponašate siledžijski i delite opomene bez osnova, a isključite profesore koji sebi u tim godinama dozvoljavaju da na ovaj način vređaju narodne poslanike.

Ja vam se zahvaljujem. Ja se izvinjavam građanima Srbije što su izloženi ovakvoj sramoti u ovako visokom domu.

Peto vanredno zasedanje , 21.09.2017.

Zahvaljujem predsedavajući.

Ukazujem na povredu Poslovnika, član 100. Ukoliko želite da polemišete sa narodnim poslanicima treba da sednete u poslaničke klupe. Meni je drago da ste upravo pokazali koliko je veliki strah od toga da se Boško Obradović obrati u ovom Parlamentu, a takođe smo dobili priliku da poslanici SNS to pokažu na delu. Dakle, ako smo se već složili da imamo pravo na dva minuta replike, nemojte vi da brinete. Znači, treba vam to da Dveri imaju manje glasova. Zašto nam ne date repliku, pa ćete i vi biti zadovoljni, jer ćemo mi dobiti manje glasova? Nemojte vi za to da brinete. Naši glasovi su naša briga, a red na ovoj sednici je vaša briga. Nije lepo da danas kada pričamo o prosveti, o obrazovanju, o vaspitanju, mi završavamo na sličan način kao što smo i počeli.

Još jedna stvar, ono moje obraćanje, kada želim da profesor bude pravi primer svojim đacima, to zaista nije uvreda. Mislim da bi neko morao da se vrati u osnovnu školu, da malo nauči osnovne stvari o vaspitanju. Svima će nam biti lakše, a građani Srbije će napokon moći da žive bolje, kada narodni poslanici budu vaspitaniji, i to počev od profesora, akademskih profesora. Hvala.

Peto vanredno zasedanje , 21.09.2017.

Zahvaljujem se što mi dozvoljavate da koristim svoje pravo i svoje vreme. Samo ću reći da je tačno da sam bila direktor Agencije „Ninamedije“, koja je usluge pružala i Vladi kada je premijer bio Aleksandar Vučić i predsedništvu kada je predsednik bio Tomislav Nikolić, a to trenutno radi i za gotovo celu Vladu Republike Srbije i to isključivo zbog svog kvaliteta. Tačno je, 12 godina sam bila u privatnom sektoru direktor privatne firme koju sam podizala.

Ostalo vreme ostaviću svom predsedniku, sigurna sam da će biti interesantniji od mene.

Imovinska karta

(Inđija, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 13:14