GORAN ČABRADI

Zelena stranka

Rođen 1968. godine u Novom Sadu.

Diplomirao na građevinskom fakultetu i magistar zaštite životne sredine.

Ceo profesionalni vek bavio se problemima upravljanja komunalnim otpadom. Jedan je od vodećih eksperata u ovoj oblasti. Kao bivši potpredsednik Zelenih Srbije, zajedno sa brojnim saradnicima i odborima, odlučio se na formiranje nove autentične Zelene Stranke.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

  • Samostalni poslanici
  • Novi Sad
  • Novi Sad
  • 1968
  • drugo

Statistika

  • 1
  • 1
  • 55
  • 3
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja, 09.12.2016.

Hvala, predsedavajući.
Poštovane koleginice i kolege poslanici, poštovani ministri, ja sam kao poslanik Zelene stranke podneo amandman koji se tiče dela budžeta iz oblasti životne sredine, pa mi je posebno drago da je tu ministar Nedimović.
Predloženim amandmanom predviđene su tri promene koje se tiču dela sredstava predviđenih za aktivnost. Pod brojem 006 – podrška projektima civilnog društva, predviđeno je povećanje za 20 miliona, zatim aktivnost – zbrinjavanje istorijskog otpada, predviđeno povećanje za 10 miliona, i podrška za ponovnu upotrebu i iskorišćenje otpada kao sekundarne sirovine za 10 miliona.
Znam da je ovo kozmetičke prirode faktički, znam da je životna sredina jako važna tema za građane Srbije i mislim da ste vi toga svesni, jer je to ministarstvo sadržano u vaše, ali nažalost mislim da smo propustili da kao društvo ovaj put reagujemo i kao Vlada oformimo posebno ministarstvo životne sredine.
Mislim da je u ovom budžetu sadržan predlog, konačno je formiran Zeleni fond posle nekoliko godina i to je dobra stvar, ali mislim da je potcenjen. Ne znam da li su vam vaši saradnici rekli koliko je iznosio ranijih godina, prikupljena sredstva. Znate, on je sad za milijardu manje nego što je prikupljeno 2015. godine, a potencijal celog tog fonda, ne znam da li su vam to saradnici govorili…

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja, 09.12.2016.

Evo, završavam.
Dakle, potencijal tog fonda je 14 milijardi, po procenama. Četrnaest milijardi, proverite. Ja moram reći da, iako sam poslanik iz ovog dela koji je jedini, ja mislim, digao ruku kada se birala Vlada za izbor ove Vlade, neću podržati ovaj budžet iz napred navedenih razloga. Hvala.

Imovinska karta

(Novi Sad, 01.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 90000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 27.02.2017, 13:06