MARIJA JANJUŠEVIĆ

Dveri

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. godine. Živi u Inđiji.

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje – tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru vođarsko-vinogradarski.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.
Poseduje sertifikate LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“ , „EDGE“ PR sertifikati na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademija za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultanstskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.
U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.
Od ostalih interesovanja: odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.
Članstva: Društvo Srbije za odnose s javnošću, Srpka asocijacija menadžera, Udruženje poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženje e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. Do 2010.)

Političko iskustvo: Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine. A od januara 2011. godine je postala članica Srpskog pokreta Dveri, članica tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije SP Dveri, član Predsedništva.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Govori engleski i slovenački jezik.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore.

Osnovne informacije

  • Poslanička grupa Dveri
  • Inđija
  • Jesenice (Slovenija)
  • 19.11.1971.
  • inženjer

Statistika

  • 62
  • 2
  • 355
  • 6
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Deveta posebna sednica , 29.06.2017.

Poštovana predsedavajuća, ukazujem na povredu Poslovnika član 106. stav 3. – za vreme govora narodnih poslanika ili drugih učesnika u pretresu nije dozvoljeno dobacivanje, odnosno ometanje govornika niti na drugi način kao i svaki drugi postupak koji ugrožava slobodu govora.

Mislim, da već nekoliko dana ovde imamo primer da se ugrožava sloboda govora i da se ona karakteriše kao govor mržnje. Zamolila bih sve kolege narodne poslanike da jedni druge poštujemo, a naročito da se poštuje neko ko živi na Kosovu i Metohiji i u sadašnje vreme. Nažalost, upravo zbog potpisivanja Briselskog sporazuma Srbi…

Druga vanredna sednica, 26.06.2017.

Zahvaljujem, predsedavajuća.

Ovde za zapravo radi o prelaznim i završnim odredbama kako bi mogla da počnu da rade ministarstva koja smo predložili, a to su ministarstvo za porodicu i populacionu politiku, ministarstvo za Srbe u regionu i rasejanju, ministarstvo vera, ministarstvo za KiM i ministarstvo za evropske dezintegracije. Razume se i obavezA da Direkcija za elektronsku upravu nastavi sa radom.

Posebno bi za građane bilo dobro i mogli bi da u kratkom roku osete pozitivne efekte po pitanju ministarstva za porodicu i ministarstva za evropske dezintegracije.

Mi smo danas od predsedavajuće mogli da čujemo da su najveće vrednosti EU LGBT vrednosti. Međutim, potpuno to odbacujem. To možda jesu vrednosti i EU, ali jedine vrednosti koje su zajedničke za svaku evropsku državu, bez obzira da li je ona članica EU ili nije, jesu hrišćanske vrednosti, i to je nepobitna činjenica koja zaista tera na razmišljanje.

Ako bismo uveli ministarstvo za porodicu i ministarstvo za evropske dezintegracije potpuno bi se promenili prioriteti o našoj državi, pa to više ne bi bile LGBT vrednosti EU, već bi bila porodica, deca, osobe sa invaliditetom. Takođe, bi to ministarstvo uticalo na rad ostalih ministarstava, pre svega na Ministarstvo prosvete, da napokon dobijemo porodično orijentisano obrazovanje, a ne sve one skandale koje smo imali prilike da vidimo zbog baštinjenja LGBT vrednosti, a pored toga sigurno…

Druga vanredna sednica , 24.06.2017.

Zahvaljujem, predsedavajuća.

Ukazujem na povredu Poslovnika član 27. i član 109. stav 6. i još po koji. Dakle, narodni poslanici…

Imovinska karta

(Inđija, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 13:14